- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gyulank #40344 üzenetére
Nekem a Linux Mint egesz korrekten ment egy regi HDD-s gepen. Elotte Windows 10 volt, az allandoan akadt, mert folyamatosan irt a lemezre. Levelezo nem volt benne csak Firefox. Legtobbszor nekem bongeszes kozben szokott elfogyni a hely, ha sok ablak nyitva van. Gondolom ha beallitom, hogy restore previous session, akkor a lemezre menti, es az megeszi a helyet, ha tobbezer tab nyitva van, mint nalam altalaban. Mondjuk a munkaszervezes gond ezzel kapcsolatban. Sokszor elkezdek irodalmazni egy temaban, ami tobbszaz lap megnyitasat jelenti, aztan hetekig tart feldolgozni oket, addig meg nyitva vannak a hatterben. Arra meg ragyulik mas tema is, ami akkor eppen erdekel, aztan van, hogy elsikkad az egesz, vagy nagyon sokat vissza kell lapoznom, hogy visszerjek ugyanahhoz a temahoz. Mar regota kuzdok ezzel. Most a legjobb megoldas, ha egy ilyen sessiont-t kiirok egy konyvjelzo mappaba, aztan kesobb meg onnan folytatom, ahonnan abbahagytam, de meg ez is viszonylag gagyi, mert minden bezarasnal ujra kell menteni es torolni a regit, hogy a valtozasokat is kovesse. Nem igazan talatam meg erre jo megoldast. Valszeg irok majd egy bongeszo plugint, ami automatikusan koveti a munkamenetet, es kimenti az eppen nyitott lapokat egy szerverre. Azt hiszem talan mar van ilyen, ez igeretesnek tunik: [link]
-
válasz
gyulank #40344 üzenetére
Nekem kb. 6 éve van egy Kingston 128-as SSD-m, azóta arról megy a masina. Mondjuk a swap nem azon van. Kb.100GB van tele rajta, abból kb. 15 az OS, 5-6 a levelezés, meg az ilyen thumbnail, stb., amit a Rawtherapee meg a Dolphin odagenerál, meg az a pár cucc, amit a /home-ban tartok, a többit egy virtuális WIn10 foglalja (ami csak azért van ott, hogy legyen helyben is).
Amúgy nem csak a /home használható adattárolásra, én csináltam egy /store mount point-ot, ott vannak az adataim, be van könyvjelzőzve a filekezelőben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- iGO Primo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Építő/felújító topik
- GTA V
- PlayStation 5
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest