- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
gduck
addikt
válasz
d.zsolt.hw #128498 üzenetére
Akkor az pedig NEM bridge mód! Valami nagyon el van nálad kutyulva...
UI: látom közben végre beállították rendesen
-
mani8106
junior tag
válasz
d.zsolt.hw #128508 üzenetére
Örülök h segíthettem
-
d.zsolt.hw
újonc
válasz
d.zsolt.hw #128505 üzenetére
Sikerült beállítani az internetet, bridge üzemmód, fix ip címmel. És tényleg 5 perc volt, miután teljesen újat kaptam és minden rendszerükben beállították ahogyan kell.
A saját router simán felolvassa, de beírva is rögtön működik.mani8106, köszönöm a segítséget, 03.31 óta tartó problémát oldottál meg.
Szép hétvégét mindenkinek.
-
cocka
veterán
válasz
d.zsolt.hw #128502 üzenetére
Ti mit kaptatok amikor bridge mód + fix ip címet kértetek?
Sose kértem fix IP-t extra felárért. De igazából olyan nagyon nincs is szükség rá, mert alapjáraton minimum 1 év, mire "kifuttatnak" egy IP-t, a maximum meg kb. a +végtelen, ha nem cserélsz MAC címet.
Nekem eleve sosem volt szükségem bridge módra, mivel ez nem HGW. Így nem is tud mást, csak a modem/bridge módot.
Gondolom ezeken a hétköznapi routereken nincs túl sok lehetőség.
Nem tudom mi számítana soknak.
A 129 cím fizikailag ekkor tudtommal nem adhat életjelet. Szerintem.
Így van. Jól "szerinted".
Telefonban azt mondták bridge üzemmódban van.
Telefonon sokat hazudoznak, de nem biztos, hogy tudatosan teszik. Nem tudom melyik a nagyobb baj, ha szándékos félretájékoztatás és/vagy hazudozás megy vagy nem szándékos, ami egyúttal azt feltételezi, hogy dilettánsok dolgoznak az ügyfélszolgálaton.
-
mani8106
junior tag
válasz
d.zsolt.hw #128497 üzenetére
Az alapértelmezett atjarot kellene pingeltetni
-
cocka
veterán
válasz
d.zsolt.hw #128497 üzenetére
A kapott fix ip cím esetében, a routerem detect módban felolvassa a fix ip címet, gw-t, subnetet, ezt ma már az Archer router is megteszi.
És akkor mit csinál, ha nem dinamikus IP kérésre állítod a saját routered, hanem statikusra és megadod a szolgáltató által biztosított adatokat?
ez a saját routerem kéne legyen... bár nem tudom ha ki van kapcsolva a Hitron router, akkor hogyan menne tovább a hálózat.)
Rohadt egyszerű, mivel a saját routered be van kapcsolva és a DHCP-je aktív, ő maga oszt a rákötött gépeknek IP-t. Tudod: LAN is létezik a világon.
Mondjuk kezd egyre kaotikusabb lenni, amit írsz.
-
gduck
addikt
válasz
d.zsolt.hw #128482 üzenetére
"a Hitron router admin oldala is a 192.168.0.1"
Ebben az esetben a Hitron NEM bridge módban van! Bridge módban csak a 192.168.100.1 működik!!!
-
mani8106
junior tag
válasz
A /30 as fix ip bridgeben van a /32 nem. Saját routernel /30 vagy az alatti fix ipt kellene kapni de a voda rendszerének sajátosságai miatt ha a cmts nincs rögzítve nem létező ipt oszt ki amit vagy eszrevesz a kezelő vagy nem. Többnyire inkább nem. Viszont ha minden stimmel akkor nekik csak annyi a dolguk h ellenőrizzek jó csomag es ip van e fent a rendszerükben valamint kiadni a fixipt subnet maskot stb
-
cocka
veterán
válasz
rendben fix ip címmel (a megfelelő üzleti előfizetéssel)
Ami nyilván azért van, hogy kívülről is elérd, tehát oda nem adhatnak valami 66-szor NAT-olt IP-t.
Szerettem volna port forwardot, de az a funkció le volt tiltva.
Pedig azt kéne biztosítaniuk, bár én nem tudom, hogy ezt a feladatot melyik oldalnak kellene ilyen esetben végeznie. Szóval, hogy a szolgáltató nyit portokat automatikusan a programoknak, amik igénylik vagy a usernek egy saját routerben.
azt mondták kérnem kell bridge üzemmódba történő átkapcsolást
Nem igazán értem, hogy miért nem eleve modem/bridge módban működött eddig is, ha fix IP-t kaptál.
192.168.100.1-et el tudod érni? Még az sem teljesen világos, hogy a Hitronod végül is akkor modem vagy router módban van-e. De azt tippelem, hogy utóbbi.
És akkor mi van, ha kikapcsolod valamelyik routered a DHCP-t? Akkor sincs net?
Aktív témák
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest