Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Kendek #26908 üzenetére
Nah, túl vagyok pár helyreállításon
Megpróbáltam vagy 3 féleképp beírni az adatokat a fájlba, de mindíg behal a rendszer. Jelenleg ki van minden új sor törölve a xorg-ból.
Nem írna meg valaki egy lefagyásmentes sort 1680x1050 60HZ-hez?
Itt vannak az adatai1680 X1050 felbontásra:
Vízszintes frekvencia(kHz): 64,674
Függőleges freki (Hz) 59,883
Képpontóra frekvencia (MHz) 119,000
Polaritás: +/-Szinkronizáció
Vízszintes 30 ~ 81 kHz
Függoleges 56 ~ 75 HzRemélem ezeken kívül semmi nem kell.
-
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek #26824 üzenetére
Szia,most csak kíváncsiságból feldobtam a ubi 8.10 pöcre ment az egész csak engedélyeztem a zárt meghajtót és újra indítás után egyből van net.Sajnos csak az a gond,hogy már elég régi a 8.10 de amikor ismerkedtem az ubuntuval és feltettem akkor csodálkoztam is,hogy milyen szépen megy a instalállás.De az újabb kiadások bele rondítottak ebbe a képbe mert itt nem tudom így feltelepíteni a wifi driver.Már a 9.10 is gond volt és ott is akadozott a telepítés.Nem tudom,mi okozza a gondot mert annyira nem értek a linuxhoz csak azt látom,hogy ami működött a régi kiadásban az most nem megy.
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek #26817 üzenetére
Szia,köszönöm a válaszodat,nem próbáltam a windows drivert bekalapálni a linux-ba de régen láttam egy cikket róla eddig nem kellet mert ment alapból a wifi.Most az egyik partíción a notihoz adott vista van + ha kell meg van a gyári drivereket tartalmazó cd is.Hogy egyértelmű legyen milyen wifi kártya van a gépbe itt van róla a kép.ezt már régóta támogatja az ubuntu ezért nem is értem,hogy mi lehet a gond.
Most elindítottam a kubuntut és a wifi vissza jelző led világit de mégsem tudok csatlakozni a hálózathoz,lehet hogy a jogosultságokkal van a gond? -
Eastman
addikt
válasz
Kendek #26788 üzenetére
Xubuntu 10.04 (9.10) bejelentkezés gondok.
No, sikerült bejutnom.Az ubuntu.hu -n is leírt megoldás:
1. A bejelentkező képernyőn alul az xterm felületet kell kiválasztani.
2. sudo apt-get purge gdm
3. sudo apt-get install slim
4. sudo startx
5. Bejelentkezés után: Főmenü > Beállítások > Felhasználók és csoportok6. Új felhasználó létrehozása - új felhaszn. név, új jelszó - neki rendszergazdai jogok!
7. Régi felhasználó törlése.
8. Újreindítás.
9. Bejelentkezés az új beállításokkal....egyenlőre műkszik...
-
danaboy
tag
válasz
Kendek #26764 üzenetére
Mint említettem paranoiás vagyok.Nem csak képletesen, orvosi értelemben is.
Azt hiszem teljesen fölösleges lenne ezt itt tovább fejtegetnem.(Tisztában vagyok vele, h a titkosszolgálatok elől elbújni így nem igazán lehet. Max. nem azonnal találnak meg, ill. megnehezítem a dolgukat.)
Más értelemben, csak a magyar IPk előtt zárt oldalakhoz való hozzáféréshez tudom elképzelni, h hasznos. Erre viszont elég egy on-line anonim proxy, ahol beírom a linket és már megy is.
-
-
törölt tag
válasz
Kendek #26644 üzenetére
hmm, tényleg, ezt benéztem
a xorg verziót néztem véletlen, az meg ugye 1:7.5, és ezt néztem el 1.7.5-nek...azért akarok újabb verziót feltenni, mert hiába igazítják a csoamgot a kiadáshoz, de sajna a jelnlegi kiadással nm megy rendesen a hardverem. most még megpróbálom a frissebb kernelt (.33-ast és .34rc7-et is feltettem próbaképpen).
sajnos ez a hardver nem enged sok választási lehetőséget. amiket eddig próbáltam rajta azok közül csak az uborka és az f13 ment, de compizzal azok is fagynak (suse11.2 és 11.3 valamint sabayon 5.2 már a home screenig se jutott a live cd-ről). szóval most próbálok valami megoldást találni, mert szeretném kihasználni a gépet, ha már megvettem.
-
törölt tag
válasz
Kendek #26610 üzenetére
hajajj, de még hogy fennáll
most küzdök az ablakkezelőkkel, mert gnome alatt nincs window decorationés nem tudom, hogy hol lehet átállítani. meg ez is egy halál idegesítő dolog, hogy az az ablak kap fókuszt, amifölé viszem az egeret (e16)...
tulajdonképpen a jó kis metacity-met szeretném visszakapni compiz-zal meg screenletekkel. -
törölt tag
válasz
Kendek #26605 üzenetére
valamiért nem akar elindulni a compiz a bootolás után. nem is értem, úgy tűnik, hogy magától borult meg, mert sem update, sem egyéb szoftver install nem volt az elmúlt napokban, ami ehhez köthető (csak a chromium frissült). és ha meg kézzel betöltöm, akkor meg szétfagy a rendszer rövid időn belül. most megnézem, hátha az új xorg cuccal megy, meg hogy képes-e bebootolni az új kernel egyáltalán, mert az előbb nem ment (igaz akkor a pae verziót próbáltam, most nézem a simát).
szerk.: nos nem bootolt be... viszont most openbox-szal van legalább window decoration -
-
törölt tag
válasz
Kendek #26600 üzenetére
igen, mait most kifejtettél, azt tapasztaltam, és megígértem magamnak, hogy soha többé nem csinálok ilyet
de mostmár muszáj kivárni, mert különben ugrott a /home partícióm...
nem emerald, hanem metacity elvileg, de ezt hol lehet állítani? bár mondjuk akárhogy nézem, de compiz nélkül nincs átlátszóság sajna. meg egy rakás dolog még nem megoldható (péládul a pidgin össze-vissza dobálja fel a párbeszédablakokat, ha nem állítom be compizban, hogy fix helyre tegye).
-
törölt tag
válasz
Kendek #26580 üzenetére
köszi! ez a gnome-gmail-notifier elég jónak tűnik. kár, hogy nem lehet benne egy kattintásra olvasottnak jelölni a leveleket, de amúgy minden mást tud, amit szeretnék
megpróbálom a -.34-es kernelt, hátha azzal jobban megy majd a rendszer, mert időnként sajna kifagyogat, meg most a compiz hülyéskedik megint
gondolom valami nem teljesen kóser az inteles vga meghajtóval.
-
spammer
veterán
válasz
Kendek #26521 üzenetére
Az indítópultba beírva lefutott a parancs, köszi
rc2-es megoldás nem ment, nem tudom miért, de a lényeg, hogy így megy
(#26520) Nkboy: köszi neked is!
Amúgy xorg.conf -om nem volt, ma csináltam egyet xorg -configur -ral, de nem töltötte ki jól, mert következő bootnál fekete képernyő fogadott
Recovery módban töröltem is a xorg.conf-ot.
-
spammer
veterán
válasz
Kendek #26518 üzenetére
Köszi, de sajnos nem működik
Beírtam az rc.local -ban az exit 0 elé, de reboot után nem módosította az értéket.
Utána gedit-tel csináltam egy filet, beleírtam ezt a sort, elmentettem /etc/rc2.d , jobb klikk permissions résznél kipipáltam az allow execute -ot, de ez sem módosította boot után..
Mit csinálhattam rosszul?
szerk: a parancs egyébként pontosan így van terminálban:
synclient LTCornerButton=2 (az előbb elfelejtettem az egyenlőség jelet)
És van még 1 kérdésem (csak hogy ne unatkozzatok
): ha bootoláskor nincs bedugva az USB-s egér, akkor rendszerbetöltés után már hiába dugom be, áramot kap, de meg sem mozdul. Ez normális? Ha rendszerbetöltés előtt rá van dugva és úgy tölt be, akkor okés. Nehogy már egy usb-s egeret ne tudjon kezelni alapból
-
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #26511 üzenetére
Igen, karakterre pontosan megegyezik a név, bár elég hosszú nevük van, kipróbáltam, hogy átnevezem egy karakteres nevekre, de úgy is lefagy, szóval máshol lehet a probléma.
Amikor manuálisan kell kiválasztani, akkor is egyből a film mappájában lévő fájlt ajánlja, innen már csak egy lépés lenne, hogy hozzá is rendelje, de nem értem, hogy miért akad el... -
törölt tag
válasz
Kendek #26435 üzenetére
nem kell törölni a közteseket, át is lehet mozgatni. én is tettem ilyet, mikor a win az eredeti egész, mindösszesen 80GB-nyi partícióból több lépésben a mai 8,8GB-re csökkentettem. a win partíció nem mozgott, csak az Ubuntu /. ez utóbbi egyszer nőtt is, a /home-mal együtt.
a rendszermentést is látom, már van kulcs. majd próbálgatom.
-
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #26407 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de ezt a "problémát" én úgy oldottam meg, hogy miután az ubuntut kipróbáltam, egy-két hét után lepucoltam a gépemről a windows-t, igy már nem kell félnem, hogy windows alatt futtatható és a tudtomon kívül első nekifutásra is rendszergazdai jogokkal bíró programok kerülnek a gépre.
Nálam ez kvázi sokáig tartott, és sok ember összehangolt munkáját igényelte, mire sikerült az agyamat megfertőzni a linux-szal () , de most már fizikai fájdalmat jelentene, ha otthoni gépen windows-t kéne telepítenem.
Sokat kell még tanulnom a használatáról, de rajta vagyok az ügyön. Bizonyára linuxra is vannak vírusok, de kicsi az esélye, hogy belefut az ember.Szerk..: rossz helyre címeztem a választ...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #26290 üzenetére
Én annyit tudok, hogy mielőtt jött a 10.04. 20-as végezetű volt a kernel, akkor jött a 21, és most frissült 22-re. Most win alatt vok, hülyeséget meg nem akarok írni, hogy egészen pontosan milyen.
A drivert csak azért kérdeztem, mert csinál olyat asztalin, hogy beadja a hátteret, és áll... tölteni nem tölt, és egyszercsak beadja a alső, felső menüt.
Notin (GMA4500) meg pl, az van, hogy ha olyan kedve van, akkor úgy indul el a rendszer, hogy a navigáló ikonok hiányoznak az ablakokról, tehát a nagyítítás kicsinyítás bezárás...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #26285 üzenetére
Király. Kivette a felhasználó nevet is, de az nem lényeg.
Az nem is kell.
Köszi.
Na viszont tényleg. Eszközmeghajtókban feldottam a 4870-hez a drivert, csinált is valamit, vagyis írta, hogy letöltés telepítés. Ehhez a kártyához ez elég, vagy töltsem le az AMD oldaláról a kártyához megfelelőt?
Na meg a másik kérdés, akkor az SPDIF-re nincs valami tipp?
Más, a kernel gyorsan frissítve lett, már itt is van a 22-es.
-
válasz
Kendek #26243 üzenetére
Csak a miértre lennék kíváncsi
És persze a megoldásra. Mivel itthon is volt olyan, h egyszer csak nem megy az oldal FF-el. Seamonkey feltesz, megint tudom használni egy darabig. A vége az lett, h virtuális gépen (linux mint alatt) utaltam, ami kívülről kicsit paranoiás viselkedésnek tűnhet, de nem volt más...
(#26247) Nkboy: Holnap ránézek, köszi
-
Traxx
őstag
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #26198 üzenetére
Azt állítsd be, hogy ne legyen title bar.
(#26189) Sianis: Talán ideje lesz más window decoratort, vagy akár ablakozót néznem. Nem értem miért kell szétcseszni egy több évtizede jól működő rendszert.
Nyitott vagyok az új, innovatív dolgokra (pl. wines ribbonok nagyon bejönnek), de ez a túrjuk szét a title bart és rakjunk bele minden haszontalan dolgot nem tetszik.
-
válasz
Kendek #26195 üzenetére
Na, most felraktam az új 10.53-as Opera bétáját, most abban sem megy az a JAVA-s cucc, de a beállításoknál is eltűnt a lehetőség az állítására.
Mindenesetre, ha valakit érdekel, mint mindig, most is csináltam egy Standard Skin átalakítást, hogy a gyorshívó kerete és az előnézeti képek is kissé átlátszóak legyenek, ezt megosztom szívesen. -
válasz
Kendek #26195 üzenetére
Itthon nekem is megy (igaz normálisan csak FF-el, de ez az oldal sara, nem támogatják az operát). Java plug-in fent van (mint írtam seamonkey-el megy az oldal). Már leszedtem/visszatettem az összes firefox, sun java-hoz kapcsolódó csomagot de nem akarja az igazságot
Annyit még hozzá, h a gép amin szenvedek egy chrunchbang (8.10) rátelepített ubuntu-desktop-al és frissítve 9.04-re... -
Gerisz
addikt
válasz
Kendek #26184 üzenetére
Nem, hogy sikerült, de egyből kivágta, hogy nesze itt van hülye gyerek ne szenvedj már velem annyit!
Eddig nem tudom miért nem tette meg, viszont volt kép a "rendes" telepítésnél, kivéve a winyókat nem adta be, hogy választhassak, de text módban minden ment szépen.
De már reggelre jönni kellett melózni és hunytam.
Ezt Joomla! cuccot kellene megtudogatni, hogy összedobjak egy honlapot. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #26170 üzenetére
Aha...
Tehát akkor inkább a 32bitest rakjam, és ha nem használja akkor jöjjek kérdezni, hogy mi kell?
Csak most a flash-el nem akarok szívni.. Me most ugye 2 oldalról 2 félét hallok, hogy jó, vagy nem jó.. És nem akarok mellé lőni. Legyen már jó, ha már megcsinálom.
(#26172) Kendek: Őszintén szólva 64-est raknék.. Csakhát ez így nem hangzik túl jól, h vkinek jó, vkinek nem. Bár lehet megpróbálom, aztán ha nem lesz jó, akkor max reinstall... és akkor már 32bit.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #26155 üzenetére
Nem nyílt csoport igazítja hozzá, hanem maga az amd.
Jelenleg az 5xxx mobility emiatt csak a 10.04 ubin használható teljes értékűen, mert az amd ide fejlesztett egy drivert, és bekerült a repóba. Tudom, mert nekem ilyen van.
Más disztróról egyelőre nem is álmodhatok emiatt.
-
Gerisz
addikt
válasz
Kendek #26137 üzenetére
A synaptic megmutatja mi van telepítve?
Hogy fent van-e valamelyik driver?
De ha nem tesz fel az AMD driver csomagot akkor mi a p1csáért írja ki?
Tisztára megszédít de akkor is megcsinálom. Csak azt nem értem, hogy feltettem a 9.4-et, frissítettem 9.10-re, majd kicseréltem a 8800GT-t az 5850-re. leszedtem az nv drivert, feltettem ugyan így a catalyst-to és rendben volt minden. Majd megint frissítettem a 10.4-re és meghalt a rendszer fglrx hiba üzenettel frissítés közben.ntomka: Mert a telepítést sem tudtam megcsinálni grafikus módban. De ez a 10.4 hibája elvileg.
-
Gerisz
addikt
válasz
Kendek #26133 üzenetére
Összekuszáltam mindent.
Úgy telepítettem fel a rendszert, hogy text módban és kivettem a telepítendők közül az fglrx-et, mert csak így kaptam képet ha nem telepítette.
Utánna leszedtem a 10.4-et feltettem ahogy írja az AMD, hibát dobott és ezeket írta törött csomagnak ezeket leszedtem a synptic-kal, majd próbáltam a fglrx-et de az is hibával nem fejeződött be konzolban. (nem tudom mit írt)
Majd 10.3-at és az se jó.speedfire az update-et csináltam, az upgrade-t nem
-
moma
őstag
válasz
Kendek #26101 üzenetére
köszi ez volt a gond
amúgy baromi jól néz ki a terminál ezzel a lila színnel lucidban
meg egyáltalán már 3 napja használom a default témával az ubuntut és még mindig tetszik. ilyen még soha nem volt.
Speeedfire: szerintem inkább azt nézd, hogy érzésre gyorsabbak e a dolgok. mert ez a memória ügy ez nehezen összehasonlítható, mert a linux más szellemben kezeli a memóriát-t, nem igyekszik üríteni azt, ha nem kell valaminek a hely.
-
spammer
veterán
válasz
Kendek #26098 üzenetére
Laptop wifi (Broadcom). Az a baj, hogy ha beszarik, akkor mindig kábelezni kell, hogy le tudjak szedni vmi drivert vagy vmit hozzá, így elég gáz
Pedig tetszene, de nem tudom mi baja lett.
A sleep módot már nem is említem, mikor felébresztem a gépet összevissza villog a kép, meg szétesik meg stb. Így még mindig nem lesz használható a rendszer.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek #26088 üzenetére
Köszönöm, mindjárt meg is nézem.
Még egy kérdés, amit most vettem észre: Véletlenül megnyomtam a billentyűzeten az alvó gombot és le is ment alvóba a gép, viszont amikor visszajött, akkor az istennek sem sikerült életre keltenem a WLAN-t. Ezt már másik notinál is megszenvedtem. Van ennek valami trükkje?
-
válasz
Kendek #26079 üzenetére
Nekem tölt rendesen azzal nincs bajom, csak miért eszi a procit? Mondjuk van kraft de feleslegesen nem akarom melegíteni a vizet
(#26080) TrollBalint a multimédia rendszer választóban tudod állítani az alapértelmezett videó kimenetet (pl.: ezt fogja használni a böngésző). A lejátszókban (a normálisabbakban) meg külön tudod állítani, de ha a totemet használod az a rendszer beállítást fogja használni.
-
Robyka
aktív tag
válasz
Kendek #26045 üzenetére
50 gigás partícióra tenném akkor. 270 giga pedig maradna a letöltéseknek.
30 gigát gondoltam a rendszernek.
Találtam egy képet [link]
Itt a képen megvan adva elsőnek a rendszernek 5000MB az nekem lesz 30000MB, második a swap az mondjuk lesz nekem 2000MB a többi meg itt a képen megvan adva adatnak, az nekem mi legyen?
Akkor így maradna nekem 18000MB.
Adjam még énis így?
Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Telekom mobilszolgáltatások
- Próba
- Villanyszerelés
- Formula-1
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest