Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SSD kibeszélő
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
Bár a válasz konkrét volt, de korrektnek azért nem nevezném a formáját tekintve.
Leteszteltem most bent a munkahelyemen. Működik. Mivel nem vágtátok rá, hogy gyatra / rossz minőség, akkor ennyi, kész, nincs több kérdés. NAS mellé lesz adatmozgatásra, szóval fontos, hogy ne egy ultra gagyi, rossz minőségű kábelbe fussak bele, de óriási elvárások sincsenek.
Tehát választ megkaptam, megfelelő. Köszöntem szépen.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Mivel kollégák ma mentek beszerzésre az egyik informatikai nagykerbe, és nekem szükségem van 5m szerelt CAT5e Patch kábelre, gondoltam hozatok velük, mert épp volt valamilyen raktáron, de minden másra 4 napot írtak.
Egy felcsévélt, majd szigszalaggal átkötött kábelt kaptam, amin olyan törésgátló van, amit még soha nem láttam. A kábelen CAT 5E felirat szerepel, és az is, hogy Elite 100 Premier, ETL Verified, jelentsen is bármit. Viszont a kábel és a feje maga konkrétan koszos, így kaptam kézhez.
Ez még önmagában nem zavar, de egy Synology NAS (WD Purple vinyóval) miatt érdekes lett számomra, hogy milyen minőség lehet ez.. Jó lenne normális másolási értékeket kapni hálón belül, főleg kábelen másolva.(Otthon Szerelt, eszközökhöz kapott és utólagosan összerakott CAT5E kábelek vannak. Egyedül ez az 1 várt cserére, sima CAT5 volt a helyén.)
Mit gondoltok?
-
pinnacle
nagyúr
Tudod a városközpontban már nem légkábel van. Nálunk Digi van, ők építették ki. Persze lehet lakótelepen más a helyzet, mint kertes házaknál.
degec szerintem azért kérdezz rá a UPC-nél írásban, meg telefonon is. Tervezési hibát miért te fizesd meg? Gondolom az analóg rendszert is ők kötötték be.
-
forten
aktív tag
válasz
pinnacle #360 üzenetére
Mint írtam,privát vélemény volt.
A méterszám meg tökmindegy 3,vagy 20m.T-home-nál ,Diginél így szokott lennei,az ügyfélnek kell megoldani,ha nem légkábelről van szó.Illetve,van olyan,pl: T-home-nál,hogy az ilyen ásos melókat kiadják alvállakozóknak.Esetleg UPC-nél is valami hasonló lehet,ezt nem tudom,majd érdeklődd meg kíváncsi vagyok.
Mindenesetre csodálkozom,hogy az egész városban nincs oszlopon lévő légkábeles gerinchálózat. -
pinnacle
nagyúr
Fel sem merült, hogy nekem kell csinálni. 3 méterre van a házunk a UPC-s doboztól. Szerelő, meg az ügyfélszolgálat is mondta, hogy van erre egy csapat, aki kiépíti. Egyébként az ügyfélszolgálat is azt mondta, hogy az eredeti állapotot kell visszaállítaniuk.
Csodálkoztam is degec írásán. Nem is értem, hogy gondolják. Jó, hogy nem a légkábelt is nekünk kell bevezetni. Városon belül nincs légkábel. Mindenki ásson magának?
Majd mindjárt megkérdezem a UPC-s fórumban. -
forten
aktív tag
válasz
pinnacle #357 üzenetére
Elvileg azt neked kellene megoldani,nem az ő feladatuk.
Becsővezned,és Neked kellene szólni,mikor oda van készítve.
Nekem ez csak privát véleményem,de ne legyen igazam,nem lesz ebből semmi.Nem fogják felverni,kiásni,lecsövezni, visszaállítani,se szerszámuk,se kapacitás,se anyaguk. -
forten
aktív tag
Igen,ezt írtam,hogy maximum gerinc kábelt vezetnek földkábellel.A kötési pont,és a Te házad között,légkábelt szoktak,de mivel írtad,hogy arra felétek ,minden földben van,nincs kizárva az ügyfeles vezték is föld lesz.
Elképzelésem szerint,akkor valami új kiosztású lakóövezetben lakhatsz,vagy hegyes területén,főleg ilyen helyeken szoktak földbe vinni kábelt.Ahol nincs oszlop,csak alépítmények,vagy nem megoldható a légkábel,(hegyvidékes lakóövezet).Ez minden cégnél így van, a bekötési központ,és a szolgáltatói elosztó(nevezzük így) pont között neked kell megoldani a csövezést a földben.
Meg szabad kérdeznem melyik városban van ez? Csak infórmálódás végett szeretném megtudni. -
pinnacle
nagyúr
Nálunk is ez van. Házunk előtt van UPC doboz, meg akna fedél is. Dobozhoz nem volt kulcsa a szerelőnek, a régi koax meg csak be van ásva a földbe. Azt mondták eleve szabálytalanul lett bekötve, mert csőben kellett volna behúzni, most meg simán ki tudnánk cserélni. Most arra várunk, hogy a UPC mi tud csinálni.
Egy levelet már kaptam, hogy nem tudják bekötni, mert fel kel hozzá törni a járdát. Én ezt szerettem volna elkerülni. Mondtam jó, akkor szedjék fel, talán nem kell törni, mert dísztégla, csak az eredeti állapotot állítsák vissza. Az is jó, ha csak tavasszal jönnek vissza, ne kelljen fagyban dolgozniuk. -
degec
senior tag
Ja és egy kis adalék.. hihetetlen kategória nekünk is.. tudjuk, de a kábelt ásást nekünk kell biztosítani, mivel a tervezésből kimaradt az utcánk ergo, csak pusziból oldják meg hogy bekössenek minket végre analógról..5 év várakozás kínlódás után. Ezt a bődület 100 ft körüli méter árat megoldjuk csak legyen már optika..
-
degec
senior tag
Tisztelet !
Lehet rossz helyen kérdezem, meg (akkor sorry), de tudna valaki felhomályosítást adni hogy optikai kábelből létezik e olyan ami 1 végponti eszközt lát el (1 szálas monomodusú), de kimondottan földkábel ?
Ha jól gondolom a légkábel ami acélszál erőssítésű azaz a drop kábel, az nem való föld alá, továbbá nehezebben hajlítható. Köszönöm ! -
Vasy09
őstag
Értelek, és köszi! Mondjuk azért gondoltam, hogy ebből nagyon gond nem lehet, mivel a fali csatijaim is tulajdonképp pach kabelek, mivel mind a két végén csati van és mind a két végén A szerint van bekötve!
Tarr-os netünk van, mondjuk egyenlőre nincs gond vele, vagy legalábbis nem vettem észre!
-
forten
aktív tag
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Olvasom itt, hogy a fali csatlakozónál a B szabvány szerint szokás bekötni az utp kábelt!? Én mindegyiknél az A szerint kötöttem!? Szerintetek ebből lehet baj? Vagy van ennek jelentősége?
Amúgy működik szépen minden. A ház felújításkor szépen bevéstem minden kábelnek egy teljesen külön csövet, dobozt, bár egy-egy szakaszon megy ugyan a villany mellett, de nem egy csőben, hanem külön csőben. Gondolom ez így jó, ebből nem lehet probléma?! -
inf3rno
Topikgazda
Ha nem kötsz rá a villanyra nagyobb fogyasztót, csak számítógép megy róla a 100W-jával, akkor beleférhet úgy is, passz. A keystone-ra keress rá google-ben, kapsz vagy ezer találatot. Gyakorlatilag ugyanúgy kell szerelni, mint a hagyományos aljzatot, csak ez egy ilyen szabvány bepattintós csatlakozó. Koaxot, utp-t, optikait is lehet kapni. Én ezzel szereltem, amikor két szoba között a falon át kellett vinni két utp meg egy koax kábelt, és elegem lett a gányolós megoldásokból, keress vissza. A földelés bonyolult, hivatalosan a rack szekrény lábánál kellene leverni egy réz tüskét, és arra kötni a szekrényt a szekrényre meg az összes aljzatodból odavezetni a fali kábeleket és rákötni az árnyékolásukat. Így kicsibe nekünk csak a tákolás marad, én konkrétan a falba vertem egy jó nagy szöget a szerelődobozon belül, és rézdróttal arra vezettem rá az S/FTP kábelek árnyékolását. Annyi a lényege, hogy egy helyen szabad csak földelni, illetve a villany földelésétől függetlennek kell lennie. Ha engem kérdezel szerintem az se lehet nagy gond, ha a villany földelésére kötöd, mert úgyis a föld fele fog folyni az áram, nem az utp árnyékolásán keresztül, ha valamelyik készülék meghibásodik a házban. De persze én sem vagyok szakember.
-
fdsfds
csendes tag
Köszi. Nem egy dobozban lesz az árammal, viszont egy szakaszon a kábelvezető sínben egymás mellett párhuzamosan fognak futni. Erről a keystone megoldásról tudnál linkelni valamit? Egy helyen át lesz fúrva a fal és az ott átvezetett kebel (koax és ethernet) végére szeretnék valami kulturált hosszútávú megoldást, hogy nehogy megtörjön ott a kábel, és újra kelljen húzni az egészet. Valamilyen falon kívül szerelhető dobozba vezetném valahogy.
-
pinnacle
nagyúr
-
inf3rno
Topikgazda
A keystone annyiban jobb, hogy bármikor cserélhető az előlap, ha esetleg be akarsz rakni még egy valamit mellé. Egyébként ugyanazt tudja mindkettő. Érdemes 90°-osat venni, nálam túl kövér volt a kábel és a keystone és nem fért el a 45°-os cat6a keystone a szerelődobozban (az is Legrand volt). Így, hogy nem keystone, talán nincs ilyen gond, de én akkor sem szívnék többet vele. Az 1000-es nethez cat5e-től felfelé bármelyik jó, én azért vettem cat6a-t, mert lehet, hogy később 2g vagy 5g hálózat lesz, és nem akartam még egyszer cserélni. A villanyról már elmondtam a véleményem, hacsak lehet kerülni kell, mert szétég az alaplap, modem, router, stb. ha bekapcsolod a vízforralót vagy villanysütőt. Az árnyékolás az STP/FTP kábeleknél valamennyire tompítja ezt, ha földelve van. Nem tudsz bevésni még egy dobozt neki?
-
-
forten
aktív tag
Szia.
Szabvány,nem engedi ,hogy a gyenge áram,és az erős áram együtt menjen.A lehet,meg a szabad,az két dolog.
1000-s nethez, Cat5e vezeték is megfelelő,de a Cat6 árnyékoltabb,vastagabb kevésbé hajlik.Úgy számíts,ha vezetékes telefont is rendelesz 2utp kábel kell,hogy bejöjjön a lépcsőház felől!
Fali aljzatnak nincs jelentősége,ha arra gondolsz esetleg csökkentené a sebességet.Nincs ilyen.A lényeg,hogy olyat vegyél,amibe mind a 8 eret be lehet kötni.Általában "B"szabvány szerint szokták bekötni,a vezetéket a fali aljzatba.
-
forten
aktív tag
válasz
maxiszalai12 #332 üzenetére
Hello.
Villanyszereléssel foglalkozó üzletben, például.
-
inf3rno
Topikgazda
Ha anyát akarsz a végére, akkor fali kábel kell hozzá keystone modullal. Nem tudom a falon kívüli végződést hogyan gondoltad, szvsz jobb, ha veszel egy előlapot hozzá, aztán abba pattintod be a keystone-t, utána meg patch kábelt használsz. Ha ugyanabban a csatornában villanyt is viszel, akkor érdemes árnyékoltat venni és valahol földelni az árnyékolást. Ha valami nagyobb fogyasztó van rajta 1000W+, akkor még lehet, hogy az árnyékolás sem védi meg.
-
fdsfds
csendes tag
Üdv. Lakásfelújításnál szeretném, ha a DIGI internet kábel nem a bejárati ajtón keresztül, a falak tövében lenne elvezetve, ezért festés előtt bevezetnék magam egyet a kábelcsatornában. Mivel a közeljövőben nem szeretném a csatornát szétszedni, az 1000Mb-es intenet korában valami jobb minőségű kábelt szeretnék használni a jövőre is gondolva. Milyen kábel lenne az ideálís? Egy szakaszon a 220 mellet fog futni, de kb 10 m. lesz az egész. A végén szeretném, ha egy falon kívüli RJ45 aljzatban végződne, ebből milyet érdemes venni, illetve megoldható-e jó minőségű termékekkel, hogy nem legyen probléma, hogy a kábel nem közvetlenül a router-be csatlakozi? Koszi
-
maxiszalai12
tag
Hol érdemes telefon kábelt vennem? kb 20 méter kellene.
-
Tompie
őstag
Helló!
Valaki ismeri a V7 márkájú kábeleket? Milyen minőségűek?
Köszönöm
-
pinnacle
nagyúr
UPC-sek nem tudták bekötni az internetet, mert nem volt az optika csatlakoztatva. Központban úgy látszódott, hogy jó.
8 eres patch kábel miben jobb a 4 eresnél? Kérdeztem a boltban, hogy ez milyen, 8 eresnek mondták. Szerintem ez csak 4, ha a pöcök szemben van velem barna, zöld, kék, narancssárga látszódik. -
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #311 üzenetére
Úgy néz ki az Unifi Toughswitch a ludas, egy portja már fel is adta a harcot. Külön tápfeladókkal működnek az AP-k.
-
forten
aktív tag
inf3rno: Na,nem is azért, abszolút nem hiányzik.Csak más topikokban sokszor, akkora hülyeségeket írnak a másiknak ,az embernek.Aztán ,mikor Te ,aki értesz hozzá odaírsz,megindul "a labda".
pinnacle: Cat6-os kábelt,általában szerverek,nagyobb hálózatok működésénél szoktak alkalmazni.Jobban árnyékolt,vastagabb kábel,ergó stabilabb adatátvitel.Cat6 kábelt szoktak,de nem törvényszerű,1Gbit nél nagyobb net sebességnél,de a szabvány szerint cat5e-n is megy.
Ergó,nincs szükséged Cat6-ra,ha csak nem akarsz szenvedni a csati felrakással,mert vastag,bumszli a kábel. -
pinnacle
nagyúr
20 méter alatt van valami előnye a Cat6-nak az Cat5e-vel szemben?
-
forten
aktív tag
Tetszik ,hogy ez a topic ilyen nyugis,családias hangulatú,nincs acsarkodás,és vita.Bár lehet,hogy korábban jobban volt.
-
forten
aktív tag
válasz
Hello.
2xátolvastam,mire kihámoztam,hogy mi lehet a bajod,bár így se vagyok biztos benne,hogy értem.
Ha jól vettem ki nincs linked,egy adott a szakaszon.Így látatlanba elég nehéz segíteni,de ha nincsc linked,akkor vagy valamelyik csatlakozód a szar(nem ér végig benne az ér,rossz sorrend),vagy a fali aljzatod van rosszul bekötve.
A kábel minőségét kizártnak tartom,hogy gyenge lenne,lévén 100m ig stabil.Ha csak nincs benne sérülés,de nem gondolnám.
Jó lenne kábelteszter,azzal azonnal kiderül a hiba.Azért,írd meg ,hogy mi lett.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Nem igazán tudok hozzászólni. Elvileg ezek az apák patch kábelre valók, valszeg túl vastag nekik a fali kábel. Az jó megoldás, hogy keystone modulokat vettél, és kitoldottad a két végét patch kábellel. Érdemes lenne teszterrel ellenőrizni a patch kábeleket, utána meg a fali kábelt. Ha a fali kábel hibás, akkor szereld újra, hátha csak rosszul tetted rá az anyákat. Rossz esetben megtört valahol, és ez a gond. A PoE-t sajnos még nem csináltam, nem tudom hogy kéne működnie.
-
forten
aktív tag
válasz
pinnacle #312 üzenetére
Fali kábel csak egy kifejezés,nincs jelentősége.Illetve árnyákolás szempontjából,és a szabvány szerint a fali kábel a jó.Szabvány szerint a fali aljzattol,5m nél hosszabb lengkábel már nem szabványos,bár árulják.
Fali kábelok,tömör réz vezétékből vannak,míg amit linkeltél(lengőkábel),az puha réz sodronyből állnak az erek.
8 eres azért jobb,mert ha 100 Mbit/s-nál nagyobb sebességű net csak azon keresztül megy .szerk.:
Szerelők Cat5e-s kábel-t használnak,az is egy szabvány. -
inf3rno
Topikgazda
válasz
pinnacle #312 üzenetére
A fali kábel akkor kell, ha aljzatot akarsz csinálni neki, és a falban vezeted a kábelt. Ha csak így át akarod húzni rajta, akkor elég a patch kábel. Gigabites sebességhez 4 érpár kell, gondolom azért. De elvileg a cat5e mindig 4 érpáras és csak a cat5 2 érpáras. Legalábbis én így gondolom.
-
E.Kaufmann
veterán
Segítség kellene, mert megőrülök. Adottak Unifi AC Lite AP-k, meg Unifi toughcable, az elvileg hozzá való árnyékolt RJ45-ös dugókkal, meg egy Unifi ToughSwitch 24 V-s cucc. Ugye tömör kábel ellenére krimpelő fogóval rá lehetne gyógyítani ezeket a csatlakozókat, ha jól tudom. Olyan 40-50 méteres szakaszokon az a jelenség, hogy az AP bebootol, átvállt folyamatos kékre, hálózati forgalom viszont nuku, controller nem látja, Toughswitch kapcsolat/forgalomjelző LED-je nem világít, nem villog. Egyik szakaszon az segített, hogy nyestem belőle pár métert a ráhagyásból és patch panelhez való aljzatokra cseréltem a dugókat patch kábellel megtoldvat, a másik szakaszon ez nem működött. AP direkt táplálva (külön tápfeladó+ patch kábelek) egy régi CAT5-ös UTP-n át a központi switchez kötve működik.
Az Ubiquitti kábel ennyire mimóza, ennyire képes a 24V-s PoE, a switch kuka? Majd holnap még próbálok pár dolgot, csak friss az "élmény". Nem mondom, hogy profi hálózatos szaki lennék. De ha egy maszek PoE táppal, amit pár diódából, kondiból és egy 18V-s trafóból csináltam, meg tudtam táplálni egy nyamvadt UTP-n 100 méterre egy PoE képes telefont, akkor gyári cuccokkal miért nem meg ez a nyüves Unifi? Ez bosszant igazán, hogy direkt nem a gányolásra mentem rá és közben jobb lett volna ha maradok a gánynál (vagy legalább a Mikrotik AP + noname kábelnél és gigabites tápfeladóknál) -
inf3rno
Topikgazda
válasz
pinnacle #305 üzenetére
Hát én húztam már át úgy, hogy betekertem a végét fóliába, aztán beszappanoztam. Ugyanilyen gondom volt, hogy nem voltak szerszámaim. Igazából még fúróm se, vésővel ütöttem át a falat. Képzelheted milyen lett... A végeredmény egyébként semmiképp sem lesz valami szép így, mert jóval nagyobb lyuk kell a fej átvezetéséhez, mintha csak a kábelt tolod át. Ha bútor mögött fog menni, akkor igazából tökmindegy.
No ahogy nézem forten tudja a pontos méreteket. A 16 vs 14 mm nem is tűnik annyira vészesnek, valszeg csak a már említettek miatt kellett nekem nagyobb lyuk, illetve mert hajlamos volt elakadni középen. Azóta már vissza lett falazva.
-
forten
aktív tag
válasz
pinnacle #305 üzenetére
Taposó csatornában létezik ívelt csatorna,falra rögzítősbe még nem láttam.
Bőven elég,ha betekered szigetelő szalaggal.
14 mm átmérőjű lyukon átfér mind a 3 kábel,ha nincs rajtuk csatlakozó,ha készre szerelt utp kábelt veszel,akkor viszont 16mm kell ,hogy átmenjen csatlakozóstól,utána átdugják ,az optikát,és a koax-ot.
Veszel 16mm x 350mm fúrószárat,átbököd a falat,és annyi. -
pinnacle
nagyúr
Köszi forten, inf3rno! Lehet jobb lesz készre szerelt kábelt venni. Szerintem csak mondták, hogy persze beköti az UTP-t is. Mivel ilyen kérést nem is lehet rögzíteni, és a fórumban sem jelezte senki, hogy valakinek megcsinálták volna.
Van kerek kábelcsatorna? Nem tudom, hogy lehet ezt keresztülhúzni egy 20-30cm-es agyagfalon, szennyeződés nélkül. Vagy elég ha szigetelővel betekerem a végét? Koax, UTP, otikai kábelnek mekkora lyuk kell? Lehet a végén fúrót szárat is vennem kell. -
inf3rno
Topikgazda
válasz
pinnacle #302 üzenetére
Fogalmam sincs. Én úgy sejtem, hogy amit kihoznak, az egy wifis modem+router, max egy rövid UTP patch kábellel. A többit rád bízzák. Inkább koax-al szoktak ők szórakozni, hogy elosszák a tv-k között, a nettel annyira nem. De persze lehet, hogy csak azért, mert nem kértem rá őket. Igazából a koax-ra sem, de ha már ingyen megcsinálják... Az UTP szereléshez teljesen más szerszámok kellenek, mint a koax-ra, ha nem készültek fel rá, akkor nem fogják tudni megcsinálni. Akár még az OBI-ban is vehetsz kimért patch kábelt, vagy bármelyik számtech boltban, 20m olyan 2000Ft vagy az alatti áron a jó, 3000-et már sokallnék érte, de végülis filléres összeg. A kábelt furaton egyszerűbb úgy áthúzni, hogy nem szerelt és utána krimpelni rá a csatlakozót. Ehhez kell krimpelő fogó, blankoló, vágó, meg csatlakozó fejek, meg persze ajánlott egy kábel teszter is. Egy olcsó hálózatos szerszámkészlet olyan 5k körül kezdődik. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor kérd el azoknak a számát, akiket kiküldenek, és kérdezz rá. Legrosszabb esetben átfúrják a falat egy nagyobb lyukkal te meg veszel szerelt kábelt és valahogy átküzdöd rajta.
-
forten
aktív tag
válasz
pinnacle #302 üzenetére
Hello.
Cat5e bőven elég.Ha,készre szereltet veszel arra ügyelj,hogy nyolc ér legyen bekötve,ne négy.Bár egy krimpelő fogóval nem sokból tart átnyomni.
Miért aggódsz előre,hogy lesz-e náluk utp?
Ha,nem lesz maszekbe ,megcsináltatod velük munkaidőn kívül, amennyiben Neked elfogadható árát mond.Ha,meg túl sokat mond,veszel készre szereltet,ha az jön ki olcsóbban. -
pinnacle
nagyúr
Ott már kérdeztem, de nem tudtak rá válaszolni. Gondoltam talán itt volt már tapasztalat. Egyébként mi a legolcsóbb ajánlott, készre szerelt CAT5e kábel? Ez jó lenne? Lehet jobb lenne csatlakozó nélkül, mert úgy könnyebben elférne a koax mellett. Milyen csatlakozó nélküli kábel+csatlakozó ajánlott? Remélhetőleg UPC-sek össze tudják szerelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest