Hirdetés
Aktív témák
-
quby
őstag
Sziasztok!
Van egy "kis" gondom plz help! A homserveremben van egy 1,5T-s vinyó ami tártérként funkcionál. Samba-val van róla 2 megosztás. az egyik storage (/home/storage/share) a másik backup néven fut. A share browseable és mindenkinek 777 joga van, a backup nem browseable és 750 joga van egy mappa kivételével (nemtudom ez számit-e) Ma reggel bekapcsolom a HTPC-t a ami irja hogy nem tud csatlakozni a share megosztáshoz, ez NFS-en kersztül megy(menne). Leülök a serverhez, és látom hogy a sahre mappa nem létezik (600GB hagynemondjam menyire fontos adatokkal)
A backup létezik, de üres, kivéve azt az egy mappát ami 750-es volt. Azóta log-ban kutakodok de nem látok semmit. A samba log szerint 30-án kikapcsoltam a noti-t closed connection-el minden rendben, majd tegnap du már újboli bekapcsoláskorcanonicalize_connect_path failed for service storage, path /home/storage/share csak nem vettem észre mert onnan nem kellett semmi, de dél körül még távolról elértem az adott mappát. Ami a legaggasztóbb, hogy a df -h parancs kimenete szerint is majdnem töküres a lemez.

A kérdéseim a következők!:
Logolja e valami az I/O műveleteket, mert syslogban nem láttam. Hol tudom logbol kideriteni mi történhetett, törlödött, vagy:
Lehet-e valami filrendszer hiba ez? Ext2 (tudom nem azt kéne használni, de ez egy régebbi partició. Ha ez megoldódik mindnent megigérek
) egy késöbi sikeres adatvisszaállitás esélyeit rontom-e fsck-val?
Milyen adatvisszaálitási lehetőségek vannak. Win alatt okos vagyok de linux alatt sosem csináltam ilyet. (elsösorban grafikus felület nélkül)
Az OS ubuntu 10.04 server
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) egy késöbi sikeres adatvisszaállitás esélyeit rontom-e fsck-val?