Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Dell Precision munkaállomások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
Topikgazda
Ha nem kötsz rá a villanyra nagyobb fogyasztót, csak számítógép megy róla a 100W-jával, akkor beleférhet úgy is, passz. A keystone-ra keress rá google-ben, kapsz vagy ezer találatot. Gyakorlatilag ugyanúgy kell szerelni, mint a hagyományos aljzatot, csak ez egy ilyen szabvány bepattintós csatlakozó. Koaxot, utp-t, optikait is lehet kapni. Én ezzel szereltem, amikor két szoba között a falon át kellett vinni két utp meg egy koax kábelt, és elegem lett a gányolós megoldásokból, keress vissza. A földelés bonyolult, hivatalosan a rack szekrény lábánál kellene leverni egy réz tüskét, és arra kötni a szekrényt a szekrényre meg az összes aljzatodból odavezetni a fali kábeleket és rákötni az árnyékolásukat. Így kicsibe nekünk csak a tákolás marad, én konkrétan a falba vertem egy jó nagy szöget a szerelődobozon belül, és rézdróttal arra vezettem rá az S/FTP kábelek árnyékolását. Annyi a lényege, hogy egy helyen szabad csak földelni, illetve a villany földelésétől függetlennek kell lennie. Ha engem kérdezel szerintem az se lehet nagy gond, ha a villany földelésére kötöd, mert úgyis a föld fele fog folyni az áram, nem az utp árnyékolásán keresztül, ha valamelyik készülék meghibásodik a házban. De persze én sem vagyok szakember.
-
inf3rno
Topikgazda
A keystone annyiban jobb, hogy bármikor cserélhető az előlap, ha esetleg be akarsz rakni még egy valamit mellé. Egyébként ugyanazt tudja mindkettő. Érdemes 90°-osat venni, nálam túl kövér volt a kábel és a keystone és nem fért el a 45°-os cat6a keystone a szerelődobozban (az is Legrand volt). Így, hogy nem keystone, talán nincs ilyen gond, de én akkor sem szívnék többet vele. Az 1000-es nethez cat5e-től felfelé bármelyik jó, én azért vettem cat6a-t, mert lehet, hogy később 2g vagy 5g hálózat lesz, és nem akartam még egyszer cserélni. A villanyról már elmondtam a véleményem, hacsak lehet kerülni kell, mert szétég az alaplap, modem, router, stb. ha bekapcsolod a vízforralót vagy villanysütőt. Az árnyékolás az STP/FTP kábeleknél valamennyire tompítja ezt, ha földelve van. Nem tudsz bevésni még egy dobozt neki?
-
forten
aktív tag
Szia.
Szabvány,nem engedi ,hogy a gyenge áram,és az erős áram együtt menjen.A lehet,meg a szabad,az két dolog.
1000-s nethez, Cat5e vezeték is megfelelő,de a Cat6 árnyékoltabb,vastagabb kevésbé hajlik.Úgy számíts,ha vezetékes telefont is rendelesz 2utp kábel kell,hogy bejöjjön a lépcsőház felől!
Fali aljzatnak nincs jelentősége,ha arra gondolsz esetleg csökkentené a sebességet.Nincs ilyen.A lényeg,hogy olyat vegyél,amibe mind a 8 eret be lehet kötni.Általában "B"szabvány szerint szokták bekötni,a vezetéket a fali aljzatba.
-
inf3rno
Topikgazda
Ha anyát akarsz a végére, akkor fali kábel kell hozzá keystone modullal. Nem tudom a falon kívüli végződést hogyan gondoltad, szvsz jobb, ha veszel egy előlapot hozzá, aztán abba pattintod be a keystone-t, utána meg patch kábelt használsz. Ha ugyanabban a csatornában villanyt is viszel, akkor érdemes árnyékoltat venni és valahol földelni az árnyékolást. Ha valami nagyobb fogyasztó van rajta 1000W+, akkor még lehet, hogy az árnyékolás sem védi meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- iPhone topik
- EAFC 25
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Anime filmek és sorozatok
- ZIDOO médialejátszók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- További aktív témák...
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest