- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok
Corsair HX520W tápom van és folyamatos halk cicergést hallok a tápból ha közel hajolok.
Ez normális?köszi.
Aurea mediocritas
-
Sir Robin 25
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget!
Természetesen már bevittem a szervízbe (IDC Szeged). Ma beszéltem velük, de állítólag még javítás alatt van ... Remélem érdemben is csinálnak vele valamit, és nam csak ez lesz : "Nálunk tökéletesen működött a gép, semmi baja!"
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dyno
veterán
Sziasztok, mai napon eladtam a Deltás 550-es Csfimet illetve beszámítottam egy Seasonic SS401HT tipusú tápra ami már nem garanciális és egy kicsit levan ütve a venti rács, +7K dobott haver a tápra, ő anno itt vásárolta a Seasonicot Couldhard kollégától junius környékén, elméletileg új volt, haver is mondta hogy annak nézett ki, nem volt poros egyáltalán.Igazából felüdülés volt a hangja a csifi útán, problémám az lenne vele, hogy példáúl játék alatt STALKER Clear Sky, San Andreas(ezek alatt probáltam), kicsit ciripel a táp, illetve nem is igazi ciripelés hanem úgy ciripelve sípol, nem igazán lehet észre venni csak ha közelebb hajolok a géphez, de csak akkor vehető tisztán ki a hang ha oda tartom hátra a táphoz a fülemet.Viszont az a fura hogy amint kilépek a San Andreas menüjébe egyből abba haggya, amint vissza lépek a játékba egyből újra kezdni.Ezenkivül nagyon halk a táp kellemes langyos levegőt fúj ki, terhelés alatt sem sokkal melegebbet, feszültés értékek everestel nézve beton stabilak 0,01-0,03V ingadoznak az ágak de csak ritkán, csifinél nem volt ennyire beton stabil a fesz.Szóval igazából a hang miatt félek hogy ez halál lesz vagy semmi baja?Amikor haver gépébe volt nála is csak játék alatt csinálta.De nála is beton stabil volt, pedig többet is fogyasztó gépe van.8800GTS(g92), 3,2GHz C2D.Szóval arra lennék kiváncsi, hogy baja van vagy ettől elkell teinteni?Köszönöm előre is.
-
elttiL
senior tag
Vadi új tápom van, gondolva a későbbiekre 550W, elképzelhető, hogy kis fogyasztású gépen kb 3. 4. alkalomra akar csak bekapcsolni a gép? a ventik pörögnek, de de nem indul a bbot folyamat. azért gyanakszom erre, mert plusz feszt adva a procnak+húzva szépen indul a gép elsőre. A tápnak nincs semmi baja.
-
nygma
addikt
válasz Sir Robin 25 #4486 üzenetére
Táp,de lehet alaplap is...
Ha 3 hete vetted,akkor van rá garancia,vidd vissza kezdjenek valamit vele...talán ez a legjobb megoldás...
-
Dr.Én
veterán
Hali
Adott egy Chieftec 400W-os táp kb 2 éves.
Ma reggel frankón játszottam a géppemel, de délelött nem akart elindulni a gép
A venti egy pillanatra felpörgött majd megált és semmi, mintha nem kapna áramot a tápbol a lap meg többi sajonos másik tápot nem tudok kölcsön kérni ez a legnagyobb bajom
De egy félóra mulva elindult frankón.
Lehet hogy haldoklik a tápom?[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
Sir Robin 25
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni! Tegnap filmnézés közben (csak MPlayer és Total Cm-er futott) lefagyott a gépem, de előtte mintha megálltak volna a ventillátorok... Még ki bírtam lépni az MPlayerből, de az asztal háttere teljesen fekete volt, csak az ikonok látszottak, és mire nyitottam volna egy feladatkezelőt, már újraindította magát. Az újraindulás után ment minden jól (nem írt ki hibát az XP), de egy jó félóra múlva újra eljátszotta, csak már a bootolásnál nem ismerte fel a HDD-t. Ráadásul egy Reset után a biosban a channel 1-et nem is látta, amin a vinyó van... Kikapcsolás után megigazgattam a kábeleket a gépben: minden rendesen csatlakoztatva volt. Újraindulás után már ismét látott mindent. Ez volt tegnap este. Ma kapcsolom be a gépet, és ismét az "eltűnt" vinyó jelenség... A biosban a feszültségek a tűréshatáron belül voltak.
A kérdés azt hiszem adott: vajon mi okozhatja ezt a jelenséget. Mikor a filmet néztem a HDD hőmérséklete 40 fok körül volt... Nem tudom befolyással lehet-e az egészre, hogy az USB-s Koolink billentyűzetem néha nem ismeri fel a gép (pl. ha kikapcsolom a tápot)...
A házon is van valami LCD kijelző, azon lehet állítgatni valami tartományokat, de én nem jöttem rá hogy kell, bár nem tudom, ő tud-e beavatkozó parancsot adni...
A gép 3 hetes, és eddig nem volt semmi gond vele.A konfiguráció, amin ez a hibajelenség tapasztalható:
Gigabyte MA770-DS3 SAM2
AMD 64 X2 6000+ BOX
WD S-ATA2 5000AAKS 500GB
SAPPHIRE HD4850 512 MB
2DB KINGMAX 1024MB/1066MHz
CHIEFTECH DT450A2 450WEsetleg a tápegység lehet a hibás? Ha valaki tudja a megoldást, kérem segítsen!
Előre is köszönöm a türelmet és a segítséget!
További szép napot!
Üdv.
-
Lonsi
tag
válasz Hequila #4484 üzenetére
Rendben van kipróbálom egy másik táppal, hátha megmutatkozik a probléma. Egyébként egyik srác azt mondta, hogy lehet meg kellene próbálnom egyik sata meghajtót áttenni molexre, hátha megoldja a dolgot.
Köszi a segítséget mindenkinekLuk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
-
Cobra.
őstag
A 400-as Chieftec kevés lesz a 4850-hez.
más: a zizegésre nincs senkinek magyarázata? A vadonatúj Enermaxom is csinálja. Mondjuk érdekes, mert a gyári tápkábellel hangosan és sűrűn csinálta, kicseréltem a régire a kábelt, azzal 1 hétig jó volt, de tegnap óta megint elkezdte. Próbáltam már sima konnektorról is, illetve alapesetben szünetmentesről megy.
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm nyáron összerakatott egy gépet magának, van benne egy 4850-es gigabyte videókártya, egy gigabyte alaplap, e8400, egy dvd író és egy 320-as samsung vinyó. Ehhez van egy 400W-os chieftec tápegység. Arra panaszkodik egy ideje, hogy néha bootolásig eljut és megfagy a gép, majd újraindít és minden rendben megy. Ez a hibajelenség mostanában egyre többször jön elő. Én arra tudok gondolni, hogy kevés neki a táp, illetve valami baj van a táppal. Esetleg van valami véleményetek, hogy ez mi lehet?
Köszi a figyelmet és a segítségetLuk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
Zy23
csendes tag
Asus P5LD-VM/SE alaplapról van szó és a chipsethűtőn tojást lehetne sütni akár!Kézzel pár óra után hozzá sem lehet érni,játék elinditása után pár perccel rögtön kikapcsol.
Amit még megfigyeltem hogy valami elég magas hangon zümmög,a tápot külön kipróbáltam és nem azzal van a gond,a proci (2,6ghz intel celeron) meg elég massziv hűtéssel van ellátva(nem is tudom miért) és az nem is melegszik.Valami ötlet? -
shteer
titán
válasz desert_camo #4477 üzenetére
túlmelegedést tudod ellenőrizni + memóriatesztet csinálj, esetleg egyéb hw-teszt
ha van lehetőséged, kölcsöntáppal próbáld kiszerintem jónak tűnik..
-
desert_camo
tag
Sziasztok!
A gépem néha spontán resetel, vagy csak egyszerűen kikapcsol. Már 3x újratettem a windows-t, tehát nem ez a hibás (Vista, XP szintén). Van, hogy játék közben csak egyszerűen mintha kihúznám a hálózatból, píff lekapcsol, 10mp múlva viszont magától újraindul. Nagyon kezd zavarni a dolog, a tápra gyanakszom. Hiper Type-R 480W-os ról lenne szó. Gari sajnos már nincs rá. Lehet, hogy valami érintkezési probléma? Vagy túlmelegedésnél kikapcs?
Előre is köszönöm a segítségetÜdv: desert_camo
desert_camo
-
őstag
Hi
nálam 50 fokot mutat az alaplap everest szerint és semmi baja, nincs biosba valami hővédelem bekapcsolva, hogy x hőfoknál lekapcsolja a gépet, bár ilyen a procinál szokott lenni.
esetleg egy házhűtő venti a NB környékére, hátha segít.
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Zy23
csendes tag
Hello!
Arról lenne szó hogy az alaplapom hőmérséklete kb bekapcsolásnál 37fokról pár óra alatt 48fok körüli hőmérsékletre emelkedik és egyszerűen leáll a gép.Az egyetlen rendellenesség amit találtam hogy a biosban a 3.3 V nál 3.7-3.8akat mér a gép.Ez lehet a forrása a tulmelegedésnek?Ha igen akkor tápcserére lesz szükség vagy más megoldás is van? Amúgy egy FSP350-60THA-P tápom van jelenleg.Előre is kösz a segitséget!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Na szétszedtem a tápot kitakarítottam, és a 24-tűs csatlakozó érintkezőit összébb passzítottam, és azóta megy minden,mint a karikacsapás, 2 -3 eléggé szét volt nyílva, lehet ez volt a baja.
remélem legalábbis, új tápvétel elodázva......
-
zalika
tag
A tap cimkejen ennyit ir:
SWITCHING POWER SUPPLY
AC INPUT:230V;50HZ MODEL ATX400W
DC OUTPUT MAX:+5V +3.3 +12V-12V+5VSB COM PS-ON POK
30A 26A 22A 0.8A 2A GND PG
csak ennyit ir rajta.- Mit mondott Hófehérke, miután szeretkezett az összes törpével? - Na, ez a hét gyorsan elment...
-
-
mr_ricsi
veterán
Nemrég találkoztam olyannal, hogy a vadi új flexATX-es FSP táp 20+4 csatija szinte erőkifejtés nélkül volt lehúzható/rádugható.
Ha majd visszahozzák a gépet, hogy fagyizik, vagy elolvadt valamelyik csatija, akkor tovább vizsgálom a kérdést.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
őstag
Na újabb fejlemények, ma behoztam, és beszereltem a céges javítós gépbe, ami 20-tűs alaplapi csatis, és ezzel nem csinálja a kábelmozgatásra a restartot. lehet a +4 tűs részen van valmi.
vagy talán az alaplap, de az nem lenne jó dolog, azt este kitesztelem a kábel mozgatásával.
-
őstag
Helló!
van egy chieftec 450-s tápom, ami elkzdte azt, hogy néha nem indult el, vagy menet közbe újraindult a gép, minden ok nélkül, nézegettem, és amikor az alaplapi 24-tűs kábelköteget meg mozgattam, akkor magától elindult a gép, ha megint megmozgattam, akkor meg leállt.
Eddig, ha jó pozícióba volt a kábel, akkor gond nélkül ment a gép kb 1 hónapig, de most hogy tegnap kifújtam belőle a porcicákat, megint elkezdte a hülyeséget csinálni.Van egy 350-s fsp tartalékba , jelenleg az hajtja a konfigot, de kevés a csatlakozója, szóval nem hosszú távú megoldás lesz.
De a kérdés az, hogy lehet e ezt javítani? én valami vezeték szakadásnak/törésnek gondolom, de a furcsa az, hogy ha a kivett tápot zöld és felete összezárással elindítom ,és tekergetem a 24-s kábelt, akkor nem csinál semmit, nem áll le.
előre is köszi a választ.
-
zalika
tag
-
Fricc
tag
Hali!
A 20+4 es ATX power connectorban hiányzik nálam egy ér. Az alaplapi leírásból kibugáztam hogy az egy com. A 20-as részben van, ez az egy ami üres, és nincsen benne vezeték, pedig a régi tápomon ide is be volt kötve egy ér. Ez szerintetek szándékos, vagy hiba hogy nem raktak oda semmit. Más akinek szintén sonata III vagy earthwatts 500 tápja van nézze már meg nekem légyszives hogy hiányzik e másnak is egy com ér az atx pwr 20-as csatlakozóból!
-
oliba
őstag
Bocs, hogy ide teszem fel a kérdést, de mélyvíz részlegbe és a milyen táp kell nekem topikba kevésbé valóbb. Az a gondom, hogy van egy csudálatos BS2 400-as tápom, aminek a ventije már megöregedett és hangosabb, mint kellene (por/stb nem a gond, nem amatűr vagyok, amúgyis a ház aljába van a táp), így azt szeretném megkérdezni, hogy az megvalósítható lenne-e valahogyan, hogy kivágom a régit és helyére egy NF-P12-es ventit teszek be, külső ventivezérléssel? Nem főzném meg a tápot, mert szívem is van, meg Noctua ventik ismerik a nagy légszállítást halk üzemmód mellett. Szóval ha ezt a cserét megoldanám valahogyan, akkor a táp nem sírna azzal, hogy nem indul be?
Előre is köszi a választ
-
zalika
tag
Sziasztok.
Ma megkaptam az uj konfigomat amd 5600+ hd 3870 stb.osszeraktam a gepet es elinditottam.amikor kellene betoltse a windowsot mindig restartol a gep.beleptem a biosba es
az alaplapnal meg a procinal pirossal kirta azt hogy overvoltage miatt nem tud hejesen mukodni.amugy a tapom a regi vagyis azt nem csereltem meg ki.szerintetek a tap lehet a gond forrasa?kicsereljem??- Mit mondott Hófehérke, miután szeretkezett az összes törpével? - Na, ez a hét gyorsan elment...
-
Hequila
őstag
A 12V-os ág csak tápon belül van szétbontva, így mindegy, hogy melyiket hova dugod.
Amire gondolni tudok, hogy a processzorod 5V-ról kapja a tápellátását, így a tápban kedvezőtlen teljesítményeloszlás alakul ki.
Próbáld meg régebbi, nem ATX 2.xx szabványú táppal is. Ha az eredmény ugyan az, máshol keresendő a hiba forrása.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
mr_ricsi
veterán
A venti cimkéjén megnézheted a típusát, az alapján pedig neten kikeresheted a jellemzőit.
Egy Codegennél a fordulatszám legyen azonos vagy nagyobb, mint a jelenlegié. És belül forrasztani kell.De a régi kondik cseréje nélkül nem látom értelmét a venticserének, a kondicsere ennél a tápnál viszont gazdaságtalan.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Aygor
tag
-
Fricc
tag
Hali!
most vettem egy antec sonata III-at, és teszteltem az 500W-os earthwatts tápját. teljesen stabilnak tűnik, semmi gond nincsen vele, azonban az everest ilyen feszeket ír ki:
+3,3V helyett 3,26-2,28V
+5V ----> 4,68V-4,80V
+12V ---> 12,22V-12,29V
-12V ---> -12,21V-12,28V
-5V ----> -4,60V-4,68Vezek nem túl nagy eltérések? Fontos lenne hogy aki ért hozzá megmondja a frankót, mert ha valami gáz van van/lesz vele, még 3napon belül egyszerűbb kicserélni...
-
mr_ricsi
veterán
"ha kicserélem a ventit kell e valamire figyelni,"
Csak arra, hogy az új venti bele legyen szerelve egy Chieftec, FSP vagy más jóminőségű tápba, és egyben legyen cserélve.
(Az 5 éves Codegen nem táp, hanem időzített bomba.)
-
Laybee
őstag
válasz Szakbarbár #4452 üzenetére
Sziasztok! Nekem tök ugyanez a probléma, mintha hozzáérne valami és van hogy nem csinálja hetekig. Lenne egy másik problémám, hogy néha (héten 2szer) bekapcsolás után néhány percel elkezd zörögni a tápventillátor, aztán egy idő után elhallgat. 1éves 400w-os codegen táp...
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Mostanában észrevettem, hogy valami furcsa ciripelő zaj szűrődik ki a tápegységemből. Nem olyan mint amikor rossz a kontakt és ívet húz, hanem mintha egy papírdarab érne bele a ventilátorba. Ezt csak akkor produkálja, ha internetezek és tele van az oldal flash animációval, vagy képekkel és mozgatom az oldalt. Se játék, se filmnézés közben nem csinálja.
Szerintetek mi lehet a probléma?A táp egy 400W-os Macron MPT-401P
Fogyasztásmérővel megmértem és teljes terhelésnél 130 W-ot fogyaszt a gép. Üresjáratban 60 W[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Aygor
tag
Előbb utóbb visszanézek ide, addigis feltennék 1 kérdést.
Van egy cirka 5 éves 300 as codegen tápom a régi gépben... És néha a venti ugye kellemesen elkezd búgni zörögni ha olyanja van....
Nem feltétlenül cserélném ki másik tápra... bár van otthon valami uo 300 as Antec is...
A lenyeg ha kicserélem a ventit kell e valamire figyelni, vagy bármilyen másik venti mehet bele ?Válaszotok előre is köszi!
Aygor
Piros-pontok: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?type=-&stext=Aygor&submit=%C2%A0 http://prohardver.hu/temak/keres.php?stext=%22kivel+%C3%A9rdemes+%C3%BCzletelni%22&suser=&sival=
-
polip1
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy elég gyege konfigom (Athlon XP 2000+, 1GB Ram, 1 DVD író, 1 db 160 GB Samsung HDD, 1 db Galaxy 7300GT AGP) Zalman ZM360B-APS táppal.
Az a kérdésem, hogy fizikailag szét van-e bontva a tápegységek két 12V-os ága. Pl: az egyik tápkábel erősebb (15A) mint a másik (11A), vagy ez a megosztás a tápon belül van? Lehet-e rosszul csatlakoztatni a táp kábeleit? Amiből olyan hiba származna, hogy időnként, de főleg játék közben képváltáskor ( pl: játék után intró, játék után kilépés a Windowsba) a gép újraindul, vagy fekete képernyővel hibernálódik, vagy színes csíkokra esik szét a kép. Előtte egy Radeon 9600XT-vel is így viselkedett, ezért vettem másik VGA-t. Előre is köszönöm: Zsolt -
zozo16
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec CFT-620-A12S tápom és a napokban elkezdett a ventije zörögni. Szét is szedtem a gépet, hogy kitakarítsam és olyan 1 napra el is múlt ez a zörgése, de most megint ezt csinálja. Kikapcsolom a gépet pár órára majd vissza akkor csak kicsit késöbb jön vissza ez a zörgés nem egyből. A fordulatszám nem emelkedik ugyanannyi marad mint a zörgés előtt. A tápra még van gari, de nemtudom, hogy érdemes-e ilyennel levinni hiszen a probléma csak akkor jelentkezik, ha olyanja van...
Ha kicserélem a ventit az garivesztéssel jár? Kivűl nem láttam rajta olyan matricát ami az illesztéseket fogná össze.
Ha a venticsere mellet döntök akkor ugyanakkora ampereset kéne beletenni vagy ez nem számít?(csak azért, hogy a fordulatszáma stimmeljen és ne pörögjön túl gyorsan vagy épp lassan)Előre is köszönöm a segítséget
-
frames
tag
Üdv! Nekem is sz@rakodik a régi gépem tápjának a ventije (6 éves 250W-os Mercory) kb 2 napja, ma egyszer csak lekapcsolt a gép, utána többször megismétlődött ez az eset. Gondolom, hogy ez amiatt van, hogy túlmelegszik a táp, szóval nem is erőlködök vele. A kérdésem csak annyi lenne, hogy cseréljem ki a ventit, vagy inkább az egész tápot dobjam ki és vegyek egy másikat, pl egy 300W-ost. (Ez gép: P3: 1000Mhz, 128 MB RAM, 20 GB vinyó, Geforce 2,)
-
-
WhiteSkyline
tag
újra írok hátha hiányoztam neketek
holnap jön meg az Asus 450W os táp ez már csak jobb lesz mint a 400W os noname
lenne egy olyan kérdésem hogy elmentem a géptől 5 percre kb
mire vissza jöttem kikapcsolt a monitor akármit csináltam nem éledt fel
adtam neki egy resetet azóta a bios nem látja a winchesterem és a gép is kiírja hogy nincs miről bootolni ez azt jelenti hogy a tápom kinyírta a vinyómat?
mint régebben írtam a tápom már gyengélkedett ehhez a géphezui.: van még remény?
[ Szerkesztve ]
Honda ~ The Power Of Dreams
-
Geza26
senior tag
Hello!
Ismerős gépében tönkrement a táp! 24 pines tápcsatlakozó van az alaplapon, amit adott nekem tápot, hogy cseréljem ki az 20 pines! Milyen táp ez a 20 pines? Nem találkoztam még ilyennel. Gondolom nem jó a 20 pines a 24 pines foglalatba...
Köszönöm!
Géza
-
keszegduda
őstag
Egyik ismerősömnek bemondta az unalmast a tápja. Egy Chiftec 500W-os delta beles (AB-A sorozat) bekapcsoláskor durrant egyet és a piros hátsó kapcsoló befeketedett és azt is mondta hogy füstölt is egy kicsit, ne meg szaga is volt. Mitől mehetett szét és gariban ki fogják cserélni? Azért remélem a gép többi része épségben maradt.
-
Gaben1
tag
hali mindenkinek
az utóbbi napokban eléggé hangosan elkezdett kerregni a tápom,szerintem csapágy vagy ilyesmi lehet, de kb 8 perc után abbahagyja
szerintetek lehet valami kihatása a gépemre?
a tápom chieftec 550 wgigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
Josza20
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagy kéréssel fordulok hozzátok, Fórumozókhoz!
Van egy Compaq pdp124p típusú tápom, ami felmondta a szolgálatot! Vszínűleg leégett!? Esetleg tudtok ajánlani vmi olyan helyet, ahol megvehetem, vagy esetleg megjavítanák?
Linkelek egy képet is, hátha nem világos a széria alapján: kattA válaszokat előre is köszönöm szépen! További szép napot!
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
-
didyman
őstag
válasz d.véderjoe #4419 üzenetére
Lehúzod a 20-as csatit, fogsz egy tűt és az összes érintkezőt kissé megnyomod vele oldalról.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
válasz Johnny Cage #4420 üzenetére
A kapcsolóból jön ez a hang? Szét kéne szedni, vélhetően mechanikai kontakt, vagy forrasz hibája, semmi komoly, de addigis ki kéne vonni a használatból, mert egy ilyen eseménybe bele is pusztulhat, aztán elég nehéz dió javítani.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
mr_ricsi
veterán
válasz Johnny Cage #4422 üzenetére
"Könnyen javítható?"
Ha van megfelelő méretű kapcsoló, akkor 2 vagy 4 forrasztás."Lehet komolyabb gond, ha így használom?"
legváratlanabb pillanatokban kikapcsoló és instabil gép, elolvadó kapcsoló, szomszédok feljelentenek rádiózavar-keltés miatt, stb.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Johnny Cage #4420 üzenetére
"Haldoklik a tápom?"
Mindössze a kapcsolója éghetett be.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Johnny Cage
addikt
Sziasztok, egy FSP ZEN (300W) táp hibájára gyanakszok.
Egy ideje (pár hónapja) a táp gombja átfordítás (bekapcsolás) közben sercegő hangot hallat, de ebből adódó probléma eddig nem volt.
Ma azonban bekapcsoláskor ugyanezt a sercegő hangot hallottam és ezúttal már nem csak a gomb átkapcsolása közben, hanem bekapcsolás után is folyamatosan. A tápkábel kihúzása után átmenetileg megszűnt a probléma, azonban alaplapi beállítások módosítása után (a gép automatikusan le- majd visszakapcsol) a gép visszakapcsolás közben hirtelen leállt, a tápból meg megint előjött az a sercegő hang.
A gép innentől csak a táp ki/be kapcsolása illetve a tápkábel kihúzása és visszadugása után volt hajlandó újra elindulni (a power gomb megnyomására addig nem reagált). Menet közben nem tapasztaltam problémát, se lefagyást, se lekapcsolást.
Haldoklik a tápom?
-
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
A következő problémával küzdök. Ha kikapcsolom a számítógép hosszabítóját nem indul el a gép.(csak úgy sikerül elindítínom, ha a 20PIN-es csatit mozgatom, ki-be) és már unom 1 kicsit!
Ha nem kapcsolom ki a hosszabítót akkor minden rendben van. Tehát: állandó feszültséget kell kapnia az alaplapnak vagy a tápnak. M i l e h e t a g o n d? Köszi a választ -
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Chieftech HPC-360-202 táp, amit átlöktek a 110V-os állásba, miközben 230V-ról üzemeltették .
Egyébként a gépben nem feküdt meg semmi a tápon kívül.
Esetleg javítható?
Ha valakinek van konkrét tapasztalata kérdés, hogy nagyságrendileg milyen összegről lehet szó?Kösz:
Traptor
.: Aláírás helye :.
-
qdak
addikt
hi gyors help kellene 350W fsp van vadi ujj ha 7800gtx et akarok hajtnai nem birja ujraindul
kisebb vga meg simán megfagy game közben
TÁP ?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
őstag
Üdv!
Adott egy régebbi P3as gép 400wos Codegen táppal (nagy ventis, codegenből a jobbik fajta). Tökéletesen megy vele a gép, de egyszerűen nem kapcsol ki. A windows leáll feliratnál nem kapcsol ki a gép, hátul ki kell húznom a tápkábelt. Ez lehet a táp vagy esetleg vinyó?[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Kiskoko #4398 üzenetére
"Valaki megudná mondani, hogy mi annak az oka, hogy ha áram alatt van a táp akkor az összes venti forog a gépben?"
Valamilyen feszültség van állandóan jelen a +12V tápágon -> ez valami komoly vezérlési hiba lehet -> nem okos dolog ezt a tápot a gépedben próbálgatni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- PlayStation 5
- Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest