Hirdetés
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusz76
újonc
Köszönöm most próbálom, bár elkeserített hogy a hangbeállításoknál csak 320 kbps-ra lehet állítani a bitsebességet. Remélem nem nagy a különbség a 448 kbps-hoz képest már a minőséget illetően.
-
olivera88
veterán
A Freemake Video Converternél lehet választani egymenetes kódolást és kétmenetes kódolást. Azon kívül h az egymenetes gyorsabb miben különbözik?Melyik a jobb? Vagy egyformák?
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Esetleg próbáld ki a Freemake Video Converter-t. Könnyen kezelhető program és nagyon sok formátum között tud konvertálni (mkv és avi között is). És ingyenes.
-
tusz76
újonc
Üdvözlet!
Nagyon újonc vagyok mindenféle tekintetben, szeretném a segítségeteket kérni. Van egy film amit szeretnék "összezsugorítani" csak fogalmam sincs hogyan. Ez egy 10GB-os MKV francia, magyar 5.1 hanggal és Én szeretnék belőle egy 2GB körüli magyar 5.1-es AVI-t varázsolni. Tehát az mkv-t átkonvertálnám aviba kisebb méretre és a francia 5.1-et is kidobnám. Kérdésem az lenne, hogy mivel és hogyan? A válaszokat előre is köszönöm. -
t420s
aktív tag
üdv!
ac3 filterben kimeneti formátumnak mit válasszak?
PCM 16bit? 24bit? 32bit? 48bit?Kérdés, mit tud a hangkártyám ugye. Conexant Cx20590 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-2] PCI
[ Szerkesztve ]
-
petike222
csendes tag
Sziasztok!
Thome-os boxról szeretnék egy műsort átvarázsolni Pc-re. Upc-nél tudom hogy kódolják és felesleges
kiszedni a vinyót, de thomeról nem találtam infót. Van értelme vinyó kiszedéssel próbálkozni, vagy csak időpocséklás? -
törölt tag
válasz
#81556480 #2289 üzenetére
PocketDivx Encoder portable. DVDrip konvertálásban még mindig jó képminőséget lehet elérni vele minimális minőségromlás mellett. A kép szélei levághatóak (Crop), ezért DVD lejátszóval teljes képernyőn jelenithető meg. Nem kockásodik alacsony bitráta esetén, ezért mai napig használom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
BD rip videót át lehet konvertálni valami más formátumra hogy az 1.4 gigás videó ne legyen nagyobb mint 2 giga és a UPC beltéri lejátssza? Nem tudom milyen formátumokat visz, de ezt pont nem.
dvd-rip-et lejátszik.van ehhez valami ingyenes program ?
-
törölt tag
-
himpike
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen járatlan vagyok a video konvertálás terén, egy cimborámat kéne kisegíteni. Kézi amatőr kamerával készít fullhd videokat, amikből esetenként asztali DVDben lejátszható verziókat szeretne készíteni.
Tudnátok nekem javasolni valami szoftvert erre a célra? Lehet fizetős/nem fizetős program is(valamennyit áldozna rá ha kell).
A videok általában táncesemények vagy sportesemények, szóval elég sok bennük a mozgás.
Alapból 30 gigások vagy nagyobbak, kb 2-3 DVDnyire kéne letömöríteni, neki a 8-12 gigás már elfogadható méret lenne. Szeretné ha nem pixelesednének lejátaszáskor, és nem lenne gond ha nem kapna az ember idegbajt programhasználat közben tíz perc után.Előre is köszönöm!
A szerkesztés nem probléma neki, csak a tömörítés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Esetleg valakinek van valami ötlete vagy javaslata?
-
törölt tag
válasz
pibácsi #2274 üzenetére
Szia!
Ki próbáltam de nem sikerült.
Nálam (Format Factory 3.0.1) nincs a haladó beállításoknál nincs olyan, hogy váltott soros.
A többi beállítást úgy állítottam ahogy írtad. A kép akadozik és elég sűrűn bepixelesedik.
Innen letölthető a videó sample fájlja: http://data.hu/get/7212212/Sample.mkv
-
pibácsi
senior tag
Szia Tomi_x!
Elég sok DVD és videó szerkesztő létezik. Egyik idegölőbb mint a másik. Ide tartozik pl. a Wondershare DVD Creator, de a Nero is. Én nem tudtam egy tisztességes DVD-t összeállítni, pedig már vagy 6 éve szórakozok szerkesztéssel. Elég sok szerkesztőt kipróbáltam (kb. 70 db-ot) ezek közül az Adobe Elements videó szerkesztője jó (de már a DVD creátora nem), tehát DVD készítésre nem jó. Jók a Corel dolgok, konkrétan a
Corel DVD MovieFactory 7 Plus, Ezen kivűl jól bejött és a legkönnyebben és kreatívan kezelhető az Ulead MovieFactory 6Plus. Amiket felsoroltam, azok átláthatók, felhasználóbarátok. Nem idegesítik fel az embert az első félórában. Nyilván mások másban hisznek. Én ezeket javaslom. Igaz, ezek egyike sem ingyenes.
Az elsők, amiket próbáltál, csak elveszik a kedvedet. Én külön szoftverrel szoktam a videót megvágni, szerkeszteni és csak utána viszem be a DVD creátorok egyikébe. Bár ez utóbbi kettővel még szerkeszteni is lehet elég jó variációval.üdv. Pibácsi
[ Szerkesztve ]
-
tomi_x
tag
Időközben gondoltam kipróbálok más progikat is, de ujfent elakadtam. Most Neroval próbálkozom.
Amivel küzdök:
szeretnék egy DVD-t létrehozni, menüvel. 3 részből állna.
Na most amikor az epizodok között lehet lépkedni, ott nem lehet látni, hogy éppen melyik menüponton állok.Mi lehet a hiba ?
-
pibácsi
senior tag
válasz
#14841344 #2271 üzenetére
Szia!
A Format Factorynál ezt kellene beállítani: MIndent AVI. Videó kódoló: MPEG4 (Divx), Videó méret 720x480 (de ezt nem értem miért nem 720x576 PAL), Bitarány 1200 kbps, FPS 25 frps,és nem 30, mivel az eredeti is 25 frps, (ha nem ebben lesz, akkor ugrálni fog a kép), képméretarány 16:9, kétmenetes kódolás: nem, Audio marad, Felírat, vízjel nem változik. Haladónál: a váltottsoros igen, a többi marad.
Mentés másként. Így kellene megpróbálni.Üdv. Pibácsi
-
tomi_x
tag
Hali !
Egy kis segitséget szeretnék kérni:
egy általam szerkesztett filmet szeretnék DVD-re kiirni, de a szerkesztő prrogi valamiért nem akarja. Minden féle hiba üzenet nélkül bezárja magát és slussz. A Log fileban találtam egy ilyen hiba leirást :
"Cannot parse chapter timestamp" , ezt nem igazán értem.Valakinek ötlete ?
A szoftver: Wondershare DVD creatorelőre is köszi.
-
törölt tag
válasz
pibácsi #2269 üzenetére
Szia
több beállítást is megpróbáltam:
Free Video Converter-nél:
Codec: Divx; Divix5
Méret: 720x480
Arány: 16:9
Fps: 25; 30
Bitráta: 1200Format Factory-nál:
Codec: MPEG4(DivX); MPEG4(Xvid)
Méret: 720x480
Arány: 16:9
Fps: 25; 30
Bitráta: 1200Nem hinném, hogy a bitráta okozná a gondot, nagyobb bitrátás filmeket is lejátszik zökkenő mentesen, meg konvertált videónál már pc-n való lejátszáskor is érződik hogy kicsit akadozik a kép...
-
pibácsi
senior tag
válasz
pibácsi #2269 üzenetére
Még annyit, hogy itt váltottsoros videóról beszélünk, amit ilyen szempontból is figyelembe kell venni. Símán konvertálni progresszívbe nem szabad, mert remeg, deinterlészt kell alkalmazni, bár nem lesz tökéletes. A váltottsorost csak váltottsorosba érdemes. Kicsit macerásabb, de lehet ilyen Divx-et is előállítani. Azután CD-re (DVD-re) írni és így beadni a TV-nek. Egy hagyományos TV-nek, mert az újak, LCD. Plazma már ezt nem szivesen adják le rendesen, ezok progresszív megjelenítésűek és attól függ, milyen a deinterlész szoftver bennük.
Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
#14841344 #2268 üzenetére
Szia SZAMigabi!
A konverteren milyen beállításal konvertáltál? Amit megadtál, az a bemeneti rész, de a kijövetelt hogyan állítottad? Milyenre? Méret, megjelenítési mód( pl. progresszív, Upper FF stb.) bitrata, PAL(25frps), NTSC(30 frps), Az igaz, amit a Mész Zoli írt, hogy a magas bitratat nem tudják a régebbi DVD lejátszók kezelni és szaggatnak. Pl. egy DVD tömörítését a szerkesztőbe sínán be lehet állítni 9200-ra(vagy esetleg nagyobbra), de sajna le kell vinni az mpg2-őt kb. 7600 kbps-re, mert egyébként szaggat. Így viszont a minőség csorbul egy kicsit, dehát kompromisszumot kell kötni sajna.
Bocs, most nézem, hogy avi-ről beszélünk, de a bitrata csökkentés akkor is igaz. (megzavart a DVD kifejezés és DVD készítésre gondoltam). Mibe raktad át Xvid, Divx? Itt viszont 1500-1600-nál nemigen kell továbbmenni, mert akkor már szaggat.
Üdv. Pibácsi[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Mészi Zoli #2267 üzenetére
1200 kb/s-re levittem...
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy full HD felbontású .mkv kiterjesztésű videóm amit szeretnék asztali DVD lejátszón lejátszható formátumú (720x480) avi videóvá konvertálni.
A konvertálandó videóm adatai:
General
Unique ID : 221684573122496779086650622317194717216 (0xA6C6E5506E5F573989E2E14B4FCD2820)
Format : Matroska
File size : 27.9 MiB
Duration : 29s 983ms
Overall bit rate : 7 812 Kbps
Encoded date : UTC 2013-06-28 22:36:44
Writing application : mkvmerge v6.2.0 ('Promised Land') built on Apr 28 2013 12:22:01
Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Format settings, GOP : M=1, N=64
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 29s 980ms
Bit rate : 7 272 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 50.000 fps
Original frame rate : 25.000 fps
Standard : Component
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.070
Stream size : 26.0 MiB (93%)
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : A_AC3
Duration : 29s 983ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 63ms
Stream size : 1.37 MiB (5%)
Language : HungarianA videót próbáltam Format Factory-val és Free Video Converter-el is konvertálni aviba. A kép minőséggel és a hanggal nem is volt gond, csak a kép kissé akadozik. Ebben szeretnék segítségetek kérni tőletek, mit ajánlatok a konvertáláshoz?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeseteket.
-
Mészi Zoli
tag
Sziasztok!
Az a kérdésem volna, hogy ha videót digitalizálok, szerkesztek, majd konvertálok, akkor abban mennyire játszik szerepet a videó kártya? Vagy a konvertálás gyorsaságát a processzor és a memória mennyisége határozza meg csak?
Elég az integrált vga P8Z68-V esetén, i7 2600k mellett, vagyis nélkülözhetem a külön videokártyát?Zoli
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Még mindig várom a kérdésre a választ, azonos fps és nem ismétlődik, de 13 perccel több
Hogy tudnám megnézni menyi kép kockája van a videóknak?
-
Möhe
addikt
2 forrásból szeretnék 1-et (BD50-képet,avi-ról a hangot) a felesleges dolgokat kiszedve.
DVDFab 9.1.0.6-al nem sikerül csak a hangot leszednem ,illetve MKVmerge-vel leszedtem a hangot,de azt meg a DVDFab nem látja.
Mit nézek el? -
Abrion
senior tag
Találtam egy eredeti első részt, az egész 1:41:07, ha jól kalkulálok akkor a rossz 1:54:51 ez így 13 perc és 44mp el hosszabb, és minden videó adat megegyezik. Oo
-
Abrion
senior tag
Nem tudom az eredeti fájlt letölteni a weblapról csak flv-ként lehet, tévedtem nem 3 fájl hanem kettő van egyben és a harmadik fájl meg a második része.
első fájl: 59:21 - második fájl: 55:30
harmadik fájl: 1:56:30Annyi biztos hogy az első és második videó fájl azzal a hanggal kezd amivel kell, és a végén kb 3mp a kihagyás, ami furcsa mert több a hang csuszása a végén mint 3mp, megpróbálom megtalálni az eredeti videót ha nem sikerül akkor maradok az összevágásnál.
-
ksanc
őstag
Szia!
Az mit jelent, hogy 3 részre van vágva? Az adatok alapján nem egy nagyméretű film.
Milyen lejátszókkal próbáltad nézni?
"Letöltött" filmeknél előfordul, hogy rosszul konvertálták és a feltöltő vagy vak és süket, vagy csak nem érdekli.
Pár filmet én is konvertáltam át már emiatt.
De első körben érdemes lehet körülnézni más letöltési források után, mielőtt az ember nekiáll szenvedni...Más. Új VirtualDub verzió? Ez nagyon jó, mert én is szeretem használni. Viszont volt egy problémám: az append avi segment 2-nél több fájl összefűzése esetén aszinkron hibákat csinált. Tehát elcsúszott a hang. Ha csak kettőt fűztem össze, majd save as avi, aztán megnyit és megint csak egyet fűzve és mentve az működött. Nem tudom, érthető-e, találkozott valaki ilyesmivel?
-
Abrion
senior tag
Hali
Letöltöttem egy filmet, 3 részre van vágva és csúszik a hangja, segítsetek megoldani a problémámat, annyi biztos hogy az eleje mindhárom videónak jól kezdődik, kb 5 percnél már teljesen észlelhető a hangcsuszás nem biztos de 3mp csúszik, és följebb még többet, nem tudom eldönteni hogy frame skip probléma van e vagy csak valaki rosszul konvertálta mondjuk növelte a videó fps ét.
A segítséget megköszönném.Mindhárom fájl flv
Az adatokat MPCböl kopiztam ki
General
Format : Flash Video
File size : 215 MiB
Duration : 59mn 20s
Overall bit rate : 507 Kbps
Tagged date : UTC 2013-01-11 09:44:40
Writing application : Lavf54.6.100
Tagging application : flvtool++ (Facebook, Motion project, dweatherford)Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : 7
Duration : 59mn 20s
Bit rate : 400 Kbps
Width : 544 pixels
Height : 408 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.072
Stream size : 171 MiB (79%)
Writing library : x264 core 124
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=8 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=4 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=25 / keyint_min=2 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=25 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=400 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=2 / qpmax=50 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00Audio
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 10
Duration : 59mn 19s
Bit rate : 93.8 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 57ms
Stream size : 41.0 MiB (19%) -
TwiceZo
csendes tag
Üdv emberek!
Én az Adobe Media Encoder-t használom konvertálásra. Olyan kérdésem lenne vele kapcsolatban, hogy a videókártya GPU-ját nem lehet valahogy befogni a számolásba a CPU mellé?
-
pelyheg
újonc
Sziasztok. Van egy ideje FULL HD TV-m és FULL HD DVD lejátszóm, de még sosem néztem rajta ennek megfelelő formátumú filmet. Annó kaptam egy HD DVD Romot ami írja a Blu-ray lemezt. 25 GB-s lemezem van. Ha jól olvasom ez a Full Hd az 1080 felbontás. Különféle megnevezéseket találtam már pl. blu ray vagy 1080 kiterjesztéssel. Valaki le tudná írni, aki ért hozzá, hogy mit töltsek le, mit ajánl, valamint azt hogyan tudom átalakítani úgy, hogy a fenti konfiguráción meg tudjam nézni. Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, de nem akartam semmit kihagyni és nem értek hozzá eléggé. Utoljára a DVD 9 formátumot írtam így ami ISO fájlban volt és csak úgy kellett kiírni a lejátszáshoz. Előre is köszi.
-
bb.bocs
őstag
hello. nem tudtok valami jó ts file konvertálót ami nem okoz minöségromlást,és mkv ba rakja át a videót? vagy másba.? esetleg beállításoknat is megköszönném. köszi a segitséget. üdv
-
laszlohu
addikt
Kijött nemrég az egyik legjobb videókonvertáló progi újabb stabil verziója,
ami immár Windows 8 ready : -
Möhe
addikt
válasz
#00137984 #2250 üzenetére
Akkor pontosítok.
Nem gyári lemez,hanem írott ,de original formában.Ts muxer-t olvastam pár helyen,hogy avval is megoldhato!?Amúgy ha az eredeti(BD50) lemezről a képet meghagyva,és csak egy hangsávot (esetemben a magyart) hozzáfűzni, akkor azt rakhatom MKV-ba a művelet végén a konvertálásnál? Ez semmiféle változást nem fog eredményezni?
Az iso-k miben térnek el? -
törölt tag
Első lépésben a BD lemezről kell a filmet leszedned egybefüzőtt videofájlnak (DVD FAB HD Decrypter), majd MKV Toolnix segitségével a hangsávok és a feliratok hozzáadhatóak, elhagyhatóak. Az MKV egy audio-videofájl konténer tipus mint az AVI. A BD-n M2TS fájlokban van a film. Az MKV elég sokféle videofájlokat tartalmathat (H264/MPEG4 AVC-től az XviD-ig). Az M2TS-t akár konvertálás nélkül elhelyezheted MKV-ban. Az audiót fájlokat az MKV-ból áthelyezheted másik MKV-ba, de a képkockaszámnak (23.976 fps) és a játékidőnek egyeznie kell. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Üdv.
BD lemezt szeretnék pc-re menteni (kaptam kölcsönbe párat) csak nincs rajta magyar szinkron ,viszont ha elérhető lesz magyar kiadásban akkor szeretném csak a hangot lementeni és hozzáfűzni a már meglévő mentéshez. A képhez nem nyúlnék,csak a hangokat szedném ki.
Mivel,hogyan tudom megoldani?
Az eredeti BD forma BD.iso (BD 25) és mkv közötti különbségekről van valami leírás ami nem annyira száraz,szakzsargonnal telinyomott leírás?köszönöm
-
törölt tag
Szóval DVD-n 175perc és BD-n 182perc a Bövitett Változat. Szerintük a DVD 25fps képkockasebessége miatt rövidebb a lejátszási ideje... Még véletlenül sem az miatt, mert kivágtak vagy megváltoztattak egy-két jelenetet vagy a stáblista rövidebb.
-
törölt tag
Van egy érdekes feltevése egy másik oldal fórumának látogatóinak. A Hobbit DVD kapcsán felmerült kérdés, hogy a nagyobb fps érték (25fps vs 24fps) miatt rövidebb 7perccel a BD-n kiadott 182perces Bövitett Változat. Szerintem igy ez nem igaz... A Hobbit 48fps-ben volt rögzitve, ami csak a minőségre volt hatással és a játékidőt nem befolyásolja. Leírtam nekik, hogy a mozgás megjelenitéséhez alkalmazott több képkocka nagyobb részletességet jelent, folyamatosabb a mozgás és kevésbé elmosodott a kép gyors kameramozgásnál. Nem tudtam meggyözni őket...
-
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Nem tud valaki olyan konvertert ami automata 2 pass xvidben kódol és egyszerre több fájlt is kezel, és megadott méretre tud konvertálni? Valamint deinterlace szűrő is van benne.Én idáig az auto gnordian knot-al csináltam, de valami újjabb hátha jobb minőségben csinálná a dolgát.
mpeg ts fájlokról lenne szó.
XMedia Recode-ot most próbáltam, de van benne némi hangcsúszás,megui-nál ugyanez a helyzet.
Auto gnordian knot-nál nincs ilyen csúszás.
-
Bodor
veterán
válasz
Murphistic #2235 üzenetére
Dehogy haragszom, még kifejezetten örülök is az ilyen szájbarágós magyarázatnak!
Nagyon köszönöm a sok segítséget, sok időt spóroltál meg nekem! -
Murphistic
aktív tag
A hangbeállításoknál (Audio fül )próbáld ki a DTS-HD Passthru -t.
A videobeállításoknál én nem találtam olyan beállítást, hogy adott fájlméretre próbálja meg elkészíteni a fájlt, de a film hosszából, a hangsáv bitrátájából ki lehet számítani, hogy átlagosan hány kilobitet foglalhat másodpercenként a film, ezt pedig már be lehet állítani a Video fülön.
Példa (bár lehet elszúrom
):
2 óra 15 perces filmet szeretnénk átkódolni, amihez 1500kbit/s DTS hangsávot rakunk.
Film hossza: 2 óra 15 perc = 135 perc = 8100 másodperc.
Audio anyag mérete (vagy pl. MediaInfo progival megnézed az eredeti MTS-ben, ami talán célszerűbb is): 8100 s * 1,5 megabit/s = 12150 megabit = 1518,75 MiB14 GiB a célméret, ez 14*1024=14336MiB, audio méretét levonva a videónak marad 14336-1518,75=12817,25MiB
Átlagos bitráta:
12 817,25 * 8 = 102 538 megabit ezt osszuk a film hosszával másodpercekben
102 538 / 8100 ~ 12,65 megabit/s ~ 12 600 kilobit/sRemélem nem szúrtam el semmit a számításoknál. Egyébként a K-Lite Codec packhoz emlékeim szerint volt mellékelve egy program, ami segített a bitráta kiszámolásánál.
Egyébként még annyit kell figyelembe venni, hogy az MKV fájlnak van egykis overheadje, de ez általában nem vészes.Szerk.: Ne haragudj a szájbarágós számításért, most valahogy van kedvem ilyesmikkel pepecselni
.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz
Murphistic #2233 üzenetére
Kész is lett a film, elég jó munkát végzett, csak a hang maradt szetero, de látom, hogy hozzá kell adni a hangformátumot.
Ha pl. DTS HD MA 5.1-es a forrás, akkor ha azt szeretném, hogy ugyanolyan minőségű maradjon a hang, akkor a mixdown-nál mit kell kijelölnöm?A másik kérdésem, hogy a 41 GB-os filmből csinált nekem egy Full HD-s mkv-t, ami viszont csak 4.3 GB-os lett, és ez ugye meg is látszik a minőségen, hogy lehet beállítani, hogy maximum 14 Gb-os legyen a kimenő fájlméret, de jobb legyen a képminőség?
A cél az, hogy egy 16 GB-os pendrive-on el tudjak vinni egy majdnem blu-ray minőségű filmet, ami mkv kiterjesztésű. -
Bozek
nagyúr
válasz
Murphistic #2229 üzenetére
Mondjuk TSMuxer-el.
-
Bodor
veterán
válasz
Murphistic #2230 üzenetére
Köszönöm a kimerítő tájékoztatást, próbálkozom, ha valami nem stimmel visszajövök...
Elég időigényesnek tűnik a dolog, egy 2.45 órás filmet a 4 magos i5 2500 , 4200 Mhz-en 1 órára becsli a dolgot, és persze 100%-on pörög mind a 4 mag.[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
Szia!
Gondolom a mappában már decryptelve van a BD. Ilyenkor én a Handbraket szoktam használni.
Handbrake letöltése
Ami Blu-Rayeknél jól jöhet, hogy automatikusan le tudja vágni a fekete részeket az eredeti videóanyagból.
Annyi hátránya rémlik, hogyha leállítod a videókonvertálást, akkor törli a már elkészült feltvételt, ezért kísérletezéshez jobb megadni neki, hogy pl. csak 1 percet csináljon meg a videóból.
A bemeneti fájlnak általában a legnagyobb MTS kiterjesztésű fájlt kell kiválasztanod, ha több van belőle, akkor marad az összeillesztgetés, bár gondolom ezt sejtetted.
Egyébként az ffmpeg-nél ha kódolás közben nyomsz egy Ctrl+C-t akkor az addig elkészült fájlt szabályosan lezárja, így kényelmesebb kísérletezni, csak mintha valami gondja lett volna a BD-s MTS-ek transzkódolásával. Viszont ha gondolod kipróbálhatod. Egyébként az ffmpeg is tud automatikus croppolást, csak természetesen több parancssori kódolással.
Szerk.: Ha ISO-ban van a lemez, akkor én egy virtuális meghajtóba szoktam felcsatolni és akkor a videókonvertálók már látják a fájlszerekezetét. Bár gondolom te is így szoktad csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Murphistic
aktív tag
válasz
lecsokolbi #2226 üzenetére
Eddigi utolsó ötletem, hogy átcsomagolod transport stream-be a a videót és a hangot. ( TS , ilyen formában jön a digitális TV jele is ) Például FFmpeggel (vagy rá épülő grafikus programmal ) gyorsan megoldható, de akár más programmal is próbálkozhatsz. Persze ez megint csak egy kósza ötlet ( volt, hogy én egyszerűen átírtam az MP4 fájl kiterjesztétést TS-re és úgy már megnyitotta a set top box a fájlt-az más kérdés, hogy eléggé akadozott a lejátszás
)
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Blu-ray filmet , amely mappában, vagy ISO-ban van ,szeretnék Full HD MKV-ba konvertálni.Melyik program leenne erre a legegyszerűbb, vagy legalkalmasabb?[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv! Egy ismerősöm kicsit turbózni akarja a gépét video szerkesztéshez. Corel video studio x6 - ot használ. A kérdésem az lenne hogy mivel járna jobban, egy négy magos procival, vagy egy jobb gpu-val? Aki ismeri ezt a progit, milyen hardveres gyorsítást támogat? Köszi előre is!
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
Murphistic #2225 üzenetére
Megtettem
magamtól eszembe jutott még tegnap mikor láttam milyen jó kis program, viszont nem ment.
elefant tesztelte ezt annak idején és voltak mintavideók, megnéztem és azok közül amiket ő nézett rajta egy sem megy! arra gyanakszom hogy rossz
-
Murphistic
aktív tag
válasz
lecsokolbi #2219 üzenetére
Csak egy kósza ötlet, de én pl. olyan TV-vel találkoztam (és ez az STB se médialejátszónak készüt), ami csak olyan MKV-fájlt volt haljandó lejátszani, amiben egy videó és egy hangsáv volt. (Semmi extra felirat, más nyelv). Szóval egy próbát megérne, hogy pl. mkvToolnix-szal kiszeded a fölösleges hangot és feliratot.
-
törölt tag
Az egy dolog. Csak vannak még mindig olyan lejátszók, amelyek a nem latin karakteres leírásokat nem tudják kiolvasni, és ahelyett, hogy simán eldobnák azt a taget, inkább invalidnak minősítik a stream-et. Mert ugye az UTF-8 az egy teljesen mai találmány, éppen csak tegnap lett szabványosítva, ergo mi a tökömért kellene támogatni?
-
törölt tag
válasz
lecsokolbi #2221 üzenetére
Ránézésre a stream-ek teljesen szabványosak. Csak a video és hangsáv nyelve van rosszul megadva. VLC-nél ez nem kellene, hogy számítson. Mondjuk egy hw-es megoldás tipikusan érzékenyebb az ilyesmire. Töltsd le az mkvToolnix-et, abba töltsd be, és módosítsd a két idiótán megadott paramétert mondjuk English-re.
Ami még probléma lehet, az a framerate. Ez már neccesebb, bár kerek 30fps-re igazából gond nélkül módosítható. Ha 25-re akarod változtatni, ahhoz viszont át kell kódolni az egész videot, és hozzá szinkronizálni a hangot.
-
Bozek
nagyúr
válasz
lecsokolbi #2219 üzenetére
Úgy próbáltad, hogy esetleg átnevezted Yi_San.mk-ra? Nem tudom, hogy hogyan kezelik ezek azt, hogy 7 pont is van a fájlnévbe.
-
törölt tag
válasz
lecsokolbi #2217 üzenetére
Mi a probléma?
-
lecsokolbi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Ma vettem Egy Wayteq 95RF boxot. Tudom, hogy nem világbajnok de kezelni kellene ezt
Hogy tudnám ezt orvosolni? más formátumba konvertálni? kérlek segítsetek a napom ráment
-
zoltanz
nagyúr
Letörölték a Handbrake oldaláról ezt az OpenCL és vagy DXVA2 -vel (Uvd-vel teszteltem HD 6xxx) is működő Nightly verziót. (tehát garancia nincs rá, hogy minden ok, de én sokat használtam és stabil).
[link] -
pibácsi
senior tag
válasz
becsitibi #2214 üzenetére
Szia becsitibi!
A két lejátszó között esetleg az az eltérés, hogy milyen decodert használ az egyik és milyet a másik. A Windows MPlayer a gépre telepítettet használja (mivel wmv, így egyértelmű). A Homecinema tudja használni a saját belső decoderét, attól függ hogy van beállítva. Én a Homecinema változatot használom, a másik valamivel kevesebbet tud, nem mindent játszik le. Dehát, ha neked az a jobb természetesen, akkor azt kell használnod.Üdv. Pibácsi
-
becsitibi
senior tag
válasz
pibácsi #2202 üzenetére
Szeva!
Próbáltam az eredeti DVD-t MKV fájlba átkonvertálni /1920x1080/ ami sikerült is,viszont nem láttam értelmét,mert tettem egy kísérletet WMV fájlba átkonvertálni,itt szintén 1920x1080-ba konvertáltam,és ugyanaz a képminőség fogadott,a bitsűrűség alapból 7000 volt,de feltoltam 9000-re.4 gb körül lett a méret,viszont azt vettem észre hogy a windows media player-en valamivel szebb a kép mint a media player classic home cinema nevű progin.
-
kovisoft
őstag
Közben Pibácsi már részletesen leírta az átméretezést, de igen, természetesen az Avidemux-szal (meg sok más konvertáló programmal is) lehet a videó méretén változtatni. Ha méreten a felbontását érted, akkor is (ez a már említett Resize filter), de ha a keletkező file méretét érted, akkor is. A fileméretet a bitráta állításával lehet pl. változtatni: alacsonyabb bitrátához gyengébb képminőség, de kisebb fileméret társul.
Ha xvid-es avi-ba akarsz konvertálni az Avidemux-szal, akkor egyrészt ki kell választanod az xvid enkódolást (plusz beállítani az xvid paramétereit, mint pl. a bitráta). Ezután be kell kapcsolnod a Resize filtert, és beállítanod, hogy mekkora felbontásra méretezze át a videót. Végül ki kell választanod az avi konténert.
-
pibácsi
senior tag
válasz
kovisoft #2210 üzenetére
Szia Orionk!
A konvertálással kapcsolatosan szeretnék neked segíteni. Leírom a tapasztalataimat. lehet, hogy segít.
Ez 1280x720 videó konvertálásra vonatkozó ajánlatom.Első megoldás:
Az Avidemux-ban az átméretezés a Filter – Resize – vel oldható meg. Az 1280x720-ból alakítjuk át.720x404-re. Ez 16:9-lesz. Ha ez kell, akkor így megoldható. Viszont ha 1280x720-ból alakítjuk át PAL-ra – 720x576 – ra, ha ez kellene, akkor ezen belűl a képet nem lehet itt normál méretre, az 1280x720-hoz arányos(16:9) méretre alakítani, (tehát hogy alul-felül fekete csík legyen).
A Filter - Croop nem jó erre, viszont más lehetőség itt nincs. Belső méretváltoztatás nem lehetséges.Másik megoldás:
Xmedia Recode 3.1.6.9. (Freevare szoftver)
Itt megoldható mind a 16:9-es átalakítás 720x404-re, de megoldható a 4:-as PAL 720x576-os méreten belűl a 16:9-es illesztés alul-felül fekete csíkkal.
Ez utóbbit a következőképpen lehet megoldani.
Megnyitás: az átalakítandó 1280x720-as videó.
Beállítás: Megnyitás – Formátum – Profil: Egyéni – Formátum: AVI – Fájl kiterjesztés: avi.
Kimeneti adatfolyam: Videó és Audió, Audió/Videó szinkron: pipa
Videó fül: Általános – Mód: konvertálás, Kodek: Xvid, FourCC:Xvid, Képkocka arány: eredeti, Még a bitratat kell beállítni tetszés szerint (próbára maradhat a 2000, ez egy elég magas, nem biztos, hogy minden lejátszó tudja akadozás nélkül lejátszani, érdemesebb 1500-ra lemenni) és a megjelenési módot (alapban Progresszív) A többi fülnél marad a beállítás.
Alul: Kimenet mappa beállítás – nincs felülírás. Hangsáv: MP3 – beállítni. Felírat, ha van. Ezután Vágás/Előnézet. Itt kell beállítni a méret átalakítást. A monitoron ellenőrízhető.
Felül lenyílóban: Felbontás. Szélesség:720/2, magasság: 576/2. Méretezési mód: Bilinear - marad, Méretarány 4:3, Nagyítás: Képernyőhöz illesztés. A méretarány megtartásából ki kell venni a pipát.
Ezután fönt megnyomjuk a Hozzáadás zöldkeresztet, majd a Kódolás ikont. Ellenőrzés képpen egy keveset konvertálunk, majd nyugodtan megállíthatjuk (a programot nem zárjuk be) és lejátszuk, hogy megfelelő-e. Ez egy 4:3-as PAL méretű videó, benne egy 16:9-es kép alul-felűl fekete csíkkal. Ha az eredeti videó interlace (váltottsoros), akkor a videó fülnél a megjelenési módot be kell állítni, mivel egyébként a TV-ben remeghet a kép oldalsó mozgásoknál.Üdv. Pibácsi
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Próbáld meg az Avidemux-ot, ez tud xvid-re konvertálni. De gondolom, nem elég szimlán átkonvertálnod a videót, hanem csökkenteni is kell a felbontását HD-ről (gondolom PAL-ra, ami 720x576, ha jól tudom). Ehhez fel kell raknod egy "Resize" video filtert.
Egyébként az avi és az mp4 egy konténer formátum. Az xvid pedig a video enkóder típusa. Tehát xvid kódolású videót kimenthetsz avi-ba is meg mp4-be is (az Avidemux-szal is). Ahogy eddig csináltad, úgy is xvid lett a videód, csak túl nagy maradt a felbontása.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék szépen !Vettem egy használt Orion DVD 3000 lejátszót, amin van USB csatlakozás is. Tudom, hogy ez a dvd lejátszó régi, de működik rajta minden és beolvassa az XviD avi fájlokat.
Amik nem ilyen fájlok, azokat meg megpróbálom átkonvertálni.Sajnos a HD videókat nem sikerül átkonvertálni. Pl letöltöm a youtube-ról a klippeket MP4 kiterjesztésben és ezeket hogyan tudom XviD avi ra konvertálni ?, milyen ingyenes és jó programot ajánlanátok ?
Én ezzel próbáltam : http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-AVI-Video-Converter.htm
De nem sikerül.
AVI lesz az MP4 fájlból, de nem játssza le és azt írja ki a lejátszó, hogy HD videó nem támogatott.
Gondolom, hogy az a baja, hogy hiába változik meg AVI ra a videó, ha attól még HD tömörítésű marad.Talán XviDre kellene az AVI mellett még konvertálni, vagy nem ?
köszönöm szépen.
-
kovisoft
őstag
válasz
#00137984 #2207 üzenetére
Nos, úgy néz ki, a Freemake Video Converter azért nem tud keyframe-re vágni, mert mindenképpen újratömöríti a videót. Nem tud olyat, hogy változtatás nélkül mentse el a videót vagy annak egy részét. Ha pedig mindenképpen újratömörít, akkor valóban fölösleges kezelnie a keyframe-eket.
-
törölt tag
válasz
kovisoft #2204 üzenetére
Programonként változik. Virtualdub visszavált az azelötti kulcsképkockához, ezzel akár 5-10 másodperc is kimaradhat. Avidemux vágásnál képes két kulcsképkocka között is kiszámolni a videó adatfolyamot, de nem minden esetben tökéletes az átváltás a videók átmeneténél. MediaCoder-nél fagyást is okozott a nem megfelelően megvágott-összeillesztett videó és más okok miatt is ezt a programot mostanában nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Sokat ajánlottátok a Freemake Video Converter-t. Úgy látom, hogy ez konvertáláson kívül vágni is tud. Azt nem tudjátok, hogy lehet-e keyframe-re is vágni benne? Mert nem találtam ilyen lehetőséget, csak szimplán képkockánként tudtam a videót léptetni. Mit csinál a program, ha nem keyframe-nél vágok? Újratömöríti azt a néhány képkockát, ami a következő keyframe-ig hátravan?
-
cirkus
aktív tag
Sony video kamerával készült videokat akarok megnézni PC-n, de több konvertáló próbálkozás után se kaptam jó minőségű anyagot. (csíkokban eltolódó kép) Ez egy örök érvényű dolog, hogy csak kamerával/ról lejátszva lehet megnézni, vagy van-e módja a konvertálásnak, hogy jó képminőséget kapjak ?
[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
válasz
becsitibi #2197 üzenetére
Szia becsitibi!
A DVD-knél esetleg csak akkor lehet elérni valamit, ha eleve progresszív. Ha váltottsoros, akkor nem megy, mivel ha kimented a VOB-okat egybefűzve, akkor még deinterlészt kell alkalmazni, az pedig még nincs igazán kitalálva. Nem mindegy milyet alkalmazol. Romlik a képminőség mindenképpen. Az a baj ezeknél a TV-knél, hogy váltottsoros esetében általában "elfelejtetik" az egyik félképet és a másik már pocsék lesz egyedűl (hiányzik a másik fele). Végeztem kisérleteket és csak egy-két jó drága lapos TV-nél (LCD, Plazma) láttam normális képet. Ott a deinterlészt nem csak szoftveresen, hanem hardveresen oldják meg (külön proci van erre). Minden gyártó cég olyat alkalmaz, amilyet akar, nincs szabványosítva.
A progresszívet - tehát alapban is progresszívet pl. eredeti mozifilm DVD), azt ki lehet menteni és áttenni DivX-be, vagy Xvid-be símán és egy zajcsökkentőn áttenni esetleg, akkor némileg javítható.
Van egy program, a "MediaInfo", amivel meg lehet nézni a videó tulajdonságait és ott fehéren-feketén ott van, hogy progresszív, vagy váltottsoros. Érdemes alkalmazni a további kisérletek előtt.Üdv. Pibácsi.
-
pibácsi
senior tag
válasz
becsitibi #2193 üzenetére
Szia becsitibi!
Ha elég tűrhető minőségű az FLV, sőt jó, akkor érdemes Xvid-be konvertálni. (egyébként, ha rossz eleve, akkor kár az időért). Én elég sokat így csináltam, még koncert FLV-ket is összegyüjtöttem, konvertáltam és AVS VideoStudio szerkesztővel összevágtam (más szerkesztővel is lehet, ami fogadja az Xvid-et). Ez a szerkesztő csak progresszív videókat kezel, de az FLV-k már progresszívek, mindegy, hogy esetleg az eredeti váltottsoros volt. A konvertálást magas bitratával kell elvégezni, hogy javítson a képminőségen. (amennyire lehet) és ügyelni kell, hogy az eredeti frps (24-30) megmaradjon, mert egyébként rángatni fog. A szerkesztés-vágás után már a szerkesztőből való mentésnél le kell venni kb. 1500-1700-ra a tömörítést, mivel lesz olyan DVD lejátszó, amin akadozni fog, mert nem bírja a sebességet. A javasolt konverterek közűl pár: Avidemux 2.4.4 (újabbak nem szerencsések), vagy Wondershare HD videó converter, vagy XmadiaRecode. Én ezeket használom, de nyilván sokféle van, ami alkalmas főleg progresszívre. (váltottsorosra már nem biztos).
Van olyan program, amivel lehet zajcsökkentést végezni. Ez plugin kivitel a VirtualDub-hoz és az Adobe-hoz. Úgy hívják, „NeatVideo”. Ezt fel kell telepíteni és a két programon belűl lehet használni. Nyilván ki kell ismerni, mert nem a legegyszerűbb. A kicsit rossz minőségen javít. Ez a tapasztalatom, én használom.
Sok sikert.
Üdv. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty: Black Ops 6 - Ma indul a Season 2 Reloaded
- Hamarosan önthetik a pénzt a DeepSeekbe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...