- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
warezxts
senior tag
Lehet hogy a kérdésem értelmetlen, de össze lehet hasonlítani a
Lypertek Tevi-t a Sony WF-1000XM3-al hangminőségben?
Általános zenehallgatás, részletgazdagság és nem V karakterisztika tekintetében? -
TheZukker
tag
-
trepxe
tag
Sziasztok, szolt a haverom, aki most vett Tevit, hogy van egy kupon, amivel a 5k-val olcsobban megveheto a muzixnal, ha valakit erdekel! Kiprobaltam, muxik, de nem komunikaljak, vagy meg nem kommunikaljak Ime: LypTev5k
-
fericske
addikt
Csak használom.
A dinamikusoknak kell legalább 100 óra. Addig hogy járassak ilyen elemes matyit?
Amúgy szinkronban mozog mindenhol.
A laposon bal felső sarokban meg is jelenik ilyenkor mit nyomkodok a fülesen (win10)
Aztán szabályozza az épp aktuális lejátszóprogramot is, meg böngészőben youtube-ot.
Annyi, hogy a fülest maxra tekerem hangerőben, mert telón addig megy csak fel ameddig a fülesen állítva van. PC-nél nem néztem ezt. Ekkor már maxon volt a fülesen. -
Yeffy
veterán
válasz
fericske #1038 üzenetére
az rendben van, en csak azt kerdezem, h nalad is igy van, meg tudod nezni, h telon szinkronban mozog annak hangeroszabalyozojaval, mig laposon megy kulon?
nekem van laposon is aptX, de most kiprobalom kicsit anelkul telon, megnezem, van-e kulonbseg.
anno bejarattad, vagy csak elkezdted hasznalni?
-
H2o-pok
senior tag
válasz
TigerCat #1039 üzenetére
Én most rendeltem egy Airpods 2 clont. 3x rendeltem meg, sajna mind refund volt a kinti ünnep miatt, ez végre postázva lett spanyolból. Jó sokat olvastam róla, gyakorlatilag 1:1 koppintás. Mindent tud amit az eredeti, gps, wireless töltés, szenzor, 4h zene, stb. és a hangját is dicsérik. Csak kb. 6000ft, nem 60. I9000, van 3 verziója, sima, plus és pro. És az i10000. Amúgy vannak régebbi tipusok, pl. i7, i8, stb néven. Ilyet hallgattam, na ez egy kalap szar volt.
Kiváncsi leszek. -
Megjött a QCY T2S. Hááát, az még hagyján, hogy kiesik a fülemből, de néhány percenként pettyen egyet. Csak úgy. Illetve az is világossá vált számomra, hogy az agybedugós füles nem az én világom. A hangja nem annyira szar, de nem is egy csoda. Padon futni talán jó lesz, hamarosan az is kiderül. Már ha valahogy megmarad a fülemben... Kezdek szemezgetni az Apple gyári fülesével.
-
fericske
addikt
A hangerőszabályozás témán nem ugrándoztam, mert hangerőre bőven elég nekem amit tud, aztán mindegy nekem, hogy telón vagy fülesen állítom.
Nem fog jobban szólni Aptx nélkül, csak másképp, és úgy másképp nekem jobban tetszik.
Talán másnak is, ezért javaslom kipróbálni.
Ez úgy jött, hogy laptopról jobban bejött a hangja, és ott nincs Aptx, ennyi.
Szerencsére a telómon könnyen kikapcsolható a "magas minőségű hangátvitel" vagy mifene. -
Yeffy
veterán
válasz
fericske #1034 üzenetére
"pincemely" - lol, ez jo!
igen? akkor beszerzek meg illesztekeket. most epp tesom S7-jehez kapott gyari fulesrol levo gumikat tettem ra, azok jo puhak. a gyari nagyon kemeny a fuljaratomnak, ezek maris sokkal jobban zarnak.
amit kuldtel, jol neznek ki, rakeresek, van-e nagyobb meretben.mondjuk az szamomra kulon epic lenne, ha aptX nelkul jobban szolna, mint avval - nem pont hangzasjavitasra van az a kodek?
csak hangosan gondolkodom, telon megnezem, javit-e a hangzasan. laptopon, meg erdekes modon Spoty-val egesz jol szol.illetve meg valamit eszrevettem tegnap este, hatha tudod kommentalni, mit rontok el esetleg. megfigyeltem, h ha a laposhoz kapcsolodok, akkor kulon tudom szabalyozni a fules hangerejet a Windows-etol, mig telefonnal annak beepitett hangeroskalajat mozgatja csak. lehet telefonnal is kulon vezerelni, vagy ez ilyen?
-
fericske
addikt
Komoly pincemélyeket tud a Tevi. Ehhez szimplán csak rendes szigetelést kell elérni illesztékkel.
Valami szivacs illesztékkel.
Mivel a Tevi nem háklis az illesztékekre - nem rontja a hangzását a különbözőség, nem válogatós - ezért alapvetően bármi jó, amivel jó szigetelést el lehet érni.
Munkavédelmi szivacsdugót kifúrsz és ráteszed, az is jó.
Én ilyen kivitelezésű szivacsot használok [link]
Illetve mint írtam korábban, én Aptx nélkül hallgatom, nekem úgy jobban tetszik a hangzása. Próbáld ki, ha az eszközeidben ki tudod kapcsolni. -
Yeffy
veterán
válasz
fericske #1030 üzenetére
igen, volt egy ilyen sejtesem, hogy nem cserelgeti. mondjuk akkor nem tudom, minek irnak felrevezeto informaciokat HiFi forumon lol.
egyelore nem rossz, bar egy kis plusz melyet el birnek viselni, plusz valamilyen erdekes oknal fogva jobbnak itelem a hangjat Spotify-on, mint PowerAMP-on. ugyanazon telefonhoz kapcsolodva.
mindegy, tesztelgetem, bejaratgatom kicsit, aztan majd kiderul, lesz-e valtozas. -
fericske
addikt
Nem cserélgeti a mastereket. Azzal kapcsolódik elsőnek - master - amelyiknek nagyobb a töltöttsége vagy amelyik hamarabb rendelkezésre áll - mert mondjuk csak az egyiket akarod használni, bármelyiket - és az marad a master a következő kapcsolat bontásig.
Laptopnál is meg telónál is volt először, hogy mindkettő aktívan kapcsolódott és monót kaptam. Ekkor csak lecsatlakoztam az egyikkel és meglett a normál sztereó kapcsolat.
Én 5 hónapja használom aktívan, még eddig semmi gondom nem volt vele.
Tehát resetelni nem kellett, kapcsolatokat nem felejtett el, gyorsan kapcsolódik, a tok akkukapacitása nem csökkent. A füles akkuját nem tudom romlott-e, mert max 2 órát van használatban tokon kívül, ami bőven az elméleti 10 órán belül van. Épp ezért magát a 10 órát sem tudom, hogy igaz-e. -
Yeffy
veterán
válasz
H2o-pok #1025 üzenetére
nnaszoval... parositas utan, ahogy irod, egyesevel, es sztereoban is mukodik, laptopom ki is irja mindig kapcsoldoas utan, h most aptX kodeket hasznalok.
telefonnal ugyanez, viszont ha egyszerre veszem ki oket a dobozbol, mig a laptopon latszik mindketto, addig telefonon mindig csak az egyiket irja, mint aktiv eszkoz, a masik csak parositva van. hiaba szolnak sztereoban.lestem is tegnap, mikor megjott, es elkezdtem tesztelgetni, a balos volt csak aktivnak jelezve. jarattam is kicsit, olyan 15%nal jart az akksija, amikor beraktam a dobozba, majd kivettem vissza, ekkor mar a jobb-bal kapcsolodott eloszor, ami olyan 55+%-on volt. valahol azt olvastam, h elvileg "eszrevetlenul cserelgeti a mastereket, h biztositsa h mindket akksi egyforman merul". nahat ez nagyon nem volt igaz, vagy csak en szerencsetlenkedek, lol.
-
H2o-pok
senior tag
Elvileg igen, ami nem dualos, ott a "master" füles csatlakozik,azt látod. Pl a Haylou gt nél is telón csak a "haylou R" látható. Igy van stereo módban. Ha Haylou L is van, akkor mono.
De volt nálam olyan is, talán a QCY Qs1, aminél mind 2 füles szól külön külön is, de mikrofon csak az egyikben van. Szóval nagyon utâna kell olvasni, ha ez olyan fontos valakinek. Nekem pl. nem, én le.... om. Ha hivnak zene közben, mind 2 n hallom, ez a lényeg. Most Edifier tws1 em van, nem tudom dualos e, sosem izgatott. -
H2o-pok
senior tag
válasz
zuzozuzo #1018 üzenetére
Mind automatikusan kapcsolódik. Az első párositást kell csak megcsinálni.
Dual connect az, aminél mind 2 használható külön. ( lényegében a 2 füles, külön csatlakozik a telefonra. Mig a nem dualos, itt pl a jobb oldali "master" füles csatlakozik csak a telefonra, a bal oldali füles pedig a jobb oldali masterhez) Sajnos ezt nem minden tipusnál tüntetik fel. De ugy emlékszem, és itt jelzik is, hogy a Tronsmart spunky beat, és Anomoibuds capsule pro tudja ezt. -
TESCO-Zsömle
titán
Hola.
Találkozott már valaki true wireless fülesből olyannal, ami ténylegesen vízálló? Mármint amibel behelyezés után akár merülni is lehet.
Előre is köszönöm. -
zuzozuzo
tag
Sziasztok. Olyan bluetooth fülhallgatót keresek ami automatikusan kapcsolódik a telefonhoz, működik külön-külön is és persze minél tovább bírja az akksija. Nem vagyok otthon a fülesek világában úgyhogy ötletem sincs milyen irányban induljak. Előre is köszi a segitséget.
-
DrDobos
őstag
Akinek Tevi-je van, meg tudja nekem nezni, hogy pl telefonrol Youtubeot nezve, vagy filmet mennyit kesik a hang a kephez kepest, zavaro-e? Koszi:)
-
TheZukker
tag
Köszi ismét mindenkinek!
A szivacsot majd eldöntöm akkor, kipróbálva az eredetit. Azt kéne mostmár eldönteni, hogy mekkora kockázat lehet a refurb, de ennyiért tényleg ajándék.
Főleg az akksi miatt aggódok, bár anno amikor a kindlet vettem talán edigitálból így semmi baja nem volt.
(#1001) Yeffy : a szállítási költség meg a szállítási idő hol álltak meg?Lassan nem zavarok többet, már tényleg csak azt kell eldöntenem, hogy honnan veszem.
-
fericske
addikt
Egyéni, persze. Azt is írtam, hogy nekem úgy jobban tetszik. Tónusról írtam, nem azt mondtam, hogy jobb lesz a hangminőség ezáltal, mert az nem változik. De nem is romlik le a hangminősége a Tevinek Aptx nélkül, csak más lesz az EQ-ja.
Kipróbálnám más jobban sikerült daraboknál is, mint a Noble Falcon pl., de azért nem fogok venni
Olcsóbb, gyengébb hangminőségű füleseknél meg feltehetőleg nem érdemes ezzel szórakozni. -
vicze
félisten
válasz
fericske #1005 üzenetére
Biztos nem kapcsolja ki, csak lehet nem foglalkoztak vele, és default-on maradt a DSP.
A2DP a sztereó audio átviteli BT protokoll, jelenleg a W10 nem írja ki, de a licence miatt szinte 100%, hogy SBC PC-n is. Nyilván ha füles oldalon van a DSP akkor mindegy.
Csak hogy tisztázzuk, a BT-be bemenő hang kötelezően mindenképp DSP-zve van valamilyen módon, az hogy hogyan az a gyártó dolga.Szerintem amit írsz inkább egyéni ízlés kérdése, ahogy a DSP-zés többnyire az.
-
fericske
addikt
-
vicze
félisten
válasz
fericske #1003 üzenetére
A Kalimba(15+éves márkanév a CSR-től), csak a BT SoC-ban lévő DSP neve, úgy programozza be a gyártó ahogy akarja.
Ha nem tévedek túl nagyot, akkor ott pont az SBC van erősen meg DSP-zve és a AptX nincs ezért tetszik jobban. A SBC egy 128-as MP3 szintjén van natúrban még 384-es átvitellel is.
-
vicze
félisten
válasz
fericske #1000 üzenetére
"A sima Aptx valami dsp beálítással jön"
Úgy jön, ahogy a gyártók mind a két oldalon beállítja. Az adó és a vevő is DSP-zheti, ha akarja.Hallottam már "pár" BT eszközt, de az SBC fejlettebb codecekhez képest a hallhatatlan kategória. Szűrnyű a tömörítési zaj benne, és nagyon sok részlet elveszik. És ezt úgy mondom, hogy nagyon sok évig csak SBC-t hallgattam.
-
Yeffy
veterán
rendben, irok majd, asszem' pont te irtad feljebb valahol, meg jo, h beleolvastam a topikba.
dobtam nekik emailt, azt irtak, h ez a 30 napos elallasi idoszakban lett visszakuldve, a hasznalt gumibogyot csereltek, teljes gari ugyan ugy el ra.
sz'al elvileg ezek is ujak.de a masik kerdesemre meg mindig varom a valaszt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest