Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
válasz
pibácsi #2399 üzenetére
Köszi !
A feltöltött file, pana x900 kam, konvertálva vegas-al m2ts.-re
ebből kellene , mkv és mp4
mpg2 dvd formátum is érdekelne, de ezzel már rengetegen próbálkoztunk,
de csak vegassal lett szinte tökéletes....Mkv közben megoldódni látszik, az MKVToolnix jónak tünik...
Meg probálgattuk a HandBrake -t ez egy szenzácios progi,
kb fele-harmad bitrátával olyan minőséget produkál mint más progikCsak nálam bekavar a cuda, és nemtudom hogy kell benn kikapcsolni vagy lehet e ilyet egyáltalán,
és ahogy irtam feljebb is , hosszabb videóknál akadozik, csuszik a hang-kép... -
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2398 üzenetére
Szia maxika 2004!
Jó kérés, megpróbálkozunk, de csodát ne várj. Eleve váltottsoros és ehhez kell igazodni. Nem tudom, hogy milyen programot használsz, mert van olyan amelyik nem is tud csak progresszívet. No meg MP4.Üdv. Pibácsi
-
maxika2004
őstag
Segitsetek lécci az alábbi videóval kapcsolatban:
Ebből kellene, mkv-t és mp4-et varázsolni, hogy maradjon 50i-s a a felvétel !
és persze a videón a folytonos mozgások megmaradjanak, és ne legyen darabosan, akadozó !Nemtudom..... de nekem minden progi a váltott sorosból folytonost kreál,
és én szeretném ha maradna 50i-s -
pedro7
tag
válasz
maxika2004 #2395 üzenetére
Köszi.Ezen a link-en tényleg szépen lejön és müködik.
Csak az a gond, hogy nekem m2ts-t kellene összeadnom.
Megpróbáltam, de elég furcsa lett az eredmény. -
pedro7
tag
válasz
maxika2004 #2382 üzenetére
Az általad link-elt MTSmerger nevű program helyett egy EasiestMovie Editor nevű program töltödött le, és ez
5db összefűzés után letilt, és reg-elni kéne.
Tudnád link-elni a te verziódat,mert lehet hogy az nem áll meg 5 után. -
Murphistic
aktív tag
válasz
LógaGéza #2392 üzenetére
Itt van néhány link, ami a GPU-gyorsított x264 enkóderről szól : stackoverflow kérdés Úgy tűnik, hogy nem sokat gyorsul a GPU-tól és akkor is rosszabb lesz a minőség.
Viszont ez lehet, hogy jó lenne neked, bár nem néztem meg részletesebben, mert sajnos engem a GPU-gyorsítás nem érint. uni-heidelberg-x254gpu
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Nagy mennyiségű DVD-t kellene H.264-be átpakolnom egy külső vinyóra, ehhez keresek egy olyan kódolót, amit tudok parancssorból vezérelni, és lehetőleg támogatja az AMD hardveres kódolását.
mencoder ha jól tudom nem támogatja, ffmpeg témogatja? -
wattafaka
senior tag
Időközben jobban belemélyedtem a dologba, és a videó szerkesztésénél láttam feliratszerkesztésre utaló jeleket, persze egy hatalmas SOON felirat csüngött rajta, amire kattintva az alábbi oldal jött be: [link], amin szemmel láthatólag azok a speckók vannak, ami nekem pont kell, de azért ha otthon találsz valamit, ne tartsd magadban. Az indokolatlan méretduplázódást viszont továbbra sem értem. (és még same as source-szal is pixelesebb, mint az eredeti
)
-
wattafaka
senior tag
Mediainfo 287-et ír..
Kipróbáltam ezt a Freemake Video Convertert, és tényleg egész jó beállítom MKV-nál, hogy Same as sourse, beteszem az elején a feliratot és kész, DE lenne két kérdésem:
-ha a videó és hang same as source, akkor hogy lesz a végén 60 megából 144?
-a feliratot lehet valahol szerkeszteni? mert jelenleg nálam nincsenek benne ékezetes betűk és elég pixeles is (options-ben nem találtam erre vonatkozó részt) -
wattafaka
senior tag
AVS Video Convertert használok, és ahogy tanácsoltad MKV-be konvertálom:
Forrás adatok:
-family.guy.s12e14.hdtv.x264-2hd.mp4
-video codec: H.264/AVC (Advanced Video Coding)
-frame size: 720*404
-bitrate: 286 (AVS szerint)
-frame rate:Ezek alapján az output-ot a következőképpen próbáltam belőni:
-family.guy.s12e14.hdtv.x264-2hd.mkv
-video codec: H.264/AVC (Advanced Video Coding)
-frame size: Original
-bitrate: 286
-frame rate: OriginalEnnek eredménye egy közel azonos méretű (60 helyett 62MB) ámbár hikomat minőségű videó. Próbaképp megnéztem az MKV formátumra kattinva alapértelmezettként felajánlott 1200-as bitrátával (megjegyzem én személy szerint baromi kevésnek tartom a forrás videó 286 bitrátáját, de több programmal is ugyanezt írja ki..), és már majdnem hogy megközelíti az eredeti minőségét, viszont több, mint 200MB lesz.
Ötlet? -
-
wattafaka
senior tag
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok.
Régóta keresek egy olyan video konvertáló programot, ami azon kívül, hogy támogatja a fő kimeneti profilokat (avi, mp4, mkv satöbbi) tud olyat, hogy a videót és hangot abszolút érintetlenül hagyja. Erre azért lenne szükségem, hogy csak szimplán feliratot rá tudjak égetni a videóra mindenféle minőség- és méretváltozás nélkül. A neten talált legjobbnak minősített konverterek (AVS, Wondershare, Aimersoft) nem tudják sajnos ezt a funkciót. Ráadásul ha szinte 100%-osra beállítom a forrás videó adatait a kimenő videó adataira, akkor is láthatóan rosszabb minőségű lesz, és még méretben is jóval nagyobb... bár lehet én vagyok a béna. Ti tudtok esetleg ilyet?
Előre is köszi a válaszokat!Üdv,
hazazs -
pedro7
tag
válasz
maxika2004 #2380 üzenetére
Ingyenes, de korlátozva vannak bizonyos funkciók.
És pl. összegzést csak 5db-ot enged.
Még nem csináltam 5-t, de ezt olvasom ki a leírásból.
Egyébként fizetős a program, de gondolom ez trial verzió
és ezért írják free-nek. -
pibácsi
senior tag
Szia efi99!
Megpróbálok segíteni. Ez egy hosszú, részletes leírás lesz.Gondolom, másként is van megoldás, de leírom az enyémet. Felhasználható konvertáló progi az XMediaRecode 3.1.6.9 (vagy újabb). Ez ingyenes, valahonnan le kell tölteni. Mivel a DVD-k mpg fájlok, így azokat mpg-be érdemes konvertálni. Leírom az mpg-s folyamatot. A DVD-ről ki kell venni a VOB fájlt pl. az asztalra. (ne az eredetivel variálj, pláne, ha mappában van a gépen). A lemezről meg úgy is ki kell venni. Ha több is van, akkor mindet. Ezeket át kell „keresztelni” mpg-re úgy, hogy a pont után a VOB szót letörölöd és helyette beírod, hogy „mpg”. Megkérdezi, hogy biztosan módosítod? Azt kell válaszolni, hogy igen.
Ezután megnyitod az XmediaRecode programot. Balra fent a megnyitásnál behívod az átalakított mpg fájlt. Középen a formátum: egyéni – MPEG2 – az alatta lévő sor mpeg-re vált.
Balra lent: mentés mappába, Cél: kijelölöd a mappát, nálam általában asztal/új mappa. Az asztalon létre kell hozni egy új mappát, mert, ha nincs később hibát jelez.
Videó: konvertálás – PAL (ezt adja fel, de ha nem jó, akkor át kell állítni) – lentebb a megjelenítési módot arra kell beállítni, amiben a DVD/VOB volt. Ez általában váltottsoros BFF. (vagy progresszív). Meg lehet nézni a „Mediainfo”-val. A többi marad. A hangsáv beállítás: másolás. A felíraton nincs mit állítni. Vágás/előnézet: itt megadja a PAL méretet 720x576 vagy az NTSC 720x480 méretet. Ezen nem változtatunk. Lentebb a 4:3-at kell átváltani 16:9-re és a nagyítás módot „Képernyő illesztés”-re. Oldalt a lejátszás beindításával lehet ellenőrízni. Ha jó, akkor fent középen „Hozzáadás” (ha nincs új mappa kijelölve, vagy nem talál kijelölt mappát, hibát jelez). Ezután a „Feladatok” sorban megnézhetjük, hogy mit akarunk elvégeztetni. Következő: klikk a „Kódolás” és elindúl. A megadott mappában megtalálod a videót.Lehet Xvid/ Divx-re is.Ha alapban progresszív a DVD és az átkeresztelt mpg-t átnyomjuk avi-Xvid/Divx-be. Lehet ugyan váltottsoros Xvid/Divx-et is készíteni, de ezt a PC lejátszók nem nagyon szeretik. (remeg a kép). TV-ben jó (pláne a régi képcsöves váltottsoros TV-ben). Azért leírom ezt is. Avidemux 2.4.4 kell hozzá. Elöször át kell tenni a fenti módszerrel 16:9-es mpg-be, majd ezt kell az Avidemux-al konvertálni Mpeg4 ASP(Xvid)-be úgy, hogy a configure/codeken belűl bejelöljük a váltottsorosságot (interlace pipa). As imput: pipa. Ez fontos. Esetleg lehet a tömörítésen állítni, de így is elfogadható. A kimenő BottomField First lesz (BFF). A hang marad „copy”.A mentésnél a megnevezés után pontot kell tenni és utána írni, hogy ”avi”. Az előző konvertálóval is meg lehet próbálni közvetlenűl az eredeti mpg fájlból, beállítva az avi/Xvid/ váltottsoros BFF/Audio másolás. A többi uaz, mint az első rész. Viszont nem mindig tudja szépen megcsinálni. 1-2 perces konvertálás után próba.
Sok sikert és kitartást.Üdv. Pibácsi
-
pedro7
tag
válasz
maxika2004 #2372 üzenetére
Köszi ez müködik. De nincs valami ingyenes program e helyett ?
-
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Régóta fényképezek, és videózok. Ezekből a felvételekből DVD-ket készítettem. Ma már könnyebb kezelni FHD TV-n USB-ről lejátszható videókat. Tehát ezeket a DVD-ket szeretném átkonvertálni USB-ről, merevlemezről TV-n lejátszható formátumba. Adobe Premiere Elements-em van itthon, próbaképp minden féle menthető formátumot kipróbáltam. A kisebb, vagy azonos méretűvé átalakított videó minősége romlott FHD TV-n nézve, a jó minőségűnek pedig megduplázódott a mérete (4,2 GB-ból 8,4 GB lett). Tehát egy olyan progit szeretnék, amivel DVD-ről konvertálva FHD TV-n jó minőségben nézhető emberi méretű végeredményt kapok. -
efi99
őstag
Üdv.
Adott egy 4:3 képarányú film (DVD-Video), amit 16:9-re szeretnék úgy alakítani, hogy 2 oldalt legyen 2 fekete sáv. (Sajnos a lejátszó eszköz mindenáron széthúzza a képet, nincs rajta fix 4:3). Milyen (lehetőleg ingyenes) szoftvert ajánlanátok? -
dokee78
félisten
Senki nem tud egy egyszerű nagyobb WMV-ből kisebb MP4-be konvertálót,ahol megmarad a HD felbontás is jó minőségben?
-
pedro7
tag
Sziasztok !
Kamerához adott HD writer szerkesztő program csak 4Gb-s méretűre fűti össze az .m2ts file-okat
Mivel vagy hogyan lehet akár 5-6 Gb-s m2ts-file-t készíteni ? -
Sziasztok!
Melyik a legjobb video konvertáló progi h264-re?
A forrás mkv és mp4 lenne, néha több 5.1 audio és felirat sávval.
A kimenet 1500-2000 közötti bitrátájú 1024*xxx felbontású mkv file sztereo aac/ogg hangsávval.Ehhez keresem a legjobb minőségű konvertert. Eredetileg GPU-s megoldást kerestem, de nem gyűzött meg ezek minősége. Mintha sokkal alacsonyabb lenne a bitráta, mint a beállítot...
Lehet parancsoros megoldás is, illetve linuxos is, csak tudja a fentieket.
Kipróbáltam az Avidemux-ot, de az a probléma vele, hogy a négy magos AMD proci magjait nem használja ki. A magok csak 30-40% terheléssel mennek. Így kb. 17-22 fps-sel konvertálja a videót az A10-6800K. Érdekes, hogy nem is kapcsol be a turbo.
Kössz!
-
tusz76
újonc
Nem tudom jó helyre írok-e, de meg szeretném kérdezni hogyan tudok nagy(20GB+) MKV filmeket megcsinálni magamnak 2GB körüli AVI-ra? Már egyszer próbálkoztam itt és a Freemake Video Converter-t kaptam válaszul. Sajnos nem vált be, mert tényleg szépen lekonvertálja csak amikor berakom a lejátszóba az USB-t és nézném kiírja, hogy nem támogatott audiokodek. Most virtualdub és virtualdubmod-al próbálkozom, sikertelenül. Ha valaki tudja hogyan kell ezeket a programokat megfelelően használni, kérem ossza meg velem a tudását. Találtam hozzájuk leírásokat avi összefűzésre, audio-video szétbontásra, de sajna a kompresszió (MEGFELELŐ) használatát nem találtam meg. Próbálkozom, de a MOD 1.5.10.2 nem is ismeri fel az MKV-t, a DUB 1.10.4.0 sem ismerte aztán beleraktam egy mkvplugin-t. Most már felismeri beolvassa, csak éppen "MISSING CODEC" van. Először nem foglalkoztam vele és lekonvertáltam így. Viszont szép fekete képernyőt kaptam missing codec felirattal két órán keresztül a beállított értékekkel. Nem tudom milyen kodek hiányozhat még hogy a képet is megjelenítse(ez a probléma MKV-nál merül fel). Ja azt elfelejtettem mondani, hogy azért ezekkel a programokkal próbálkozom mert csak ezeknél lehet az AC3 5.1-et 448kbps-ra állítani(ezt biztos viszi a lejátszó), a többi konvertáló csak 320kbps-ra képes ami nem támogatott az asztali lejátszóknál(sőt az usb bemenetes "szuperTV-k" se bírják -kipróbáltam ismerősöknél)
-
pibácsi
senior tag
válasz
dokee78 #2362 üzenetére
Szia!
A nyilat ráviszed a megnyitandó videóra, de nem nyitod meg, hanem ha egyet ráklikkelsz - magyarúl ezzel kijelölöd a fájlt, akkor ami szöveg megjelenik , annál a szöveg végén lévő pont utáni pár betű a fájlnév (pl. avi, mpg, mkv, MP4, stb) Ez csak akkor jelenik meg, ha engedélyezve van a mappa beállításoknál, gondolom igen, mert telepítéskor általában engedélyezve van. (Ha nem, akkor szólj, mert be kell állítni).Ez még így kevés, mert ha avi, akkor jobb klikk a lejátszandó ikonra és az ott megjelenő ablakban a "Tulajdonságok" funkcoóra klikkelve majd - öszegzés - egyszerű helyett "Speciális" és itt a videó résznél az alsó sorban adja a tényleges fájlt pl. Xvid, Divx, MC-DVD, stb. Erre vagyok kiváncsi.
Ebből már tudok következtetni.Üdv. Pibácsi
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Miért lehet az (vegas 12, 64 bit ) hogy egy pana kamerás MTS filet,
sony AVC m2ts formátumba renderelek, és ha CPU only ra állitom akkor jó minden, de ha
hagyom automatán akkor a kész cuccnál akadozik a hang, a kép felgyorsul lejátszás kezdetén, utána beáll de a hang is néha késik... (ez álltalában hosszabb 40-60 perces videónál jön elő )Gondolom a GPU kavar be, de mi lehet a megoldás ?
Ujra is telepitettem, friss rendszeren se jó Win7 64bit )
vga driver is a legujabb. Már nem nagyon van több ötletem lécci segitsetek !Proci i52500, VGA GTX460, 8gb ram
Elöre is :
-
dokee78
félisten
Tudtok egy jó videókonvertálót,ami nagyobb méretű fileból kisebbet tud varázsolni?
Már -100MB-nak is örülnék.
Pl 700MB filmből 500-600-ast csinálna nagyobb minőségromlás nélkül. -
Bozek
nagyúr
GPU-s konvertálás nem feltétlenül jó, mivel az nem minden beállítást támogat. Persze megy vele és gyorsabb, de előfordulhat, hogy nem lesz olyan szép.
Mondjuk vicces, hogy konvertáltam egy videót Freemake-el (az is használ GPU-t) és az MX Player csak H/W gyorsítással játssza le, H/W+ esetén zöld a kép...
-
Sziasztok!
AMD Richland A10-6800K procim van alapórajelen, 2133MHz-es ramokkal.
Érdemes GPU-val konvertálni videót (720p, h264) - minőség és sebesség szempontjából?
Ha igen, akkor van olyan ingyenes progi, amivel ez megoldható?Általában alacsonyabb bitrátát használok: 2GB körül van kb egy másfél órás film.
A forrás általában magasabb bitrátájú 1080p mkv, vagy mp4.Kössz!
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Mobillal készített 3gp-s fájlt szeretnék mkv-ba tömöríteni. A felvétel 720p-ben történt és abban is szeretném tömöríteni. Milyen konvertelt javasoltok? A lényeg, hogy kisebb méretben tudjam tárolni, ugyanolyan minőségben. Jelenleg 5 perc kb. 1 Gb. -
dethroner
veterán
válasz
pibácsi #2353 üzenetére
Köszi a tippeket. Úgy néz ki a freemake video converter megcsinálja úgy hogy a dvd lejátszó boldoguljon vele.
Már csak arra kéne rájönni, hogy ha a feliratot hozzácsatolom a konvertáláskor, miért lesz kérdőjel minden ékezetes magánhangzóból?Pedig txt-ben megnézve a felirat tökéletes, semmi elírás vagy ilyesmi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
dethroner #2349 üzenetére
Szia!
Ez csak az első lépés, de a tényt nem ez adja. Bal oldalon nyisd meg az alulról második ikont - ahol több lap van egymáson. A lenyíló részen keresd a "Szöveg" felíratot és nyisd meg. Ekkor adja ki a tényleges belső tartalmat, amiben sokmindent meg lehet tudni. Ha küldenél fájlfeltöltőn (nem YouTube oldalon) egy kb. 1 perces eredeti mintát, (amit levágsz pl. Boilsoft Splitterrel) akkor átteszem avi-ba és leírom hogyan lehet megoldani.Ü. Pibácsi
-
kovisoft
őstag
válasz
Mr.White #2344 üzenetére
Az Avidemux az itt leírt módon (a szintén ingyenes x264 telepítésével) képes H.264-be tömöríteni, olvasni meg - úgy tudom - anélkül is tudja ezt a formátumot. Magam viszont még sosem próbáltam ezt a formátumot vágni, de egy próbát esetleg tehetsz vele, mert amúgy jól használható program. Ha az átkonvertálás mellett döntesz, akkor használhatod akár az Avidemux-ot, akár a Freemake-et.
-
Mr.White
senior tag
sziasztok!
nem tudom mennyire járok jó helyen.a problémám az hogy freemake progival tömörítettem aviba egy videót, amit meg akartam vágni virtualdub progival, de azt írja hogy a "h2644" formátum nem megfelelő.
átküldtem a videót ismerősnek, sony vegas-al se tudta megvágni.
melyik programmal tudnám vágni ezt a formátumot, esetleg milyen konvertáló progit ajánlotok? (free)
köszi! -
-
dethroner
veterán
válasz
Core2duo6600 #2332 üzenetére
Szia!
Nem tudom mivel, hogyan tudnám megnézni hogy milyen audio és videó sáv van benne, torrentről van és ott az nfo szerint:
Video Formatum...............: x264 [DXVA] │ ░██
██░ │ Video Formatum...............: MKV │ ░██
██░ │ Video Bitrata................: 1324 Kbit/s │ ░██
██░ │ Video Kepmeret...............: 720x302 │ ░██
██░ │ Video Felirat................: Magyar Teljes + Forced │ ░██
██░ │ Video Kockasebesseg..........: 23.976 fps (NTSC) │ ░██
██░ │ │ ░██
██░ │ │ ░██
██░ │ │ ░██
██░ │ Audio Formatum.......: AC3 │ ░██
██░ │ Audio Bitrata........: 640 Kbps │ ░██
██░ │ Audio Nyelv........ : Magyar │ ░██
██░ │ Audio Csatornak Szama: 6 (5.1) │ ░██
██░ │ Audio Mintavetelezes.: 48,0 KHzEgy LG házimozin szeretném megnézni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #2337 üzenetére
Az előfizetésen túl kell egy DVB-T tuner és egy chipkártya olvasó a géphez. Ezután az Oscam + Acamd pluginokkal már viszik azok az alkalmazások, amik kezelnek pluginokat. Én a SmartDVB-t és a DVBViewer-t teszteltem. Amúgy ha meg plugin nélkül akarod használni, akkor Homesys. Csak ez a folyamatos timeshift miatt kiesett nálam.
-
kovisoft
őstag
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Felvettem egy videot a mobilommal álló helyzetben (9:16 arány). Létezik valami egyszerű program amivel ki tudnám vágni a közepét (levágni az alját meg a tetejét), 16:9 arányúra?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #2332 üzenetére
Igen, arra. DVB-T platformon jön, kártyaolvasóval dekódolva.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
dethroner #2321 üzenetére
Meg kéne vizsgálni, hogy az mkv ban mi van benne, hiszen ez egy konténer.
Tehát milyen video, milyen audió sáv, vagy sávok vannak benne.Nem feltétlen kell konvertálni, hogy avi-t kap belőle, ami szintén egy konténer.
Min akarod megnézni ?
(#2331) Bozek
Az m3 esetében a nosztalgia csatornára gondolsz ?
Milyen platformon jut el hozzád ?Használd a 4.0.10 est ez nem tesz be semmien reklámot sehova sem.
-
-
asuspc96
senior tag
Helló!
Melyik a legjobb, videokonvertáló program ?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
dethroner #2324 üzenetére
Nekem nincs feltelepítve az Any Video Converter, de az oldalukon található képen láttam a jobb alsó sarokban valami Audio optionst.
A free AVI Video Converter oldalán pedig olyat írnak, hogy "Supported Audio Codec: mp3, ac3, aac, mp2, pcm, original". Neked akkor az originalt kellene kiválasztanod.Egyébként nem tudom hallottál-e az ffmpeg-ről, ami megoldást jelent a problémáidra és egy 5-csillagos, szuperkényelmes felhasználói felületet kapsz a programhoz
.
Viszont az tény, hogy nem használja ki a GPU erejét.
A napi ffmpeg SPAM-et olvashattad és igérem befejezem. Mentségemre szóljon, hogy ez a kedvencem és nekem ezzel tűnnek a legkönnyebben megoldhatónak a kicsit összetettebb videókonvertálós problémák. -
dethroner
veterán
válasz
Mészi Zoli #2323 üzenetére
"Szerintem DivX-hez nincs több sáv"
Ezt nem igazán értem, fejtsd ki! Ugyanis én a legtöbb avi-ra konvertált filmet 5.1-ben néztem.
És nem 7.1 hanem "csupán" az eredeti 5.1 megtartása lenne a célom, mert nem pc nézem a filmeket asztalra rakott genius recsegőkkel, hanem házimozirendszeren.
Tényleg nincs senkinek gyakorlati tapasztalata ezzel a any video converter programmal, hogy meg lehet-e tartani az eredeti hangsávokat? Mert a program millió beállítást enged a képre, de a hangra nem bírok rájönni. -
Kronk
őstag
válasz
Murphistic #2320 üzenetére
Köszönöm szépen, hétvégén ha lesz időm nekiülök...
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Egy mkv fájlt szeretnék aviba alakítani. Az any video convertert próbálom használnia feladatra. Meg is csinálja, csak van egy gondom vele. Az eredeti fájl 5.1 hanggal van, az elkészült avi pedig 2.0. És nem is igazán találom a programban azt hogy megtartsa az eredeti hangot. Mi a megoldás? -
Murphistic
aktív tag
Szia!
Mint ffmpegfetisiszta megint csak az ffmpeg-et tudom ajánlani. Én legalábbis azzal próbálkoznék, bár Blu-ray masteringgel nem foglalkozom, így nem tudom, hogy képes-e rá.Ami biztosan bonyolítja a helyzetet az az, hogy a DVD-n 25fps-szel, a Blu-ray-en 24p-ben (ez talán 23,976 fps-t jelent) van rögzítve a videó. Emiatt a DVD videó és így a hangsáv is rövidebb valamivel. Ezért muszáj a hangsávot külön megnyújtani, hogy passzoljon a Blu-ray hosszához.
A BD-lemezen a fájlstuktúrából a leghosszabb M2TS fájlra lesz szükséged.
Én így csinálnám:
1) ffmpeg-gel kiszeded a vob-ból a hangsávot (mivel később meg kell nyújtani ezért külön tömörítetlen hangformátumba az egyes sávokat, azaz 6 különböző hangfájlt kapsz)
2) valamilyen hangszerkesztő programmal (pl. Audacity ) megnyújtod a hangot, hogy ugyanolyan hosszú legyen, mint a BD-változat
3) ffmpeg-gel összeállítod a 6 mono hangsávból a 6-csatornás AC3 hangot (na, ilyet még nem csináltam, de ha a felosztás megy, akkor szerintem ennek is kell)
4) szintén ffmpeg-gel az új AC3-hangot és az M2TS-fájl tartalmát összefűzöd egy új M2TS-fájlba. Alternatívaként szerintem ugyanezt meg lehet csinálni a TSMuxerral is.A lényeg, hogy a legnagyobb M2TS-fájlt kell módosítanod. Ha esetleg ugyanolyan hosszú a DVD és a BD változat is, akkor lehet, hogy a TSMuxer-ral egyből meg tudod oldani, de ezt kétlem.
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Hogyan lehetne egy dvd lemezről lementett hangsávot, aminek VOB a kiterjesztése, egy BD50 struktúrába beilleszteni/csatolni, hogy válaszható audiosáv legyen?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Murphistic #2317 üzenetére
Okés, akkor úgy látom, hogy kénytelen leszek megbarátkozni a konzol használatával, azt hittem megy gui alol is, megy is, csak a kapott végeredménnyel nem voltak elégedett.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #2316 üzenetére
Én most a kedvencemet fogom ajánlani, az ffmpeget. Én ezt használom MindigTV-s felvételekhez és a kicsit hibás felvétellel is megbirkózik (ez főleg a földi adásnál jöhet jól).
Hátránya(?), hogy parancssoros, viszont ingyenes és folyamatosan fejlesztgetik. -
Core2duo6600
veterán
Full Hd tv felvételt szeretnék SD Xvid re alakítani, mivel csináljam, hogy a lehető legjobb képminőséget kapjak
H264, transport Stream >> xvid konverzió ról lenne szó. -
pibácsi
senior tag
Szia Silboy!
Hát ez DV fájl. PAL rendszerű, 4:3-as, 25 frps. Ha megnézed a Mediainfo - kép alatti részt, akkor irja is. Az Audio (hang) résznél ha a sávok száma 1. akkor az DV-2 tip., ha ott nincs szám, akkor egybe van az alap fájl résszel, akkor az DV-1. Általában jobb DV-2 -be Capturelni. Gondolom, hogy a DV-2 a tied. Ezért olyan nagy a helyfoglalásod. Ezt természetesen nem tudod lejátszani csak a PC-n, akkor is, ha arra alkalmas lejátszód van.
Konvertálás általában mpg-be (a váltottsorosság miatt). Nem tudom, hogy a gépeden miket lehet megtalálni. Több variáció van, de ajánlom az Avidemux 2.4.4 verziót (a többi verziót nem, ez a legjobban bevált). Beállítás: behívod a DV fájl-videót. Belehallgatsz, elindítod a programon belüli lejátszót és ha megy minden, akkor lehet folytatni.
Video: DVD (lavc) Confgure: marad minden, de az interéacing beállítás Inretlaced BFF.Ez egy átlagos, de ennél jobb a 4 helyett 2. a 8000 helyett 9000 beállítás. (csak ez több helyet is foglal és nem mindegyik DVD lejátszó szereti). Az audio: MP2(lavc). Configure marad. Format: MPEG-PS (A+V). A mentésnél a fájlelnevezés után tegyél pontot és ird be: mpg. Ez szépen átteszi neked mpeg2 Lower Field First (váltottsoros, alsó) pozisióba. Ezt már, ha szerencséd van, akkor egy DVD lejátszó lejátsza. Ha nem, akkor viszont - és ez szokott a megoldás lenni - be kell ültetni egy DVD szerkesztőbe és egy DVD-t elkészíteni (átlag 7600-8000kbps) amit a DVD lejátszó már le tud játszani. Ha jobban megemeled a bitratát, akkor a lejátszó akadozva fogja lejátszani, mert nem bírja a sebességet produkálni. Ezt a DVD-t elég, ha pendrivra írod és ha olyan a lejátszód, akkor bedugod és játszod. Ha nem, akkor lemezre kell írnod.
Hajrá. Ü. Pibácsi -
flash-
veterán
még mindig ajánlott a mediacoder vagy tudtok valami más jobb videó konvertálót?
-
pibácsi
senior tag
Szia Silboy!
Ha a normál miniDV capture funkcióval vetted át, akkor annak DV-2-nek kellene lennie. Az viszont átlagban 3,5-4 MB/sec. tehát ha 4 perces a videód, akkor ott 3.5x60x4= 0,84 GB helyet foglal. ill. ha 4MB-el vesszük, akkor talán eléri kb. az 1 GB-ot. Ezt bármivel Capturelod, akkor is ennyi lesz.Attól függ, hogy milyen a felvétel, váltottsoros, vagy progresszíve, mivel a konvertálást ennek megfelelően kell elvégezni. Ha progresszív a felvétel, akkor több variációs lehetőséged van, ha viszont váltottsoros - márpedig a miniDV kamera felvételek általában ilyenek, akkor mpg-be kellene áttenni. Erről lehet DVD-t is készíteni, ha megfelelő az mpg konvertálás. Itt is figyelni kell a váltottsorosságot.
Kellene tudni, hogy milyen a fájl, ennek megfelelően lehetne ajánlani konvertálót. (Mediainfo program).Ü. Pibácsi
-
silboy
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni video konvertálással kapcsolatban.Mini DV kamera felvételeit másoltam számítógépre Pinnacle Studio 9 program segítségével,de így nagy méretű fájlok születtek.Konkrétan egy 4 perces video 1 giga adat avi-ban.Milyen programmal és milyen beállításokkal konvertáljam kisebbre,úgy hogy lehetőleg az amúgy sem túl jó minőség csorbát szenvedjen.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
olivera88
veterán
Pibácsi és kovisoft köszi választ. Maradok H264 nél.
-
kovisoft
őstag
válasz
olivera88 #2304 üzenetére
Jó választás a H264 kodek, ha nem gond, hogy lassabban készül el az eredmény, és ha le is tudja játszani a hardver, amin nézni fogod. A H264 valamivel kisebb fájlméretet (vagy ugyanolyan méret mellett jobb minőséget) produkál, mint az xvid/divx. Ha viszont fontos a sebesség vagy a kompatibilitás, akkor érdemesebb a pibácsi által is javasolt xvid/divx kodeket választani, mert annak lejátszását több eszköz támogatja. Azt szerintem nem úszod meg, hogy kikísérletezd a megfelelő bitrátát, mert az erősen függ a forrás videó felbontásától és minőségétől.
-
pibácsi
senior tag
válasz
olivera88 #2304 üzenetére
Szia Olivera88!
Leírom az én módszeremet, talán tudok segíteni. Én Xvid-be tömörítem, de Divx-be ugyanúgy lehet.
1. USB-n keresztül az M-Jpeg videó bemásolása a számítógépre.
2. Konvertálás Xvid-be az alábbiak szerint:
VirtDub 1.9.1 (vagy újabb) ez jó megoldás, nincs hangcsúszás.
- M-JPEG videó behívás
- Beállítások:
videó: Full processing mod – compression - XviD MPEG 4 codec, configure (kb.
min1500 kbps. vagy Quantizer 2,5)
Audio: Full processing mod - Conversion:44100 Hz./16-bit/Stereo – compressio:
MP3/56kbps (vagy 128, ha van) - OK
Save as: fájl megnevezés – beírni – helyet kijelölni - mentés – OK.Ha zajos a kép, akkor szükséges a tisztítás.
Egyik tisztító megoldás:
Video fül – Filters - Add - Temporal Smoother(internal), OK. (5) vagy (6) fokozat. OK,.
Ki kell kisérletezni, melyik a megfelelő. – OK, OK.
Ezután mentés.
Ezt lehet CD-re is írni, ha kell.Ü. Pibácsi
-
olivera88
veterán
A fényképezőgépem MJPEG kódekbe készíti el a videókat, azokat szeretném átkonvertálni másik formátumban h ne foglaljanak olyan hatalmast helyet, AVI ra konvertálom ugyanaz mint a forrás opcióval H264 es kódek-al.
Így a minőség az ugyan marad ugye? -
kovisoft
őstag
válasz
olivera88 #2299 üzenetére
Többmenetes kódolásnak VBR (változó bitrátájú) tömörítésnél van értelme. Ilyenkor az algoritmus először analizálja a videót, és megállapítja, hogy mely részei azok, amelyeket alacsonyabb bitrátával tárolhat (mert pl. töksötét), ill. melyek azok, amelyek tele vannak finom részletekkel, emiatt magasabb bitrátát igényelnek. Ezekkel játszik a tömörítő, hogy a végén kijöjjön a cél bitráta, amit paraméterként megadtunk.
Ez általában azt jelenti, hogy ugyanakkora fájlméret (azaz bitráta) mellett a többmenetes jobb minőséget produkál, de lassabban. -
mazza
tag
Üdv!
Wondershare video converter pro-val szeretnék erre az eszközre lejátszható formátumot készíteni, de a kimeneti formátum DVD-video(VOB) mellett nincsenek BUP és IFO fájlok, csak egy VOB lesz. Ezt a CDBurnerXP-vel adatként kiírva nem viszi a dvd lejátszó, video dvd készítéshez pedig kéri a többi fájlt, video_ts könyvtárra lenne szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest