Hirdetés
-
PROHARDVER!
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Segítség kellene, mert megőrülök. Adottak Unifi AC Lite AP-k, meg Unifi toughcable, az elvileg hozzá való árnyékolt RJ45-ös dugókkal, meg egy Unifi ToughSwitch 24 V-s cucc. Ugye tömör kábel ellenére krimpelő fogóval rá lehetne gyógyítani ezeket a csatlakozókat, ha jól tudom. Olyan 40-50 méteres szakaszokon az a jelenség, hogy az AP bebootol, átvállt folyamatos kékre, hálózati forgalom viszont nuku, controller nem látja, Toughswitch kapcsolat/forgalomjelző LED-je nem világít, nem villog. Egyik szakaszon az segített, hogy nyestem belőle pár métert a ráhagyásból és patch panelhez való aljzatokra cseréltem a dugókat patch kábellel megtoldvat, a másik szakaszon ez nem működött. AP direkt táplálva (külön tápfeladó+ patch kábelek) egy régi CAT5-ös UTP-n át a központi switchez kötve működik.
Az Ubiquitti kábel ennyire mimóza, ennyire képes a 24V-s PoE, a switch kuka? Majd holnap még próbálok pár dolgot, csak friss az "élmény". Nem mondom, hogy profi hálózatos szaki lennék. De ha egy maszek PoE táppal, amit pár diódából, kondiból és egy 18V-s trafóból csináltam, meg tudtam táplálni egy nyamvadt UTP-n 100 méterre egy PoE képes telefont, akkor gyári cuccokkal miért nem meg ez a nyüves Unifi? Ez bosszant igazán, hogy direkt nem a gányolásra mentem rá és közben jobb lett volna ha maradok a gánynál (vagy legalább a Mikrotik AP + noname kábelnél és gigabites tápfeladóknál)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest