Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
válasz
Teasüti #12043 üzenetére
Ez az iromány nem azért született, hogy kiváltsa a helyes WB beállítást. Azt nem lehet kiváltani, csak RAW-al.
A helyes WB beállításhoz én egy Lastolite EzyBalance-t használok, ugyanaz a fény kell érje, mint az alanyt. A lens capos verzióknál a fényforrásba kell lőni, de nincs vele tapasztalatom.
A való életes példáknál egyszerűen elrontottam a WB-t, megesik. Viszont jobban ki tudom javítani, mint mások, ezt akartam megosztani. Ha valakinek túl bonyolult, megértem, de alapvetően, ahogy írtam is, nem kell matekozni senkinek, mert megcsináltam azt a részt. Majd megosztom alkalomadtán a kész DCTL-eket (Resolve alatt használhaóak, mint a LUT-ok), egy magyarázó videó kíséretével.
Amúgy igen, valószínűleg a WB korrekció után még el lehet pöcsölni a matcheléssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest