- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz Hequila #18071 üzenetére
Én nem értek hozzá de guglival ezeket találtam
Itt egy link, de 10db a minimum, szintén zenészMIP2F20MS, STRA6169
ez egy wiki link pár Magyar bolttal
+ ledes szaklapban is szerepel, így gondolom esetleg ők használnak hasonlókat -
04ahgy
nagyúr
válasz Hequila #16731 üzenetére
Nézd, kicsit szedd össze magad, mert nem ismerek rád!
Nulla: ez Didyman írása.
Egy: Ő 400V-os kondenzátor helyére tette a 400V-os kondenzátort, viszont azt nem láttam az írásban, hogy az APFC kimeneti feszültséget mérte volna.
Kettő: nem azt írtam, hogy az Epcos elkó húz át, és nem azt írtam, hogy 420V vagy afeletti a feszültség, hanem azt, hogy ez lehetséges. Ráadásul eltér az APFC áramkör a Chieftecnél és az FSP-nél, így más kimenő feszültségre lehetnek belőve.
Három: a bemeneti X kondenzátorok az egész APFC áramkör előtt vannak, azokat mondtam, hogy nézd meg. Persze, lehet, hogy ott semmi gond nincs.HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Hequila #16729 üzenetére
Nálam a primer kör bemenetén volt hasonló anno, a citromsárga X kondenzátorok egyike kifelé átütött egy ellenállásra! Nálam emiatt pukkant el a primer puffer, és utána is kettőt kinyírt.
A 400V-os kondi bátor volt a 450V-os helyett, lévén APFC-nél nem a peak egyenirányított bemenő fesz van jelen, hanem 400-420V (is lehet). Minél magasabb, annál jobb.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
senior tag
válasz Hequila #7508 üzenetére
Hasonló problémával találkoztam tegnap én is.
Adott barátnőm anyukájának öreg celeron masinája.
Hiba: Régebben volt hogy nem akart bekapcsolni, aztán gondolt egyet és be lehetett kapcsolni.
Végül odáig jutottak, hogy nem is lehet már bekapcsolni.Hozzám kerülve, azzal kezdtem hogy szétdobtam a gépet, meg a tápot is, kitakarítottam a 2-3 éves koszt belőlük.
Táp összerak.. 230ad neki.. zöld fekete rövidzár.. táp indul 12v 5 volt van.. (többit nem tom mik kellenének legyenek.. volt valami 3,xx pl) Gondoltam, jó ez..
Proci újrapasztázva gép összerakva. (am: leszedtem a borda aljáról azt a fekete szutykos fém fóliát, és kapott jó kis MX2es pasztát.. gondolom az csak valami gyári trutyis hőátadó pad lehetett.. igy is jónak kell lennie.. bár everest szerint 35-36fokos a proci, szal csak jó lett.. bár ebben a melegben keveslem.. biosban 40re ment fel..)
Szóval gép összerak.. indít jééé indul szuper.. nézelődök rajta.. Offoljuk..
Off után a ház power led égve maradt! (gép leállt..) hmm.. próbálom indítani ..semmi.. táp 230kikapcs..bekapcs. power led nem világit.. nyomom Power gombot.. gép indulWinfosból Off.. Led elalszik.. próbálom bekapcsolni, se kép, se hang... vagy van hogy random próbál indúlni, de nem indúl...
Beraktam a jó öreg Cooler master tápom, azzal megy rendesen.. (ebből gondolom hogy a táp a ludas, nem alaplap..)
Kérdésem, van valami olyan hiba, hogy zöld-feketét összekötve kiszedett állapotban indul a táp, beszerelve meg nem? (esetleg próbáljam meg valami terheléssel?)
Másik: Érdemes ezzel a táppal még egyáltalán foglalkozni, vagy kuka és venni másikat, vagy esetleg átkondiztatni a régi CM tápom, mert abban meg már púposodik a kondi...
Képek az első adag tápos kép a Hibás Spire, a vége felé lévő pár kép meg a régi CM tápomról készült
-
senior tag
válasz Hequila #7508 üzenetére
Hasonló problémával találkoztam tegnap én is.
Adott barátnőm anyukájának öreg celeron masinája.
Hiba: Régebben volt hogy nem akart bekapcsolni, aztán gondolt egyet és be lehetett kapcsolni.
Végül odáig jutottak, hogy nem is lehet már bekapcsolni.Hozzám kerülve, azzal kezdtem hogy szétdobtam a gépet, meg a tápot is, kitakarítottam a 2-3 éves koszt belőlük.
Táp összerak.. 230ad neki.. zöld fekete rövidzár.. táp indul 12v 5 volt van.. (többit nem tom mik kellenének legyenek.. volt valami 3,xx pl) Gondoltam, jó ez..
Proci újrapasztázva gép összerakva. (am: leszedtem a borda aljáról azt a fekete szutykos fém fóliát, és kapott jó kis MX2es pasztát.. gondolom az csak valami gyári trutyis hőátadó pad lehetett.. igy is jónak kell lennie.. bár everest szerint 35-36fokos a proci, szal csak jó lett.. bár ebben a melegben keveslem.. biosban 40re ment fel..)
Szóval gép összerak.. indít jééé indul szuper.. nézelődök rajta.. Offoljuk..
Off után a ház power led égve maradt! (gép leállt..) hmm.. próbálom indítani ..semmi.. táp 230kikapcs..bekapcs. power led nem világit.. nyomom Power gombot.. gép indulWinfosból Off.. Led elalszik.. próbálom bekapcsolni, se kép, se hang... vagy van hogy random próbál indúlni, de nem indúl...
Beraktam a jó öreg Cooler master tápom, azzal megy rendesen.. (ebből gondolom hogy a táp a ludas, nem alaplap..)
Kérdésem, van valami olyan hiba, hogy zöld-feketét összekötve kiszedett állapotban indul a táp, beszerelve meg nem? (esetleg próbáljam meg valami terheléssel?)
Másik: Érdemes ezzel a táppal még egyáltalán foglalkozni, vagy kuka és venni másikat, vagy esetleg átkondiztatni a régi CM tápom, mert abban meg már púposodik a kondi...
Képek az első adag tápos kép a Hibás Spire, a vége felé lévő pár kép meg a régi CM tápomról készült
-
Steelmanus
addikt
válasz Hequila #4669 üzenetére
A baj csak az hogy nem en vettem, en gepet osszerakni szoktam mert akkor tudom hogy mit csinalok. Ezen bolt at akarta ugyis verni a havert hogy a naluk vasarolt Samsung TFT monitort nem akartak kicserelni subpixel hiba miatt, egesz addig amig bele nem szoltam az amugy kihangositott mobilba, mert penteken vettek a geppel egyutt es szombaton elkuldtek melegebb eghajlatra, miutan beszoltam hetfon kicsereltek 3 ev teljes garaival. Hat ennyit a boltosokrol, tobb mint 20 eve foglalkozok gepek osszeszerelesevel es ez alatt az ido alatt vagy 30 bolt ment tonkre ott ahol lakom, Nekem nem kell elmagyarazni hogy miket muvelnek a boltosok azokkal, akik nem ertenek a hardverhez. Menj be egy boltba es szakszeruen kerdezd meg a specifikaciot egy adott termekre majd ra jossz hogy mit tudnak, termeszetesen vannak kivetelek ilyen a kedvenc boltom mernok tulaja. Csak akkor vasarolok naluk ha bent van, mert leven hogy elektromos ember vagyok tudom hogy mit kerdezek.
A gep nincs tuningolva, a haver pedig robotgepeket szerel, mert egy ideig egyutt dolgoztunk, szoval csak azert kerdeztem, mert nem lehet szetszedni es esetleg valakinek mar volt ilyen problemaja akkor O mit tett. Mellesleg most eppen nalam van a tap, mert kicsereltuk az enyemmel FSP 350W es most en tesztelem egy regi konfigon nezd meg az adataimnal.
Az sincs tuningolva mert minek.[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Hequila #4525 üzenetére
és ha kicserélném a benne lévő ventit egy másik ventire?
mivel a házból nem kéne kivezetnie szinte semmi hőt, mert minden vízhűtve lesz, ez megfelelne szted? (hogy halkabb legyen)
-
kanmajom
tag
válasz Hequila #4550 üzenetére
ebben van valami mert emlékeim szerint akkor csinálta először mikor felhúztam egy cseppet a fsb-t. de azóta vissza vettem normál 266*9,5-re és mégis csinálja. de köszi a tanácsokat, megkérdem az alaplap topikjában4
Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
Lonsi
tag
válasz Hequila #4484 üzenetére
Rendben van kipróbálom egy másik táppal, hátha megmutatkozik a probléma. Egyébként egyik srác azt mondta, hogy lehet meg kellene próbálnom egyik sata meghajtót áttenni molexre, hátha megoldja a dolgot.
Köszi a segítséget mindenkinekLuk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.
-
-
demagóg
aktív tag
válasz Hequila #4350 üzenetére
A konkrét típus talán segítene. Olyat nem láttam, fogalmam sincs, hogy mi lehet az a 200. Az én kezemben is megfordult már néhány egyszerűbb változat. PC tápokat alakítottam át szériában, ezért kerestem egy jól használható nagy tudású tesztert. A profibbaknak eszetlen ára van, ezért inkább csináltam magamnak egy igencsak fapados, de a célnak még megfelelő tesztkörnyezetet. Gyorsan rá lehet jönni, hogy egy teszter terheléssel vagy anélkül mér. A több száz wattokat disszipáló műterhelésnek valahol le is kell adni a meleget, nincs mese. Ebből következik, hogy egy multiméternél nagyobbnak és melegnek kell lennie, kis méret esetén ventilátorral. Az egyszerű teszterek sem rosszak, ha valóban gondoskodunk a kellő terhelésről. Ezt néhány ellenállásból bárki összerakhatja magának.
-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
-
demagóg
aktív tag
válasz Hequila #4219 üzenetére
Ez az egyszerűbb változat tulajdonképpen "csak" egy többcsatornás (lassú, integráló típusú) multiméter, éppen ezért csak a durva problémák kiszűrésére, gyorstesztre való. Az alaplapi beépített "műszernél" (?) viszont sokkal jobb. Vannak igen drága, műterheléssel (akár dinamikus is lehet) kombinált több paramétert mérő (pl. hullámosság) típusok amelyek nem rosszak, de egy rutinos szervizes ezek nélkül is megvan.
Mivel már régebben vetődött fel benned a kérdés, ezért ez a kis csúszás talán még belefér.-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
-
Ra3
őstag
válasz Hequila #4344 üzenetére
nincs, egyből én is azt kerestem, mert egy régi Chieftec-emen volt. ebben valami automata vezérlés van, valószínüleg az nem működk jól:
mondjuk a kép széle nem látszik, de 1300-2200 között pörög, alapon 20dB, maxon meg 32-33dB, ami azért jelentős különbség...
na mindegy jövő héten még egy kicsit tesztelem aztán visszaküldöm gariba, majd beszámolok a fejleményekről.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Groo
csendes tag
válasz Hequila #4259 üzenetére
köszi, igazad van, megkérek egy szakembert hogy mérje ki műszerrel. ennek ellenére azért még kérdeznék párat, mert attól nem leszek okosabb, ha hallgatok:
feltételezve azt, hogy a mérés helyes, okozhatja-e ez a vga halálát egy idő után?
ebből következően előfordulhat-e, hogy az alaplap vezérel rosszul, és a táp hibátlan?
valamint, ha mondjuk ez a hiba fennáll, pl. a vinyókat miért nem nyírta ki? azok is +12-őt kapnak ha jól tudom.előre is köszi a válaszokat.
üdv!
Uberclocking das systeem jaaa ...
-
mr_ricsi
veterán
válasz Hequila #4250 üzenetére
"akinek sikerült per nélkül"
Esetleg ha egy helyről származtak a dolgok. (Ez a "kiskapu" nekem is eszembe jutott, miután elküldtem a hsz-om.)"A termékfelelősségi szabályok meglehetősen szigorúak a vásárlókra nézve, tekintettel arra, hogy csak az igen magas összegű, 500 eurót (kb. 125 ezer forint) meghaladó kár érvényesíthető, kizárólag magánhasználatú dolgokra vonatkoznak, és a termék hibáját, a kárt, valamint a kettő közötti okozati összefüggést a károsultnak kell bizonyítania. "
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Hequila #4011 üzenetére
"Az ATX szabvány teljes terhelés mellett 12V-on 10%-os tűrést is megenged,"
Nem teljes terhelésnél, hanem rövid idejű csúcsterheléseknél.
A tápágakra meg van adva a maximális áram, ez van feltüntetve a cimkén. Ezen kívül néhány tápágnál lehet egy megengedett csúcsáram is. Ez a terhelés nem lehet 17mp-nél hosszabb és percenként lefeljebb egy ilyen csúcs fordulhat elő. Ennél a csúcsáramnál a szabályozás eltérhet a névlegestől max. +/-10%-ig, de minden más esetben a +12V-nál is +/-5% a megengedett.
(A szabvány a 400W-os tápnál a +12V1-hez 14A max.áramot és 16A csúcsáramot hoz példaként.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Hequila #3987 üzenetére
"egy FSP BSII nem annyira érzékeny, és intenzív rövidzár szükséges a lekapcsolásához (kipróbáltam)."
Nem azt vitatom, hogy így van, de ez elég nagy felelőtlenség a gyártók részéről.
300W elég gyorsan el tud égetni valamit, ami csak tovább fokozza a tulaj kárát, és szélsőséges esetben akár tüzet is okozhat.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
ALI_G
veterán
válasz Hequila #3939 üzenetére
egyenlőre feszültség emelés nélkül akarom kitolni a procit, úgy a ramoknak sem kell több feszültség, ha midnen igaz, de már így is +40% körül kell majd mozogjon. Ez nem sok +W-ot eredményez, szinte minimálisat.
A VGA-t viszont fogalmam sincs, azt se hogy mennyit fogyaszt, azt se, hogy hogy fogja befolyásolni a fogyasztást ha viszem feljebb...
-
ALI_G
veterán
válasz Hequila #3936 üzenetére
nos jelenleg nincs gond, de szeretném kihajtani a gépben megbúvó erőt, de fogalmam sincs, hogy most vajon határon lebegek, vagy még húzással se fogok...nem mindegy, gondolom.
Ha új korában tudott 216 W-ot, akkor most így 2-3 év után hol járhat? (mármint 420 W-os, de a 12V-os ágon csak 216)
-
-
miche
csendes tag
válasz Hequila #3898 üzenetére
Hát pontosan azért kérdezek, hogy ne legyen baj belőle. Egyébként szereltem már össze gépet, csak az mondhatni már "több generáció" óta volt. Ami valljuk be sokkal egyszerűbb volt mert szerintem sokkal érthetőbb leírást adtak hozzá anno mégha angolul is volt. Nem akarok én elrontani semmit, de nem vagyok tévedhetetlen és nyilván vannak akik nálam sokkal jobban értenek az "új" technikához. Az meg, hogy lány-e az illető vagy sem, nem oszt nem szoroz. Láttam én már srácokat akik tök analfabéták voltak a számítógéphez, meg lányt is aki vágta mint kés a vajat.
-
PHD
csendes tag
válasz Hequila #3818 üzenetére
Az a kérdés hogy két különböző táp elpukkan , ez nem normális , gondoltam nem áldozok még be 5 másikat ha az alaplappal van gond . De itt azért kérdeztem hogy ha csak valami kiold akkor tudok velük probálkozni tovább és kiderül hogy tényleg az alaplap-e a hibás , de ha végképp tönkre vágtam őket akkor nem probálkozok mert 3-4 tápot nem ér meg .
Van olyan amivel megy , de nem tudom hogy megint csak 5 percig menne és rakhatnám rá a másikat ! -
mr_ricsi
veterán
válasz Hequila #3733 üzenetére
"68Ft/db (Rubicon, 30x45mm) ill. 145Ft/db (Yageo, 30x40mm) áron. Mindkettőt nyugodtan megveheted, megfelelő minőségűek."
Ha a Rubycon nem "y"-nal íródik, akkor az valami hamisítvány és nem ér semmit. Ha eredeti japán, akkor viszont jobb a Yageonál.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
gt0618
tag
válasz Hequila #3733 üzenetére
Mivel egész vasmegyében b@szik majd minden cég weboldalt üzemeltetni, ezért nem találtam, bár biztosan van. Az eljuttatós rész így már tárgytalan, mert jövő héten megveszem ami még kell, visszaforrasztom és annyi.
(Meg hát utazási ktsg, parkolás, telefon stb. már bőven egy új táp ára felett van, max anyagárat ér meg a javítás, az kb egy ezres, durva esetben még egy ezresért meg ki vállalná el a javítását, mert nem egyórás munkája lett volna vele, és az én arcomról égne a bőr ennyit fizetni bármilyen munkáért, amire persze elvárnám, hogy garanciát vállaljon, hívjon ha elkészült stb.. ) -
Vladi
nagyúr
válasz Hequila #3647 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot, megfontolom majd a lehetőségeket.
Sajnos van a csatlakozó az laplapon. Ha ez nem lenne, probléma sem lenne. Legjobb ezért egy alaplap csere lenne.Egyébként fasza kis táp. Érzékelhetően csendesedett a gép és szerelni is könnyebb. Remélem bírni fog vagy 5-6 évet meg mégegy konfigot.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz Hequila #3645 üzenetére
Köszönöm a választ!
"az összes 4pines "molex" ugyan azon az ágon van."
Nem. Összesen 4 db 4-es csatlakozó van. Két különböző ágon. Az egyiket vittem az odd felé, a másik megy az alaplap aljába, illetve van rajta az elosztó a hddk felé.
(Plusz van még 2 ág mindkettőn 2-2 csatlakozó satának.)"valamint célszerű a táphoz közelebb eső csatlakozóhoz csatlakoztatni."
Megnéztem. Most így van. Ha máshogy kötöm, nem is indult el a gép.
Forrasztani nem tudok, nem lehet jó minősségű elosztót kapni?
Illetve ez az elosztós megoldás nem okozhat más proglémákat?MOd: erről van szó.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Szipi
aktív tag
válasz Hequila #3630 üzenetére
Látom nem jött át mit akartam leírni.
Kicsit tisztábban:
"A ventilátor motorja ugyanolyan fordulaton megy folyamatosan" -Ez azt akarta jelenti, hogy a táp ventilátora egy bizonyos fordulatra beáll miután bekapcsoltam a gépet és már "bemelegedett a gép" mivel a szobábmban nincsenek 5-10C-os hőingadozások ha terhelem a tápot természetesen növeli a fordulatot de ezt most az egyszerűség kedvéért hanyagoljuk.
"de a lapátok valamiért ha hidegebb levegőt kapnak elkezdenek elcsúszni" -Láttál már olyan ventilátort amiben a motor max fordulaton ment a lapátok meg épphogycsak forogtak? Na itt erről van szó(csapágyas a venti és a csapágygolyók recsegnek/ropognak rohadt hangosan!)A többi gondolom érthető.
"Én a helyedben indulnék a fizikai Nobel-díjért. Ez nagyon ott van!"
No comment. -
ChRiS_RS
aktív tag
válasz Hequila #3436 üzenetére
Végül mostanra döglött meg a tápom. (Chieftec HPC-420-302 DF) Ezek szerint a zümmögés mégsem volt hiába.
Szétszedtem és el van égve benne egy dióda, és púpos az egyik kondi. De, hogy milyen dióda kell bele azt nem tudom, szegényke teljesen koksz lett.Valaki vállal tápjavítást? Ezt még érdemes egyáltalán javítani?
Üdv.
ChRiS[ Szerkesztve ]
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
válasz Hequila #3461 üzenetére
az alaplap nem szabályoz, semmi ilyen nincs rajta, matsonic 845d-s lapról van szó...
mérési eredményem :
~12,49V digitális multiméterrel a 12V-os ágra normál állapotban,
~13,06V terhelten...Mi a fene lehet ez???
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Csaba_20_
őstag
válasz Hequila #3433 üzenetére
A tápot mindig úgy szedd szét, hogy teljesen külön van a géptől. Ettől már csak az lett volna szebb, ha a hálózati kábelt se húztad volna le. Egyébként nem tudtam értelmezni, hogy pontosan hol mértél. Nem tudom mit értesz például "fesz.szab mosfet" alatt. Biztosan tönkre ment amúgy a processzor? Nem az alaplapi dc/dc konverter ment tönkre?
-
regent
aktív tag
válasz Hequila #3419 üzenetére
Hát az alaplap másik táppal lekopogom gond nélkül megy. A tápot csak hétvégén tudom másik gépben kipróbálni. Miért nem indult el az eredeti (Corsair VX450) táppal a gép, és miért megy a másikkal, ha zárlatos az alaplap?
Tönkrevágta a corsairt a zárlat, és most csak idő kérdése, hogy a másikat is tönkrevágja?<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Hequila
őstag
válasz Hequila #3416 üzenetére
Látom már mindenki alszik...
Szóval a 3,3V egy 7,5Ohm-os ellenállással le van földelve, így onnan nem tudok elindulni.
Egy kis méregetés után a kimeneti diódák egyike látszik zárlatosnak.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
balees
tag
válasz Hequila #3350 üzenetére
Köszönöm a segítséget, HD Sentinelt én is ismerem és használom. NASA jellegű adatok nincsenek, amíg bírja, megy. Azért tervezek egy új táp vételt, na nem ebbe a régi gépbe, hanem ami az aláírásomban van. Esetleg tudnátok valami jó márkát ajánlani? Ja és csendes is legyen! Ha már egyszer veszek... jó legyen!
Köszi! -
awd
csendes tag
válasz Hequila #3318 üzenetére
Hali! ja ezekszerint tenyleg beneztem, nem vagyok vmi nagy tapszakerto, nem gondoltam h a +12v1-et ossze kell adni a +12v2-vel ugy kovetkeztettem h a nagyobbat nezem es akkor 15 na de mind1... akkor ezekszerint ez nem lehet a hiba forrasa? es tenyleg az alaplap es procin kivul mindent kicsereltem mar es semmi elorelepes
-
kEX182
csendes tag
válasz Hequila #3291 üzenetére
ezt ki tudnád fejteni bővebben? Fogjam a forrasztó pákát és egyesével szedegessem ki a chipeket? komolyabban: Pakoljam át ramokat más slotba? esetleg hang és hálo kártyát? mindenesetre ezt holnap kirpóbálom...ami igazán aggasztó hogy most előbb eljutottam a biosig...tehát hol működik holnem..
-
m4rek
csendes tag
válasz Hequila #3241 üzenetére
Ez a hiba azóta jelentkezik mióta kicseréltem a régi vgamat egy 8800GTS 512-re.. És eddig csak a Crysis alatt jött elő, mikor tölti a pályát akkor lekapcsol a gép...
A táp egy 400-as chieftec. A konfig: m2 crosshair - x2 5600 - 2*1Gb A-Data - 8800GTS - xFI hangkártya - 3db samsung vinyó...
Lehet, h a crysis a ludas vagy a táp?? -
ione
csendes tag
válasz Hequila #3232 üzenetére
Melyik a primer kör? Es azt sem tudom megmondani melyik a hídegyenirányító és teljesítménytranzisztor. Melyek azok? (lehet az lenne a legegyszerűbb ha bekarikáznád nekem a felülről készült képen [ha lehet] és elküldenéd mailba; ha szükséges készíttethetek jobb képet is) A közelebbi hűtőbordához három nagyobb alkatrész csatlakozik. A jobbszélsőnek el tudtam olvasni a számát (pfb2n60: az adatlapja szerint használják smps stand-by-hoz), A többi leolvasásához ki kell forrasztani a nagy kondenzátorokat. Ha ezek azok amit néznem kell, akkor digitális multiméterrel diódavizsgálattal két-két lábat vizsgálva egy tranzisztorról megállapíthatom hogy jó-e? köszi.
-
Csaba_20_
őstag
válasz Hequila #3218 üzenetére
http://www.technic3d.com/article/pics/476/ss_500_k_01.jpg
Bal oldalt a sárga kondenzátor mellett, lezsugorcsövezve, az bizony üvegbizti. Kell benne lennie.[ Szerkesztve ]
-
obehun
csendes tag
válasz Hequila #3211 üzenetére
igazad van , köszi, figyelmetlen voltam ..a postaköltség hihetetlen számomra hogy csak annyi, legutobb egy vga-t küldtem fel pestre, igaz 50 k felett volt az értéke, de 5 rugót fizettem..a táp meg jóval nehezebb, meglepne ha csak valóban 730 ft lenne pl pestre mondjuk..de azonnal utánna érdeklődöm
[ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
válasz Hequila #3200 üzenetére
Úgy vettem észre, a vezérlőkör áramát közvetlenül 220-ról nyerik egyenirányítás és zeneres leszabályozás után. Tehát ha bedugom a konnekktorba, tápfesz az mindjárt lesz. Viszont semmi több, a táp nem indul el.
A vezérlő IC tipusa valami SG6105D, ami a szakirodalom szerint egy
"Power Supply Supervisor + Regulator + PWM - ETC". -
draff
aktív tag
válasz Hequila #3195 üzenetére
Köszi!
Bár én nem vagyok nagy szakhapsi ebben az ATX tápos kérdésben, azt még nem fedeztem fel, pl. mit értessz Te készenléti kör alatt.
Annyira már rájöttem a vizsgálódásaim és elektronikai tapasztalataim alapján, hogy ezek a kapcsolóüzemű tápok hogyan vannak összerakva és elvileg hogyan működnek.
Van egy sima egyenírányító és szűrőkör benne, amelyik a bemenő 230V feszültséget lekezeli, ezt aztán két kapcsolótranyó felváltva valamilyen frekvencián egy trafóra nyomatja rá. A trafóról lejövő akárhány voltokat szépen megcirógatják, simítgatják, zavarszűrőgetik mindenféle trükkös módszerekkel. Ez eddig OK.
De van ott egy beavatkozó rész is, ami az úgymondd biztonsági kör, ebben van egy-két IC mindenféle cuccokkal, ezek figyelik a pontos kimeneti feszültségeket, ügyelik a váratlan eseményeket, pl. zárlat, feszültségmegfutás, stb, és akkor beavatkoznak.
Ez elvileg szép és jó, de a gyakorlatban semmit sem látni az elektronika logikájából. Legalább valami rajza lenne. Mert ez bizony ahány gyártmány, annyiféle kivitel és megoldás. A netről hiába töltök le egy Codegent, ha engem az Azona érdekel. Vagy valami noname szar.
Az olcsóbb gagyi tápokon pl. sok alkatrésznek csak a beépítési helye és poziciószáma van meg, a drágábbak meg tisztára egy alkatrészbolt jellegét öltik. Hogy mit csinál az a sok elektromos kütyü, az egyenlőre örök rejtély. Az összessége mindössze az hogy jól működik. Vagy éppen nem működik, amint az én esetemben.
A dühítő benne, hogy ezeddig úgy-ahogy még megmutatott valamit, ám mára teljesen süket lett, holott csak leterkeltem egy kissé. Pontosan a hivatalosan jóváhagyott teljesítménye 1/10-ével. Ha már azt sem bírja ki, akkor ott gáz van de nagy! Lehet hogy nem véletlenül "passzolták" a kérdést? Kuka![ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
válasz Hequila #3192 üzenetére
Egyenlőre tök mindegy mit csinálok vele, kijött a főhibája - már be sem indul.
Szemmel látható elváltozás nincs, lehet hogy valami kontakthiba? Az elkókat elkezdtem szépen átnézegetni, na meg a kettősdiódát a primer ágon. Egyenlőre süket mint az ágyú. Lehet hogy egszerűen alkatrészbánya lesz belőle, bár sajnálnám mert olyan szépen meg van csinálva.
Hol lehetne ennek a pontos kapcsolási rajzára rálelni? Vagy ez mindenhol titkosítva van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Steam topic
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okos Otthon / Smart Home
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest