Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RAM topik
- Asztrofotózás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
"...tök hivatalos nvidia driver, mint írtam is, fel is sikerült tenni (valamilyen mértékben / formában) csak működni nem sikerült neki..."
Rossz helyre addresszálod a panaszt, szólj az nV-nek, miért ilyen hulladék a driverük.
"...Azt meg azért nézzük már reálisan hogy az ilyen terminálos sudo-s apt-get-es telepítgetések úgy kb 20 évvel ezelőtt voltak korszerűek, amikor a dos volt a másik rendszer. Csak azóta kettő évtized eltelt, jóreggelt..."
Irodai felhasználásra, netezésre, filmnézésre, játékra, zenehallgatásra bőven meg lehet lenni parancssor nélkül is. Nyugdíjasok is használnak Ubuntut, parancssornak nyomát sem látják, mégis megy nekik a dolog.
Persze ha nem támogatott hardvert veszel, az elsősorban a Te sarad, nem a rendszeré. Én a harmadik Thinkpadet használom Ubuntuval és egyszer volt egy kis szívás az intel videodriverével, de ezenkívül soha semmi.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
A mulattságos az egészben az, hogy ez a driver kérdés pont így működik linuxon. Soha nem telepítettem / töltöttem le kézzel semmilyen drivert. Még egy 3G modem stickhez sem.
Ha bedugom megy, ha zárt driver kell, akkor felajánlotta, 2 kattintással telepíttem.Gyakorlatilag, annyi idő alatt fullra felhúzok egy linuxos gépet progikkal/saját beállításokkal, amennyi idő alatt egy win7nél végeznék a telepítés+driverekkel. És akkor jönnek a progik.
De mondok valamit, próbáld felrakni a Mac OS X-et. Találsz hozzá drivert? Nem? Nahlátod.
Továbbra is "jó" hozzáállás, hogy ha valami linuxon nem megy, akkor a linux egy szánalmas szenny, de ha winen üt be a dolog, akkor mindenki más hibás, hogy miért nem megy azon a nagyszerű, és sokak által használt fizetős OSen.
Sajnálom, de nem való Neked a linuxozás. Szenvedj, és add át az erőforrásokat a win gépezetének. Az mindig jobb.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Syl
nagyúr
Én megmondtam előre, hogy bajod lesz ezzel a két vga-s géppel. A másikat javasoltam, amiben csak az intel HDakármi van.
Egyébként ha azt hiszed, hogy felteszed a gépre a win7-et és az majd magától megoldja a drivereket, nagyon tévedsz. Neked kell majd dvd-ről installálgatnod, mert nagy valószínűséggel még a laptop lan kártyáját sem fogja látni.
A win7 vga ügyben engem az irodában már megszívatott. Az új gépre felraktam minden drivert és így szépen működött pár hónapig. Ekkor jött egy vindózápdét valami hwql vagy mifene intel hd driverrel. Szépen befrissítette és utána nem indult el a gép. Köszike ms!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BoB
veterán
Kérlek azt vedd számításba, hogy ezeket az operációs rendszereket ingyen használhatod, és nagyon sok disztónál csak önkéntesek dolgoznak a projekten akik szabadidejüket felhasználva igyekeznek azon hogy minél több ember élvezhesse azt.
Ezért is sántít ha MAC OS-el vagy Win-el hasonlítjuk össze.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
törölt tag
Nekem Debianon ugyan úgy nem sikerült az Optimusos NVidia beüzemelése. És még a 319.12-sel sem fog menni, mert bár Testing/Unstable van fent, de nincs Xserver 1.13 és xrandr 1.4. Holott elvileg már 1,5 évvel ezelőtt volt Linux-"kompatibilis" Optimusos driver. Volt a lószart!
"Szívás ez hogy 2013-ban egy korszerű oprendszer ennyire képes"És egy év múlva:
NVIDIA Has Major New Linux Driver: Optimus, RandR 1.4
"NVIDIA announced the 319.12 Beta Linux graphics driver announcement this morning. While the number may seem mundane, this is a very exciting NVIDIA Linux graphics driver update. It presents work that will benefit the agonized NVIDIA Optimus Linux users, provides new RandR functionality, and other new features.The 319.12 Beta is the first NVIDIA Linux graphics driver in the 319.xx series and it offers a significant number of user-facing changes. Among the great work to find with the NVIDIA 319.12 Linux graphics driver beta includes:
NVIDIA OPTIMUS!"
Így ha bármi bajod van a kártyáddal Linuxon, fordulj bátran a [nemtetszést kinyilvánító] hasz-ekkel az NVidiához. Rájuk tartozik.
===
Picit finomabban ha kérhetem![ Módosította: Neil Watts ]
-
quailstorm
nagyúr
Az a legjobb mikor megcsinálod, majd jön egy frissítés, és hazavágja az egész oprendszert
mucommander: ne erőltesd, amire csak lehet keress natív alternatívát, jobban jársz. Tudom hülyén hangzik, de amíg a berögzült appokat akartam, addig én is csak szívtam.Az intel IGP az elsődleges VGA. Kikerülni/kikapcsolni nem lehet, csak rajta keresztül belenyúlni az nVidiába. Én utálom ezt a megoldást. Bár windowson többnyire működik. Energiatakarékosságra tényleg jó.
a bumblebee meg nem egy laptopon nem tud mit kezdeni az nVidia kártyával...Esetleg próbáld meg felrakni a legeslegfrissebb nVidia drivert. Asszem 319 beta.
A Steam megmenti a platformot, remélem még nem formáztad a merevlemezt.
nV 319 beta with optimus support!
Takarítsd le a picsába az összes drivert, tiltsd le a nouveaut(open source nvidia driver). és csináld amit a valve írt. ez a repója de a parancsokat fentebb linkeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Háztartási gépek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest