Hirdetés
- Gyorsuló Arc meghajtót prezentált az Intel
- Feje tetejére állt a felskálázóverseny a Resident Evil Requiemben
- Új gigakonzorcium erősítené meg az ARM szoftveres hátterét
- Gyárátalakításokkal kaszálna nagyott a memóriapánikból a Samsung
- Szendvics a csúcson: teszten a különleges ROG Swift PG27AQWP monitor
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- Feje tetejére állt a felskálázóverseny a Resident Evil Requiemben
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tápos kibeszélő offtopik
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Igen, ez a meglátásom, hogy a telepítőben a partícionálásnál elfelejtették a cilindervégződést figyelni, vagy legalább mint a gparted-nél a lehetőséget egy kijelöléssel lehetővé tenni...
Az, hogy ez egyébként mennyire nagy hiba, azt nem tudom, mert már megy pár hónapja hibátlanul mind a server, mind az asztali verzió..
Csak most volt Szerencsen júli 4-10-ig a Linuxakadémia (Linuxtábor) amin részt vettem.
A géptermi gyakorlatokat próbáltam párhuzamosan az ottani gépen és távolról ssh-n az itthoni szerver/router atomos gépen is megcsinálni..
Aztán ott használtuk a cfdisk-et (mert ugye szerveren mit keresne grafikus felület és Gparted ugye? Még az mc használatát is van aki lenézi.. ) és ott kapásból kijött ez a hiba ami miatt nem is tudtam az itthoni gépen folytatni, csak az ottanin...
Végül is a gépekben levő egyetlen hdd ellenére logikai partíciókon "szimuláltuk" raid tömbök létrehozását, hibára állítását, leválasztását, cseréjét újra.. LVM használatát...stb.
Aztán ezt próbálnám feleleveníteni, meg kideríteni, hogy miért volt rossz a sajátom...
Az azért megnyugtató (egyfelől), hogy ezek szerint nem, vagy csak minimális mértékben "user error" a kérdés.. Másfelől idegesítő, hogy ilyen hiba van. Meg fogok próbálni egy régebbi 8.04 servert is szerintem, hogy ez már régi hiba-e, vagy csak az újban variáltak valamit az ext4 miatt pl...
Aktív témák
- Autós topik
- Gitáros topic
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Fotók, videók mobillal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megérkezett a Huawei eddigi legkomolyabb futóórája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 640 G11 Core Ultra 5 125U 1 év gar
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v6, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / RTX 2080 / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 5 pro 2500U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest