- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan mind begombázunk?
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- OnePlus Pad 3
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Notebook hibák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
Aktív témák
- 

Torry addikt Szóval.Van tudom a Linux-ban egy IRC kliens de azt nem engedélyezi minden szerver, pl a trefort sem ami kellene. 
 MIRC-et hogyan tudnám?Mert amikor a telepítés .exe-t megnyitottam az emulátorral nem csinált semmit.
- 

Torry addikt UHU Linux 1.1.1-em van és nagyon meg vagyok vele elégedve. 
 Kicsit még furcsa meg elég nagy a káosz annyi progi van. 
 Azt az emulátort hogyan kell használni?
- 

bbazsy őstag Köszi.. !! 
 Gondolom a hardvereket ez is felismeri, mint ált. linuxok [legalábbis remélem]
 Majd kiderül.. 
- 

bbazsy őstag Meeg lenne mégvalami.. 
 Nézem UHU FTP, es van egy uhuboot.img, akkor ezek szerint 1.CD -t
 BOOT -osra írjam ki evvel ? 
- 

bbazsy őstag FAT32 -t tud írni is ? 
- 

bbazsy őstag Hali ! 
 Nem akarok új topicot kezdeni, de lenne egy kérdésem:
 Fel szeretnék rakni egy UHU-t, de Windows mellé.
 Van arra mód, h Linux - Windows [NTFS ]partíciók között pakolgassam
 valamivel a fájlokat esetleg ?
 Valahogy meglehet ezt csinálni ? 
 ThX
- 

proximus senior tag válasz  jakobkacsa

üzenetére jakobkacsa

üzenetéreSzerintem semmi gond nincs azzal, ahogy csináltad, bár én az ''fdisk /mbr, majd fölösleges partíciók törlése'' módszerrel csináltam volna, node a megszokás nagy úr.  XP -nél ez a fixmbr volt, jól gondolom? XP -nél ez a fixmbr volt, jól gondolom? 
- 

jakobkacsa senior tag senki...  
 sebaj mar megoldottam 
 ha valakinek hasonlo kerdese lenne:
 WinXP telepitoCD-rol a Javitas menuben (restore vagy repair az angol verzioban ???) uj MBR-t lehet csinalni - ezzel eltunik Grub, linux particiot pedig egyszeruen format es kesz - TÁDÁ 
 ha valaki elegansabb megoldast tud, ne fogja vissza magat 
- 

jakobkacsa senior tag tudom, nem egy frekventalt topic, de...  
 nincs a kornyeken egy pingvines ember?
- 

jakobkacsa senior tag sziasztok 
 segitsetek Vuknak, a kisrokanak...
 1 honapja felraktam UHU 1.1rc7-et, es most szeretnem eltavolitani
 egy 80-as IBM-re lett telepitve, viszont ugyaintt megtalalhato egy Win XP is...
 letoltottem UHU 1.1-et, de masik HDDre akarom rakni
 szoval: linux uninstall, de hogyan?
 ecceruen csak ujraformazom az ext3 particiot?
 de akkor mi lesz a grub-bal?
 hogy tudom leszedni grubot ugy, hogy ne bantsam Win XP-t?
 (neten az ''fdisk /mbr'' parancsra eskusznek DOS bootlemezrol - nem szallna el a Windoze-om? de akkor hogy mashogy?)
 elore is kosz a helpet
 jakobkacsa
- 

escie őstag nem tudtok valami icewm konfigoló kis progiról? 
 rémlik egy, még régebbről, de nem lelem...
 (iceconfig ) )
- 

escie őstag nah, sikerült ma végre beizzítani a hivatalos ati drivert uhu1.1 alatt... 
 végre valahára... 
 persze nem én voltam ilyen ügyes... 
 Bővebben: link
 végig kell csinálni a lépéseket, aztán restart után működik(2d,3d)...
 (még az ut2004 is megy, juhhu!)
 ha jól rémlik volt egypár embernek hasonló linux+ati problémája, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek. sok sikert!
- 

The7up tag Az az én sanda gyanúm, hogy sajnos nem. 
 Ha mondasz neki olyat, hogy ifconfig, akkor látni fogod, milyen hálókártyákat
 lát. A lo nem számít, az egy virtuális hálókártya. Ami ezen felül van (hogy a
 wlan kártya mi lehet, azt pontosan nem tudom) de gynúm szerint keress olyat
 itt, hogy eth. Ha van, akkor király, nincs, akkor viszont a guglit kell
 feltúrni, valami driverért...
- 

reefeer tag Az lenne a következő kérdés hogy hol tudom megnézni a már feltelepített hardwareket mint a vezérlőpult/eszköz kezelö csak azért mert szeretném megtudni hogy feltelepítette a linksys wmp54g wlan kártyát az automatikus telepítő vagy sem (tipp nem) mert azt mindenképp müködésre akarom bírni mert anélkül ugye nincs net... Eseteleg vlami tipp? Nagyon szivesen venném. 
- 

reefeer tag azt nem tudom de az elöző ujra indításnál ''megjavult'' vagyis szépen kiteszi a képet 4:3 ba. 
- 

reefeer tag Megy (a desktop)!        kicsit se rosz ugy kb 6 óra után mi kicsit se rosz ugy kb 6 óra után mi   
 amugy igazad van most vesaba modba raktam és igy hajlandó végre elindulni... korábban volt minden ati radeon vga stb.
 A probléma megoldása a következő volt: sokadjára ujra telepítettem immár vesával és 800*600 és 16 bittel ez volt a nyerő kobináció amugy a ''linux vezérő pultjába'' nem tudom a pontos elnevezédt de mivel kb 4 percig volt elöttem az egész szóval ez talán érthető ott sokféle beállítást kipróbáltam de csak vesával volt hajlando a több variációnál nem jött ki a színes képernyő ami megmutatja ohgy kéremszépen ez a négyzet itt a 640*480 a 800*600 st stb egészen 1280*1024ig
 ja viszont egy problémám akad a monitorra a képet a videjo kártya 16:9be rakja ki ezt ugy kell elképzelni hogy van alul és felül egy fekete csik pont mint a 16:9 filmeknél. Ötlet?
- 

The7up tag Mit állítottál be, amikor azt kérdezte milyen videó kártyád van? A linux Radeon támogatása kissé izé.. vesaval szeret menni, a Radeon drivert nagyon nem egyszerű egy kezdőnek belehackelni... 
 És elő kéne hogy vedd a monitor könyvét is, hogy a korrekt frekvenciákat állítsd be.
- 

glett tag A logfile-ban lévő hiba érdekes, szerintem már ''fut'' egy X server, és másik videokártyát keres az ujabb X server indításához. Úgy tudom, hogy a PCI 2:0:0 az az AGP port, de ha nem így van, majd valaki kijavít  
 Lődd le az esetleg futó X-et, (pl ha jól emlékszem # init 3 paranccs rootként, és utána startx)
 Ciao
 glett
- 

glett tag Huhh... Ezekszerint még nem jó. Próbáld ki, hogy az xf86cfg-vel kapsz-e grafikus képet (ne ijedj meg, ha nincs egér) 
 A Frissítés szerintem ha máshogy megy, akkor a monitorban megy máshogy, az XF86Config fájlban csak a monitotodnak megfeleló értékeket kell, hogy megadd (hor. és vert. sync) valamint a felbontást és színmélységet. A ''Device'' szekcióban szerintem először ne az ''fglrx''-ert add meg drivernek, hanem mondjuk a ''vesa''-t, aztán ha már azzal megy, akkor lehet az ATI-driverekkel játszani.
 Ciao
 glett
- 

reefeer tag szia elöször is köszi a segítséget. 
 másodszor: nem tudom hogy hogyan de mostmár egyszr sikerült elmentenem pedig pontosan ugyan ugy csináltam local host: válasz root válasz jelszó...
 azon gondolkodtam hogy több hiba is lehet 1 tft monitorom van és ott másképp müködik a frissités mint a hagyományos crtknél. 2 korábban dvi volt rákötve azóta persze már lehuztam és standard vga van.
 3 ''/var/log/XFree86.o.log'' fájl tanulsága szerint a xf86config nem ismeri a 9600prot persze minden mást ismer 9500 mobility radeon rage xxx stb csak ezt nem 
 És végül a hiba üzenet a logfileból: (WW) Radeon: Nodevice section for instance (bus id pci: 2:0:1) found. Kérdés: mért keres bármit is pci amikor a biosba meg van neki adva hogy a primerery display device agp???
 (EE) No device detected
 Amugybocs ha kicsit zagyva amit irtam...
- 

glett tag A /etc/X11/XF86Config fájlt kell szerkeszteni. (kis/nagybetű számít) Vagy kézzel szerkeszted (ha új vagy inkább ne) vagy az xf86config(szöveges) vagy xf86cfg (grafikus) programok segítségével. Nincs ötletem,hogy miért nem tudod root-ként elmenteni az új fájlt, ha máshogy nem, mentsd el más néven pl: /etc/X11/XF86Config.sajat és aztán kézzel átmásolod: 
 # cp /etc/X11/XF86Config.sajat /etc/X11/XF86Config
 Hajrá!
 Ciao
 glett
- 

reefeer tag sziasztok némi segítséggel sikerült kideríteni hogy az xf86config fájlt kell állítgatnom ahhoz hogy menjen a monitor. A probléma most az hogy nem tudom hogy hogy kell elmenteni az új, / fülülírni a régi fájlt az új beállításokkal... mindig megkérdezi ohgy elmentse e a fájl majd azt mondja hogy failed az elmentés... 
 ja és persze root vagyok.
 [Szerkesztve]
- 

reefeer tag Sziasztok én is ugy döntöttem hogy kipróbálom a linuxot. Ezt ugy kb 3 napja döntöttem le azóta elég sokat olvastam e témában. Pl: 10/18 oldal a hwsw hogyan térjüönk át ''winfosrol linuxra''... valamint linuxuser.hu és szablinux is,stb. A disztibek közül az uhu linuxot választottam a magyar nyelv és magyar faq miatt. Letöltöttem az 1.1et és a kézikönyvet is hozzá. Létrehoztam a megfelelőméretű particiókat elindítottam a telepítést szépen végig is ment pont ugy mint ahogy a könyvben is le van írva. De amikor elakartam indítani a linuxot akkor 3 villanás kiséretében azt irjta ki hogy nem tudja elíndítani az x servert és hogy parancssorbol csináljak valamit. A hibaüzenet meg az volt hogy no device found amugy egy 17''tft van egy radeon 9600pro 2500+ barton és gigabyte nf2 alaplap. Valaki kérem segítsen mert már 3 és 1/4 órája olvasom a forumokat de nem tudom mi a megoldás. 
 u.i: megpróbáltam mégegyszer ujra telepíteni.Másodjára a vga beállításnál a radeon 1280*1024 helyett vga 640*480 állítottam de ugyan az a hiba üzenet.
 u.i.: bocs hogy ha nagyon alap dolgot kérdezek de ez az első kapcsolatom a linuxal.
- 

escie őstag ha egy programot forrásból telepítek, azt hogy lehet visszacsinálni? 
 magyarul uninstallálni...
 így telepítettem:
 ./configure
 make
 make install
- 

escie őstag válasz  Cathfaern

üzenetére Cathfaern

üzenetéreszia Cathfaern! 
 benéznél ebbe a topikba?
 (154. hsz)
 hátha te tudsz segítni, uhu+dcgui, ügyben.
 látom te is használod...
 előre is kösz!
- 

Pé senior tag Nekem sem megy az x ( Radeon9800) 
 A telepiteskor kivalasztom a vesa modot, 75hz 1280 * 1024, test, es szepen meg is mutatja a kepernyot. Utana reboot, es semmi. Azt irja ki hogy ''vesa bios not detected'' meg hogy ''screens found but none have a usable configuration''
 A radeon driverrel semmit nem csinal. 
 Leszedtem a a radeon drivert az atitol, felraktam, azzal se ment. (no agp port)
 Allitgattam hogy hasznalja a beepitett drivert, semmi.
 felraktam az nForce2 gart drivert is, azzal sem volt semmi.
 Ezek utan nincs tobb otletem.
 OFF
 Kicsit azert tulzas volt azt irni a site-jukra hogy kezdok is konnyeden fel tudjak rakni.... vindoz altalaban elindul minden videokartyaval... ha masnem vga modban)
 FFO
- 

#57764352 törölt tag Csak azt nem tudom, hogy miért nem akarja felismerni a RADEON9200 vidkártyámat??? 
- 

MUŁĐER addikt Lenne két kérdésem: 
 Most akarom fölrakni az UHU-t,és kéne partícionálni,a manual a particion magic-et ajánlja,én használtam már ezt régen,de nincs meg.Viszont a honlapján már nincs próbaverzió,vagy megveszed,vagy nem.Esetleg van másik jó partícionáló progi?
 Más.
 Amikor előjön a gép indításánál a menü,hogy melyik oprendszert akarom elindítani,onnan hogy lehetne kivenni a win98-at?Mert már letöröltem,de az indítómenüben még mindig ott van. 
- 

Cathfaern nagyúr Látom ide már csak én irogatok. SZóval felraktam az UHU-t. Nem rossz, nem rossz, de: 
 Ami tetszik benne, az a KDE 3.2 miatt van (most futottam vele össze először)
 Ami nem tetszik benne, az az UHU miatt van
 Szóval engem továbbra sem tudott meggyőzni.
- 

Cathfaern nagyúr válasz  Cathfaern

üzenetére Cathfaern

üzenetérePróbálgatva az MDKMove-ot, eszembe jutott még valami: egyszerűen döbbenet, de eddig összesen 2 linux disztrib-nél láttam azt, hogy a betűk alapból normálisan néznek ki: 
 UHU (szinte az összes verzió), illetve MDK9.1 Az MDK 9.2-ben már rondák! Miért nem képesek egy ''userr-friendly'' disztrib-be normális betütípust tenni?
- 

proximus senior tag válasz  burgatshow

üzenetére burgatshow

üzenetéreViszont az még így is kérdéses marad, hogy hogy kerülhetett az első vinyó partíciója a másodikra.  
 Ennyire bugzik az UHU? 
 Ha tényleg ebben készült a ''snapsot'' a hda -ról, ill. hdb -ről, akkor tehetnél egy próbát a másikban is.
- 

üzenetére burgatshow

üzenetérePrimary Slave: 
 No várjunk csak--> Kizárt hogy a hdb -n hda partíció legyen(RAID trükkök is játszanak nálad esetleg? ) )
- 

üzenetére burgatshow

üzenetérePrimary Master: 
 Na ha jól látom, Van a Linuxnak egy ''/'' -je, egy swap, meg 1 ''/home''
 Ennek a grub szekciója:
 (A bzImage, és az initrd(ha van ilyen) kicserélendő a nálad lévő nevűre + egy devfs=mount is kellhet a kernel sorba)
 ----------------------------------------------------------------------
 title Mandrake Linux
 root (hd0,4)
 kernel (hd0,4)/boot/bzImage root=/dev/hda5 reboot=warm
 initrd (hd0,4)/boot/initrd
- 

burgatshow veterán Slave: 
 /dev/hdb1 boot: * start: 1 end: 1785 blocks: 14337981 id: 7 System: HPFS/NTFS
 /dev/hda2 boot: start: 1786 end: 2393 blocks: 4883760 id: 83 System: Linux
 /dev/hda3 boot: start: 2394 end: 3001 blocks: 4883760 id: 83 System: Linux
 /dev/hda4 boot: start: 3002 end: 3649 blocks: 4883760 id: 83 System: Linux
- 

burgatshow veterán válasz  proximus

üzenetére proximus

üzenetéreMaster: 
 /dev/hda1 boot: * start:1 end:2562 blocks: 20579233+ id:7 system: hpfs/ntfs
 /dev/hda2 boot: start: 2563 end: 4866 blocks: 18505880 id:f system W95 Ext'd (LBA)
 /dev/hda5 boot: start: 2563 end: 3326 blocks: 6136798+ id:83 system: Linux
 /dev/hda6 boot: start: 3327 end: 3389 blocks: 506016 id:82 system Linux swap (ide állítottam be az uhu swapját is)
 /dev/hda7 boot: start: 3390 end: 4866 blocks: 11863971 id 83 Linux
- 

üzenetére burgatshow

üzenetéreNu, emmá rázósabb valamivel.  
 Tudodmit? Valamelyik Linuxban add ki a köv. parancsokat egy terminálban:
 fdisk /dev/hda <-- most bent vagy egy partícionáló pr. -ban. (prim. master)
 nyomsz egy ''p'' -t, meg egy entert; majd egy ''q''-t + enter. <-- A p -vel kilistáztad a part-okat, q -val kilépsz.
 A kilistázott adatokat kijelölöd bal egérgombal, majd itt az új hsz. -ban nyomsz egy középső egérgombot. Ezzel beillesztetted a szöveget. Ha megvagy, a fentieket ismételd meg a /dev/hdb -re(prim. slave), és tedd be azt is.
- 

burgatshow veterán válasz  proximus

üzenetére proximus

üzenetéreOkés most próbálgatom bepakolni mert azt elfelejtettem mondani, h 2 vinyó van van egy maxtor 40gb (master) amin rajta van a win xp a vinyo első 20gb, a mandrake a maradékon!  
 Van még egy 30g WD (slave) aminek az elején (15gb) egy windows util-s van, a maradék 15-n meg az uhu!! Vagy inkább kamion! 
- 

üzenetére burgatshow

üzenetéreIlyen ''no symbols found'' -ot én akkor kaptam, amikor próbáltam elindítani az athlon-ra optimalizált X -emet egy 466 Celeron-os gépen. Szal nem biztos hogy neked ezt kézzel kellene babrálnod, mert én nem nyúltam semmihez, és mégis az egyik gépen jó minden(az athlonon  ), a másikon nem. ), a másikon nem. 
- 

üzenetére burgatshow

üzenetéreNa akkor biztosítok egy kis supportot neked is, OK?  
 Ez itt egy nyers grub.conf (vagy menu.lst) :
 default 2
 timeout 10
 splashimage (hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz
 title Windows XP (Experience the fucking killing ...) 
 root (hd0,0)
 chainloader (hd0,0)+1
 title Mandrake Linux
 root (hd0,0)
 kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/hda3 reboot=warm
 title UHU Linux
 root (hd0,0)
 kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/hda3 reboot=warm
 -----------------------------------------------------------------------
 Kezdem a ''finomhangolási'' lépéseket:
 default 2 <-- melyik induljon autom. (0 -val kezd)
 splash. <-- kell -e, illetve tud -e hátteret kezelni a grubod? Ha nem töröld a sort.
 A windows bejegyzés szinte tuti hogy jó bárkinél, csak max title utáni részt kell átírni hozzá.
 Mandrake és UHU:
 A ''root'' bejegyzés mutatja meg a grub-nak, hogy hol vannak a saját cuccai, esetleg a kernel. Ez sokszor egy apró ''boot'' partíció. A ''(hd0,0)'' -ból a hd0 valsz. jó lesz. A második 0 jelenti az első partíciót(nálam a (fat32) C -n van a boot mappa), ha 1 akkor a másodikat, stb.
 A kernel sor ''(hd0,0)'' -ja szinte biztos hogy megegyezik a ''root'' -soréval
 A /boot/bzImage értelemszerűen a kernel elérési útvonala. A root=/dev/hda3 (Ez a root ugye nem ugyanaz mint a root sor!!) jelenti a root partíciódat(ahol a ''/'' és könyvtárai vannak). (Ennél a ''root'' -nál az 1 jelenti az első partíciót.) A ''reboot=warm'' ''lágyabb'' újraindítást eredményez.(nem csipog, és nem számolja be újra a mem-et(Hogy felvidítsalak, van vagy 5-féle újraindítási erősség )) ))
 Ha valami még nem tiszta, kérdezz csak nyugisan. 
- 

burgatshow veterán Na mégsem oldódótt meg a probléma nem tudom mi a gáz!! 
 De kösz a segítséget! 
- 

proximus senior tag 1. Ha ez a ''pirosodás'' a mozzillában volt, az lehet ám fícsör is, nem ám hogy bug.  Használni én nem használtam, de úgy tudom valami ''gépelőkeresés'' néven szerepel. Nézd meg a Szerkesztés --> beáálítások--> haladó--> navigálás a bilentyűzettel alatt. Használni én nem használtam, de úgy tudom valami ''gépelőkeresés'' néven szerepel. Nézd meg a Szerkesztés --> beáálítások--> haladó--> navigálás a bilentyűzettel alatt.
 2. Egyszerűen nem hiszem el. hogy nincs mód bill. kiosztás váltásra. Telepítéskor sem kérte ennek beállítását? Telepítéskor sem kérte ennek beállítását?
- 

Panther HÁZIGAZDA válasz  proximus

üzenetére proximus

üzenetéreNa itt megvan melyik fileokat kéne módosítani szvsz, de...! 
 De egyikben sincs semmi. Illetve a modules.conf-ban van, mégpedig az hogy:
 # /etc/modules.conf 
 Szóval nem tudom mit kéne beleírni modjuk az AUTOLOAD-ba.
- 

Panther HÁZIGAZDA 
- 

proximus senior tag Keress valamelik böngészőben egy fájl letöltésére mutató közvetlen linket, és másolod. Ha megvan nyitsz egy terminált (xterm, gnome-terminal, kterm?) és ''wget ''a link'''' (Ha van középső egérgomb, akkor használhatod beillesztésre) 
 Pont a lényeget hagynám ki 
 A wget egy népszerű ''powa'' letöltő program, és egyik kellemes tulajdonsága, a letöltési sebbesség mérése, illetve hátralévő idő elég pontos megbecslése. (Ha a letöltés megszakad, magától újrapróbálja, sőt saját magad is folytathatod akár egy másik letöltési helyről is ) )
 [Szerkesztve]
- 

proximus senior tag Egyébként írhatsz egy szkriptet magadnak, amibe beírkálod az elvégzendő rutinokat: 
 Pl. így:
 1. touch my-start; chmod +x my-start (létrehozol egy üres fájlt, majd a chmod -al ''.exe -vé'' teszed) teszed)
 2. ezt beleírod:
 #!/bin/bash
 modprobe ne
 dhcpcd eth0
 3. kirakod a fájlt az asztalra, és ha netezni támad kedved, csakk klikkelsz 
 [Szerkesztve]
- 

Panther HÁZIGAZDA Nah, ime Panther Linux alól  Hmm... valamiert itt joval lassabb a net mint a Win-es gepeken. Miért lehet ez? Hmm... valamiert itt joval lassabb a net mint a Win-es gepeken. Miért lehet ez? 
 Hopp, még smileyt is tudok innen, de nagyon ultrajo vagyok   
 (Bazze, de szar ez igy... alig tudok irni. Nincs hosszu ''i'', raadasul a z meg az y is ossze van keverve. Angol billentyuzetem van, Win alatt Magyar (101 gombos) konfiggal full jó. Itt ez hol állitható be?)
- 

Cathfaern nagyúr Kicsit OFF 
 Most próbálgatom a Mandrake live CD-jét, a MDKMove-ot, s egész kellemes.
 (természetesen egy ismerősömtől kaptam kölcsön, s nem ám úgy töltöttem le
 DC++-ról ) )
 Hibái:
 - fizetős
 - nem olyan programok vannak benne, amik nekem tetszenek (nincs Mozilla, nincs
 XMMS, nincs MPlayer)
 - a legnagyobb előnye, hogy magától ment minden beállítást egy Pendrive-ra,
 csak bizonyos gyártmányokkal működik
 előny:
 - egész jó 
 - Ha megveszed a dobozost, kapsz hozzá egy pendrive-ot, amivel tökéletesen
 működik minden
 - felismerte magától az R9000Pro-mat
 - nyomtatót is
 - szvsz előny: a egerem plusz gombjait 3. gombként ismeri fel, így nem kell a
 görgőt nyomogatni
- 

proximus senior tag Nem vagyok UHU -s, de segítek amit tudok.  Az UHU vezérlőpultban nem lehet ezt elmenteni valahogy? Az UHU vezérlőpultban nem lehet ezt elmenteni valahogy?
 Ha nem akkor lenni kell egy modules.autoload -nak, vagy hasonlónak az ''etc'' -ben. Ha nincs, (mert mintha olyat hallottam volna, hogy átrendezték az egész modulbetöltő-rendszert az UHU -ban), akkor az UHU doksi azt hiszem tárgyalja hogy hol van az új rendszerben. Ha megvan akkor ha belenézel, már látni is fogod hogy a többi hogy na van definiálva, és hozzápasszintod ezt a modulnevet is(lehet hogy csak ki kell kommentezni ) )
 Ja és gratula. Most már láthatod hogy a pingvin sosem hagy cserben. Most már láthatod hogy a pingvin sosem hagy cserben. 
 [Szerkesztve]
- 

üzenetére proximus

üzenetéreÚristen! 
 Megtalálta. Beléptem grafikusan, xterm-ből (húú miket tudok, szinte büszke vagyok magamra ) nyomtam egy ''modprobe ne''-t (amire az előbb nem szövegelt vissza) és már ott is van az UHU vezérlőpultban az eth0 ) nyomtam egy ''modprobe ne''-t (amire az előbb nem szövegelt vissza) és már ott is van az UHU vezérlőpultban az eth0 (Írja is rá hogy ACCTON TECH. CORP.) Beállítottam az IP-t, átjárót, DNS-t, és máris megy a net is (Írja is rá hogy ACCTON TECH. CORP.) Beállítottam az IP-t, átjárót, DNS-t, és máris megy a net is (Tényleg, mindjárt írok egy üzit onnan is örömömben (Tényleg, mindjárt írok egy üzit onnan is örömömben ) Már csak az a kérdés hogy akkor mi az az ''ipv4'' <inaktív> (gondolom a TCP/IP v4 protokoll, de mit keres a hálókártyáknál? ) Már csak az a kérdés hogy akkor mi az az ''ipv4'' <inaktív> (gondolom a TCP/IP v4 protokoll, de mit keres a hálókártyáknál? ), mit állítsak be neki IPcímnek ( ), mit állítsak be neki IPcímnek ( ), és hogy most minden rendszerindítás után ezt végig kell majd csinálni? Gondolom nem. Tehát: hogy lehet automatizálni? ), és hogy most minden rendszerindítás után ezt végig kell majd csinálni? Gondolom nem. Tehát: hogy lehet automatizálni? 
- 

- 

proximus senior tag Az utolsó 5-10 sort érdemes lehet beemelni, persze csak akkor, ha ez nem egy újraindítás után van, hanem egy modulpróbálkozás után.  Olyan csomi van fent, hogy isapnptools? Ebben vannak ISA -s cuccok kezeléséhez való parancsok(szerintem ezzel pont le is tudod kérdezni a karesz adatait). Olyan csomi van fent, hogy isapnptools? Ebben vannak ISA -s cuccok kezeléséhez való parancsok(szerintem ezzel pont le is tudod kérdezni a karesz adatait).
 A ''modinfo ne2k-pci'' -t próbáltad már? Vagy simán az ''ne'' -vel ugyanezt? A modinfo kidob olyat hogy ''parm:'' <-- ebből a sorból tudsz valós driverparamétereket kilesni, bár a felkészített modulok automatice tudni szokták, hogy mit-hogyan(persze lehet hogy nem árt ehhez felismernie a cumót ) )
- 

üzenetére proximus

üzenetéreA dmesg-et már megnéztem egyszer, de nem nagyon tudtam belőle kihámozni semmit... feltegyem netre, ''hátha'' te jobban érted?  Egyébként talán annyit tudtam kivenni belőle hogy fingja sincs róla mi van a hálókártyával. Egyébként talán annyit tudtam kivenni belőle hogy fingja sincs róla mi van a hálókártyával.
 Ja, és talán már mondtam, de inkább 2x mint 1x se: azóta PnP lett a kártya, de így se lát belőle semmit szegény. 
- 

proximus senior tag Először csak simán: ''modprobe ne2k-pci'', ha nem fogadja el, akkor jöhet a kártya irq jának és egyébnek a hozzárakása a parancshoz. Ja igen: van egy olyan parancs, hogy ''modinfo ne2k-pci'' (az ne2k-pci helyére írhatsz más modul neveket is  ), illetve ''dmesg'' így szimplán. A dmesg -ből tudsz mindenféle rendszer általi visszajelzéseket elemezni. ), illetve ''dmesg'' így szimplán. A dmesg -ből tudsz mindenféle rendszer általi visszajelzéseket elemezni.
- 

burgatshow veterán válasz  burgatshow

üzenetére burgatshow

üzenetéreHaggyuk reboot után elindult!!  
 Higyan tudom átállítani az alapértelmezett ablakkezelőt? Alapból gnome-ot keres de azt nem raktam fel mert nem tetszik! Vagy icewm vagy kde!
 A mandrake-os cumó még áll!
- 

burgatshow veterán Hali! Tudtok segíteni! 
 A múltkori hülyeség azt haggyuk mert az 1,0 uhu val próbálkoztam, most raktam fel az 1.1-est de megint a vesa-val szüttyögök! Mikor beírom hogy startx ezeket kapom:
 Skipping ''/usr/lib/X11/modules/fonts/libspeedo.a:spencode.o'': No symbols found,
 majd ugyanezeket kapom még:
 libGLcore.a:m_debug_clip.o
 libGLcore.a:m_debug_norm.o
 libGLcore.a:m_debug_xform.o
 libGLcore.a:m_debug_vertex.o
 Nem értem, ezeknek a fájloknak kéne vhova mutatni egy szim linkkel, vagy mi?
 Másrészt, hogyan tudom beírni a grubba a mandraket?
 Köszike a helpet!
 [Szerkesztve]
- 

WN31RD addikt Nem olvastam végig a topicot, tehát lehet, hogy már említette ezt valaki: 
 Próbáld meg a Knoppixot indítani CD-ről. Az felismer egy rakás hardvert, talán a hálókártyádat is, és akkor megnézheted, hogy milyen modult használ és milyen paraméterekkel. PCI-os kártyák esetén simán megy a felismerés, nem tudom, ISA kártyákkal mit kezd (ISA kártyás gépben még soha nem használtam Knoppixot), de egy próbát megérhet.
- 

proximus senior tag Na ez nagy hülyeség volt: a mozillában a vissza gombot nyomogatni    
Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Építő/felújító topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Hamarosan mind begombázunk?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az aláírásod
az aláírásod

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)