Hirdetés
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- PlayStation 5 nélkül kínál PlayStation 5 játékokat a Sony
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
Aktív témák
-
The7up
tag
Az az én sanda gyanúm, hogy sajnos nem.
Ha mondasz neki olyat, hogy ifconfig, akkor látni fogod, milyen hálókártyákat
lát. A lo nem számít, az egy virtuális hálókártya. Ami ezen felül van (hogy a
wlan kártya mi lehet, azt pontosan nem tudom) de gynúm szerint keress olyat
itt, hogy eth. Ha van, akkor király, nincs, akkor viszont a guglit kell
feltúrni, valami driverért... -
The7up
tag
Mit állítottál be, amikor azt kérdezte milyen videó kártyád van? A linux Radeon támogatása kissé izé.. vesaval szeret menni, a Radeon drivert nagyon nem egyszerű egy kezdőnek belehackelni...
És elő kéne hogy vedd a monitor könyvét is, hogy a korrekt frekvenciákat állítsd be. -
glett
tag
A logfile-ban lévő hiba érdekes, szerintem már ''fut'' egy X server, és másik videokártyát keres az ujabb X server indításához. Úgy tudom, hogy a PCI 2:0:0 az az AGP port, de ha nem így van, majd valaki kijavít

Lődd le az esetleg futó X-et, (pl ha jól emlékszem # init 3 paranccs rootként, és utána startx)
Ciao
glett -
glett
tag
Huhh... Ezekszerint még nem jó. Próbáld ki, hogy az xf86cfg-vel kapsz-e grafikus képet (ne ijedj meg, ha nincs egér)
A Frissítés szerintem ha máshogy megy, akkor a monitorban megy máshogy, az XF86Config fájlban csak a monitotodnak megfeleló értékeket kell, hogy megadd (hor. és vert. sync) valamint a felbontást és színmélységet. A ''Device'' szekcióban szerintem először ne az ''fglrx''-ert add meg drivernek, hanem mondjuk a ''vesa''-t, aztán ha már azzal megy, akkor lehet az ATI-driverekkel játszani.
Ciao
glett -
glett
tag
A /etc/X11/XF86Config fájlt kell szerkeszteni. (kis/nagybetű számít) Vagy kézzel szerkeszted (ha új vagy inkább ne) vagy az xf86config(szöveges) vagy xf86cfg (grafikus) programok segítségével. Nincs ötletem,hogy miért nem tudod root-ként elmenteni az új fájlt, ha máshogy nem, mentsd el más néven pl: /etc/X11/XF86Config.sajat és aztán kézzel átmásolod:
# cp /etc/X11/XF86Config.sajat /etc/X11/XF86Config
Hajrá!
Ciao
glett
Aktív témák
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest