- Milyen videókártyát?
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thocy a ZAGY
tag
Kicsit túl van misztifikálva a történet. 5 gépben cseréltem HDD-t SSD-re az elmúlt kicsit több, mint 5 évben. Mindegyik Ubuntu aktuális verzióval telepítve, majd folyamatosan frissítve a legújabb változatra. Soha semmit nem állítgattam az oprendszer alapbeállításain felül, minden az SSD-ken van, mégsem akar megpusztulni egyik sem. Vegyesen Samsung (830, 750) és Intel típusok (520, 530). Működik és kész. Természetesen van biztonsági másolatom minden lényegesebb dologról, így ha mégis elromlik, veszek másikat és nincs tragédia.
-
King Unique
titán
Nyilván nem létszükséglet, mondhatni inkább felesleges. Az itteni SSD topikokban sem szoktak efféle túlkíméléseket javasolni. Valamint úgyis a vezérlő fogja előbb beadni a kulcsot, mintsem egy kis plusz írás gondot okozzon. Amiből nem mellesleg elég sokat kibír a legtöbb típus.
(#28851) holyseat:
Amikor én bő 2 hete próbálgattam, akkor sok esetben pendrive-ról bebootolni sem tudtam normálisan...Nem tudom azóta javították-e ezt a hibát az ISO-knál... -
Azért a linkelt SSD cikket nem nagyon ajánlgatnám.
Én meg bizony ajánlgatom. Te kiragadtál egyetlen dolgot és idézed teljesen rosszul, mert szó sincs a cikkben arról, hogy HDD-re viszatenni a gyakran módosuló/swap könyvtárakat!
Rengeteg ellenőrzési és optimalizálási parancs, beállítás van a cikkben. Amit te kifogásolni próbálsz elég figyelmetlenül, azt olvasd újra:
"Ha rendelkezünk HDD-vel is, megfontolandó a /var könyvtár (gyakran módosuló adatok) és a swap HDD-re rakása.
Megfontolandó, mert az SSD-t kímélni akarjuk az írástól.
de itt van a cikk másik bekezdése direkt neked:
Ha a swap SSD-re kerül, próbáljuk csökkenteni a swap használatot a swappiness érték (alapértelmezésben 60) csökkentésével.
Ehhez írjuk az alábbi sort az /etc/sysctl.conf fájlba:vm.swappiness=10"
Egyébként találsz még valami kifogásolhatót az SSD-s írásban? Netán írnál egy sokkal jobbat?
Legyen a I/O scheduler a noop vagy ez is marhaság, maradjon a deadline!? Miért jobb az előbbi?
Ugye, hogy nem!
Akkor köszönjük a téves alapokon nyugvó kekec hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged