Hirdetés
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Valószínűleg késnek majd a Valve új Steam eszközei
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Milyen széket vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Dead Zone
üzenetére
A bubi alapesetben a desktop felhasználóknak az ufw nevezetű tűzfalat ajánlja. Ez egy cmdline-os interfésze annak a rétegnek, ami az iptables-re épül rá, és kissé emberközelibb módon teszi lehetővé a szabályok kezelését. Ha csak egy "kifelé minden, befelé semmi" szabály kell, akkor parancssorból: sudo ufw enable.
Erről bővebben ánglisul itt olvashatsz [link], illetve magyriul errefelé, bár ez utóbbi kicsit régebbi. Ehhez a parancssori készséghez készült egy gtk alapú interfész is gufw néven, ami már jobban emlékeztethet a winnyózos falak ablakaira. Be lehet állítani neki gyakorlatilag mindent, ami egy average joe-nak kellhet.
A virusírtót meg nem aszondom h felejtsd el, de FYI a desktop gépen én is most cseréltem a kormosodó XP-t le egy kubuntura, mivel gyanítom h a családnak sikerült egy olyan malware-t találni, amire nem volt felkészülve az avast sem. Ennyire meg véd az is, hogy binugzot használsz, míg malware-ek gyakorlatilag csak winnyózhoz készülnek. Persze találhatsz mutatóba valamilyen binugzosat is, ha igen szorgalmasan keresed, de valamiért nem akarnak terjedni ezek.
(#41705) RBJ én sem vettem észre h lassabb lenne. Szerintem elég jól megcsinálták a KDE4 verziókat a csomagkezelőből és a szoftverközpontból is. Ha valami lassú, akkor ott rendszerszintű probléma lehet a háttérben.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Valószínűleg késnek majd a Valve új Steam eszközei
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- HP EliteBook 640 G11 Core Ultra 5 125U 1 év gar
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 8250, 8-16GB RAM, SSD, NFC, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Eladó Apple iPhone 14 128GB kék / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest