Hirdetés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Aktív témák
-
lapa
veterán
nagyságrendileg az történt, amit javallasz:
tar cvpzf backup.tgz --exclude=/proc --exclude=/lost+found --exclude=/backup.tgz
--exclude=/mnt --exclude=/sys /...bár ez nem a tökéletes másolat, de csak pár másik könyvtár lett kihagyva, az opciókhoz nem nyúltam. ja, semmi lényeges nem volt a fentieken kívül kihagyva. utána pedig asszem második vinyóként lett berakva az új, és annak az előkészített első partíciójára lett visszanyomva a tar.gz, az alábbival:
tar xvpfz backup.tgz -C /<mount pont>
az is lehet, hogy cd-ről butultam, már nem tudom. namost azt nem tudom kellett-e volna valami varázsigét mondanom visszatöltés előtt, ahogy tudom nem.
a visszaállítást követően ugyebár az új lemezre meg kellett csinálnom a backupból kimaradt könyvtárakat. ahogy nézem kicsit elsiettem a dolgot, mert /media és /mnt nincs. a többit root-tal csináltam, az gondolom nem lehet túl nagy gond. viszont gondolom a /mnt hiánya annál inkább... (sóhaj)
szóval akkor megnézem holnap egy friss mentéssel, még az is lehet megírom életem első pingvines szkriptjét. addig is köszi, nagyon remélem ez megoldja majd.
Aktív témák
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok egyben
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest