Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Ha gyorsan akar konvertálni, akkor jó a fast preset. Viszont ha minőséget akar, akkor inkább a slow-t kellene választani.
A CRF 16 talán nem is kell, ahogy néztem, az kb. pont az a 90 Mbps, ami most van. Attól nem lesz kisebb a fájl. Bár ezt csak egy grafikonon láttam, nem biztos ez az érték.
Amúgy ki kell vágni belőle egy rövid részt és azzal tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
fede94
tag
ok. most már csak azt meg megoldanom, hogy ne legyen túl nagy a fájl. jelenleg egy 15 másodperces klip 160 MB. ha csinálok egy 20 perces anyagot az akkor 12-13 Gb. Azt látom, hogy a video kimenetnél lehet variálni, és akkor beállítható, hogy mekkora méretű legyen a kimeneti video. A nyers anyag 90.000 kb/s mp4 ben. Ezt veszi fel a kamera. Mit javasolsz, ha mégis át akarom konvertálni, hogy ne legyen olyan nagy. [link]
-
fede94
tag
köszi, ez az avidemux jónak tűnik, gyors, egyszerű. Most kísérletezem, hogy melyik kimeneti formátumban a legjobb.
mp4 nél eredeti 25 kép/s ből csinált 24,85/ s.
avi nál kiírta nem javasolja: eredeti H264 kodek miatt nem javasolja az avit
flv: "csak flv1 és vp6 támogatott"
mkv: ez jó. az fura csak, hogy a kész klipp tulajdonságai (jobb gomb) nem látszanak. csak a mérete, de kép/s és felbontás nem. -
-
peter889
őstag
Azaz a winchester sebessége? Elég gyors nekem egy fájl felírása még a lassú HDD-m esetében is.
Úgy negyed óra alatt hozott létre egy 7 gigás mkv fájlt, fogalmam sincs, hogy újrakódolta-e.
Én azt hittem, ezek a vágás-egyesítés műveletek pofon egyszerűek lesznek nekem. Tévedtem. Majd pihentebb fejjel újra nekifutok a témának. -
Bozek
nagyúr
És ezzel megoldható, hogy ugyanabból a videóból több részt is kivágjon? Mint mondjuk egy TV felvételből a reklámokat.
Én egy darabig keresgettem ilyen programot, aztán inkább megvettem a VideoRedo-t. Tökéletes eszköz, még akár azt is meg lehet csinálni, hogy két (vagy több) videót összevág tetszőleges sorrendben (pl. 1. videóból 1 perc, aztán a másodikból 2, majd újra az elsőből 1).
[ Szerkesztve ]
-
Érdekes amitt írtál. Nem is tudtam, hogy később volt aki fejlesztett még mpeg2 enkódert (HCEnc).
Utoljára standalone enkóderként a CinemaCraft SP3-at használtam.... Az lassan, de szépen dolgozott... talán a legszebben, ha arról volt szó, hogy az adott méretet tartva kellett a max minőséget hozni... (DVD) Ebből is látszik, hogy régen volt már az is... -
A Mediacoder szerintem azért lépne ki, mert az új verziót ellenőrzi és arról téjékoztat is... ahogy a Vegas is.
Az persze nemcsak bosszantó, hanem gyanús is, ha Net tiltás mellett kifagy a Mediacoder. Szerintem ez egy korábbi verzió - azóta javított - bugja volt. Azért próbáld ki... hátha neked is bevállik, mint gyors nvenc enkódoló. Én akkor kaptam rá... kényszerből, amikor a handbrake még csak az Intel Quick Sync-et támogatta.
Már csak évi néhány alkalommal használom videós munkára a gépet... Így már nem vagyok rá berendeszkedve... ez látszik a konfigomon is.
SSD Sata3-as is segíthet az akadozó szerkesztésen... Jó ha a forrás külön SSD-n van... ami jobb esetben nem a rendszer SSD. -
-
De tud... én is azt használom és azzal vágok.
Feltételezve, hogy júl állítod be a kódolást... az alábbi jutott az eszembe.
Többféle verziójú Nvenc van... Lehet, hogy az xmedia adott változata nem támogatja már azt a régebbi Nvenc-et, amit pl. egy GTX750Ti GM107-es Maxwell-je tud.
Én a Mediacoder-t (0.8.52) használom és a Vegas 15-öt... ezekkel gyorsan és gond nélkül dolgozik a GTX750Ti.
A Mediacoder ingyenes és van belőle portable is.mpeg2.
Nincs. Sima videókártyák sosem tudtak rendes mpeg2 enkódolást átmogatni, csak dekódolást. Speciális mpeg2 tömörítő kártyák voltak... ilyeneket használtunk régen a stúdióban. De azok anno drágábbak voltak, mint maga a számítógép.Egy mai átlagos min. 4 magos gépnek (pl. asztali I5) már nem szabadnak gondot okoznia egy normálisan skálázódó program mellett az mpeg2 tömörítésnek. A videós munkához meg ahhoz való gép is kell, vagy inkább legyen türelmes és közben egyen, vagy tévézzen, amíg a gép dolgozik
A legjobb, ha normális programmal vág, amiben van smart tömörítés és ekkor csak azokat a részeket kódolja újra a program, amivel csinált valamit... (feliratot rakott rá stb...) ez esetben persze a bemeneti és kimeneti formátumnak mindenben meg kell egyeznie. A profibb (jellemzően nem igyenes programok) általában tudnak ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Régen használtam a MediaCoder-t, de nem volt vele gondom. Igaz, nem is értem, hogy minek kell 16 mbps-nél nagyobb bitráta... A 3 fájlos probléma se hatott meg, nem szoktam olyan sok fájlt konvertálni.
Egyébként meg ott az XMedia Recode, az is tud NVENC-et. Egy i3-4130-assal, GeForce 750 Ti-vel 70-71 fps-el konvertált fullHD videót. Igaz, nálam is 80%-on megy a proci, a GPU meg kb. 3%-on... Mondjuk az biztos, hogy a GPU órajele megugrik a konvertáláskor.
-
Murphistic
aktív tag
Ezt nem tudtam .
Én videóvágók közül a Movie Makert ( nem röhög ) és az AviDemuxot használom. Az AviDemux elméletileg az ffmpeg dekódolórészét használja, csak az a baj, hogy nagyon egyszerű. Egyszer kipróbáltam ShotCutot, de elég instabil volt a gépemen.
Ezeket csak azért írtam, mert a problémádhoz már nincs ötletem...[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Csak egy vak tipp, mert valami miatt a Vegast profibb vágóprogramnak tartom. Gondolom használja a GT210-ed hw-es gyorsítását és hátha az nem tud hw-es 4:4:4 dekódolást. Esetleg próbáld kikaocsolni a gpu-gyorsítást, ha lehet ilyet csinálni.
Az a durva, hogy ffmpegben videót is vághatsz (akár több timeline-on is), csak nekem ráment egy éjszakám egy 30 másodperces videó elkészítésére -
Márton
nagyúr