Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz gyulank #40344 üzenetére

Nekem a Linux Mint egesz korrekten ment egy regi HDD-s gepen. Elotte Windows 10 volt, az allandoan akadt, mert folyamatosan irt a lemezre. Levelezo nem volt benne csak Firefox. Legtobbszor nekem bongeszes kozben szokott elfogyni a hely, ha sok ablak nyitva van. Gondolom ha beallitom, hogy restore previous session, akkor a lemezre menti, es az megeszi a helyet, ha tobbezer tab nyitva van, mint nalam altalaban. Mondjuk a munkaszervezes gond ezzel kapcsolatban. Sokszor elkezdek irodalmazni egy temaban, ami tobbszaz lap megnyitasat jelenti, aztan hetekig tart feldolgozni oket, addig meg nyitva vannak a hatterben. Arra meg ragyulik mas tema is, ami akkor eppen erdekel, aztan van, hogy elsikkad az egesz, vagy nagyon sokat vissza kell lapoznom, hogy visszerjek ugyanahhoz a temahoz. Mar regota kuzdok ezzel. Most a legjobb megoldas, ha egy ilyen sessiont-t kiirok egy konyvjelzo mappaba, aztan kesobb meg onnan folytatom, ahonnan abbahagytam, de meg ez is viszonylag gagyi, mert minden bezarasnal ujra kell menteni es torolni a regit, hogy a valtozasokat is kovesse. Nem igazan talatam meg erre jo megoldast. Valszeg irok majd egy bongeszo plugint, ami automatikusan koveti a munkamenetet, es kimenti az eppen nyitott lapokat egy szerverre. Azt hiszem talan mar van ilyen, ez igeretesnek tunik: [link]

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz gyulank #40344 üzenetére

Nekem kb. 6 éve van egy Kingston 128-as SSD-m, azóta arról megy a masina. Mondjuk a swap nem azon van. Kb.100GB van tele rajta, abból kb. 15 az OS, 5-6 a levelezés, meg az ilyen thumbnail, stb., amit a Rawtherapee meg a Dolphin odagenerál, meg az a pár cucc, amit a /home-ban tartok, a többit egy virtuális WIn10 foglalja (ami csak azért van ott, hogy legyen helyben is).

Amúgy nem csak a /home használható adattárolásra, én csináltam egy /store mount point-ot, ott vannak az adataim, be van könyvjelzőzve a filekezelőben.

Új hozzászólás Aktív témák