Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DjSteve85 #2945 üzenetére
Neked kell eldönteni miért konvertálsz és mibe. Megkockáztatom feleslegesen konvertálsz, hisz így is lejátsza tv-d az eredeti fájlt. A progresszívra alakítás mindenképpen csökkenti az élességet. Az sem használ a minőségnek, hogy az egyik veszteséges formátumból átkódolod egy másik veszteséges formátumba. Biztos hogy a TV nem birkózik meg vele, és annyi gyors mozgás van a videón?
- A deinterlace szűrő legyen a legelső a filter listán
- A Video menü postprocessing pontjában kapcsold ki a horizontális és vertikális deblokkingot.
A Decomb Telecide szűrőt haználd, a Strategy-t állítsd át no strategy-re, vagy PAL/SECAM ra.MPEG4 AVC(x64) codec-et válaszd. az alján ott a csúszka, ami a minőséget/méretet szabályozza. Egy 10-20mp-es mintával gyorsan végzel, és pár próbálkozás után meglátod kb hol van az a pont amivel már elégedett leszel. Itt akár méretet is belőhetsz, hogy ekkorába kell, ebből hozza ki a legjobbat.
-
válasz
DjSteve85 #2941 üzenetére
A gyanúdat cáfolom, megnéztem amit belinkeltél. Ott csak a kamera által készített mpeg paramétereit linkelted, be. Ott sem említed meg a konvertert, ill. hogy milyen paraméterekkel kapsz számodra megfelelő minőséget.
a fájl igaz 4:3-as, de a kamera "16:9" ként veszi és játsza.
Ezt hívják anamrof-nak.+ másik programot használnék.(Virtualdub-ba úgy kell belehegeszteni a codec-eket, mert csak vfw-t ismer, a directshowt már nem.) Az avidemux-ot jobban kedvelem, de valamelyik aktuálisan pormós videó konvertert is jó lehet. Pl. május 10-ig ingyen beregisztrálható a WinxHD video converter-t.
-
válasz
DjSteve85 #2939 üzenetére
egész szép képet, de a konvertálási idő megnőtt (ez természetes?!)
Az. Jó munkához idő kell. Viszont nem tettél fel konkrét kérdést. Még azt se írtad le, hogy melyik program milyen beállításaival sikerült számodra elfogadható videót összehozni. Plusz ha ezzel elégedett vagy, akkor mi a kérdés?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
DjSteve85 #1626 üzenetére
Többször is ajánlottam az ffmpeg programot. Szerintem a te problémádra is megfelelő lenne. Filterekkel le tudod vágni a képről a fekete csíkot és át is tudod méretezni a videót. A hangot pedig egyszerűen átmásolja, tehát békén hagyja (-acodec copy opcióval).
Igazából nem tudom mit értesz "minden" alatt az MPEG2 videóban, mert ha valami metaadatokat is tartalmaz, akkor nem vagyok biztos, hogy azok is megmaradnak. Viszont több hangsáv ( és más formátumoknál több videósáv) sem gond.
A program parancssoros, ezért macerás használni. Ha érdekel, esetleg összeszedhetek pár mintascriptet.
Murphistic
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest