Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Összeszeretném kötni (pontosabban nem én ismerős) a gépet a TV-vel. A gépen van DVI, S-Video, és rendes VGA kimenet, a TV-n van HDMI, SCART, RGB bemenet (Component). Milyen kábellel érdemes próbálkozni, a 2 között van vagy 5 m, ja és persze a hangot is átkellene vinni, mondjuk azzal nincs gond mert Sztereó jack - RCA-val átviszem, de a képet mivel, ami jó is ?
UI: Tudom visszaolvasás, de most egyelőre erre van időm, majd megteszem később, másnem link is megteszi a válaszra
Köszi előre is
-
válasz
hokifli #3457 üzenetére
Notebook S-Video kimenetét kellene összekötni a TV SCART-jával, a hangot viszont ha van hangkimeneted (3,5 sztereó Jack), külön kell átvinni
A célnak elvileg megfelelne a korábban többször említett Univerzális PC-TV összekötő kábel, mely alkamas mind a hang, mind a kép átvitelére egy kábelen keresztül. -
válasz
pingvin baby #3390 üzenetére
Szívesen (nincs rajta Scart, akkor gondolom nem egy megszokott Videó típus)
Videó jelét meg úgy tudnád átállítani, hogy addig kihúzod az antennát (a TV adás) és így nem zavarja semmi a képet. -
válasz
pingvin baby #3386 üzenetére
Scart-RCA kábellel összekötöd a TV (Videó) Scart csatiját a Videó (TV) RCA csatlakozójával és a TV-t átkapcsolod AV módba, ha nem kapcsolna át magától.
Gondolom ilyesmi kábeled van most (sárga: videó; piros, fehér: audio)
tothbe pedig ilyen kábelről beszélt -
válasz
Menthirist #2966 üzenetére
Ha jól értelmezem neked ez a kártyád van
-
válasz
Petya1957 #2618 üzenetére
Szívesen
stereoholik: Az LCD-t is ugyanarra a portra teszed, mint a CRT-t ?
nagyvezír: Egy S-Video - Scart átalakít lenne neked a legjobb, de hogy milyen minőség javulást hozz, arról nincs információm (kérdés, hogy megéri-e a + költséget). PL.: HAMA kábel, ezzel a hangot is átviheted
-
válasz
cola_light #2579 üzenetére
-
Így hirtelen rákerestem neked a Hama szóra a fórumon belül és ezeket adta. De tothbe fórumtárs többet (gyakorlati tapasztalat) tud a témában segíteni, értem ezalatt én még magát a kábelt még nem próbáltam, mert már jó ideje nem használom a vidkártya tv kimenetét
-
válasz
Sirandrish #2507 üzenetére
Szívesen tothbe nevében is (a két Tóth
)
-
válasz
Sirandrish #2505 üzenetére
Ilyennel is segíthetsz a dolgon, ezt bele teszed a hangkariba és erre rádugod a Scart kábeled AUDIO-IN kábeleit, majd a VIDEO-IN kábelet pedig a vidkarira.
FONTOS ne legyen a gép bekapcsolva, mikor összekötöd!!!! -
válasz
Sirandrish #2503 üzenetére
Jack(kapitány
) a hangkariba + az S-Video a vidkariba a Scart pedig a TV-be
-
válasz
Sirandrish #2501 üzenetére
[link]Talán ezen látni
-
válasz
Sirandrish #2497 üzenetére
-
válasz
indianka #2411 üzenetére
Hasznos kis oldal: [link]
Ha jól gondolom neked a vid.kártyán van Svideo kimenet a Tv-n pedig Scart bemenet, szóval adott egy Svideo kábel [link] aminek egyik végét beleteszed a vid.kártyába, a másik végét pedig egy Scart átalakítóba [link] amit a TV-be raksz, és innetől kezdve a fentebbi link a beállítás mutatója (bár már elég régi, és nekem spec. Nvidia kártyám van, úgyhogy nemtom mi a helyes beállítás)
[link]
[Szerkesztve] -
Van egy olyan pont a képernyőbeállításnál, hogy Speciális, ez alatt pedig Geforce X, majd Eszközök. Itt látnod kellene egy olyat, hogy TV-észlelés kényszerítése ezt pipáld ki (sajna, most nem tudom megnézni az enyémnél, erre mit hoz ki, mert kábelt nem tudom, hogy hol van)
-
Általában a TV-Tuner csak befele vesz jelet, kifelé nem ad, tehát amit a TV-Tunerrel látsz azt nem tudod a TV-Tunerrel kivezetni a TV-re, arra a videókártyád TV-kimenete kell (pl. én csináltam olyat szórakozásképen, hogy Tunerrel néztem az adást a videókártya kimenetén keresztül a TV-n, persze csak kiváncsiságból
)
Tudni kéne, hogy milyen a videókártyád, TV-kimenetes vagy sem? -
válasz
RózsaEszti #1946 üzenetére
Próbálj a Hama kábelre rákeresni a topicban
-
válasz
Sir McMonk #1723 üzenetére
Az Svideo kábellel nem próbáltad össze kötni a gépet a TV-vel, vagy annál meszebb van a TV.? (színes-e akkor a kép)
-
Igen, a fehér és a piros (Audio L/R) -on keresztül tudsz hangot is kicsikarni a tv-n.
MOD: A VIVO elosztónak 5 vége van, abból csak egyet lehet a kártyába dugni Ez mostan nem tom értelmezni (nekem a VIVO kábelem egyik vége 1 csati amit be lehet dugni a kártyába, a másik végén 6 csati ezek közül van S-Video, RCA IN/OUT)
[Szerkesztve] -
Ha jól értelmezem:
1. A szatelitből megy a videóba (hogyan antenna kábellel, Svideo, RCA kábellel?)
2. Videóból a tvbe (megintcsak hogyan)
3. Szatelitből a tvbe Scart-tal (Ennek így mi értelme van, megy a Szatelitből is, meg megy a Videóból is a kábeltv a TV-re, mert akkor egyiknek nincs értelme?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest