- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahajdu
aktív tag
hali,
Van egy nóném (géphez jött) tápom amiről annyit tudni hogy 520wattos, de 12v. 20a.. Egy-két játéknál pár perc játék után elmegy a kép és fekete képernyő jön be. Netezés közben is vannak random fagyások (10-20 másodpercig áll minden kivéve a kurzor). A konfig:amd x2 6400+
2gb 667 ram
geforce 9600gt-n kondolkozom (most 8600 gt ddr2 :S )
1 db 7200rpm sata vinyó
1 db dvd íróA tuning nincs, rendszerkarbantartó már szét ellenőrizte a gépet semmi hiba nincs.
A táp lehet a probléma forrása?
hunpad.com
-
DerDer
tag
Hát vmi baj van a tápommal
bő 1 hete vásárlolt 450W-os Chiftek tápomban észrevettem hogy egy fehér, sűrű massza szerű anyag (rágóhoz hasonlóan) a táp belsejének nagy részét átszövi. Kb. mintha nyakonöntötték volna gcivel
Ezt ma vettem észre, a ventrirácson keresztül, nemtudom hány napja volt ilyen, de a házon kívül használtam.Meghibásodás egyéb jelét nem tapasztaltam, igaz a ventri kezdettől fogva, kicsit magas hangon ciripel.
-
didyman
őstag
AZért ezt elég nehéz saccolni, ha sem típust, sem mérési körülményeket nem taglalsz. De ha műszerrel nézve 0V a 12V-os ág (nekem a nincs az 0-t jelent), akkor ott elég nagy baj lehet . Az abszolút nulla az forrasztási hibát, vagy dióda zárlatát jelenti.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
válasz Biaggio #3788 üzenetére
Készenléti köre szokott kilyukadni. Nem fogod elhinni, de leggazdaságosabban codegen tápból javítható. A benne lévő mindenes kontroller megegyezik az újabb eresztésű narancs CG-k vezérlőjével és mellesleg nem beszerezhető..
-
Kaics
aktív tag
válasz mr_ricsi #3790 üzenetére
Kimértem a feszültséget és az rendben van. 5 V-os ágon ívet húz és levált, de 12 V-os ágon nincs kraft és nem vált le sehogy zárlat esetén. Ez normális?
Ezen kívül indítás nélkül is van egy magas frekvenciájú, éles hangja.
Másik vinyó is ezt csinálja, úgyhogy erre tippelek. Vagy mi lehetne még? -
Kaics
aktív tag
Sziasztok!
A tápom 12 V-os ágán kevés az áramerősség, ezért a vinyó csak nyögdécsel és nem indul el. 5 V-al minden okés.
Meg tudná mondani valaki, hogy mi hibásodott meg a tápon belül?
THX
-
mr_ricsi
veterán
"Kicsit meglepő volt. Az eon valamilyen munkát végzett a hálózaton, és az okozhatta. Azért vagyik benne biztos, mert kipróbáltam egy másik, Delta tápot is, és ugyanezt produkálta. De már rendben van a hálózat, megszűnt a sercegés is."
Azért nem kellene ezt így lezárni, mert nincs nagy esélye annak, hogy két teljesen különböző táp egy hálózati hibánál teljesen ugyanazt a jelenséget produkálja.
A hiba megszűnését okozhatta az is, hogy tápcsere közben valami vezetéket megmozgattál, például.
Vagy nem is a tápból jött a hang, hanem a gép belsejéből, csak a táp lyukjain keresztül olyan volt, mintha.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"nincs rajt matrica"
Ha már a matrica 5 Ft-os árán is spróltak, akkor abban a tápban jó eséllyel még a réztekercsek is műanyagból vannak.
Azért szedd le a PC-d mindkét oldalát, és nézd meg, hogy tényleg nincs rajta matrica. Valaminek kellene lennie, anélkül forgalomba sem lehetne hozni az Eu-ban.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Skodry
aktív tag
Sziasztok szereztem egy táptot ami 12cm-s venti tolja a hűtést alúról!
az lenne a kérdésem hogy lehetne megállapítani milyen táp? Pc-s boltból vettem azt mondták szuper .de nincs rajt matrica Amugy nincs bajom vele, de nem örülnék, ha valami rosszfajta lenne."Ha ez a nap nem a barátod volt, akkor valószínűleg a tanárod volt!"
-
didyman
őstag
Jók, nem lehet kapni őket, de én nem raknék egy akármilyen polielkót egy Rubycon helyére sem.
Az egyik előnyük az, hogy ugyanakkora szűrési képességhez sokkal kisebb kapacitás is elegendő, az ESR fele-negyede. Elileg 125 fokig bírnak mindent-de itt már drasztikus az élettartamuk is...[ Szerkesztve ]
-
Hequila
őstag
Őszintén? Fogggalmam nincs.
Futtatok egy kis eszmét, ha nem helyes, majd a nagyok kijavítanak.
Szóval szerintem ez elkok tűrése a pozitív fegyverzet marásának "irányíthatatlanságából" fakad. Mivel a szilárdelektrolitos vackokban ezen a maratási technológián nem változtattak tudtommal, így a gyártási tűrés valószínűleg megegyezik a hagyományos elkoéval.
Az ESR érték szempontjából nem tudom miként viszonyulnak egymáshoz. De szerintem ugyan úgy 50%-os kapacitás-csökkenésnél van a határ.
Ha nem így lenne, akkor remélem kijavít valaki, aki jobban tudja.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Grobyc
csendes tag
Tud vki segíteni, mert nem tudom mi van a tápommal, Asus a-45ga zsír új, azt mondták olyan halk hogy nem is lehet hallani mivel nagy 12cm-es venti forog benne, nosza jól van meg is vettem, de olyan hangos mint egy repülőgép 2000-en pörög majd felrobbanok miatta, a régi tápom 2 ventis egyik 8 a másik 9cm-es na az tényleg halk volt, nem értem ez miért megy úgy mint az őrült hütésem a régi táppal 45fok volt, most meg 33, de minek ekkora hütés ha ilyen hangos lehet vhol vmit állítani? azt írja automatikusan szabályozza de itt semmi se változik.
-
Hequila
őstag
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az elkok általában 20%-os tűréssel készülnek, és a gyártó 50%-os kapacitás-csökkenésig hibátlannak minősíti. Továbbá szintén az elko sajátossága, hogy pozitív hőmérséklet-tényezőjű).
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
-
gt0618
tag
A kiforrasztott kondenzátorok 22uF-ig (hidegen, multiméterrel mérve) max a felirat felét/kétharmadát tudták, működés közben gondolom annyit se , és a leváltott 1év körüli codegen Jen Fu kondenzátorai sem lehetnek jobbak (egy darab low-esr is jutott bele és az púpos is )
-
gt0618
tag
Nos halleluja, kicseréltem a kondenzátorokat, KÖSZÖNET a tanácsokért!
Ezen kívül valószínűleg nem működött a ventilátor hőmérsékletszabályzása a thermal sensor vezeték szakadása miatt (javítva), ill. a köv. már egyszer linkelt képen is mintha szakadás lenne (szabad szemmel nem tűnt frissnek):http://kepfeltoltes.hu/080426/P1010310mod_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Átmelegítettem a régebbi forrasztásokat is, most már nem úgy néz ki mintha a tengerből halászták volna ki.
Stabil feszültségeket ad, bár a legelső indításnál kicsit bizonytalankodott, de a tűrésen belül volt az is. Javulhatott a teljesítménytényező is, mert annak idején azért vettem nagyobb szünetmentest, mert p4 prescott+6600gt már (éppenhogy) meghaladta a kapacitását, most pedig bírja. (Szerencsére az abit alaplapon Rubycon kondenzátorok vannak )
-
Biaggio
őstag
Segítséget szeretnék kérni, mert lassan kezdem feladni a tápkérdést...
Nagyjából egy éve, hogy a régi tápom fehér füst keretében a boldog vadászmezőkre távozott, magával vitte a DVD írómat is.
Mistralba bementem, Zalman 400W tápot megvettem, örültem.
Tegnap reggel próbálom bekapcsolni, biztosítékot levágta és többet nem sikerült működésre bírnom. Külsérelmi nyom nincs
Mistral garancia április elején járt le, de már amúgy sincs bolt...
Megpróbáltam felhívni a Pixelt, mint Zalman képviselet, hátha tudnak segíteni, de a Mistralnak nem ők adták, így sajnos ez se ment.
Ma elmentem a Qwertybe, vettem egy 450W-os Chieftec-t, beszereltem, most megy
Két rövid kérdésem van:
1. A Zalman dobozán hivatalosan 3 év garancia van, lehet ezt bárhogy érvényesíteni?
2. Nem tudom, hogy lehet-e hiba valamelyik alkatrészemben, vagy az elektromos hálózatban?
(túlfeszültség védő elosztón van a gép)Bármilyen jó tippet előre is köszönök!
-
masterix
csendes tag
Ja!!!
Ezzel szeretném pótolni de nem igazán ismerem a márkát! Esetleg valakinek vannak tapasztalatai ezzel a táppal?
http://www.trust.com/products/product_detail.aspx?item=14888 -
masterix
csendes tag
Üdv mindenkine!
Most jövök a videokari topikbol, mivel egyre bizonyosabb vagyok a probléma forrásával kapcsolatban és megerősítést szeretnék kérni!
Tehát:Nemrég vásároltam új videokártyát, egy Shaphire x1950pro-t. A konfigom a következő: Gigabyte ga7npro 400fc alaplap, 2800+barton proci,2x512Mb memoria (400Mhz), 2db ata-s vinyo, dvd író. A gondom a következő. Uj kari betételnél minden ok, a gép indul, bootol stb. Ujrainditásnál kikapcsol és feszültség alatt marad de nem indul ujra. Manuális modon kikapcsolom elindul. Ezt eljátszotta egy párszor mostmár viszon inditásnál sem igazán akar be bootolni illetve a kezdő képernyön a procit 2500+ nak tüntei fel, aztán kb. 10-20 próbálkozásra elindul hiba nélkül és betölti a windowst! Én a tápra tippelek ami egy 450w-os rexpower, de mivele az előző videókarival 9600pro nem volt ilyen gondom.... Ötlet? Valaki találkozott már hasonlóval? A kártya rendese csatlakoztatva van külön tápellátással. Előre is kösz a válaszokat! -
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Hátha tud felelni nekem vki erre: TT 750W táp, cseréltem benne ventit azóta 3D-ben (csak 3D-ben) zizegő hangot hallat. Visszatettem a régi ventit, ugyanaz... Ami még érdekes lehet: egér mozgatására több szólam is kicsalogatható belőle. Hosszabb tesztet nem hajtottam vele végre, ergó fagyást nem érzékeltem. 2D-ben nincs probléma több órás használat után sem.
Előre is köszönöm az infókat! -
v.tom
őstag
válasz didyman #3753 üzenetére
Köszönöm a választ, de megoldódott a probléma közben. Kicsit meglepő volt. Az eon valamilyen munkát végzett a hálózaton, és az okozhatta. Azért vagyik benne biztos, mert kipróbáltam egy másik, Delta tápot is, és ugyanezt produkálta. De már rendben van a hálózat, megszűnt a sercegés is.
-
didyman
őstag
47uF-ból sem kell alacsony ESR: A nagyobb élettartam itt lényegesebb, illetve a 100uF-osnál is a nagyobb áramterhelhetőség. Ha Lomexnél vásárolsz, Yageo SX kell ide. Az ennél kisebb kondik nem lesznek kitéve nagy terhelésnek, a standard 105 fokos kondik jók ide. 4700uF-ból ekkora méretben nem lehet kapni, ide csak 3300uF lesz (Yageo SC a típus), 3300uF/16V-ból sem lesz ekkora-2200uF fog elférni. Az értékek ne zavarjanak, az eredeti kondikon is csak felirat volt ez az érték, egy évvel életük hajnala után a felét sem tudták már. A primer oldali pufik helyére 470uF/200V fog beférni. Mással ne kísérletezz, mert esetleg átütés lehet a vége. A Fujhyyu az egyik legócskább mindközül... Az az egyszem 22uF/400V az aktív PFC körül lesz, és lehet, hogy csak 10uFlesz a bótban, kettő párhuzamosan el szokott férni , de a lábakra vigyázz, ne legyenek közel semmihez..
-
gt0618
tag
válasz didyman #3755 üzenetére
Na tehát akkor egy kis felsorolás:
4700µF 10V 105°; 3300µF 16V 105°; 2200µF 10V 105°; 2200µF 16V 105°;
1000µF 10V 105°; 470µF 16V 105°; 220µF 16V 105°
47µF 16V 105°
47µF 35V 105°
47µF 50V 105°
22µF 16V 105°
22µF 50V 105°
10µF 25V 105°
4,7µF 50V 105°
1µF 50V 105°
0,47µF 50V 105°
Tehát mind legyen LOW-ESR, vagy csak 47µF-tól felfele?680µF 200V 85° (22x45 a jelenlegi, és max 27x50 fér be, ez lehet hogy mókás lesz, amikor 30x40 vagy a 35x45-t próbálom betenni)
22µF 400V 85° (gondolom szintén tanulságos, fuhjyyn feliratot visel, akár a remek jing-yang electronics is lehet a háttérben)Barnulás v. ilyesmi nincs.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy azért tulajdonképpen itt az ideje szerepeltetni a nem ajánlott kategóriában) -
didyman
őstag
válasz mr_ricsi #3744 üzenetére
A túláramvédelem nem cicereg, hanem reteszbe viszi a tápot, addig nem tudod újraindítani, míg ki nem kaopcsolod. Az erős hanghatás az akár rövid ideig tartó, nagy áramerősséget jelent valamely tekercsen általában. Az ember írta, hogy gépen kívül sem indul a táp, ennek oka lehet alulterheltség is, de itt vélhetően nem erről lesz szó.
-
didyman
őstag
válasz mr_ricsi #3743 üzenetére
Az osztott 12V egyedi áramkorlátot jelent, vagyis az egyetlen 12V-os ág két ellenállással van kettéosztva, ezek az áramkorlát figyelői. Nagyon ritkán a trafóról van kettéágazva, egyedi egyenirányítással. Ebben az esetben sem fordulhat elő, hogy halottak a molexek. Két esetben lehet ilyen:
-Ha a 3,3/5V-os ágak önálló, kapcsolóüzemű stabilizátorról működnek, ezek vezérlőhibája esetén nincsen 5/3,3V,(-12)V, de 12V mindenütt. Antec passzív tápjai, FSP Zen 400 is asszem és néhány ritka táp ilyenek.
-Ha kettő transzformátor van a tápban, ekkor biztosan lesz egy 12V-os ág, ami működni fog és lehet egy másik a maradék feszekkel együtt, ami nem. Ezek a tápok nagyon ritkák, szerverterületen jellemzőek, illetve kW felett."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
Na nézzük sorban.
Primer pufik: Hiába a világ egyik legjobb gyártója, ezek a kondik itt púposodnak, szériaszerűen. A primerköri kondikkal nem szokott baj lenni, általában tökmindegy, mifélék. Ezek itt vélhetően nem eredeti Matsushiták. A Tagan is onnan szerez be, ahol olcsó és aztán adja a tápjait olyan áron, hogy pikírt dolog ránézni. Belül meg egy majdnem nagy szar szerelési minőségre és alkatrészbázisra.
Szekunder pufik: Jenpokat mindenhol cserélni. Ezek ott főnek, ahol tekercs/borda van a közelben és nagy áramok járják át, valamint alacsony ESR-ek. Ezek ugyanis vízbázisú elektrolittal vannak töltve, és mivel a lopott recept hiányos,a víz elkezd bomlani bennük: Ettől púposodnak, jó minőségű pufinak itt nem lesz baja, sok-sok év múlva kiszárad. 47uF alatt már nem alacsony ESR kondikat használnak (hiába van ráírva, nem az ), hanem hagyományos elektrolitot, ott nincs ilyen gond, de ahol a panelen látható barnulás, melegedés nyoma van, ott is cserélni kell.
A ROHS a forraszok minőségében köszön vissza.
A Tagan mindig is hűvös volt kimenetén, mindenki ezzel érvelt a tartóssága mellett. És mégsem az."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
Akkor a 12V-os ág ép lesz :-)
A diagnosztika nem ilyen egyszerű. Ez a jelenség előfordulhat a primer kapcsolók hídelrendezése esetén egyikük zárlata miatt, kimeneti oldalon diódahíd részleges szakadása (másik ág hiába ép...) vagy zárlata miatt (utóbbi eset kimérhető a tápcsatikon könnyen), 3,3V söntstabilizátorának hibája miatt, kiszáradó kondenzátor miatt. Meg kéne nézni."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
v.tom
őstag
Sajnos a hang még mindig megvan, és most mintha erősödött volna is. A tápot szérszerelve nem látok semmilyen külső jelet. A kondik nem púposak, és nem látok égésnyomot sem. Persze ezt laikusként mondom.
-
Robaj
addikt
válasz Süni 1985 F #3701 üzenetére
Driver gond.. minden 8xxx-es karis nvidia tulaj, aki cod 1-el játszik ez a gondja. Szidd az nvidia driveríróit.
-
Czimby
addikt
válasz mr_ricsi #3748 üzenetére
További diagnosztika:
Mikor próbálom indítani a tápot, egy picit mozdít a ventin, persze el nem indul csak 2-3 mm mozdul majd visszaáll a kiindulási helyére.
A kimeneti ágon levő rövidzár pontosan mit jelent?
A tápon belül van a hiba, vagy a gép valamely másik alkatrésze hibás?
(Másik táppal megy a gép, de az egy codegen, gondolom nincs benne olyan kifinomult védelem mint az FSP-ben.)Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
v.tom
őstag
Ma mikor hazaértem, egy véletlenszerű, de állandó zizegő hangra lettem figyelmes. A hang a tápból szűrődik ki, és akkor is jelen van, amikor a gép ki van kapcsolva. Érdekes módon az usb portok áramellátásban csinál valami zavart, ami működés közben nem érzékelhető, de miközben a gép ki van kapcsolva, néha néha felvillan az egér és az usb-s billentyűzeten a led is. Nem tudom mi a baja, de eléggés aggasztó képet fest. Mit tudok tenni ezzel? A táp egy ilyen. Előre is köszönöm a választ!
-
Czimby
addikt
válasz mr_ricsi #3744 üzenetére
Először még a gépben volt, ott is ugyanaz ajelenség mint kiszerelve.
Gépben: Powergomb benyom, halk ciccenés-pittyenés a tápból, és semmi, ventik se pörögnek se boot menü.
Kiszerelve: Zöld és melette levő vezetékek csatijai rövidrezár, szintén pittyenés és ennyi, itt sem indítja a ventit.A hiba egyszercsak előjött, tehát gép kikapcs, másnap már be nem.
Korábban volt, hogy egyszerűen csak újraindult a gép, filmnézés, netezés vagy bármi közben de nem túl gyakron fordult elő. 4-5 alkalom kb3 hó alatt.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Hequila
őstag
válasz mr_ricsi #3740 üzenetére
Igazából csak a rövidítés van ott (rub), de valószínűsítem, hogy nem hamisított vacak, tehát ipszilonnal írják.
A betáp szűrésére pedig bármelyik bőven megfelel, messzemenően nem ez a legkritikusabb pontja a tápnak.
Abban viszont egyetértünk, hogy ha a nagyobb Rubycon befér, egyértelműen jobb választás.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3742 üzenetére
Így is úgy is utazok, úgyhogy nem gáz, csak még mindig nem szoktam meg a plussz köröket, ha valamit venni akarok, akkor elhajtanak az "ilyenről még nem is hallottak, de van helyette ez a kicsit más, ez nem lesz jó?", az "ilyet még rendelni sem tudunk", a "talán néhány hét, de az sem biztos" szöveggel, utána meg gyí Bp. Pedig próbálom a helyi mestereket támogatni, de így nehéz. Nem neheztelek ezért rájuk mert, az ilyen dolgok vagy gari időben jönnek, és akkor irány a Bp.szervíz, vagy azon túl és akkor kuka, erre készletet tartani felesleges.(Én két üzletet találtam, az egyikben voltam is, van viszont két kisüzem, ahol bármit legyártanak. Ez már arány. 2 üzlet-2 gyár).
"Nem műanyaggal van burkolva a teteje?"
De igen műanyaggal van burkolva, és az egyik jónak néz ki, de a másik határozottan púpos, és nem tudom visszanyomni . (Nem csodálom mondjuk, tényleg folyton ment a gép)Mindenestre köszönöm a segítséget!
-
-
mr_ricsi
veterán
"Mivel egész vasmegyében b@szik majd minden cég weboldalt üzemeltetni, ezért nem találtam, bár biztosan van."
Ha valamelyik elektronikai alkatrészbolta bekocogsz, a netről néznek neked, és meghozatják. Várnod kell 1-2 hetet, és a 68 Ft-os kondiból 100Ft-os lesz, de nem kell utazgatnod.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Hequila #3733 üzenetére
"68Ft/db (Rubicon, 30x45mm) ill. 145Ft/db (Yageo, 30x40mm) áron. Mindkettőt nyugodtan megveheted, megfelelő minőségűek."
Ha a Rubycon nem "y"-nal íródik, akkor az valami hamisítvány és nem ér semmit. Ha eredeti japán, akkor viszont jobb a Yageonál.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
FSP Bluestorm 400
Bekapcsoláskor csak egy ciccenés hangot ad, a ventit se pörgeti fel.Javítható?
Mi lehet a hiba?
Esetleg valaki foglalkozik ezzel?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
JetiRulez
őstag
válasz buherton #3731 üzenetére
Hát igen...nem nagyon értek ehez, de konkrétan úgy kell most beindítani a gépet, hogy ezerrel kell elkezdeni nyomkodni a bekapcsolót. Ilyenkor bepörög és végre elindul.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Oracle
senior tag
Olyan létezik hogy az összes molex meghal, de az alaplap kap áramot??
-
félisten
válasz [CS]Blade2 #3715 üzenetére
Igen, ezt tettem végül, bár a Codesz*r házát meg akartam tartani a szép nagy ventije miatt, gondoltam átrakom bele az enyém belsejét, de rászabtam, mert annak meg túl magas volt a bordája, nem fért tőle a venti... Gondoltam rá, hogy akkor kívülre rakom a ventit, de akkor meg a procihűtőt ütötte. Találtam viszont egy alig használt ventit a fiókban, és azt passzintottam bele a visszaköltöztetett tápba... Majd ha nagyon sok pénzem lesz, veszek másik tápot, de ez alá a gép alá ez is jó egyelőre. Legalább nem Codegen. X)
-
gt0618
tag
válasz Hequila #3733 üzenetére
Mivel egész vasmegyében b@szik majd minden cég weboldalt üzemeltetni, ezért nem találtam, bár biztosan van. Az eljuttatós rész így már tárgytalan, mert jövő héten megveszem ami még kell, visszaforrasztom és annyi.
(Meg hát utazási ktsg, parkolás, telefon stb. már bőven egy új táp ára felett van, max anyagárat ér meg a javítás, az kb egy ezres, durva esetben még egy ezresért meg ki vállalná el a javítását, mert nem egyórás munkája lett volna vele, és az én arcomról égne a bőr ennyit fizetni bármilyen munkáért, amire persze elvárnám, hogy garanciát vállaljon, hívjon ha elkészült stb.. ) -
Hequila
őstag
... viszont apukád rádióerősítőjében nincs kapcsolóüzemű elem. Nem az alkatrészek minősége romlik, hanem az igénybevételük nő, illetve már nem méretezik túl az elemeket, mint '74-ben.
A Lomexnél van 680uF-os 250V-os kondi különféle méretekben 68Ft/db (Rubicon, 30x45mm) ill. 145Ft/db (Yageo, 30x40mm) áron. Mindkettőt nyugodtan megveheted, megfelelő minőségűek.
A kimeneti szűréseknél arra kell továbbá figyelned, hogy a belepakolt kondi alacsony soros ellenállású legyen (LOW-ESR).
Nem tudom, hogy Szombathelyen konkrétan van-e olyan ember, aki ilyenekkel foglalkozik, de itt a fórumon megtalálható különféle szakemberek elérhetőségei, ha hozzájuk eljuttatod a tápot, még a kondik megvételével sem kell foglalkoznod, csak a legvégén fizetni.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
mr_ricsi
veterán
"csak egy lekerekített sarkú négyzetben M betű"
Esetleg ez van rajta?"A többi JENPO feliratot visel."
Szemét. Cseréld ki mindet, függetlenül a púposságtól."Lehet hogy a Rohs-nak köszönhetjük ezt a "rendkívül hosszú" élettartamot?"
Az elkok belsejének az összetétele titok, de tudomásom szerint náluk a rohs csak annyi különbséget jelent, hogy a lábaik nem ón-ólom ötvözettel vannak befuttatva, hanem ón-rézzel.[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
válasz JetiRulez #3722 üzenetére
Én azon csodálkozok, h a csatiknak kb 10-12 A-t kell át egedniük. Na most erre 0.5-1-es rezet használnak, min. 1.5-2 mm-es kellene, és esnek a század voltok a vezetéken is, akár mien rövid. A másik amit gyűlölök az a csatik. 0.2mm-es réz van meghajlítva , azon csodálkozok h tud 10-12 A-t átengedni (főleg az 5V-os ágra vonatkozik). A kondik nem csak a hő, és a szél miatt adják meg magukat, hanem az áramerősség miatt is. 4-6 éves alaplapoknál már előfordul a cpu táp kondi száradás. Gondoljunk bele 50-60W 1.6V-al számolva 31-37A ami nagyon sok . Az a baj h nagyon kiélezik a cuccost, az erősítőbe bele pakolták amit kell
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3729 üzenetére
Kiszedtem már mindet, egy 45fokban hajlított csipesz segítségével.
a Lomexnél van listába 680mikro de 250V-os nem 200,
könnyű dolgom van mert már kivettem,márka nincs ráírva, csak egy lekerekített sarkú négyzetben M betű, utána CE(M), és az adatokon kívül az 5409B, és az egyik sajnos ezek közül is púpos.A többi JENPO feliratot visel.Hát igen, ami a tápválasztást illeti, de hol marad akkor az élet sava-borsa, ha mindenki a "tucat" fsp,corsair,seasonic stb. közül választ. :) (A cseredarab sem közülük való)
Ráadásul rájöttem, hogy azon az oldalon nem is fúj, hanem szív a venti.
Az utóbbi egy-két hónap kivételével a burkolat még kézmeleg sem volt.
Lehet hogy a Rohs-nak köszönhetjük ezt a "rendkívül hosszú" élettartamot?
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"680µ200V"
Ebből 2db kell legyen a bemeneti oldalon. Le tudod olvasni valamelyikről a márkáját? (Egyébként ha lehetne is ilyet venni, olyan drága volna, hogy nem lenne gazdaságos.)
Ezeken kívül gondoltam a többi elko cseréjére."A bordakonglomerátum "
Nem kellett volna annakidején flancolni: a Codegen vagy a Vargáné tápoknál nem lenne ilyen gondod..."és még Rohs is lesz."
A Rohs nem fontos, a lényeg, hogy 105°C-osak legynek, és minimum akkora feszültségűek, mint a kiforrasztott példány."Másrészt azokra közvetlenül fúj a venti; az jól látszik (illetve nem mert a borda takarja), hogy azon az oldalon elég jól néznek ki, a másikon pedig szinte az összes púpos v. kifolyt)"
A kicsi kondikon nem lehet olyan látványos jeleket tpasztalni, valamint a venti csak akkor hűti őket, amikor a táp be van kapcsolva, viszont az egyik borda pont akkor a legmelegebb, amikor a gép kikapcsolva és áram alatt van a táp (stand-by).Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3726 üzenetére
A bordakonglomerátum alatt még azért akad, de úgy tűnik, hogy drámaian sok (az összes bordához csavarozott) alkatrész kiforrasztásával járna a leszerelés, mert a bordákon átmenő csavarokhoz máshogy még szerszámmal sem lehet hozzáférni.(Nem utólag szerelték az alkatrészekre a bordát az k.élet.) Csak ha nagyon-nagyon-nagyon akarok, és akkor visszafele ugyanez.
http://kepfeltoltes.hu/080418/P1010313_www.kepfeltoltes.hu_.jpgRövid szemrevételezés után úgy tűnik a szerelhetőség nem volt szempont a tervezőasztalon. Na majd keresek valami kiskezű segítséget.
A gépi munka mellett kézzel is bőven dolgoztak, muhaha jellegű forrsztási pontok:
http://kepfeltoltes.hu/080418/P1010310_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMivel Szombathelyen korlátozottak a lehetőségek (azt mondja a csávó, 680µ200V még rendelni sem tud), marad a remek Lehel úti szaküzlet, ahol valószínűleg találok megfelelő méretűeket, és még Rohs is lesz. (Most nem nagyon fűlik a fogam az összes kis kondi cseréjéhez, de mivel úgysem ma megyek Pestre bőven ráérek kiforrasztgatni őket. Másrészt azokra közvetlenül fúj a venti; az jól látszik (illetve nem mert a borda takarja), hogy azon az oldalon elég jól néznek ki, a másikon pedig szinte az összes púpos v. kifolyt)
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"a képeken láthatókon kívül szerencsére kb. nincs is több."
Azt azért nem hiszem. Az 5-6 féle kimeneti feszhez 1-1db pufferkondi tartozik, de én nem csak a nagyok cseréjét javaslom, hanem az 1 - 47uF kisebbeket is. Főleg azokat, amelyek közvetlenül a hűtőbordák és a tekercsek mellé vannak beültetve."Széthajtogatni nem lesz könnyű, mert nem nagyon van hely máshova hajtani őket, eléggé zsúfolt az a rész"
Azért még lehetnek itt lehetőségek. Pl. ha sikerül alaplapba való keskeny-magas kondikat venni, vagy hosszabb lábakkal beforrasztani.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Reinhardt #3719 üzenetére
"Volt ilyen másnak is?"
Nem hiszem, mert rajtad kívül senki sem olyan bátor, hogy haldokló táppal használja a gépét, kockáztatva ezzel az alkatrészek totális pusztulását, vagy valami jó kis lakástüzet...A zizegés utalhat valami zárlatra, vagy egy kiszáradt kondi is adhatja.
-
JetiRulez
őstag
válasz JetiRulez #3692 üzenetére
Már ez is megoldódott. Kiderült, hogy csak a táp kontakt hibás és erősen kell rányomni a csatlakozót. Ugye milyen jelentéktelen apróságok tudnak ekkora bosszúságot okozni?
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3718 üzenetére
Az összes kondi cseréjére én is gondoltam, mivel a képeken láthatókon kívül szerencsére kb. nincs is több. Széthajtogatni nem lesz könnyű, mert nem nagyon van hely máshova hajtani őket, eléggé zsúfolt az a rész, de hát egyszer élünk, majd kiderül mit lehet elérni. Kösz a választ.
-
mr_ricsi
veterán
"Kérdés: érdemes a kondikat cserélni, mert az eltelt évek és a gyakorlatilag folyamatos üzem miatt mentek tönkre"
Ha te magad meg tudod oldani a kondik cseréjét, akkor megéri cserélni. Meleg helyre rakták a kondikat, azért száradtak ki.
De ne csak a púposakat cseréld, hanem az összes, velük megegyező márkájú kondit.
Sőt, még jobb lenne az összes elkot kicserélni, és amikor visszarakod a kondikat, akkor minél távolabbra hajtogatni a melegedő tekercsektől, bordáktól.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz FoxiestFox #3700 üzenetére
Sztem a ciripelis, meg a sipolás azért van, mert nem terheli le a tápot, amugy a codegány nagyon rosz márka.
Én a helyedbe
1 eladnám a codegányt, és vennék belőle egy halk ventit a régibe, simán belehet operálni a hangos helyett.
vagy
2 vennék egy fsp 350W-et 6.000ft-ért, az nagyon jó minőségi táp, minden védelemmel ami kell.. -
gt0618
tag
válasz FoxiestFox #3713 üzenetére
Már kicseréltem, de ha csak kondicsere, akkor annyit megér a javítás, és megy a jóval ritkábban használt p4 alá egy codegen helyett.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
gt0618
tag
Hi!
Már nem garis tápom portalanításakor az alábbi kép fogadott:
http://kepfeltoltes.hu/080416/P1010300_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080416/P1010301_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080416/P1010303_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080416/P1010304_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080416/P1010305_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080416/P1010306_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080416/P1010308_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA táp tökéletesen működik, feszültségek jók, halk stb., gond ilyen szempontból nincs vele. Az utóbbi pár hónapban érezhetően jobban melegedett, de konfig az adatoknál.
A képeken jelölt kondikon kívül nincs égésnyom vagy púposodás sehol.Kérdés: érdemes a kondikat cserélni, mert az eltelt évek és a gyakorlatilag folyamatos üzem miatt mentek tönkre,
vagy ez csak tünet, és a hiba oka még nem füstölt el?
Előre is köszönöm a segítséget! -
taxi
aktív tag
válasz mr_ricsi #3708 üzenetére
A különálló négyes csati volt megégve.Azt ki is cseréltük,tüskét az alaplapon megtisztítottuk(nem volt egyszerű)-De van például egy kábel,amin 2 satás táp van,az például totál szar rádugtam a két íróra,"egyszer volt hol nem volt".Ezért kérdeztem hogy csatlakozókra is,vagy csak magára a tápra vonatkozik a gari?
Hakuna matata
-
félisten
válasz FoxiestFox #3700 üzenetére
NA! Ez fontos lenne, mert ez a sz*r itt cicereg az asztal alatt, és mindjárt behalok tőle.
-
taxi
aktív tag
válasz mr_ricsi #3705 üzenetére
Eddíg nem vágott haza semmit de most hogy le volt szedve a gép oldala,és be volt kapcsolva,ahogy megmozgatom a kábeleket,rögtön újraindul.-Úgy néz ki,hogy a csatlakozók nagy része nem érintkezik rendesen.-Szerintetek ilyen hibára is vonatkozik a gari?(mielőtt forrasztgatni kezdenék)
[ Szerkesztve ]
Hakuna matata
-
mr_ricsi
veterán
"Elég ha megtisztitom a tüskét,és kicserélem a csatlakozót?"
Nem!
A tüske túlvégén a forrasztást is ellenőrizd, mert a meleg hatására az is kontakthibássá válhatott!
Nem tragédia, ónszippancs, tisztítás, újraforrásztás, és használható tovább.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
taxi
aktív tag
-
taxi
aktív tag
Sziasztok.
Chieftec GPS-500AB A tápom van,konvertálás közben(cpu haszn kb.65%)ujraindult a gépem.Ezt eljátszotta kétszer-háromszor.Ezután már be sem bootolt,nem is fütyült.Azt hittem proci elszállt.Mikor szétszedtem akkor láttam,hogy a négyes molex csati egyik ága meg van feketedve,müanyag megolvadva.Ennek lehet az oka hogy picit laza volt a csati,és ivet húzott?Vagy komolyabb oka lehet?Elég ha megtisztitom a tüskét,és kicserélem a csatlakozót?Valaki ha tud segitsen,bár látom itt többnyire csak kérdések vannak.
[ Szerkesztve ]
Hakuna matata
-
Süni 1985 F
senior tag
Sziasztok!
Én néha néha multy-ban nyomom a Call of Duty1-t a neten...
Az lenne a problémám,hogy fixen megvan benne a 333FPS-em!
De ha sokan jönnek velem szembe és mindenki elkezd lövöldözni akkor lemegy hírtelen 10-20ra is és ugy beakad a játék,h mire észheztér a game lelőnek!Egyik játék sem akadozik ezen kívűl. Igaz csak ebben az egyben használom az FPS-t 333-ban!
Lehet,hogy kevés a tápom és nincs elég amper a 3D karimnak???450Wattos Chieftec tápom van.
Valaki pls szakvéleményt![ Szerkesztve ]
TDI POWER
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest