- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Végleg leszámol a Mac Próval az Apple
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
quby
őstag
Sziasztok!
Van egy "kis" gondom plz help! A homserveremben van egy 1,5T-s vinyó ami tártérként funkcionál. Samba-val van róla 2 megosztás. az egyik storage (/home/storage/share) a másik backup néven fut. A share browseable és mindenkinek 777 joga van, a backup nem browseable és 750 joga van egy mappa kivételével (nemtudom ez számit-e) Ma reggel bekapcsolom a HTPC-t a ami irja hogy nem tud csatlakozni a share megosztáshoz, ez NFS-en kersztül megy(menne). Leülök a serverhez, és látom hogy a sahre mappa nem létezik (600GB hagynemondjam menyire fontos adatokkal)
A backup létezik, de üres, kivéve azt az egy mappát ami 750-es volt. Azóta log-ban kutakodok de nem látok semmit. A samba log szerint 30-án kikapcsoltam a noti-t closed connection-el minden rendben, majd tegnap du már újboli bekapcsoláskorcanonicalize_connect_path failed for service storage, path /home/storage/share csak nem vettem észre mert onnan nem kellett semmi, de dél körül még távolról elértem az adott mappát. Ami a legaggasztóbb, hogy a df -h parancs kimenete szerint is majdnem töküres a lemez.

A kérdéseim a következők!:
Logolja e valami az I/O műveleteket, mert syslogban nem láttam. Hol tudom logbol kideriteni mi történhetett, törlödött, vagy:
Lehet-e valami filrendszer hiba ez? Ext2 (tudom nem azt kéne használni, de ez egy régebbi partició. Ha ez megoldódik mindnent megigérek
) egy késöbi sikeres adatvisszaállitás esélyeit rontom-e fsck-val?
Milyen adatvisszaálitási lehetőségek vannak. Win alatt okos vagyok de linux alatt sosem csináltam ilyet. (elsösorban grafikus felület nélkül)
Az OS ubuntu 10.04 server
Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Hardcore café
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Építő/felújító topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- További aktív témák...
- PC Játékok (Márc 26. UP!) Olvass...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) egy késöbi sikeres adatvisszaállitás esélyeit rontom-e fsck-val?