Hirdetés
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
raczger
üzenetére
1. Ha a barátodnak az van, miért nem kéred meg, hogy mutassa meg, hogyan kell megcsinálni?
egyébként ez kell neked: https://gna.org/projects/grub4dos/ (bár én sem javaslom, a grub pontosan az ami kell neked, egyszerű választó)
ha viszont ragaszkodsz a wines bootloaderhez
-/boot/grub/menu.lst file-odat rámásolod a win meghajtódra
-átiratod az mbr-t windows telepítővel (pártucat hozzászólással ezelőtt volt róla szó)
-bebutulsz winre, feltelepíted a linken levő cuccot
-boot.ini-ben kell egy ilyesmi sor: C:\grldr.mbr="Start Ubuntu"
-felülírod az automatikusan telepített menu.lst file-t a sajátoddal
-megnézed működik-ehozzáteszem, ezt én így még nem csináltam, magam írtam a menu.lst-t win alatt, de szerintem ennek így működnie kell
2. próbálj meg a nosplash boot-opcióval bootolni ubiba (most nem tudom melyik gombokat kell nyomni így hirtelen és nincs kedvem rebootolni, de mintha kéne egy ESC a grubban, aztán az alap sor rámész és e-t nyomsz, aztán rámész ott a kernel kezdetű sorra és megint e-t nyomsz, odaírod a végére h nosplash, enter, aztán b)
így elvileg látni fogod min szöszöl annyit a gép
az ubuntu logo helyretételéhez: sudo gedit /etc/uspash.conf , beállítod a felbontásod, aztán sudo dpkg-reconfigure usplashha jobban belegondolok, csak az első két sort akartam leírni... nagyon jó kedvemben találtál

Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest