-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
válasz
pumukli4573 #5955 üzenetére
UD-HDR
smart card verziója:
DNASP142 RevG06Kártyán "NagraVision" díszeleg.
-
Pazolini
senior tag
válasz
#74774528 #5996 üzenetére
Nekem így ment.
De nekem valóban kompatibilitási problémáim voltak, ti. nem adta ki a tv-re hd felbontást, csak az 576p-t a Philips. De ez még nem volt elég nekik, keménykedtek. Aztán megírtam minden kis apró problémát a készülékkel kapcsolatban egy hosszabb e-levélben, beletéve, hogy 4 éve fizetem a HD-csomagot, s hogy nekem méltányosságból járbna, stb., stb. Na erre írták válaszul, hogy meglesz. Kb. egy hónapot vártam rá (de 3 hetet biztos), de megérte. Minőségi ugrás volt.
Kíváncsiak voltak a tv típusára, s adatbázisukban ellenőrizni fogják, jelentettek-e korábban hasonlót arra a típusra. Úgyhogy nem elég csak sírni. -
törölt tag
válasz
pumukli4573 #5993 üzenetére
Köszi Norbi a hozzálszólást, de nem ez volt a kérdés....
-
törölt tag
Üdv! Szerintetek mi a módja,hogy a jelenlegi Humax UD/FOX-HD helyett beszerezzek egy Humax HD Dvr-t? Az ügyfelszolgalat csak a philipset hajlandó adni, de UHD-s tv-re nem szeretnek egy 1280x720-as boxot rákötni... Próbálkoztam egy forgalmazónál de ott nincs ilyen eszköz...
-
pumukli4573
tag
parancsolj 2 kártyaolvasóval rendelkezik + lan + CCcam
Diablo cam 2 lan
Diablo cam 2 wifimegér ennyit ?
-
gorog67
aktív tag
-
Ben96
tag
Azt hiszem megtaláltam amit kerestem. Persze kérdés, hogy a tévém mit fog hozzá szólni, illetve a jelenlegi firmware jól kezeli-e az UPC-s kártyát. Van valakinek tapasztalata ilyen modulokkal?
-
Watt25
veterán
A tv valóban dupla sat tuneres, két F csatlakozóval.
Jó, tudni, hogy ilyen is létezik...
Itt a probléma szerintem ott van hogy a CA modul egyszerre nem kódol ki két csatornát.
Ebben sajnos nincsen nekem sem tapasztalatom, de tudtommal az elv az az, hogy a kártyákban a kikódolandó adat sávszélessége lehet korlátozva, nincsen olyan, hogy "egyszerre csak egy csatornát dekódol". Viszont tudtommal nem jellemző, hogy van bennük ilyen korlát. (Leszámítva egy fizikai korlátot.) -
Batib
őstag
A tv valóban dupla sat tuneres, két F csatlakozóval. Itt a probléma szerintem ott van hogy a CA modul egyszerre nem kódol ki két csatornát.
Ami biztos: tud nézni és felvenni egy kódolt és egy kodolatlan adót, akkor is ha külön transzponderen van. Nem tudom létezik-e olyan CA modul ami kikódol egyszerre két adót, ill. lehet, hogy a tv nem kezeli ezt így.
A netboardon is kérdeztem már , ott sem jött fix válasz. Mindenki a beépített olvasóval rendelkező boxokat említette, hogy azzal jó. -
Watt25
veterán
Samsung ügyfélszolgálat szerint ez nem fog menni, a maximum az, hogy a fent leírt trükköt úgy produkálom, hogy mindkét csatorna egy transponderen van. Ez tényleg így van? Ha igen, akkor Telekom-nál miért működik? Ott is csak egy kártyaolvasó és kártya van a duplatuneres settopboxban,
Azért, mert technológiailag megoldható, de az egy box, ez meg tévé. A tévék szinte sosem engedik azt, hogy mást rögzíts, mint amit nézel. Azt kell valahogy tutira kideríteni, hogy a Samsung hangzatos Twin tuner kifejezése ebben az esetben mit jelent? Azt jelenti, hogy van két darab DVB-S2 tuner benne? Mert ahhoz, hogy bármely csatornát nézhesd, miközben egy másikat rögzítesz, ahhoz ez kell. Meg az, hogy az antenna is twin fejes legyen és ezt valahogy be lehessen kötni a tévébe. (Nem hiszem, hogy ilyen van.)
Való igaz, az egy sima tunerrel is megoldható, hogy adott transzponderen lévő valamelyik csatornát rögzítsd és másikat nézd. Az mondjuk fura, hogy erre a Samsung is csak ilyen "talán" választ tud adni. Mert ez ugye csakis a tévétől függ, tudniuk kellene az egyértelmű választ. -
Rick4
félisten
válasz
Ghostman78 #5981 üzenetére
Nekem is upc directem van, csak én saját beltériben használom a kártyát.
Éjszakára bekapcsolva (pontosabban standby-ban hagyva) kellene hagyni azt a upc-s beltérit, és majd szépen frissül a csatorna és a TP adatbázis.
A digitől vették át az M1HD-t, ezért kell a digis tp-n lekeresni saját beltérivel, és ezért is írom nagy M-mel, mivel a digi naggyal írja, a upc kicsivel írta.pumukli: ha a tuner miatt érdekes, akkor vu+ solo2, ha a menü kinézet miatt, akkor lényegtelen a konkrét típus, minden enigma2-es rendszerű beltéri, amin HD glass skin fut a 9-es screen-nel, ugyanezt ugyanígy mutatja.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Ghostman78 #5978 üzenetére
Ne hagyjuk, mert van megoldás.
Amennyiben a beltéri menüjében állítható, a moduláció ne QPSK, hanem 8PSK legyen, most kerestem le, megvan a csati is, meg azon a TP-n a többi HD csati is.Az más kérdés, hogy akkor a beltériben rosszul szerepelnek ennek a TP-nek az adatai.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Ghostman78 #5975 üzenetére
Tehát még egyszer, mélg mindig csak jótanácsként:
Ha valamire kíváncsi vagy, beírod a keresőbe. Ha a találatok neked nem megfelelőek, beírod a kérdést, és megvárod rá a választ. 3 napja beszéltünk erről, hadd ne beszéljünk már háromnaponta csak azért, mert valaki lusta, kevés idővel rendelkező, vagy ezek kombinációja, ami mellé ráadásul nem tudja a keresőt sem használni.
Remélem érthető volt ugyanaz másodszor. Nem az én álláspontom, hanem a többségé. A sértődöttség nem tett még senkit sem kivételezetté.Ben96: Én előbb a tévé topicjában érdeklődnék, CAM modulos felvétel kódolt adásról egy kicsit komplikáltnak tűnik, mármint a visszajátszhatóság szempontjából.
-
Ben96
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, milyen Cam modult vegyek.Vásároltam egy Samsung UE46H7000SLXXH típusú tv-t dupla tuner-el, ahhoz kellene. UPC-hez szeretnék átmenni, egyenlőre Telekom Sat előfizetésem van. Ami nekem kellene, hogy tudjak egy kódolt csatornát felvenni, és egy másik kódoltat nézni, akár HD-ban is, ha ahhoz van kedvem. Samsung ügyfélszolgálat szerint ez nem fog menni, a maximum az, hogy a fent leírt trükköt úgy produkálom, hogy mindkét csatorna egy transponderen van. Ez tényleg így van? Ha igen, akkor Telekom-nál miért működik? Ott is csak egy kártyaolvasó és kártya van a duplatuneres settopboxban, de nincs ilyen megkötés. Ilyenre lenne szükségem
iablo Cam 2 Twin 2x ISO Kartenleser? Kicsit drága, és nem biztos, hogy jó lesz a tévéhez. Amúgy ez a másik modul amit kinéztem: Neotion CAM modul Irdeto DUAL SKYLINK Ready.
-
kikérem magamnak a sértegetését, a kioktatását, és a leminősítést, hogy tudatlannak mer hívni és főleg, hogy letegez !
nem ülök egész nap a gép előtt mint maga, főleg nem a fórumot olvasva, mert van hasznosabb elfoglaltságomstílusa roppant kellemetlen és zavaró számomra tisztelt Rick4 fórumozó
illetékes moderátornak jeleztem az uninteligens modorát, mert felháborítónak tartom, hogy ismeretlenül sértegetni merészelt -
Rick4
félisten
válasz
Ghostman78 #5973 üzenetére
Fórumetikai volt, talán előbb el kellene olvasni a szabályzatot. Minek kérdezni, ha 3 napja megbeszéltünk? Felül a kereső, beírod, hogy M1HD, és dobálja a találatokat. Aki olvas, az mind tud erről, egyedül te vagy a tudatlan, és mi igazodjunk hozzád, ugye?
-
-
Rick4
félisten
válasz
Ghostman78 #5960 üzenetére
Néha olvasni is kellene, nem csak írogatni...
-
válasz
gorog67 #5968 üzenetére
szuper
mondjuk nálam nem igen szokott elmenni a vétel még hóban sem, legalább is nem emlékszem rá
lehet köze van ahhoz, hogy bp. hegytetőn vagyok, vagy nem tudommindenesetre bejelenttem telón és mailban is a "hibát"
nem mintha nem bírnék meglenni M1HD nélkül, mert kb heti max 1-2 órát nézzük
de ha már egyszer fizetek érte, legyen már a 111-es csati helyen is valamiköszi az infót
-
gorog67
aktív tag
válasz
molvany #5966 üzenetére
Vannak néhányan, akik az 55-60 centis UPC-s antennával is gond nélkül veszik a Digi-s M1HD-t. Örüljünk együtt, hogy te is ilyen szerencsés vagy. A többség panaszkodni kezdett a fórumokon, amikor a szolgáltatói boxok bemeppelték a Digis tp-t és végül az UPC-s m1HD-t le is kapcsolták.
AZ UPC-s 3/4-es FEC azt jelenti, hogy a jel 75%-a hasznos, 25%-a hibajavítás. 5/6-nál már csak 83.3-16.7 az arány. -
-
molvany
aktív tag
válasz
gorog67 #5965 üzenetére
Megnyugtattlak, nekem 57 cm - es a tányérom és fogom a Digis M1HD - t nagyon jó minöségben.Sajnos csak az egyik TV - n ( valószínü a Modul valamiért nem kezeli ).
Tehát nem biztos, hogy mindig a tányér méret a hunyó.
Ja, és 2 évvel ezelöttig Digim volt, azzal sem volt különösebb gondom. -
gorog67
aktív tag
válasz
Ghostman78 #5964 üzenetére
Szerencsére nekünk Digiseknek eleve 80-ast tettek fel. Ti a közösködés miatt most szembesültetek vele, hogy a 60 kevés. Telán ezért is nem folytatódott a megosztás a TV2 HD-vel. Az a baj a TP-vel, hogy csak 5/6 a FEC és ez HD-nál jobban számít.
-
-
gorog67
aktív tag
válasz
Ghostman78 #5961 üzenetére
Én a 100-as antennámmal most is tudom fogni, neked mekkora a tükröd? A 60-as kevés ilyenkor.
Volt akinek az UPC-s M1HD, a Digis m1HD néven látszott. -
molvany
aktív tag
válasz
Ghostman78 #5960 üzenetére
Valami más is lehet, mivel nekem Direkt Kártyám van + társkártya TV - ben Modullal.
Az egyik TV - n bejön a mostani Digis M1HD de a másik TV - n nem. Vagyis valamiért a Modulom nem kezelheti a Digiset. Amig az UPC - s volt, semmi gondom nem volt vele. Ja, és itt csillagos az ég. -
-
-
gorog67
aktív tag
válasz
Ghostman78 #5956 üzenetére
Esik a hó, ez árnyékolja a műhold jelét. Ez a TP (11823 H) digis és gyengébb, mint a többi.
-
válasz
pumukli4573 #5957 üzenetére
humax hd és humax dvr....
-
pumukli4573
tag
válasz
Ghostman78 #5956 üzenetére
milyen készülék ?
-
M1 HD miért nem érhető el van róla infótok ?
2 dekóderemből mindkettőnél eltünt
újrahangolás után a 111-es hely is megszűnt -
Pazolini
senior tag
válasz
pumukli4573 #5923 üzenetére
HUMAX UD-HDR (2 tuneres) NagraVision-t használ. (Ez még lemaradt.
)
-
re_mod
tag
válasz
pumukli4573 #5950 üzenetére
De nekem beltéri is kellene még minden szóval nem annyi nagyon nem. Érdekes hogy ilyen lazán kezelik a leendő új ügyfelet.
-
Rick4
félisten
A TP adatoknál a legutolsó érték a FEC, ami az előre elküldött javító algoritmusok mértékét jelöli, még ha közvetette is, vagyis a digi jó szokásához híven magas FEC értékkel dolgozik, az mpeg2 multistream jelentős része hibajavító algoritmus, a maradék meg a becsomagolt kép- hang...
Ha a jel 17%, akkor meg is van a hiba, kellene egy kicsit állítani a parabolatükrön, még nem szoktatok hozzá, de a digis TP-k nagy része lényegesen gyengébben sugároz, a FEC trükk épp ezért kell. Igaz, én 120-as tükröt használok, ezzel is 85/82, de a 75-80 még egy digis tükörrel is mehet. Mivel neked most ez a leggyengébb TP, ideje lenne egy picit korrigálni a tükrön, közel sem tökéletes. Ha upc szerelők tették fel, hívd ki őket, hogy akad a kép, meg ilyen rossz értékeket mutat a belrérid.
-
csab2
veterán
Sikrült beállítanom. Köszönöm!
Az EPG nálam még vacak. Mondjuk eleve észtre kell állítani az országot, hogy az ékezetek jók legyenek. Samu TV saját tunerét használom.Érdekes, hogy az M1HD csatornán a jelerősség 17, a jelminőség 56(!), a bithibaarány 945(!).
Más csatornákon ugyanezek az adatok: 24, 100, 0.
Ez miért lehet? -
pumukli4573
tag
Bemész a forgalmazóhoz az üzletbe ,és aláírtad papírt ,akkor rögtön aktiválja ice típusú kártyát
Forgalmazok -
re_mod
tag
Üdv. Érdeklődnék hogy manapság mennyi idő a bekötés átlag mivel már kb. egy hete meg lett volna rendelve de a bekötést végző partner még nem jelentkezett. Utánna néztem és nincs túl közel és ebből adódik a következő kérdésem is hogy hiba esetén is ez az átlagos tempó mert akkor szerintem visszamondom amíg lehet mert nem sok jót jelez a dolog ha kb. ez a hozzá állás általában...
-
Rick4
félisten
válasz
pumukli4573 #5943 üzenetére
Persze hogy nem, de a kérdés nem is ez volt, hanem hogy saját boxban megy-e...
-
Szevasz _norbi_
-
Laca0
addikt
válasz
pumukli4573 #5934 üzenetére
Ha lekapcsolják a Cryptoworks-öt, akkor több sávszélesség jut a csatornáknak és jobb minőségűek lesznek?
-
csab2
veterán
válasz
pumukli4573 #5938 üzenetére
Na ez jó hír.
-
csab2
veterán
válasz
pumukli4573 #5936 üzenetére
Arra gondoltam, hogy az új kártyák össze vannak párosítva a box-szal. Ezek után akkor nem lehet csak simán átrakni másik boxba vagy tv-be a kártyát.
-
csab2
veterán
válasz
pumukli4573 #5934 üzenetére
És akkor csak a szolgáltatói boxban lehet használni a kártyát?
-
pumukli4573
tag
-
frovery
senior tag
válasz
pumukli4573 #5930 üzenetére
Mindegyik cam modullal ilyen. Nagyon sok tv-be és nagyon sokféle modullal próbáltam már. Modulok esetében több időt vesz igénybe a kód kiolvasása. De pl. nálam helyi digitális kábel ingyenesen fogható hd adásainál is lasabban jönnek be a csatornák, mint analógnál vagy a kódoltak esetében is.
Ez ilyen, így kell elfogadni.
Egyébként kb 2mp az egész, csak lehet soknak tűnik, amíg vár az ember -
Gaben92
őstag
válasz
pumukli4573 #5930 üzenetére
Csak nem te is CAM-el használod? És neked nem lassú?
aronpapa: nem pontosan kérdeztem, csak úgy kb gombnyomástól mennyi idő telik el míg bejön a kép.
-
Gaben92
őstag
válasz
frovery #5924 üzenetére
Sokan mondták, hogy Samsungnál egyszerűbb a csatornarendezés, de néha ki lehet bírni.
Viszont az aronpapa által linkelt Chansort programra ránézek majd, hátha megkímélem magam az idegbajtól.
Más: Kérdeztem már korábban, hogy van különbség a TechniSat és a Skylink CAM modul között? Csak mert az egyik 4.000-el drágább. Tud valami extrát, vagy csak szimplán más márka és amiatt drágább?
-
frovery
senior tag
válasz
Gaben92 #5915 üzenetére
Jó választás lesz az a tv. December elején üzemeltem be egy ilyet.
Technisat Multi modul lett belerakva, ami Cryptowork és Conaxot olvas. Mivel upc-t és mindigtv-t is használnak vele felváltva, így kezeli mindkét szolgáltató kártyáját.
Nagyon szép képet ad.
1 ami nem tettszik, az a csatorna rendezés funkciója. Eszementül bonyolult, nem úgy mint a samsung tv-nél.
Több mint 3 órát katyvaszoltam a távval -
pumukli4573
tag
válasz
szabogabor10 #5922 üzenetére
irdeto2 kihagytad amivel uj humax HD megy
CW ice szürke philips 4101
nagravision 3 philips dsr 8111
conax focus sat4 kódolás van 1 csatornán
-
-
Laca0
addikt
válasz
gorog67 #5920 üzenetére
Bocs, hogy közbeszóltam. Nekem -még- nincs ilyen modulom, de itt a topicban többször felmerült már a kérdés és többen ajánlották a CI+ -ost, mert még bár nem kell a upc-hez, de elképzelhető, hogy hamarosan kell kódolás váltás miatt.
De javítsatok ki nyugodtan, ha nem jól emlékeznék. -
Gaben92
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni pár dologban.
Most akarok venni édesanyámnak egy LED TV-t, és mindenképp ki szeretném paterolni a Set Top Boxot a lakásból. Tehát kinéztem egy LG 42LB650V TV-t, mivel ennek van DVB-S2 tunerje. UPC direct előfizetést szeretnék kötni, és ha jól tudom a náluk van Conax/CAM/bármiisaneve kártya. Viszont a honlapjukon erről nem igazán találtam infót.
Szóval első kérdésem az lenne, hogy valóban megoldható-e a dolog beltéri nélkül?
Második dolog, hogy van náluk Direct+, Direct HD és SuperPak.
Rendelhető-e úgy a dolog, hogy Direct+ és Direct HD csomag? Csak mert a SuperPak ha jól látom 3 filmbox-ot ad pluszba és egy hiperszuper beltérit. Cserébe jóval drágább mint a Direct+ és a Direct HD együtt.Továbbá valaki meg tudná mondani mennyibe kerül ha kártyás megoldást kérek? Csak mert a díjszabásba más áron van a Direct+ és a Direct+ és első médiabox. Gondolom ha én nem akarok mediabox-ot, csak egy sima Conax kártyát akkor rám az első vonatkozik.
Előre is köszönöm.
-
Deni222
csendes tag
Igazolom h olcsóbb
én is csak kártyára kötöttem a szerződést mert vettem egy beltérit, így nem kell egységet bérelni ami fél év után havi 1000 lenne így a direct+ 1620 majd fél év múlva 3240 lesz
sajnos a szerződés megkötése után nincs lehetőség box-ra váltani, sem boxról csak kártyára váltani. Ezt az ügyfélszolgálat magyarázták el nekem. -
Himm
csendes tag
válasz
Firka30 #5906 üzenetére
1. Ha boxra kotottel szerzodest es HUMAX UD-HD van abbol a kartzat nem tudod hasznalni mas eszkozben, nem tudsz atterni kartyas elofizetesre, ezt az elott kellett volna meggondolnod! Kerhetsz 2500 ft cseredij ellenebe regebbi nem parositott belterit kartyaval, de ugyanugy mediaboxos elofizetesed marad.
2. A UPC DIRECT-nek nincs semmilyen 3 ho ingyenes ajanlata HBO-ra csak Filmbox csomagra van szerint ezt kaptad meg es nam HBO csomagot!!Szerk: pumukli4573 Ice kartyas elofizetesnek nincs semmi +300 ft dija, sot meg olcsobb az elofizetes joval mint mediaboxos elofizeteskent ha pedig arra gondoltal hogy + kartyat ker a box melle az nem lehetseges csak belterit kerhet kartyaval egyutt, ami persze ha 2nd box akkor ugyanugy 300 ft
-
Firka30
tag
válasz
pumukli4573 #5908 üzenetére
Köszi!
Asszem' így kihagyom,+2 beltéri van,nem akarok még plusszba kártyát is fizetni.(#5907) bogabi
öszi,majd telefonálok.
-
Firka30
tag
Üdv!
Pár napja lettem én is upc-s.
Egy HUMAX UD-FOX HD beltérim van,ha ebből át teszem a kártyát a tv-be ( mert bele lehetne )akkor így is működne?
Vagy csak azzal a beltérivel használható amivel adták?+ 3 honapig lenne hbo ingyen de ez sem megy
-
csab2
veterán
Valaki legyen szíves írja le az m1HD beállításait! Köszönöm!
-
iRicsi93
újonc
Sziasztok!
Svájban élek, otthonról a családtól hoztam el egy média boxot, és egy média kártyát. Az antennát beállítottam, a boxon szuperül jönnek a csatornák, a kártyát viszont nem tudom beüzemelni.(otthon működött). Mi lehet a gond? -
Himm
csendes tag
válasz
beach head #5897 üzenetére
DVR Ready csomag 600 ft huseggel, az nelkul 900 ft, ebben a csomaggal tudsz rogziteni USB-n kulso HDD-re, kapsz DLNA funkciot es TV Portal fumkciot(Facebook, Youtube, Picassa)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest