Aktív témák
-
válasz
pinnacle
üzenetére
A Live rendszerindító benne van a menüben, hiszen az is a menüpontok neve. Neked ha jól tudom akkor az kell, hogy a persistent módot mellőzze néhanapján. Ami ugye annyit tesz, hogy a változtatások mentésére fenntartott állapottartó fájlt ne használja akkor.
Ha az indítómenüben nyomsz a menüponton egy Tabulátor billentyűt, akkor áttudod szerkeszteni az indítóopciókat. A persistent módot úgy tudod kiiktatni, hogy a persistent szót kitörlöd. Mivel ez így nem túl maradandó és kényelmetlen a használata, egyszerűbb ha beszerkesztesz a syslinux/syslinux.cfg fájlba hozzá egy külön indítót:label Live_nopersistent
menu label Live rendszer inditasa (no persistent)
kernel /casper/vmlinuz
append boot=casper initrd=/casper/initrd.gz quiet splashSzerintem a betűtípusban lehet eltérés. Az újabb Ubuntu kiadásokban alapból az Ubuntu van használatban, míg Lucidon még a Sans.
Én az Oneiricben levő Unityt sokkal kiforrottabbnak érzem a Nattyban levőnél. A GNOME 3 miatt viszont a rendszer testre-szabhatóságában elég nagy csorba keletkezett. Viszont ezen felül én megelégedéssel használom a mindennapokban a rendszert, egészen biztosan nem térnék vissza a Nattyra. A Rendszerment segítségével viszont mindenki megtapasztalhatja maga is az új rendszer adottságait, hiszen ha nem tetszik, akkor egy rendszer-visszaállítással visszaállítható a jól megszokott régebbi rendszer. Mert ahány ember, ahány gép, annyi eltérő tapasztalat és vélemény létezik. Sajnos erősen hardver és ízlés kérdése a dolog, másokra hallgatni ez ügyben badarság lenne.
Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- Házimozi haladó szinten
- Ingatlanos topic!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest