Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
olivera88 #2304 üzenetére
Jó választás a H264 kodek, ha nem gond, hogy lassabban készül el az eredmény, és ha le is tudja játszani a hardver, amin nézni fogod. A H264 valamivel kisebb fájlméretet (vagy ugyanolyan méret mellett jobb minőséget) produkál, mint az xvid/divx. Ha viszont fontos a sebesség vagy a kompatibilitás, akkor érdemesebb a pibácsi által is javasolt xvid/divx kodeket választani, mert annak lejátszását több eszköz támogatja. Azt szerintem nem úszod meg, hogy kikísérletezd a megfelelő bitrátát, mert az erősen függ a forrás videó felbontásától és minőségétől.
-
pibácsi
senior tag
válasz
olivera88 #2304 üzenetére
Szia Olivera88!
Leírom az én módszeremet, talán tudok segíteni. Én Xvid-be tömörítem, de Divx-be ugyanúgy lehet.
1. USB-n keresztül az M-Jpeg videó bemásolása a számítógépre.
2. Konvertálás Xvid-be az alábbiak szerint:
VirtDub 1.9.1 (vagy újabb) ez jó megoldás, nincs hangcsúszás.
- M-JPEG videó behívás
- Beállítások:
videó: Full processing mod – compression - XviD MPEG 4 codec, configure (kb.
min1500 kbps. vagy Quantizer 2,5)
Audio: Full processing mod - Conversion:44100 Hz./16-bit/Stereo – compressio:
MP3/56kbps (vagy 128, ha van) - OK
Save as: fájl megnevezés – beírni – helyet kijelölni - mentés – OK.Ha zajos a kép, akkor szükséges a tisztítás.
Egyik tisztító megoldás:
Video fül – Filters - Add - Temporal Smoother(internal), OK. (5) vagy (6) fokozat. OK,.
Ki kell kisérletezni, melyik a megfelelő. – OK, OK.
Ezután mentés.
Ezt lehet CD-re is írni, ha kell.Ü. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest