-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Két fajta modul van (legalább), a ci+ modult párosított kártyával adják (majd?) és a cikk erről szól.
Ezzel a tv (már amelyik tudja fogadni) úgy viselkedik, mintha szolgáltatói box lenne (a csatornákat pl. ők rendezik, ha új helyre költözik valamelyik v. új csatorna kerül be, automatikusan be lesz állítva).
Van aki ilyent szeretne, aki maga állítgatná, annak legjobb most a direktkártya, tv-hez meg sima ci modul.
Vagy saját box. (Szerintem) -
törölt tag
Oké megvan, látom hogy a kártya a boxban van benne
Akkor csak egy modul kellene, HA a káryta nincs párosítva a boxal, ami gondolom szívás ha párosítva van, megint nem vagyok előrébb. De ha a modult nekem kell megvenni,... hát nemtom megéri-e, mert elég borsos ára van egy modulnak ahogy elnézem neten. :S
-
törölt tag
De a modult is tőlük kell megvegyem?
Most én azt nem értem, hogy a boxban van benne a kártya most, vagy mi?Mert én azt olvasom a upc direct oldalán, hogy a directkártya csak külön szerződéssel lehet... hát nehogymár, a sima kábeles upc-nél ha nekem box helyett kártya kell, akkor cserélhető. -
törölt tag
De nekem most úgy van, hogy már bevan kötve minden a direct által, csak boxal megy. Csak kifejezetten kártyát nem lehet kérni?!
-
taxy88
aktív tag
válasz
#99546112 #4187 üzenetére
Úgy ,ahogyan én is tervezem a közel jövőben. Kötsz egy DirektKártya szerződést és csak a kártyát kapod meg. Minden más eszközt(STB v. CI+,tányér,fej,kábelek) saját magadnak kell biztosítanod.
-
törölt tag
De azt hogy csináltad? Elvileg még nincs ci+ kártyájuk még műholdashoz nem?
-
Ceko
senior tag
válasz
#99546112 #4185 üzenetére
Én pont így használom ahogy leírtad,ami jön tányérról antenna jelen esetben nekem kettő (a dupla tuner miatt) az közvetlen megy a TV-be, Ci+ kártya is be a TV-be amiben természetesen benne van a UPC kártya.Tökéletesen működik a felvétel és a műsör megállítás funkció is és az általad említett műsorújság .Nincs semmiféle boxom/beltérim.
-
törölt tag
Ci+-os kártyát amit beleteszel a tv kis CI+-os helyére és a kábelt bedugod a tv-be? Nem, szerintem te másra gondolsz, ez megint más. Így nem kell box se, elég a tv. Nézd meg a upc.hu oldalán, mediacard a neve, olyan lesz itt is, csak még nem ért ide. Sokkal jobb lesz mint ez a boxos megoldás. Én 2 évig használtam, sajnos költöztünk itt nincs upc kábelhálózat csak a túloldalban -.-' és így a műholdas megoldást kellett választani.
Továbbá a tv saját műsorújságát lehet használni, a lassú boxos megoldás helyett. Ezért IS várom ennyire
-
törölt tag
Nálam a vezetékes UPC-nél a CI+-os kártya nagyon király volt, ilyen megoldás lesz ez is és hidd el nem lesz drága!
Igen, de a cikkben az is ott áll, hogy hamarosan nálunk is lesz, ezért lettem volna kíváncsi, hogy hogy áll az ügy.
-
makoss
veterán
válasz
#99546112 #4176 üzenetére
csak nem itthon:
Mostantól a korábbi vételi módnál lényegesen egyszerűbben, műholdas beltéri egység nélkül is foghatják a UPC Direct szolgáltatás csatornáit a UPC DTH előfizetői Csehországban és Szlovákiában.
jó volna itthon is, csak van néhány hátránya a dolognak:
1 drága (előtte jó volna kipróbálni, de hogyan??)
2 macerás a frissítése
3 jelen pillanatban csak legalábbis nállam előfizetői kártyával menne hivatalos szolgáltatónál személyesen érdeklődtem csak Humax ud fox HD -ra cserélik a beltérit ami sajna párosítva van
4 ha nem fog működni a UPC Direct nem vállal semmi felelősséget az esetleges hibákért
...lehet meg fognak kövezni azok akiknek van de nállam ezek tartanak vissza -
tévelygő
aktív tag
Sajnos nem!
Most tájékozódom, de láttam már USB-n csatlakozó boxot is.
-
tévelygő
aktív tag
Üdv!
Ma olvastam,hogy létezik olyan TV BOX [link] Amit Tv-re csatlakoztatva a smart tv-k tulajdonságait kölcsönzik a hagyományos televízióknak.
Szerintetek ha a TV-n nincs USB csatlakozó akkor vajon működne a UPC Direct Humax beltéri egység USB csatlakozójáról is? Pendrive-t felismeri, tudok filmet is lejátszani arról az USB aljzatról. -
törölt tag
Erről a CI+-os dologról nincs még semmi? Szeptemberben azt írták, hogy hamarosan nálunk is elérhető lesz.
-
_Norbi_
aktív tag
elindult Gosat fóruma ahol megtudhatjátok sat rejtelmeit !
forum nevem : norbi20
admin: gabywaphttp://gosat.hu/forum/
-
_Norbi_
aktív tag
THOR 6 beállítása FOREMODRA
http://www.youtube.com/watch?v=6bmlPgmOGtk
-
Batib
őstag
Ok. Normál előfizetéshez a UPC két fajta kártyát adott. A Nagravision kodolásut amit a Humaxokhoz és a "nagy felvevős" Phlipsekhez adtak. Ezek párostva vannak nem lehet másik beltériben, tv-ben használni. Neked, ha ez van akkor hiába veszel modult a tv-be nem fogod tudni kiprobálni.
A masik a Cryptoworks kodolású amit a "kis Philipsekhez" adtak, ezt át lehetett tenni egy arra alkamas boxba, tv-be. Ezt egy ideje már nem adják és ki is akarják vezetni.A harmadik lehetőség a Direktkártya . Ez kifejezetten saját vevőhöz szánják , Irdeto ICE kodolású. Megfelelő modullal megy a tv-ben is. Viszont van valami megkötés, hiába jár le a hűséged, nem olyan egyszerű Direktkártyára váltani. (vevőszolgálatnál tájékozodj)
-
taxy88
aktív tag
Kb. fogalmam sincs ,hogy miről beszélsz
Nem értek hozzá sokat.
Én úgy néztem ,hogy Irdeto kártya van a beltériben. Márciusban fog lejárni a hűség, akkor szeretnék újat kötni, de akkor már csak DirektKártya előfizetést. Csak előtte jó lenne kipróbálni, ne hogy feleslegesen ruházzak be a CI+ modulra.
Jó lenne, ha valaki lenne itt, aki Szeged v. Hmvhely környékéről tudna egyet nélkülözni egy fél nap erejéig. -
törölt tag
Én a helyedben elsőre reklamálnék a UPCD face oldalán. Beállítási gondokat kellene előbb kizárni. Lehet kicsi a tányér, vagy picit rosszul rakta fel, és csak utána beruházás más eszközbe. Ne hagyd magad lerázni.
Ha szerelő kimegy és nem oldja meg, ne írd alá a munkalapot. -
taxy88
aktív tag
Sziasztok!
Van jelenleg egy Direct+ előfizetésünk HD csomaggal, viszont a HD csatornák nem igazán megfelelőek(Humax HD STB). A kép meg-meg akad(hang nem), illetve E52-32 Jelkeresés hibaüzenettel elég sűrűn percekig csak fekete képernyő van. Szerelő járt itt ,elmondása szerint minden rendben van.
Nemrég vásároltunk egy ilyen
tévét, amiben(remélhetőleg nem csak papíron) van DVB-S/S2 tuner.
A kérdésem az lenne ,hogy milyen CI+ modult érdemes hozzá vásárolni?
Mi különbség van a 6ezer és 35ezer ft-os modul között?
Érdemes lenne váltani? Lehetséges ,hogy a tévé saját tunere jobb, és így nem lenne gond a HD csatornákkal? -
Watt25
veterán
-
HUNgabus
senior tag
HUMAX UD-HVR beltériben lehet HDD cserét kérni szerintetek? Nagyon hangos ami gyárilag benne van, nem is beszélve a kis 3cm ventilátorról. Egyik füttyül a másik meg süvít, kész rémálom, aludni nem lehet tőle, pedig alig egy hetes a cucc. Tennék bele SSD-t ami ugye csendes egy jószág, ventit pedig kihúznám, de akkor meg ugrik a garancia gondolom. Ötlet vkinek?
Nektek nem hangos? -
nikos21
aktív tag
vajon a direct-en is lesznek?
[link] -
Ceko
senior tag
válasz
pocokmaster #4151 üzenetére
Ahh, igen köszönöm
Tudnom kéne keresni ...
-
pocokmaster
csendes tag
Hali itt megtalálod
[link]
#4150 -
Ceko
senior tag
Nahh, megjött a TV és szereztem egy Cryptoworks kártyát is , működik minden pöpecül .
Már csak a következőt árulja el nekem valaki: létezik-e valahol egy olyan leírás amiben benne van,hogy a Thor műholdon talált 750 körüli
csatornából melyek a UPC Direct csatornái? Ha lenne nem kicsit meggyorsítaná a csatorna rendezésemet.
Köszönöm
-
Ceko
senior tag
Nincs véletlen valakinek Cryptoworks CI modulja Tata környékén ? Szeretném kölcsön kérni egy teszt erejéig.
Köszi
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Milyen CI modult kell vennem, ha szeretném a UPC kártyát TV-be dugva használni? Ha nem nagy kérés linket is várok.
Köszönöm
-
molvany
aktív tag
Ilyen gondom még sosem volt
Ha a szomszédnál, vagy a környéken látok egy tányért, ami már megadja a lehetséges irány valószínüségét, onnantól kezdve ezzel a " kis TV " módszerrel nincsen akadáj.
Kb. 15 éve ( akkor még felmertem menni tetöre kivülröl, ma már 5X + al nem) ott fenn a tetön állítottam be. Na annyi különbséggel hogy ott egy 12 cm - es kis TV - volt a segítség még.
-
molvany
aktív tag
Az egyik haver költözött. Kb. egy hete állítottam ben neki az uj helyen a Digit ( neki az van ).
Nem 1 és nem 2 rendszert állítottam már be az elmúlt kb. 25 évben. Müszer még sosem volt a kezemben.
Jelen esetben is, kb. 20 m - errel a háztól tudtuk ( föbérlö végett ) felállítani a tányért.
Van egy 36 cm - es kis lapos TV - m. A helyszínen ( áramot is húztunk ) bekapcsoltuk a TV - t, Beltérit, összakötöttük a tányérral és kézbe fogva a tányért, megkerestem a müholdat ( na jó, azért kb. tudni kell, merre is van az a bizonyos irány )
Utánna vasra szerelés és finom hangolás már gyerekjáték.
Kb. 95 / 88 a minöség. Ja, a Digi beltérin látható a jelszint és minöség szint. Igy adva a " müszer ".
De ez bármelyik beltérin így van. Söt még TV - is, mivel nekem Modulban van az UPC kártya és TV - ben.
Nálam is szintén " kézi állítás " és 98% - os az UPC minöségem ( egy 56 cm - es tányérral ).
Tehát müszer nélkül is be lehet állítani. Hidd el, nem is annyira körülményes -
stmiklosi
tag
Még egy lehetőség.
Dreambox, UPC Direct saját kártya és rendszer, mindez WiFis routerre kötve, Androidos telefon, EnigmaSignalMeter program, Wifin küldi utánad a beállítás adatait, pontosabban a BER értékét.
A BER (Bit Error Rate).
A beérkező egy csatornához tartozó jelfolyam áll mondjuk 8 egységből, ebből 7 a kép, és 1 egység hibajavításhra használható (tartalék) bitek, ha szükséges felhasználja. Ez 7/8-as, de van 3/4-es és még több.
Minden mozdítás látszik a BERen. Persze a 80-as tükörnél a BER az nálam mindig 0 W1-el a Thoron), de ugyanerre a tükörre fel van még rakva 3 fej. E7, E13 (Hotbird) és E19 (Astra). Ezek már fókuszon kívül vannak, de még hibátlanul tudnak fenti holódakról venni, de a szélén már nincs időjárástartalék. Az Astrán soha nem 0 ber, ott inkább csatornától függően 200 és 3000 között van. Olykor kockák 5-6000-nél, 7000 már nem élvezhető, 8000 már szinte csak kockák.
Na itt a szélén már igen igen látható minden mm mozdítás "eredménye".
Beltéri? Dreambox (2), Ariva100HD, Optibox Spider. Routeren keresztül látják egymást, a Dreambox az "agy".
Holdmegtalálásra rutin nélkül jól használható a StaFinder, de végbeállításhoz már nem, olyat is belemér és jobbnak mutatja a mutató, ami már nem az adott transzponderhez tartozik.
Üdv: StMiklos -
makoss
veterán
válasz
molvany #4133 üzenetére
Én sem kötekedni akarok de kicsit eltértünk a tárgytól szerintem, egyáltalán nem bankról volt szó, hanem a csatornák után kivetett árról ami messze elmarad például a digitől
Az egyik kolegám alap csomagban jóval kevesebbet fizet a tévé a telefon és a netért mint én csak a netért és a tévécsatornákért
Még 1 dolog:
tök mindegy milyen az időjárás, tök mindegy hány csatornát nézek milyen gyakorisággal mennyi reklámot és a netnél hányszor megy el a net és nem tudom megnézni a mailjaim az ár nem változik ami valljuk be cseppet bosszantó!(#4134) EmberXY: háát igen!
erről van szó! Ha meg már bank akkor ott van a lekötés kamat ami elmegy azzal ha kiveszed a pénzt...ennyi
-
haka64
csendes tag
Üdv mindenkinek! Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy Ferguson Ariva ts100 készülék szoftveresen alkalmassá tehető Direktkártya olvasására? Eredetileg Conax kártyát kezel, de konkrétan a ts100-ra vonatkozóan nem találtam adatot, hogy alternatív szoft univerzálissá teszi-e a kártyaolvasót. Még az sem tiszta előttem, hogy az UPC most Irdeto vagy Irdeto ICE kártyát ad-e beltéri nélkül. Köszönöm a reménybeli válaszokat.
-
csab2
veterán
válasz
molvany #4136 üzenetére
Egyetértek. TV-t nézni nem kötelező. Ráadásul van ingyenes megoldás is. Aki nem akar fizetni azért, hogy TV adást nézzen, annak ott van a Mindig TV szabadon fogható 7 csatornája. Gondoltam már rá én is, hogy lemondom a UPCD-et, de úgy vagyok vele, hogy havi 4000 forint nem sok ~65 db magyar nyelvű csatornáért, ráadásul a szolgáltatóval sincs különösebb bajom. Nomeg a szabadon fogható 7 csatornából 4 mostanában egyre kevésbé tetszik (simán át lehetne őket nevezni Fityesz TV1,2,3,4-nek).
-
molvany
aktív tag
válasz
EmberXY #4134 üzenetére
Mondjuk a Bank egy szükséges rosz. Ott. Ez vitathatattlan. Bár mint írtam, az én Bankom ennyire nem " tolvaj ".
Az UPC már nem egy szükséges rosz. Csupán mint írtad, " haladunk a korral ". Ugyanis nem kötelezö igénybe venni. Van olyan is, ami nem kerül pénzbe. Hogy nem elégíti ki az igényeket ? Na igen. Ekkor jön a " szükséges rosz ". -
törölt tag
válasz
zoltannn75 #4132 üzenetére
Teljesen igazat kell adnom neked.
egy nyamvadt adsl net 6k, 3k TV - HD nélkül - 2 bank összesen és sorolhatnámszét kell nézni, hogy adott "hazai" bank mennyi költséggel dolgozik pl, románoknál és tisztán látható, hogy nem a bank a hunyó, hanem ez a sikeres kormányunk...
-
EmberXY
veterán
válasz
molvany #4133 üzenetére
Nem sokban különbözik a banktól...
Nem vitázni akarok, pláne nem beleszólni mások vitájába, de egy dolog mellett nem tudok elmenni, mégpedig amellett, hogy a műsoridő majdnem fele reklám az összes csatornán, ami éppen nem reklám, az pedig az ismétlés ismétlésének ismétlése, ilyenkor felmerül bennem, hogy miért is fizetek?...
Ez a "turpisság" épp olyan, mint ahogy a bank minden apróságért meglop és még a saját pénzed sem teljesen a tiéd....
Ad valamit a pénzemért, ez is igaz, mint ahogy a bank is, de egyik se az "igazi", mindkettő csak egy "szükséges rossz", mert haladni akarunk a korral... -
molvany
aktív tag
válasz
zoltannn75 #4132 üzenetére
Azt írod : kizsákmányoló bandának!
Szerinted hány van abban az országban ?
Az UPC - töl legalább kapsz a pénzedést valamit.
Mit kapsz a Bankodtól ? Azért a sok pénzést, amit azért fizetsz hogy hozzájuss a saját pénzedhez.
( utalás, kp. felvétel, csoportos beszedés és még néhány nyalánkság ).
Egy apróság: velem nem fizettet a Bankom mert pénzt veszek ki ATM - böl. Nem fizetek, mert csoportos beszedésem van ( van néhány ). Nem fizetek kártyás vásárlás után. Nem fizetek ha Bankon kívülre utalok, stb. stb. stb.
Tehát az UPC - valamit csak ad a pénzedért -
zoltannn75
csendes tag
-
kaboska
aktív tag
Használja valaki média lejátszásra a kisebbik Humax HD Box-ot?
Mert nálam a 1,5Tb-os külső vinyót felismeri de a 8Gb-os pendrive-ot nem!
Igaz az MKV-ét nem jásza le talán 1-2-őt avi-t azt viszi.
Lan-ra kötve a Humax portal működik de ez nem nagyon érdekel meg lassú is!
Viszont a hálózatba levő sz.gép-en levő adatokat nem látja!
Ez a funkció nem elérhető!Ezt írja.
Másnál se működik?
[EZ szerint] tudnia kéne nem? -
molvany
aktív tag
válasz
zoltannn75 #4129 üzenetére
Nem dohányzok, nem iszok ( alkoholt ), 5X + nál tartok
Legalább ennyit megengedek magamnak -
zoltannn75
csendes tag
... meg a fizetéstől.
Nem mindegy, hogy valaki 110-120.000Ft-ot visz haza, vagy 3-400.000Ft-ot
Mert ha az utóbbi lenne, marhára nem érdekelne milyen kedvezmény lenne, milyen drága lenne!
erre ment az üzenet: (#4099) -
5aeb
csendes tag
válasz
kirklazarus #3982 üzenetére
Szia, megoldódott a muzsikatv problémád?
Ha nem, akkor az én javaslatom: tedd lejjeb, vagy feljebb a parabolát 20-30cm-rel.
Én a diginél jártam igy, a szerelő kiröhögött ezen a megoldáson, de a lényeg, hogy jöttek a nem látott csatornák. Mondjuk akkor röhöghetett volna, ha Ő megoldotta volna másképp, de nem tudta. -
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne ( mielőtt nagyon letoltok, igen, nem olvastam végig az előző 4100hsz-t a kereső meg nem dobja ki amit szeretnék ) előre is köszi a segítséget...
a UPC Direct-hez kapott legújabb verziójú HUMAX HDR-ről kinyerhető 4 db file.
egész pontosan *.hmt, *.nts, *.thm, és *.ts ami maga a videó méret szempontjából
mivel lehet PC lejátszásra bírni, mint *.ts ismerős a BD struktúrából de semmi se nyitja meg...köszi előre is Mindenkinek aki segíts
-
Mannesz
újonc
Ha már egy minimális segítséget ad abban, hogy tuti, hogy jó helyen vagyok-e, akkor már megéri
Vagy annyira felesleges? Nem tudom már
-
Mannesz
újonc
Vagy az is lehet, hogy a beltérin a beállítások módosultak... elnyomtuk véletlenül... transzponder, polarizáció és társai...
-
Mannesz
újonc
Ma veszek este, mert már kezdem feladni
De annyiszor olvastam a fej dőlésszögéről, meg mindenről, lehet az is elállítódott az előző működés óta... Nem tudom...
-
Mannesz
újonc
Sziasztok,
már 3 napja kínlódok a UPCD beállításával, tud nekem valaki érdemben segíteni?
A lényeg:
2 hete vasárnap kitettem az erkélyünkre a parabolát, beállítottam, tök jó jelszint, jelminőség, egész este tv-ztünk. Másnap reggel már 0% volt minden. Próbáltam állítani a tányéron, de nem sikerült 0% fölé menni. Le is kellett szerelnünk, mert a főbérlőnek bántotta a szemét, mindegy...
Pénteken felfúrtuk a falra, a netes program segítségével irányba állítottuk, de semmi 0%! Megnéztem a kötéseket, új kábellel is próbálkoztam, lecseréltük az LNB-t, hátha az a bűnös, de 0% maradt, ki sem mozdult. Tegnap elvittük egy másik UPC-s ismerőshöz a beltérit, ő rákötötte a tv-jére, harmadszori próbálkozás után volt jelszint és jelminőség is, hihetetlen voltHazavittük, otthon megint semmi 0%!
Tud valaki segíteni, hogy mi is lehet a probléma?
Egy pontos beltéri (Humax) beállítást valaki tud küldeni? Transzponder, stb.?
Köszi előre is! -
Watt25
veterán
válasz
#32577792 #4113 üzenetére
cirka két méter az a nézési távolság, amelynél messzebbről gyakorlatilag nincs értelme a nagyfelbontásnak
Azért mert ez egy oldalon le van írva, még így ebben a formában baromság. Mintha 50"-os tévé esetén 2,1m után hirtelen ugrana az érzékelhető felbontás. Tehát az a kifejezés, hogy nincs értelme a nagyfelbontásnak egy 50"-os tévén 2,5m nézési távolság esetén, nagyon nagy butaság. -
törölt tag
oké, vita lezárásaként kijelentem, hogy TÉVEDTEM, NINCS IGAZAM
Igaz, hogy személy szerint, egy szemmel vagyok kénytelen ezeket a dolgokat nézni már 25 éve, lehet ezért nem érzékelem a dolgot.
Részlet egy oldalról és innentől mivel elismertem, hogy tévedtem és nincs igazam, befejeztem
Részletesség - elmélet
A HD gyakorlatilag egyetlen dologról, a megjelenített tartalom részletességéről szól – ezt tehát semmiképpen sem hagyhatjuk veszni. Ehhez vegyük hozzá, hogy a lapostévék fix felbontást kínálnak, rácsos elrendezésben, a képpontok között látható határvonallal. E két dolog együtt meghatározza azt a minimális távolságot, ahonnan a tévét még érdemes nézni; meghatározásához éppen annyira kell a tévétől eltávolodni, hogy a rácsszerkezet beletűnjön a tévéképbe. Ekkor elvileg minden információt látunk, de a képpontokat nem tudjuk megkülönböztetni egymástól, azaz a kép nem lesz „pixeles”.
Ha túl messzire ülünk, akkor átesünk a ló túloldalára, ilyenkor nem látjuk a kép minden részletét – másképpen: teljesen mindegy, hogy adott esetben pl. 720 vagy 1080 soros tévé előtt ülünk.Egy másik oldalról:
Ez egy 50 colos, 1920x1080 felbontású Full HD plazmatévén, 190-210 centi. Nem tévedés, 127 centis képátló esetén, cirka két méter az a nézési távolság, amelynél messzebbről gyakorlatilag nincs értelme a nagyfelbontásnak. Elvesznek az apró részletek, a finomságok, ami a lényege, sava-borsa a Full HD-nak.
-
válasz
#32577792 #4102 üzenetére
Már ne haragudj meg, de most teljesen el vagy tévedve. Az egy dolog, hogy 42"-hoz kb. 1,5 méter az ideális távolság (vagy inkább kevesebb). De az SD és a HD közötti különbséget több méterről észre lehet venni, már ha az embernek viszonylag jó a szeme. Én legalább is a teljesen átlagos szememmel több méterről látom. Tényleg nem támadni akarlak, de ebben a dologban nincs igazad.
-
törölt tag
válasz
molvany #4110 üzenetére
Oké, neked jó a 60"-os TV-n a HD, nagyon örülök és teljesen boldog vagyok ezért
Ez így megfelel?Nem Neked a továbbiak:
Mivel kb. távolságot írt, azért azt írtam, hogy kb, az ideális a kb. 3 méter. Ami lehet 2 és lehet 4 is, kis túlzással persze.
Más: ez csak magamnak!
Nekem a 40" kis TV-n, a HD adás nem volt érezhetően más, 3m nézési távolságból. Sajnos nagyobb nem fér el, és egyébként is.
Egyébként pedig SD adások ebből a távolságból nagyon korrektek. -
molvany
aktív tag
válasz
#32577792 #4108 üzenetére
Nem ezt írtam. Tehát maradjunk abban, hogy értelmezd elöször is azt ami le van írva és azután válaszoly !
Mert itt komoly értelmezési gondjaid vannak ( voltak ). Legalább is az én esetemben.Tehát Neked ( csakis Neked ) még 1x leírom, azt amit írtam már a témában:
Van HD csomagom, egy 60" - os TV - n nézem és én elégedett vagyok vele vagyis nekem tetszik és jó.
Ezt írtam és nem " zongoráztam a különbségen " . -
törölt tag
válasz
molvany #4104 üzenetére
Mindegy.
Leírtam, ha nem ideális távolság nézi akkor bizony elvész a HD előnye.
Erre jöttök azzal, hogy zongorázni lehet csukott szemmel a különbséget SD és HD között. Vitattam azt, hogy van különbség? Nem.
Egyszerűen leírtam, hogy nem éri meg, ha nem tudja optimális távolságból nézni.Ez nem így van?
Na mindegy.
-
kaboska
aktív tag
-
törölt tag
Az ideális távolság azt jelenti, hogy az az a távolság, ahol még nem mosódnak össze a pixelek.
Tehát ha nem ideális a távolság, akkor már összemosódnak? Mert ugye ebből az jön le.
De hogy mennyire igaz az ideális távolság: nézz egy SD adást 1m-en belülről és távolodj tőle. Egy bizonyos távolság után már nem látod azt a baromi ronda képet, mint amit teljesen közelről nézel.
Az a gond, hogy sokan hajlamosak placebo hatásként megélni dolgokatDe egy tény, nem ideális távolságból nézve a HD adások előnye elveszik. Lehet lovagolni azon, hogy 10-20-30cm-el több a távolság, de ez akkor is igaz.
A másik kérdés, hogy azt sem tudjuk milyen TV-t vett a kérdező.Én úgy voltam vele, ha számomra szignifikáns a különbség, akkor előfizetek 2 hónap ingyenesség után. Mérlegeltem és úgy ítéltem meg, hogy nekem nem éri meg. Ahogy írtam, volt különbség, de nem akkora. A laggolás pedig megint tény volt.
Ennyi.
-
Watt25
veterán
válasz
#32577792 #4100 üzenetére
ha nem ideális távolságból nézi, nincs különbség
Azért ne sarkítsuk már le ennyire. Az ideális távolság azt jelenti, hogy az az a távolság, ahol még nem mosódnak össze a pixelek. De attól, hogy egy picit távolabbról nézi (persze nem 5x távolabbról), még "csukott szemmel" is meg lehet mondani, hogy HD, vagy SD tartalmat lát...
Csak mert kb. neked az jött le a hozzászólásodból, hogyha nem ideális távolságból (picit távolabbról) nézi az ember a tévéjét, akkor az SD is olyan jó, mint a HD. Ez pedig ugyebár nem igaz. -
válasz
#32577792 #4100 üzenetére
Hát szerintem ez nem így van. Volt 42"-os plazmám, és amikor megvettem, rendeltem UPCD SuperPak csomagot, amiben benne vannak a HD csatik is (azóta is ez van). Simán látni a különbséget, sőt, zongorázni lehet a különbséges SD és HD csati között! És a 42"-os TV-t kb. 3 méterről néztem. Pl. Discovery Showcase HD vagy History HD vagy Travel HD eszméletlen jó minőségben jön. És ezt a 42-es TV-n is látni lehetett, nem kicsit, nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest