Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz lionhearted #9596 üzenetére

Sajnos azt hiszem igazad van, tényleg nem nekem való a linux. Régebben lett volna nekem való, amikor még volt kedvem és időm "gépezni" a "gépezés" öröméért, mert volt egy probléma amit meg tudtam oldani. Manapság az ilyen jellegű problémák inkább idegesítenek, mint kihívást jelentenek.

Azoknak látom passzolónak a linuxot, akik inkább gépészkedős beaállítottságúak, szeretnek bütykölni, berhelni a rendszerrel. Azoknak, akiknek nem probléma, hanem öröm, ha a számítógéphasználatra fordított időben a gép üzemeltetése és használata között nem baj, ha arányeltolódás van az üzemeltetés irányában.
    Én a gép mindennemű üzemeltetését olyan kiesett időnek élem meg, ami tök felesleges, és az üzemeltetést az adott céltól (böngészés, levelezés, játék, képszerkesztés, zenehallgatás) elvont halott időnek tartom. Van akinek ez is jó móka, de nekem nem.
    Nem tudom sikerélményként, eredményként megélni, ha működésre tudok bírni egy drivert, mert a gép 100%-os működtetése nem cél, hanem eszköz.

Nem tudom, mennyiben használ több erőforrást a windows, de ha azt vesszük, akkor sajnos a linuxnak esélye sincs kihasználni a gép erőforrásait, lévén hogy nem tudom az erőforrásokat használó drivert működésre bírni. Azt hiszem, hogy bár nem szeretem, de ebből kifolyólag a windows abszolút előnyben van, mivel annak legalább esélye van használni az erőforrásokat.

Két dolog lett nyilvánvaló nekem ebből a kalandból, hogy a jövőben kizárólag előtelepített oprendszerrel szerelt gépeket veszek meg, illetve ha csak egy lehetőségem lesz rá, maradok a Mac-nél, mert eddig a lehető legkevesebb szenvedést, gépészkedést igényelte, amit nagyon díjazok.

Összességében katasztrófaként élném meg, ha nap mint nap arra lennék kényszerítve, hogy akár a munkám során, akár itthon linuxot használjak.

sh4dow: érdekes de nem tűnik hulladéknak annyira az nvidia hivatalos drivere, mert eltérően más tapasztalatoktól, aránylag használható, könnyen kezelhető felületű telepítőjük is van. Működni nem működik tőle a driver, de legalább látszik valamiféle törekvés. De ha ez a szüttyögés csak szegény nvidia videokártya tekintetében állna meg, akkor elismerném hogy ők a hibásak, de szerintem még a nagyon szemellenzősök is elismerik, hogy a linuxos drivertelepítés azért messze van attól amit úgy az elmúlt 10-15 évben felhasználóbarátnak mondtak.

Most már csak egy csakazértis megcsinálom dologtól vezérelve, azt valaki fejtse már meg nekem hogy a mucommandert hogy teszem ki a dockra. Mert a driver egy dolog, de hogy ezt sem tudom kitenni, ez azért nagyon bosszant.

Új hozzászólás Aktív témák