Hirdetés
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Végül a terméktámogatást is megnehezíti az ASUS és az Acer szabadalmi vitája
- Majdnem 5 GHz-en ketyegett egy GPU, ami új rekordnak számít
- Hamarosan AI intézi a terméktámogatást az Intelnél
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Projektor topic
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Objektívek topikja
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Autós kamerák
Aktív témák
-
dbius
veterán
Mostanában kezd kicsit elegem lenni a problémákból.
Az Acer 4810t laptopomban Intel4500mhd integrált vga van és valószínű, hogy a driverével, vagy a compizzal van valami, mert sem az ubuntu, sem a fedora nem megy normálisan.
Ubuntu alatt, amennyiben a compiz be van kapcsolva, akkor az első fényerő változtatáskor megfagy minden, csontra, az egér is, de szerencsére a magic sysrq működik, azzal ki tudok menni mélyterminálra és újra tudom indítani. Csak teljesen kikapcsolt compiz mellett megy normálisan. (ismert hiba, nagyon sokan panaszkodnak erre a hibára). Viszont bizonyos kényelmi funkciók miatt nekem a compiz sokkal jobb lenne. Több ubuntu kiadás érintett, gnome mellett (9.04, 9.10, 10.04 amiket próbáltam)
Egyeseknek kde alatt megy rendesen, nekem ott is fagyott compiz alatt.
Fedora alatt (13) gnome mellett még rosszabb a helyzet, ugyanis ott már akkor csontra fagy minden, amikor indítja a compizt, ráadásul még a magic sysrq sem működik, csak kikapcsolni tudom a gépet a gombjával. Fedorán kde-t nem próbáltam. Pedig őszintén szólva jobban reménykedtem a fedorában, de ott még rosszabb a helyzet.
Nem nagyon van időm mostanában foglalkozni vele, de hogy egy ilyen, sokakat érintő problémára nem igazán tudnak mit javasolni - azon kívül, hogy ne használj compizt -, az számomra nem is kicsit bosszantó.
Kipróbáltam még egy disztrót, a Sabayon-t, és ott érdekes módon a tesztem során nem fagyott meg a rendszer, cserébe a hanggal voltak problémáim, és most nagyon nincs kedvem turkálni.
De jó lenne egyszer olyan, hogy minden out of the box menjen... tudom, szinte lehetetlen, de a remény hal meg utoljára.

Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Bioshock 2 Special Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Új Gigabyte Gaming A18 QHD+ 165Hz IPS Ryzen7 260 Ai 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest