Hirdetés
Aktív témák
-
dbius
veterán
Mostanában kezd kicsit elegem lenni a problémákból.
Az Acer 4810t laptopomban Intel4500mhd integrált vga van és valószínű, hogy a driverével, vagy a compizzal van valami, mert sem az ubuntu, sem a fedora nem megy normálisan.
Ubuntu alatt, amennyiben a compiz be van kapcsolva, akkor az első fényerő változtatáskor megfagy minden, csontra, az egér is, de szerencsére a magic sysrq működik, azzal ki tudok menni mélyterminálra és újra tudom indítani. Csak teljesen kikapcsolt compiz mellett megy normálisan. (ismert hiba, nagyon sokan panaszkodnak erre a hibára). Viszont bizonyos kényelmi funkciók miatt nekem a compiz sokkal jobb lenne. Több ubuntu kiadás érintett, gnome mellett (9.04, 9.10, 10.04 amiket próbáltam)
Egyeseknek kde alatt megy rendesen, nekem ott is fagyott compiz alatt.
Fedora alatt (13) gnome mellett még rosszabb a helyzet, ugyanis ott már akkor csontra fagy minden, amikor indítja a compizt, ráadásul még a magic sysrq sem működik, csak kikapcsolni tudom a gépet a gombjával. Fedorán kde-t nem próbáltam. Pedig őszintén szólva jobban reménykedtem a fedorában, de ott még rosszabb a helyzet.
Nem nagyon van időm mostanában foglalkozni vele, de hogy egy ilyen, sokakat érintő problémára nem igazán tudnak mit javasolni - azon kívül, hogy ne használj compizt -, az számomra nem is kicsit bosszantó.
Kipróbáltam még egy disztrót, a Sabayon-t, és ott érdekes módon a tesztem során nem fagyott meg a rendszer, cserébe a hanggal voltak problémáim, és most nagyon nincs kedvem turkálni.
De jó lenne egyszer olyan, hogy minden out of the box menjen... tudom, szinte lehetetlen, de a remény hal meg utoljára.

Aktív témák
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest