Hirdetés

Aktív témák

• d.zsolt.hw

újonc

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni.
    A sztorim röviden: a Voda által adott, koaxon, modem üzemmódban lévő Hitron router működött rendben fix ip címmel (a megfelelő üzleti előfizetéssel) kb egy évig. Szerettem volna port forwardot, de az a funkció le volt tiltva. 2023.03.31-én az ügyfélszolgálattal beszéltem, azt mondták kérnem kell bridge üzemmódba történő átkapcsolást, amivel sajnos a korábbi fix ip címem elvész, de kapok újat... mindez 5 percbe fog telni. Most 2023.05.03 van és még mindig nincs internetünk.

Többszöri próbálkozással, kaptunk két-három alkalommal is új fix ip címet, gw-t, subnet címet, dns-t, de sajnos nem sikerül három routerrel sem beállítanom az internetet. Két újabb routerrel tp-link (Archer C20 és egyszerűbb TL-WR821N 300Mbs wireless) valamint egy régi Cisco linksys e900 routerrel próbálkoztam, dynamic, static, auto config.gal.
    Ma, egy semmitérő sms-ben megküldték hogy sikeresen megoldották a problémám, próbálkozzak a legutóbb megkapott fix ip címmel. Próbálkoztam és kétségbeesetten itt vagyok, tanácstalanul, mivel továbbra sem működik és vélhetően a Vodafone nem tudja megoldani.

((Korábban kaptam /30-as és /32-es ip címet is, volt hogy a hozzá tartozó subnet cím nem volt párosítható a routerem szerint (The IP Address does not match the Subnet Mask: Invalid host number.) stb.))

A mai "legjobb" állapot: a linksys router Automatic Configuration DHCP-vel automatikusan kiolvassa az ip címeket (fix ip + gw + subnet + dns) amiket megadtak, a Hitron router admin oldala is a 192.168.0.1 címen elérhető, a saját routerem admin címe 192.168.1.1, csak a saját routerem ad wifi jelet.
    A fix ip cím és a subnet passzol, a gw cím gondolom jó, nem szokott eltérni a fix ip cím tartományától, /30-as fix ip címem van a subnet alapján (vége 252).
    Az ipconfig /all esetében látom hogy kapott a gépem egy 192.168.1.126-os címet a routertől, a connection specific dns domain: hitronhub.home.
    De nincs semmiféle internet, ping, stb. semmi.

Mi lehet a gond? Tud valaki segíteni?
    Hogyan tovább?

Köszönöm

Aktív témák