Hirdetés
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Bőven 50 gramm alá fogyott a Keychron kétféle borítással kérhető, "karmos" egere
- Ön vezető vagy önvezető? Az Uber az utóbbi mellett voksol
- QHD OLED és extrém frissítés: bemutatkozott a Sony INZONE M10S II
- Bekebelezi az Amazon az Apple műholdas partnerét
Aktív témák
-
lapa
veterán
nagyságrendileg az történt, amit javallasz:
tar cvpzf backup.tgz --exclude=/proc --exclude=/lost+found --exclude=/backup.tgz
--exclude=/mnt --exclude=/sys /...bár ez nem a tökéletes másolat, de csak pár másik könyvtár lett kihagyva, az opciókhoz nem nyúltam. ja, semmi lényeges nem volt a fentieken kívül kihagyva. utána pedig asszem második vinyóként lett berakva az új, és annak az előkészített első partíciójára lett visszanyomva a tar.gz, az alábbival:
tar xvpfz backup.tgz -C /<mount pont>
az is lehet, hogy cd-ről butultam, már nem tudom. namost azt nem tudom kellett-e volna valami varázsigét mondanom visszatöltés előtt, ahogy tudom nem.
a visszaállítást követően ugyebár az új lemezre meg kellett csinálnom a backupból kimaradt könyvtárakat. ahogy nézem kicsit elsiettem a dolgot, mert /media és /mnt nincs. a többit root-tal csináltam, az gondolom nem lehet túl nagy gond. viszont gondolom a /mnt hiánya annál inkább... (sóhaj)
szóval akkor megnézem holnap egy friss mentéssel, még az is lehet megírom életem első pingvines szkriptjét. addig is köszi, nagyon remélem ez megoldja majd.
Aktív témák
- BMW topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Íme az új Android Auto!
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Apple MacBook
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest