- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
d.zsolt.hw
újonc
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
A sztorim röviden: a Voda által adott, koaxon, modem üzemmódban lévő Hitron router működött rendben fix ip címmel (a megfelelő üzleti előfizetéssel) kb egy évig. Szerettem volna port forwardot, de az a funkció le volt tiltva. 2023.03.31-én az ügyfélszolgálattal beszéltem, azt mondták kérnem kell bridge üzemmódba történő átkapcsolást, amivel sajnos a korábbi fix ip címem elvész, de kapok újat... mindez 5 percbe fog telni. Most 2023.05.03 van és még mindig nincs internetünk.Többszöri próbálkozással, kaptunk két-három alkalommal is új fix ip címet, gw-t, subnet címet, dns-t, de sajnos nem sikerül három routerrel sem beállítanom az internetet. Két újabb routerrel tp-link (Archer C20 és egyszerűbb TL-WR821N 300Mbs wireless) valamint egy régi Cisco linksys e900 routerrel próbálkoztam, dynamic, static, auto config.gal.
Ma, egy semmitérő sms-ben megküldték hogy sikeresen megoldották a problémám, próbálkozzak a legutóbb megkapott fix ip címmel. Próbálkoztam és kétségbeesetten itt vagyok, tanácstalanul, mivel továbbra sem működik és vélhetően a Vodafone nem tudja megoldani.((Korábban kaptam /30-as és /32-es ip címet is, volt hogy a hozzá tartozó subnet cím nem volt párosítható a routerem szerint (The IP Address does not match the Subnet Mask: Invalid host number.) stb.))
A mai "legjobb" állapot: a linksys router Automatic Configuration DHCP-vel automatikusan kiolvassa az ip címeket (fix ip + gw + subnet + dns) amiket megadtak, a Hitron router admin oldala is a 192.168.0.1 címen elérhető, a saját routerem admin címe 192.168.1.1, csak a saját routerem ad wifi jelet.
A fix ip cím és a subnet passzol, a gw cím gondolom jó, nem szokott eltérni a fix ip cím tartományától, /30-as fix ip címem van a subnet alapján (vége 252).
Az ipconfig /all esetében látom hogy kapott a gépem egy 192.168.1.126-os címet a routertől, a connection specific dns domain: hitronhub.home.
De nincs semmiféle internet, ping, stb. semmi.Mi lehet a gond? Tud valaki segíteni?
Hogyan tovább?
Köszönöm
Aktív témák
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest