- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
-
FoLey-v
addikt
válasz FoLey-v #1397 üzenetére
Néztem ezt a Sabbat terméket
következő hónapban be is szerzem. Nagyon bejön ez a dízájn,főleg mintásban.
Lemondom a Tronsmart terméket inkább Sabbat-ot rendelek.
X12 pro és Ultra között van különbség? Hangzásban elég a Pro változat is?[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Vezetéknélküli fülhallgatót keresek. Olyat amin mikrofon is van mert szeretnék rajta beszélni is. Mit tudnátok javasolni? Nem a legolcsóbb érdekel, hanem a legjobb ár-értékarányú. Az ilyen Apple Airpods-ok miért olyan drágák? -
FoLey-v
addikt
Na mivel bevállt a Tronsmart Spunky Beat. Csak egy bajom volt vele,hogy utazás közben néha fogta magát és valami zavarta a hangot(frekvencia?),utána már nem.
Most rendeltem Tronsmart Onyx Neo-t majd erre is kíváncsi leszek.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
gonger
senior tag
Sziasztok,
sosem használtam bt fülest, helyette mindig a samsung telókhoz járó alap vezetékest.
Felhasználási kör egy része zenehallgatás, de mostanában (irodai) munka közben is bedugom telefonálás közben, mert úgy tudok igazán szimultán dolgozni.
A telefonálások és skype konferenciák közben igencsak idegesít már a vezeték és, hogy az agybadugós (bár zenére nagyon jó) sokszor kiesik a fülemből, vagy csak a jobb oldalit használom és a bal oldali lifegő akad be mindenbe.
Airpods árat nem fizetnék egy BT fülesért, de max 25 e-ig elmegyek, ha találok jót. Olyat keresek ami itthon könnyen beszerezhető és van némi márkaneve is amit ismerhetek.
A Samsung Air buds értékelésekben nem volt túl jó, de szembe jött velem a JBL Tune 220 TWS. Viszont erről nagyon kevés teszt született.
Hátránynak kb a 3 órás üzemidőt írták fel(gondolom ez a nettó használat, készenlét az nem befolyásolja sokat) , ez nem tudom mennyire lehet gond, vagy van-e ebben a kategóriában olyan ami jelentősen többet tud.
Használtok ilyet? Ajánlanátok ezt a típust?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Megérkezett a Blitzwolf FYE3S fülhallgatóm. Nagyon tetszik, elég jó hangja van, a mélyek is elég jók, csak ha nagyon sok hangszer megy egyszerre, akkor jön zavarba, de teljesen rendben van.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezek a fülpárnák kompatibilisek mással? Tehát tudok hozzá venni másikat?
-
deiksupp
csendes tag
válasz AlexDaywalkr #1393 üzenetére
Innen: sabbat.hu/
Kevesebb, mint 2 nap. -
szmayer1
senior tag
Hmm
Köszönöm
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
-NoVa-
addikt
válasz szmayer1 #1390 üzenetére
A FYE 5 képes volt a mosott torz basszuson kívül más tartományban is hangot kiadni. Nem jót, de legalább valamit. A 3 rettenetesebb volt.
Az 5 belefért nagylány (19) apró fülébe jól, a 3 az nem. A tok powerbanksága baromság, ha táska nélkül mész, és zsebrevágnád, szóval ha a kettő közül kell választani, akkor én egy 3M füldugót vennék 100ft körül, de tényleg. De én szeretem a normális hangminőséget, ha az nem cél, akkor az 5 vehető, a 3 használhatatlan. -
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.
Ez a két füles között vacilálunk a lányommal Blitzwolf bw-fye3 vagy bw-fye5Nekem az 5-ös tetszik, neki meg a 3-as a “powerbank” funkciója miatt.
Ha párban rendelünk akkor a 12k helyett csak 8k lenne darabja, viszont két félét meg nem enged venni csak ugyan abból a típusból.Valakinek van valami tapasztalata, valamelyik fülesről, vagy maga az agybadugós része szinte egyforma paraméterekkel bír??
Köszi.
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
kory24
őstag
Jelenleg arra jutottam, hogy e 2 füles között vacilálok:
- Sabbat E12 Ultra
- Tronsmart Spunky BeatÁrban egyik duplája másiknak....
Ami nálam fontosabb az a fülben maradás
E szempontból melyik lenne jobb választás?Hangzás másodlagos, főleg vonaton használnám sorozat nézésre, néha spotify.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Chuck Norris #1374 üzenetére
Találtam jóárasított jabra-t is. Mondjuk ezek is régiek már nagyon, ki tudja milyen lehet bennük az akku.
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Mi a konszenzus, kültéri futáshoz melyik TWS füles ajánlott az olcsó kategóriában? QCY, Tronsmart stb. Most egy Pana vezetékes BT fülest használok, de nem kényelmes, teljesen vezeték nélküli kellene, ami nem esik ki a fülemből. Hangzás nem annyira fontos, nem baj ha van basszus, nem vagyok vájtfülü.
Run&Ride
-
gulyasa
őstag
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Polos
csendes tag
Sziasztok!
Eddig Meizu EP52-t (nem lite) használtam, teljesen meg voltam vele elégedve. Sok óráig bírta egy töltéssel, tetszett a hangja, hogy van basszus, de nem elmosódott a többi tartománya. Sajnos a mikrofonja elromlott, így már nem tudom telefonálásra használni. Mivel jelenleg nem kapható, mi az ami ajánlott helyette, és hasonló hangképe van?
https://devopsteam.hu
-
zack
nagyúr
Az 1000-es amúgy minél többet hallgatom, annál jobb. Más ligában játszik mint a "kistesó". A 700-ast páromnak adtam, szokja ő is a minőséget sport közben.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Valószínű, hogy ezeknél a füleseknél, nem számít miről indítod a forrást. Ami ha belegondolunk elég jó dolog. Nem kell feltétlen drága, és jó minőségű lejátszó a rendszerbe. Az óra nem feltétlen bizonyítja még ezt, mert igen drága darab (275k+), fingom sincs, mi lehet benne, de nyilván semmit se olcsóztak el hardveresen. Az a baj, nem tudom kipróbálni "low end" eszközzel, mert ez lenne az igazi bizonyság. A bluetooth chipnek, verziónak is lehet némi szerepe ebben, de ez csak tipp. Közel sem biztos, hogy az LDAC ennyire hatékony lenne egy régebbi BT profillal.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Azt gondolom nem sok köze van hozzá a párosított eszköznek. Mivel a DA konvertálást a füles végzi. Ezt bizonyítja, hogy eddig Note 10+, A35, de a Garmin Fénix 6X Pro Sapphire Carbon órán keresztül sincs minőségromlás, és ugye az óra nem LDAC képes. Note 10+ nem tudom, hogy LDAC képes e, de szerintem nem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
deiksupp
csendes tag
válasz AlexDaywalkr #1354 üzenetére
-
vicze
félisten
Mivel mind a két füles és a esélyesen a telefonod is LDAC képes így az átviteli feltételeknek kb. ez a maximuma. A35 csak SBC-t és LDAC-ot tud és semmi mást, így más készülékek(BT füles) lehet hogy gyengébbek lesznek vele. A BT miatt többletet az A35 maximum alapból aktivált DSP-kel tud, de ezt nyilván tudná egy telefon is megfelelő SW-vel, de ez nagyobb készülék függő alapból épp milyen.
-
RedCactus
senior tag
Ez jobb helyen lenne a vezeték nélküli fejhallgatók topikban.
-
zack
nagyúr
Sikerült beszereznem egy Sony WI-1000X-et -50% akcióban. Már elkezdődött a bejáratás, de eddig minden forintját megérte. WI-H700-at váltott, ami szintén ár/érték arányban véleményem szerint egy remek ajánlat. Az 1000X teli ára 100k környéke, tehát ha a teli árakat hasonlítom össze ár/érték arányban (40-45k vs 100k), nem ér 2x annyit az 1000X, de az ugrás nagy. Amúgy ezek vezeték nélkül is olyan dinamikát, részletességet, és mélyeket tudnak, hogy az valami egészen hihetetlen. Teljesen véletlenül "nyúltam bele" a WI-H700-ba, -60% akcióban, és nagyon kellemes csalódás volt, mert eddig az a markáns véleményem alakult ki a BT fülesekről, hogy a BT átvitel nem alkalmas minőségi zenehallgatásra. Ez a 2 füles cáfolat erre. Tidal Hi-Fi stúdió minőségre állítva minden fülesből kihozza azt, amit tud, tehát a forrás ez esetben nem szűk keresztmetszet. A gyengébb minőségű forrásokból is "csodát" varázsol a Sony elektronika...De hogy a HRA 1400kbit/s felvételekkel mit fog kezdeni az 1000X egy A35 lejátszóval az még csak most jön.
Mind a kettő tudja a vezetékes "üzemmódot" is grátiszban, bár 1000X esetén azért igazán beleférhetett volna egy felsőkategóriás prémium kábel.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
fericske
addikt
válasz Chuck Norris #1365 üzenetére
Akkor mégsem egy jó ajánlat
-
Chuck Norris
senior tag
Igaz nem TWS de most igazán jó árban kapható: [NuForce BE Live5 ]
Egy probléma van vele, hogy mivel már elég régi készülékek, az akku képes benne hirtelen megdögleni, már kettőt küldtem vissza e miatt. -
Tulku
veterán
Tegnap a BKK-s maszk baromság miatt elkértem a kölöktől az MW07-et, mondván, ott nincs kábel, majd jó lesz az újra nekem.....kissé kérdőn nézett rám, mondtam neki, veszek majd egy Buds-ot, neki tökmindegy...no kivittem kutyasétáltatás alatt, mire visszaértem, be is vittem neki és visszaadtam...megígértem soha többé nem veszem el...
Feleségem megkérdezte, mire ez a pálfordulás, mondtam, a BTR5 + G10 kombó után horror volt...mire megjegyezte, hogy a kölök kapja mindig az ótvar cuccokat...mondtam neki, hogy 300 dollár volt és TWS fronton igen szép hangja van....de ennyit tud....
Elhallgatott...én meg maradok dongle-n, kis kábellel... -
gamegod
senior tag
QCY QS2 milyen? 4800 alin
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
norby_42
aktív tag
A Tronsmart lengyel raktára ilyen ráérős szokott lenni? Péntek óta még nem tudták feldolgozni
Eat pasta, run fasta
-
deiksupp
csendes tag
válasz AlexDaywalkr #1354 üzenetére
Köszi, ma megrendeltem egy E12 Ultrát, kíváncsi vagyok, hogy milyen. Főleg a gari miatt hanyagolom a külföldi oldalakat.
-
AlexDaywalkr
tag
-
jan herz
tag
válasz trassher #1350 üzenetére
Stabilabb, bár amíg el nem hagytam az előző példány egyik felét vonathoz rohanás közben, addig azzal sem volt bajom. Ami miatt váltottam, és bevált, hogy bármelyik gyári illesztéket is választottam nyomta a hallójáratomat egy idő után, akárhogy is forgattam, most sokkal kényelmesebb.
-
-
patomi
őstag
válasz Stauffenberg #1345 üzenetére
Itt van Lengyel raktáron fehér [link] , ha tudomásul veszed, hogy 10K-ért nem fogsz 40K-s hangot kapni, akkor nem fogsz csalódni.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy kényelmes agybadugóssal nincs bajom, ha csak arra kéne, hogy szóljon valami amíg beérek az irodába. De egyrészt most a járvány miatt 2 hónapja itthon vagyok, nincs ingázás, másrészt meg a hosszabban viselhetőség kényelme fontosabb lenne.
De aztán persze lehet ennek sem lenne értelme, mert hiszen nem tudom a vásárlás előtt belepróbálni a fülembe, nincs kizárva, hogy ezt sem tudnám huzamosabb ideig viselni.
-
Kódos
aktív tag
válasz Stauffenberg #1343 üzenetére
Most én is mondanám azt az előttem lévőre hivatkozva hogy egyébként sima galaxy buds-ot már találni 20e használt piacon és az remek all-round opció,csak ugye neked airpods dizájn kell,az meg durván agybadugos.Galaxy buds-ok mindig is jók voltak amugy,és mindig olcsobban is mint az apple-nél TWS fülesük.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
Stauffenberg
nagyúr
"És egyesek szerint gyenge basszusban, pedig még ez is emelt kicsit. Hozzászoktak a műdübörgéshez és elvárják."
Na ez az, hogy pont emiatt nem tudok semmire menni a TWS tesztek 99%-val, mert 10 bekezdésben rizsáznak a semmiről és a hangjuk el van intézve egy süketelős félmondattal. De végső soron éppen ezért jöttem ide valami útmutatásért.
"nincs ami ezeket egyben tudja jól"
Nem is kell, tudjak vele normálisan telefonálni, meg a zenehallgatást sem úgy kell elképzelni, hogy nincs cuccom a sokkal magasabb minőséghez. Most akartam egy bluetooth hangszórót rendelni a laptopom mellé, de aztán megláttam ezt a TWS 200-at is. A vezetékes fejhallgatóval az a bajom, hogy ha fel kell állnom a gép elől, akkor folyton fel-le kell pakolgatni, meg ha kiülök dolgozni a teraszra, azért már rágyullad a fejemre. A kérdés az, hogy egy ilyen olcsó TWS-el járok jobban, vagy a bluetooth hangszóróval.
-
-NoVa-
addikt
válasz Stauffenberg #1341 üzenetére
Részemről TWS terén pár BlitzWolfot meghallgattam, siralmas hang. Maradtam a Samsung Budsnál, mászkáláshoz és csöndes környezetben telefonálni, az a felhozott SoundMagic E10-hez képest jobban hangolt, részletesebb és technikásabb cucc. És egyesek szerint gyenge basszusban, pedig még ez is emelt kicsit. Hozzászoktak a műdübörgéshez és elvárják.
Egyébként meg telefonálás és minőségi zenehallgatásra egy mikrofonos BT DAC + vezetékes füles is jól működik, én sokszor használom meetingre a FiiO BTR5-öt egy planar fülessel. Máskor a kényelem nyer, és a Buds, megint máskor a zajszűrés miatt Plantronics headset a befutó, nincs ami ezeket egyben tudja jól.
-
Stauffenberg
nagyúr
Jajj, nem hasonlítom én egyiket sem az Audio Technica M-sorozathoz, azok stúdióba szánt fejhallgatók. Csak párhuzamnak hoztam arra, hogy még ezeket is le szokták egyesek szarozni a basszus hiányára hivatkozva, pedig szerintem még itt is túl van egy kicsit tolva (pl: M50x-nél jobban bejön a Shure 840, ha élhetek további párhuzammal). Szóval csak példa volt arra, hogy amikor annyi van leírva valamiről egy tesztoldalon, hogy szegényes a basszus benne és ezzel kifújt a jellemzés, akkor az nekem értelmezhetetlen.
(#1334) -NoVa-: Bennem egy percig sem merült fel, hogy ezek bármilyen szinten is egy lapon lennének említhetők az audiofil igényekkel, csak ugye leírtam én is azt, hogy nem találni korrekt teszteket, hogy értelmezni tudjam mit értenek kevés basszus alatt egyesek (de ezt a linket most elteszem a könyvjelzőim közé, noha a TWS 200 nincs fent az oldalon). Találkoztam fülessel (earbud), ami ugyan hallhatóvá tudta tenni a mélytartomány részleteit (a maga szintjén), de tényleg olyan szinten hiányzott az erő és akarat a mélyekből, hogy már én is azt mondtam rá, hogy teljesen unalmas rajta zenét hallgatni.
-
tKb.
tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor ne is próbálkozzak meg ilyen áruházat keresni vagy van azért olyan akik ennek ellenére is visszaveszik?
-
KicsiRegő
tag
válasz gulyasa #1337 üzenetére
Azért ez nincs teljesen így, vannak kivételek az elállási jog alól. és az egyik pontja az :
"olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (fülhallgatók, hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok, stb.)."
Szerintem teljesen jogosan, ki akarna olyan fülhallgatót venni, amit már valaki fülében járt, de visszaküldte, és ő meg azt kapta meg.
Érdemes vásárlás előtt átfutni az adott webshop ÁSZF-jét -
gulyasa
őstag
Az összes EU-ban működő webáruháznál.
Ha nem veszik vissza, akkor jogot sértenek vele.
Ugyanakkor a vásárló jóhiszeműen és tisztességesen gyakorolhatja az elállási jogot.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy melyek azok az üzletek vagy webáruházak Magyarországon ahol a fülhallgatóknál is játszik a 14 napos visszavásárlási garancia? (egy galaxy buds plusot szeretnék venni így) -
patomi
őstag
válasz Stauffenberg #1333 üzenetére
Egy kis összehasonlító teszt [link]
Nekünk van TWS200 és szeretjük (párommal). Nagyon kellemes hangja van. Van benne mély hang de nem az az ütős, inkább csak mutatja, hogy jelen van. Audio Technica M-hez nem mérhető az biztos. Ehhez ne mérd mert csalódás lesz.
Viszont azt vedd számításba, hogy nagyon soká érkeznek meg a cuccok jelen helyzetben. Nekem is uton van egy fekete, lassan 1,5 hónapja.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
-NoVa-
addikt
válasz Stauffenberg #1333 üzenetére
Valóban alig van rendesebb audiofil teszt az ócsókínai kínálatról, de általában azért, mert tényleg rettenetesek. Hamis, torz retteneteket dícsérnek partnerkedvezményt adó linkekkel hirdető cikkek, és ilyeneken szocializálódott fülű emberek véleményeznek anélkül, hogy fogalmuk lenne a tiszta hangzásról.
-
Stauffenberg
nagyúr
A hangzást azért is hoztam fel, mert ha átmegyek a komoly hangcuccok topikjaiba, akkor kicsit könnyebb kommunikálnunk egymással (főleg ha valami népszerű referenciát is be lehet dobni).
Az ilyen TWS-ket nem nagyon tesztelik audiofilek (én nem vagyok az, csak ők érthetően le tudják írni a hangképet), amilyen teszteket találtam az Edifier TWS 200-ról, azokban a vélemények két részre oszlanak:
1. Nagyon hasonló az eredeti Apple Earpods-hoz (ami aránylag kiegyenlített)
2. Gyenge a basszusUgye ez a "gyenge basszus" nem egy normálisan megfogalmazott leírása a hangnak. Mi gyenge benne? Nem elég részletes a mélytartomány? Nem elég erőteljesen szólalnak meg a mélyek? Nem dörren akkorát olyan zenék alatt, amiknek a 90%-át mély hangok és 10% magas csilingelés teszi ki? Nekem az összes hangcuccomat szokás netes kommentekben lefikázni, hogy gyenge a basszus bennük.
Fejhallgatós párhuzammal élve ott van az Audio Technica M-sorozata, ami egy kiegyenlített V-karakter, de szerintem még abban is olyan mennyiségű (és minőségű) basszus van, hogy beszarás, erre egy "mega bass boost" mániákus simán rásüti az értékelésekben, hogy gyenge a basszusa, mert neki valami nagyon meredek V vagy még inkább U karakterre van szüksége.
Nem a csodát várom. A példaként hozott SoundMagic (kábeles) fülesek is 5-15 ezer forint közötti cuccok (hazai, áfás árral számolva).
Btw ránézek erre a Baseus-ra is, hátha találok részletes teszteket. Köszi!
-
Kódos
aktív tag
válasz Stauffenberg #1331 üzenetére
Szia,szerintem ilyen árfekvésben nem nagyon lehet "ingázni"hogy ilyen hangzás kell olyan basszus.Ha jól látom 31eu most a füles amit néztél,ingyenes szálítással ami jó.(Az mondjuk elég kemény bargain hogy alapból 72eu )De én esetleg tudnám ajánlani a Baseus kínálatát ha mindenképpen ennyiért szeretnél "korrekt TWS"fülest. [link]
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok,
nem volt még TWS fülesem, de kacérkodom a gondolattal, hogy egy ilyet is be kéne szereznem az arzenálba.
Kettős célja lenne, egyfelől hosszabb telefonos/konferenciahívásos szeánszokat bonyolítanék le vele, közben legyen addig is szabad a kezem. A másik cél pedig mi más, mint zenehallgatás lenne.
A rendesen agybadugós fülesekkel mindig bajban vagyok, nehezen találok kényelmes IEM-et és még azok is kényelmetlenné válnak 30-40 perc után (ezért csak a reggeli ingázásra használtam eddig ilyet), szóval inkább az Apple Earpods / Airpods-hoz hasonló kialakításban gondolkodom, ami hosszabb idő után sem feszít és nyom.
Így akadt meg a szemem egy Aliexpress görgetés közben az Edifier TWS 200-on. Itt a topikban nem sok tapasztalat van vele, de kb ebben az árfekvésben vannak még ilyen kialakítású fülesek, amiket érdemes lenne megnéznem? Ha kibír 4-5 óra hallgatózást és a kis tokjában tölthető, nekem bőven elég.
Hangban meg inkább a kiegyenlítettebb hangképet preferálom, nem kell laposnak lennie, nyugodtan lehet színezve némi kiemeléssel, csak a nagyon erős V vagy U karaktert nem csípem, meg a "bass boost" divatot sem, amiben a basszus mindenre rátelepedik (hallgatnék elektronikus meg hangszeres zenét is). Viszonyítási alapnak: SoundMagic ES18, E10, E30.
-
trassher
addikt
Sziasztok!
Valaki rendelt már közületek utángyártott "fülgumit"? A gyáriak mérete valahogy nem passzol soha és elkezdtem a puha szivacsos darabokat nézegetni. Van ezek közül esetleg olyan ami kifejezetten ajánlott? Nem baj ha itthon is beszerezhető de persze ebay/aliexpress sem gond.
Redmi Note 7
-
Kódos
aktív tag
válasz Seraph 16 #1325 üzenetére
Nekem daily basis-re kell bármilyen jellegű füles,legyen az TWS,fél TWS.Annyi hogy mint írtam is legyen minimum airpods szint hangzásban vagy jobb,és ha lehet támogassa az apple termékeket.(W1,H1 chip,tudtommal a bose ilyen)Már nem most hallom hogy szinte mindegy milyen termékről van szó ha bose akkor annak kiemelkedő a hangzása.Ha találok árban megfelelőt biztos számításba veszem akkor,még akkor is ha nem támogatja az apple gyors csatlakozást
-
őstag
Köszi, de így már sajnos kb. 15k, kb. a feléért nézelődöm.
Kódos (#1320)
Vezetékes változatom volt a BOSE-ból. Futásra alaklmatlannak bizonyult azon egyzserű oknál fogva, hogy a vezeték mozgása kattogó hangot vitt a fülesbe, de nagyon nagyon kényelmes , és a hangképe is nagyon kellemes (nem audiofil, részletezettségben árában voltak jobbak, de nagyon élvezhető)."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
patomi
őstag
Ha bose szimpi, le kell csapni rá. Airpods szintet, inkább többet biztos hozza.
Fred23, azért ha lehet hallgass bele milyen. Ha venkedved pár sorban össze is foglalni, itt szerintem minden tapasztalat jól jön. Lehet kakukktojás.
Seraph 16, amazon.de [link] és tréfa mentes ha ez az amire gondolsz
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Seraph 16 #1297 üzenetére
Nézegettem a SoundPEATS truecapsule-t. Bár kialakításra kevésbé jön be, telefonálásra és zenehallgatásra valószínűleg alkalmas lenne, viszont a kínából rendelve már vámhatár fölé kerül, így húzós lehet a vége, csakúgy mint amazonról szállítással. Ha tudtok EU-s raktárról, akkor ne tartsátok magatokban
Amásik a Tronsmart Onyx Neo. Látom, hogy itt is többen használjátok. Alapvetően jó lenne, de fórumokon nagyon sok meghibásodásról írnak, főleg a töltésre, lecsatlakozásra vonatkozóan, illetve az érintésérzékenyégére is vannak panaszok. Nektek bejött?"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Fred23
nagyúr
Nem tudok róla semmit. Feleségem meglátta neten, szimpatikus volt, megrendelte. Ha nem lesz jó, majd odaadja valakinek ajándékba, olyan. Mondtam is Neki, mikor megjött a cucc, miért nem nekem szólt, én utána olvasok minden kütyünek, és utána rendelek csak, ha van sok pozitív visszajelzés. Meg hogy topikja is van a PH!-n. De hát olcsó volt...
-
Kódos
aktív tag
Inkább 15-30e Ha azt mondod már újonnan is nagy a választék,én csak azért írtam a használt piacot mert pl láttam ugye a bose sounds sport-ot ami 30e alkuképes,jó állapot doboz stb.BeatsX is akadt jofogáson már 15-20e-ért is.Ezek boltba jóval drágábbak ugye újonnan.Nekem tulajdonképp mindegy milyen hogy agybadugos,akasztós félig wireless,vagy true wireless.Csak legyen a hangzás minimum airpods szint vagy jobb,és ha lehet legyen H1 chip-es hogy ios-el könnyen csatlakozzon.apple watchom is van,és jó lenne ha ott is normálisan jelenne meg a zenehallgatás.
-
patomi
őstag
Ebben az árkategóriában újból is nagy a választék. AAC-t meg sok füles tudja. Airpodsal csak a vezetékessel van tapasztalatom, sok szebb hangú füles van. Előbb döntsd el milyen stílus jönne be, agybadugos, akasztós, no meg akkor mennyiért is 15-40 között?
Fred23, sok airpods klón van, de nagyrészt nagyon gyenge minőségűek. Hol lett véve?
-
Kódos
aktív tag
Sziasztok,egy airpods alternatívát keresek iphone-hoz(Tehát jó lenne a H1-es chip nyújtotta kompatibilitás)ami kicsit olcsóbb de hozza ugyanazt vagy még jobb is hangzásban,nem edzéshez kell hanem daily basis-re megyek valahova beteszem hallgatom 1-2 óra max és ennyi.Csak használt piacon nézelődök ott lehet már találni 35-40e gen 2 airpods-ot új állapotút,de néztem kicsit olcsobban van bose soundsport fél wireless-es,és az is elvileg jól szól de az kifejezetten sportra van,vagy amit még néztem a beatsX azt lehet már találni 15e-25e is és elvileg az is nagyon jól szól+abba van H1 chip AAC kódek ami az iphonehoz a legjobb tudtommal.Ilyen alternativák vannak még?Vagy a felsoroltak közül szerintetek melyik lehet jó választás?Igazság az hogy sajnálok kiadni 40e egy fülesért,és nem azért mert nem éri meg hanem annyit nem használnám hogy megérje,viszont a kompaktság nagyon tetszik.Már volt egy a gen 1 airpodsom pár évvel ezelőtt de annak eladás lett a sorsa pont ezért 2 hónap után,mert nem használtam annyit viszont ált 40e benne és inkább eladtam vettem egy vezetékes earpods-ot.
-
patomi
őstag
válasz AlexDaywalkr #1311 üzenetére
Én nagyon megkedveltem. Nyilván külső zajokat nem zárja ki annyira, ez sajna nem tesz jót a hangjának. Egyébként szépen szól. Fülbe jól illeszkedik, nem akar kiesni. A hozza kapott szilikon támaszték egy vicc. A háza talán lehetne egy lehelettel kisebb. Telefonálásra egyszer használtam otthon, jól működött. Utcán, zajos környezetben nem tudom, hogy viselkedne.
-
norby_42
aktív tag
Tronsmart-on kívül tudtok EU raktárból fülest? 20 $ körüli, Haylou GT1, QCY, ilyesmire gondolok
Eat pasta, run fasta
-
gulyasa
őstag
Futáshoz keresek bluetooth-os fül- vagy fejhallgatót.
Mivel városban futok legtöbbször járdákon, kerékpárutakon, meg ahol egyik sincs, ott az úttest szélén, ezért ne legyen benne kültéri zaj elnyomás.
Esetleg ezzel találkozott már valaki élőben?
Niceboy HIVE bone
Sem nem agybadugós, sem nem fülre simulós, hanem arccsontot "rezegtetős".
Ígéretes technológia vagy inkább mást ajánlanátok?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Napi 1 óra sportoláshoz kellene nekem valami füles, lehetőleg minél olcsóbban. Lehet Bud is. Mit ajánlanátok?
-
starius
tag
Sportoláshoz keresek fulhallgatot, JBL Tune 220ws a kiszemelt, esetleg van mas alternativa 20-30 ezres kategoriaban? Az "agybadugos" fejhallgatokat egyszeruen nem tudom sokaig kenyelmesen hordani, ezert azt nem szeretnék, inkabb az airpods fele kialakitas lenne jobb
-
xerobyte
aktív tag
Az Mpow felé egyszerűen a külföldi fórumok végignyalása és a fiatalabb kor miatt dőltem (kodek, mikrofon, hangkarakter). A JLab mellett a be aware audio lett volna plusz. Talán a Jlab elite sport lett volna, ami legjobban tetszett, de annak már semmi értelmét nem láttam kifizetni, akkor inkább tartok egy korrekt iparost dedikáltan sportra, meg egy sima agybadugós TWS-t (akár tevi lypertek vagy valamelyik üdvöske innen a fórumról).
Vasárnap éjjel megnyomtam német amazonon a megrendelés gombot, kedden délben csöngetett vele a futár, meglepődtem.
MPow Flame Pro: Korrekt kialakítás, korrekt hang, korrekt doboz ezért a pénzért (Hifizek meg vezetékes 'rendes' fülesezek is, nyilván nem egy TWS hozza el a nirvanát nálam, de az előd meizu ep51-hez képest hatalmas lépés minden téren előre).
Nagyon tetszik az earhook, nagyon örülök, hogy nem mentem bele az earwing kompromisszumba: stabil, a helyén marad, nincs szerencsétlenkedés.
A kezelés egyszerű, plusz pont a solo módért (lehet vele bringázni így szvsz), a mikrofon azért egy komolyabb munkahelyi sessionre már alkalmatlan cVc8.0 ide vagy oda, de casual telefonálásra teljesen jó.
Nem annyira agybacsúszós, így hirtelen nem is tűnik annyira szorosnak, az izoláció mégis jó. A hangkarakter pont jó a sportoláshoz, annyi detail ami kell (nem bután bassheavy), de csak úgy nem ezen állnék neki zenét hallgatni, még irodában sem.
Futás, lépcsőzés: pipa. Szombaton elviszem egy crossfit körre is, az a végső vizsga. -
hibavissza
veterán
Sportoláshoz JBL Endurance DIVE lett kiválasztva. Van hasonló tudás olcsóbban a piacon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...