Hirdetés
Aktív témák
-
Üdv!
2-3-ra sikerült felraknom az Ubuntu 7.1-et. Először sikerült is úgy, hogy a Linuxos vinyón volt a Grub, aztán (mivel sikerült elszarnom a vga drivert, csak 640*480-ban ment) újratelepítettem, s mivel felcserélődtek a meghajtók - s nem igazán tudtam még hozzászokni a kretén linuxos meghajtó jelölésekre - belerondított az XP boot rekordjába. Ugyan ki lehet választani melyik rendszer induljon, meg arra is rájöttem, hogy állítom be a defaultot, de én azt szeretném, ha az alaplapi F8-as bootmenüből amelyik vinyót választom, az a rendszer indul. Az XP-t rendbe tudnám tenni a telepítő cd-jéről (javítókonzol, fixmbr), de gyanítom, ezek után az Ubuntu többé nem indulna.
Tehát a kérdés: hogyan tudom a Grubot áttenni a linuxos vinyóra? Lehetőleg úgy, hogy mindkét rendszer működjön (de leginkább az XP-nek ne legyen semmi baja).
Előre is köszi.
Aktív témák
- Assetto Corsa
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Starlink
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest