Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • d.zsolt.hw

    újonc

    válasz mani8106 #128492 üzenetére

    A kapott fix ip cím esetében, a routerem detect módban felolvassa a fix ip címet, gw-t, subnetet, ezt ma már az Archer router is megteszi.

    A saját hálózaton a böngészőbe beírom a ...130-as fix ip címet, a Hitron router admin felülete jelenik meg, ugyanaz ami a 192.168.100.1-re is (UPC logoval még).
    A ...129-re végűre pedig a saját routerem admin felülete jelenik meg.

    A ping mobilneten ad választ a 129-es fix ip címre, és a 130-as gw-re is, <2ms.

    Áramtalanítottam a két routert, majd mobilneten:
    A ping a ...130-ra request timed out választ ad. Ez a gw cím, ez a Hitron router.
    A tracert kiolvassa a catv....fixed.vodafone.hu értéket mellétéve az ip címet, <5ms értékkel.

    A ping a 129-re pedig <2ms normál választ ad, olyan mintha az még élne?? De ez a Hitron mögött van (ez a saját routerem kéne legyen... bár nem tudom ha ki van kapcsolva a Hitron router, akkor hogyan menne tovább a hálózat.)
    A tracert itt is kiolvassa a catv....fixed.vodafone.hu értéket, mellétéve az ip címet, <9ms választ adva vissza, majd timed out.

    Újabb próba, kihúztam a hálózati kábelt a routerből, és még így is jön válasz a pingre. Áramtalanítottam a Hitront, akkor is jön válasz.

    Szóval most is pingelhető a 129-es végű ip cím (ebben akkor nem vagyok biztos, csak az enyém).
    Azt hittem a ping a cél cím fizikai eszközét "jelzi vissza", network card-ot, ha engedélyezett, és van hálózati kapcsolat. Ha áramtalanítva van a router, akkor arra request timed out (vagy dest.not.reachable) kell jöjjön? Ha kihúzom a kábelt, akkor mindenképp?
    Vagy ez a normális működés?
    Nem értem miért él a 129-es ip cím, nem értem az ügyfélszolgálatos miért 130-as fix ip címet adott meg, mondván megegyezik a gw címmel és ő ezt látja, a router pedig a 129-es fix ip címet detektálja... érti valaki?

    Rákérdezek a cmts, nem létező ip cím stb.-re is.

    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák