Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
válasz
Wendelke #5298 üzenetére
Az a baj, hogy amiről te beszélsz és linkelsz, az egy régi megoldás. Akkoriban még a powerstrip támogatta a kártyákat, az újakkal már messze nem ilyen jó a helyzet. Némelyik megy, de a legtöbb nem.
Ráadásul az új kártyák már nem támogatják az 50Hz-es frekvenciát sem vga kimeneten, tehát ez is a zéróhoz viszi az esélyeket.
De ha te meg tudod csinálni garanciával bármelyik új kártyára, akkor ajánlgasd itt a megoldásod nyugodtan.
Csak aztán ne kelljen neked is több 10 tv bemenetének javítását kifizetni meg néhány videókariét, mint anno 2005-2006 környékén, amikor az összes ilyen megoldást hivatalosan is készítő magyar cég abbahagyta ezt. -
teglasz
tag
válasz
Wendelke #5298 üzenetére
Isten vagy !!!
Ezekre az infókra volt szükségem !
Szóval az RGB a tv-n tuti, és a kártya ATI HD4570-es, így azzal sincsen gond,
de ezek szerint a gyári kábel kevés hozzá? Még PowerStrip-el sem fog menni?
Csak akkor, ha én forrasztom össze, és adok neki plusz feszt?
Azt hiszem végig rágom amit linkeltél, aztán az angol oldalt is, de azt hittem ez
egyszerűbben is kivitelezhető! Mindenesetre 1000x THX ! -
Wendelke
aktív tag
válasz
Wendelke #5297 üzenetére
Illetve a további tanácsok:
Kb. 2.000 Ft-ból építhető a kérdéses D-Sub-Scart kábel, 1000 Ft az anyag+1000 Ft ha nem tudod megcsinálni.
Ha nem ATI a kártya a notidban, akkor valószínűleg nem fog menni.
Nem elég csak a kábel, kell hozzá a szintén Scart csatin lévő kapcsolójel az RGB-hez, illetve a tv módhoz 4:3 vagy 16:9. Ez szintén le van írva az általad linkelt oldalon. (Én is itt okosodtam.) Tehát egy külön egység kell még ahhoz, hogy a megfelelő feszültség formájában megjelenjen a Scart csati lábán a kacsolójel. Nálam ezt 5 db góliát elem szolgáltatja, úgy néz ki mint egy kis pokolgép.
Illetve ahhoz hogy a VGA által kiadott jelet a tv-d meg is tudja jeleníteni, na ahhoz kell a PowerStrip. A PowerStrip beállítása sem egyszerű, általában nem szokott elsőre sikerülni, viszont szerencsére magyar nyelvű, illetve találhatsz hozzá leírásokat a beállításhoz.
Tehát a fenti feltételek megléte esetén működni fog a dolog, de elég sokat el lehet vele szórakozni.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
teglasz #5295 üzenetére
Szia!
Amit te szeretnél, én már használom vagy egy éve, ha nem több. A lényeg, hogy a tv-d Scart bemenete tudja az RGB jelet fogadni, mert akkor egy ATI kártyával, az általad linkelt oldalon leírt D-sub-Scart kábellel, valamint a PowerStrip használatával menni fog a dolog.
Az RGB jel fogadását a tv-d típusa alapján, vagy esetleg egy DVD lejátszóval tudod leellenőrizni. Ha a DVD-n beállítod, hogy RGB jelet adjon ki.
A PowerStrip beállítása néha kicsit nehézkes, de ha sikerül, akkor lealázod vele az asztali DVD lejátszó képminőségét.
Sok sikert!
-
joecontra
addikt
válasz
teglasz #5293 üzenetére
Üdv!
Ha biztos vagy benne, van RGB bekötés a TV-d Scart portjában, akkor ezek valók neked:
VGA - RGB ( komponens ) összeköto kábel és SCART - RGB átalakító adapter.
Talán így.
Üdv,
J -
teglasz
tag
válasz
joecontra #5294 üzenetére
Hát köszi. Azért akkor jó fejek, hogy közel 5000-ért
gyári VGA - SCART kábelt gyártanak és eladják.
Ráadásul egy viszonylag neves gyártó!
Pedig azt olvastam több fórumon is, hogy közvetlen
VGA - SCART kábellal át lehet vinni a képet.
Ezt már tényleg nem értem!
Nézd meg ezt,
itt még a kiosztásokat is leírja pontosan, de akkor minek
ha használhatatlan? -
teglasz
tag
Nem szoktam írogatni, ha megtalálom amit akarok!
Több fajta módon is rákerestem ebben a fórumban
a témára, és el is kezdtem az elejétől olvasni 2002-től,
de mivel iszonyat nagy mennyiségű a hozzászólás,
így VGA - SCART kábelről nem találtam semmit !
Sőt, ha jól látom az a hozzászólás is a VGA - S-VHS
illetve RCA-ra vonatkozott, nem a VGA - SCART-ra,
ami ugyebár kicsit más jellegű dolog!
Több mint egy órát keresgéltem, mire beírtam a fórumba!
Miért kell mindig mindenkiről a legrosszabbat,
vagy pontosabban a lustaságot feltételezni! -
joecontra
addikt
válasz
teglasz #5285 üzenetére
Lehet, a kábel nem jó?
Biztosabb az eredmény szerintem, ha kompozit jelet küldesz a TV-d Scart portjába.
Így:
VGA->VGA kábel->aktív VGA-RCA átalakító->RCA-Scart kábel->TVÉn kompozit jelet küldök a TV-re és szokott működni.
Üdv,
J -
teglasz
tag
Sziasztok!
1 órát olvasgattam vissza a fórumban, de nem találtam semmit,
így a Ti segítségeteket kérném:Adott egy Acer laptop amin csak HDMI és VGA kimenet van.
Szóval VGA-ról szeretném levenni a képet, RGB-t fogadni képes
SCART csatlakozós tévére. Vettem is egy ilyen VGA-SCART kábelt,
összekötöttem és a gépen beállítottam a VGA kimenetet. Próbáltam
kiterjesztett vagy másolt képernyővel, de nem megy ki kép a tv-re.
Elképzelhető, hogy kell valami segédprogram, vagy más beállítás a laptopon,
esetleg Powerstrip vagy ilyesmi?Minden segítséget előre is köszönök !
-
joecontra
addikt
mennyi az esélye, hogy a laptop vga kimenete is beszart?
Szerintem nem sok.az új dvd játszó s-videó kimenetét nem tette tönkre a tv rossz kimenete
Nem hinném.az rca-n keresztül az s-videóhoz viszonyítva milyen minőségű képet kapok?
Szerintem jobbat. Legalábbis azok alapján, amiket olvastam.Üdv,
J -
thora
csendes tag
köszi a választ!
akkor valószínű, hogy elszállt így a tv s-videó kimenete sajnos. még szerencse, hogy az rca kimenete az ok. azt hadd kérdezzem már még meg, hogy mennyi az esélye, hogy a laptop vga kimenete is beszart? meg gondolom, hogy az új dvd játszó s-videó kimenetét nem tette tönkre a tv rossz kimenete, ugye? az rca-n keresztül az s-videóhoz viszonyítva milyen minőségű képet kapok? az s-videó kimenetet tényleg nem éri meg esetleg megjavíttatni?
-
fuze
őstag
válasz
joecontra #5277 üzenetére
A kis kompozit átalakítóval jobban járnék, mivel már megvettem az 5 m (minimum ekkora kell) hosszú 3rca kábelt, másrészt lehet venni ilyen rca-scart átalakítót. Anno volt nekem a ps2hez olyan.
Végül is ez teljesen ugyanolyan megoldás mint amit először linkeltél nem? csak kompaktabb az egész és nem kell annyiféle kábel
-
joecontra
addikt
-
andraven
csendes tag
sziasztok, tv-t kötnék össze asztali géppel. helyzet a következő: asztali pc, nvidia 8600gt s-video outos kártyával, windows 7-tel, össze is lőttem a tv-vel, jól működik minden, csak sötét és világosabb sávok mennek lefelé konstans sebességgel. ez nagyon zavaró filmnézésnél, főleg a sötét jeleknél. 25hz-es képfrissítésre van állítva, másra nem tudom átrakni, a felbontás 1024x768. valami ötlet hogy mit kellene ezzel tenni? annyit próbáltam még, hogy az antenna kábelt kihúztam, de az sem szüntette meg a jelenséget. előre is köszi az ötleteket
-
fuze
őstag
Igen. Itthon találtam és pont úgy nézett ki. Egyébként az működhet amit joecontra írt? Mivel inkább vennék a mediaban egy olyan kábelt amit bármikor vissza is tudok vinni, mint egy ilyen nvidiásat mondjuk egy apróhirdetésből. Azt viszont ugye nem biztos, hogy visszaveszik.
-
tothbe
addikt
válasz
joecontra #5267 üzenetére
az az első kábel egy nvidia kábel, ami kell az nvidia kártya kimenetének szabványossá tételéhez. Legalábbis ő annak vette, de lehet, hogy mégsem az, vagy legalábbis nem jó az ő kártyájához valamiért.
Thora:
a feszültségek okozzák. Nem jó helyen ad akkora feszültséget, amit ott nem tud kezelni a fogadó aljzat. a túlfesztől pedig elszáll pl. egy kondi és máris meghal az egész port. -
joecontra
addikt
Ha van RCA bemenete a TV-dnek, akkor be kell szerezned egy aktív VGA-RCA átalakítót és azt értelemszerűen bekötve, kell hogy legyen kép a TV-n.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
Egy tipp (bár tothbe meg ne kövezzen érte
):
Ha jól értem, így próbálod:
KÉPLehet, hogy a komponens kábel (kék, zöld, piros) a ludas, neked ugyanis kompozitra lenne szükséged.
Tehát így:
KÉPHa jól tudom, nem mindegy hogy komponens (amivel most is próbálkozol) vagy kompozit (ami neked kéne).
Üdv,
J -
tothbe
addikt
ez most neked ésp puszta-nak is szól:
Ez az átalakítás nem működik!!!
Sőt, ahogy thora tapasztalta, akár még a tv bemenetét vagy a vga kártya kimenetét is tönkre lehet vágni vele.
És a tv s-video bemenetét javittatni nem lehet, de legalábbis gazdaságosan nem.
Tessék venni hardveres átalakítót a vga kimenethez, ha csak az van. Vagy venni egy olyan ati kártyát(persze ez csak pc-nél, notinál nincs hova tenni), amin van s-video kimenet és azzal beállítani a tv-kimenetet. -
thora
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben próbáltam összekötni a laptopom a tv vel vga kimeneten keresztül. Vettem hozzá egy ilyen "átalakítót" [link]. Összekötöttem egy 10m-es s-video kábellel, nyomkodtam a laptopon a fn+F4-et, de vagy azt írta a tv, hogy nincs jel vagy egy ilyen furcsa ugráló vibráló fekete fehér képet adott ami hol előjött holt azt kaptam nincs jel. Tudom írtátok, hogy az a jelátalakító cucli kéne hozzá azzal menne, de végül vettünk egy usb-s dvd játékost. Azt megpróbáltam az s-videó kimenetén keresztül összekötni a tv vel amin szintén van s-videó bemenet a 10 m-es kábellel de ugyanolyan képet kaptam mint a laptopnál. Ha rca-val kötöttem össze akkor minden ok. Most az a kérdésem, hogy az a kivezetés amit linkeltem megölhette a tv s-videó bemenetét vagy esetleg a laptop vga kimenetét? A kábellel 99% hogy nincs baj mert egy másik kábellel is kipróbáltam ami előtte egy asztali pc nvidia kártyájával meg tv vel kitűnően működött. Vagy esetleg lehet olyan hogy a dvd játszó s-videó kimenete gyárilag rossz? Mondjuk nekem gyanús, hogy egy az egybe olyan képet produkál mint a laptop, de ezt csak mint totál laikus mondom. a laptop előtt az asztali pc-vel összekötve tökéletesen működött a tv s-videó kimenete. Ha beszart a tv (samsung hagyományos tv) s-videó kimenete azt meg lehet-e javíttatni vagy érdemes-e? Előre is köszönöm a válaszokat, a segítséget.
Üdv,
árpó -
puszta123
tag
válasz
joecontra #5262 üzenetére
Nah most néztem meg tüzetesebben a linkeket amit küldtél, és az az aktív átalakító, hát hogy is mondjam, szíven ütött a maga 13k-s árával
DVI-VGA átalakítóm van, és igazából keresgéltem, konkrétan egy ilyen kéne, csak nem nagyon lehet ilyet találni...olyanról esetleg nem hallottál, hogy egy plusz kártya a gépbe ami direkt s-video kivezetésre van kitalálva? Köszi!
-
fuze
őstag
válasz
joecontra #5262 üzenetére
Szia joecontra leírom neked is a problémámat hátha van valami ötlet:
Vettem egy ilyet: [link]
És van egy ilyenem: [link]
Meg egy ilyenem: [link]Összekötöttem a TV-vel az egész kócerájt, de nem működik, hang van kép nincs.
A kábeldarab kék csatlakozójában a sárga, míg a fehér és a piros pedig a jack-rca átalakítóban van. A másik végén a 3 dugasz a tv rca csatlakozójába megy. A kábeldarab pedig a kártya svideo kimenetébe.
Nvidia kártyám van és Windows 7-em ha ez segít valamit. A TV pedig néhány éves Philips.
tothbe mester sokat segített, de nem jött össze még mindig. Osztott képernyő be van állítva, az nvidia control panelben a felbontás is jó és a kimeneti jel kompozitra van állítva. El sem tudom képzelni mit tegyek
-
joecontra
addikt
-
tothbe
addikt
-
joecontra
addikt
válasz
puszta123 #5256 üzenetére
Ez nem tűnik nehéznek. Lássuk.
Mi kell neked:
-DVI-VGA kábel vagy DVI-VGA adapter
-VGA kábel
-aktív VGA-Svideo átalakító
-S-Video kábel (persze nem kell 5m)és a TV amibe dugod. Mindjárt jön a sematikus rajz!
Üdv,
J -
puszta123
tag
válasz
joecontra #5255 üzenetére
A kártya egy ASUS EAH5770 CuCore kari, a linken jól látszanak a hátsó kivezetései. Köszi!
-
puszta123
tag
Sziasztok!
Lehet felmerült már kérdésben, de ha nem haragszotok meg, 5k hozzászólást nem szívesen olvasnék végig
Szóval adva vagyon nkm egy olyan videokarim amin nincs tv out. A régi karimon volt, azzal ment is pöpecül a képátvitel. Kérdés az, hogy lehet-e külön olyan karit szerezni, amin csak egy tv out csati van. Ha igen, hol és mennyiért? Nagyon hálás lennék ha tudna erre vki vmi okosat mondani
-
joecontra
addikt
Újabb reakció:
Ezek szerint az én kártyámon mely egy ASUS EN6200LE TC256/TD/64M, DVI-D (DVI Digital) Dual Link helyezkedik el.
Még mázli, hogy ezen a kártyán van RCA kompozit video kimenet.
Csak összekötöm a TV Scart RCA video bemenetével és hadd szóljon.
Így könnyű.
Újabb kérdések (butának tűnhetnek):
-azon a 4 kis ponton jön ki az analóg jel?-mi a különbség (a kinézeten kívül) egy single link-es és egy dual link-es DVI port között?
Bocs a hülye kérdésekért, de tanulni szeretnék.
Üdv,
J -
tothbe
addikt
válasz
joecontra #5246 üzenetére
Hali,
Ha DVI-I vagy DVI-A csatis a kártya kimenete:
Ez esetben igen a álasz, tökéletes vga jel nyerhető belőle, mert kb. ugyanazt a jelet használja alapnak, kiegészítve néhány extrával.DVI-D csatis kártya esetén:
Ritka ez a verzió, de ilyenkor csak digitális jelet tol a kártya, tehát analóg jel nincs, amit vga-ra tudnál konvertálni. Ilyenkor csak hdmi-re konvertálhatod a jelet.A linkelt GH2 pedig tökéletes választás lehet erre a célra. Nem is drága és felbontásban is képes arra, ami kellhet.
-
joecontra
addikt
Üdv!
Elismerem, nem próbáltam ezeket. Viszont lenne valami, amit szeretnék tisztába tenni:
A VGA DVI kimenetéből lehet maximálisan használható VGA jelet kinyerni passzív átalakítóval?
Mert úgy tudom, az új VGA-khoz adnak passzív DVI-VGA átalakítót. Utána pedig egy ilyennel vagy ilyennel például a VGA jelet át lehetne kompozitba alakítani ugye?Válaszodat előre is köszönöm és természetesen elismerem a hozzáértésedet!
Üdv,
J -
tothbe
addikt
válasz
joecontra #5241 üzenetére
na ennél a megoldásnál már bármi szebb képet ad.
Ha még rámodulálod az antennára a kompozit jelet az már kínzás. Régen, nagyon régen voltak ilyenek, mikor még a video-t is be kellett hangolni a tv-n. Azok után a scart csati maga volt a mennyország.A lehetőségeiddel pedig általánosan az a baj, hogy mindegyik arra a d-sub - kompozit átalakítóra alapoz, amelyik a vga kártyák 99%-ával nem működik. És minden megoldásod feltevés, egyiket sem próbáltad. Hidd el, én nagyon sok megoldást végigpróbáltam már az idők során, és nem véletlenül ajánlok valamit vagy beszélek le valamiről mindenkit.
A d-sub-ra nincs kompozit jel kiadva, ez csak egy bizonyos szériánál volt próbálkozás képpen jó pár éve, de befürdött és a kínaiak nem jöttek rá, hogy ez a csati(és a hozzá hasonlók) másra nem jó. Azóta is próbálják eladni a rajtuk ragadt készleteket.
A d-sub pinjei:
Pin 1 RED Red video
Pin 2 GREEN Green video
Pin 3 BLUE Blue video
Pin 4 ID2/RES formerly Monitor ID bit 2, reserved since E-DDC
Pin 5 GND Ground (HSync)
Pin 6 RED_RTN Red return
Pin 7 GREEN_RTN Green return
Pin 8 BLUE_RTN Blue return
Pin 9 KEY/PWR formerly key, now +5V DC
Pin 10 GND Ground (VSync, DDC)
Pin 11 ID0/RES formerly Monitor ID bit 0, reserved since E-DDC
Pin 12 ID1/SDA formerly Monitor ID bit 1, I²C data since DDC2
Pin 13 HSync Horizontal sync
Pin 14 VSync Vertical sync
Pin 15 ID3/SCL formerly Monitor ID bit 3, I²C clock since DDC2Ha megnézed, ezen van rgb jel, de a 13-14 két sync jele nélkül az sem sokat ér. Ezért nem mennek a d-sub -> rgb átalakítók sem és ezért lehet hardveresen viszont könnyen rgb jelet csinálni mert a sync jelekkel szinkronban adhatunk ki sima rgb-t. (kicsit alpárian fogalmaztam, de így érthetőbb).
És ugyanebből csinálnak a hardveres konverterekben kompozit jelet illetve néhol s-video jelet is, mert az azokat előállító hardver is egyszerű (egy-két ilyet szétszedtem már). -
joecontra
addikt
válasz
joecontra #5240 üzenetére
Még szemléletesebben.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
AirBooms #5239 üzenetére
Akkor a lényeg az, hogy működik ez a megoldás?
Megpróbálni megéri. Ez "csak" pár ezer forint maximum. Puding próbája az evés. Én azt olvastam itt PH!-n is, hogy mennie kell. Igaz én kompozit jelre vágytam. Azt hiszem, a VGA jelből lehet kiszedni kompozit jelet.
Íme egy másik működőképes variáció:
Ez is egy lehetőség. Így frankón menne szerintem. Ha további kérdésed van, jöhetsz!
Üdv,
J -
vedini
őstag
Sziasztok,
most raktam fel a win7-et meg vettem egy 4350-es vidkarit.
Egyrészt a codek meg lejátszókat se tudtam normálisan belőni, megy a szerencsétlenkedés ezerrel
de ami a topikhoz tartozik: hdmi-n megy ki a jel a tv-re full hd, és az a gond, hogy a monitorom 1920x1200-as és nem tudom úgy beállítani, hogy ne rebegjen a monitor képe, olyan érzetre mintha egy crt monitor lenne és 40-50Hz-en menne
találkoztatok már ilyen problémával?
-
tothbe
addikt
válasz
AirBooms #5227 üzenetére
ehhez csak annyit, hogy az a kártyán lévő n-vidia s-video kimenetre igaz, amit írsz és pont az hiányzik az új kártyákról.
Amiről pedig a kolléga beszél, ott te konvertálnál s-video jelre, vagyis a kábel (viszont ez ugye b***mság) tehát az eredeti kimenő s-video jelnek semmi szerepe nem lenne.Huhh, ez kicsit bonyolultra sikerült, de a lényeg remélem érthető.
-
tothbe
addikt
válasz
joecontra #5231 üzenetére
Na akkor. A probléma a 2. kábellel van. vga-ból egy kábel sosem szed le s-video jelet neked, mivel nincs rajta. Volt olyan videókártya, amin volt rca és s-video jel is, sőt, olyan is, ahol rgb (ez egyébként az egyszerübb, pedig ez ad jobb minőséget is), de a videókártyák nagy részén a d-sub csatin semmilyen ilyen jel nincs.
Az említett dvi-os kártyán pedig még annyira sem, de ha lenne, is kinyírná az a dvi-a -> d-sub átalakító.
Szóval a 2. darabnak értelme nem sok. Ezért kell a hardveres átalakító, ami egy d-subon érkező vga rgb jelből konertál neked kompozit és/vagy s-video jelet. Ezt szoktuk itt ajánlani is. Jelen esetben ehhez kísértetiesen hasonló cucc kell, csak dvi-a a bemenete vagy kell az a kis dvi - d-sub átalakító. -
AirBooms
addikt
válasz
joecontra #5229 üzenetére
Igen, hardveres, de hmm, pont ezen a topikon olvastam korábban ezzel a megoldással azt, hogy nem működik, illetve elég vacak képet ad. Pláne nVidiával. Kéne valaki, aki próbálta már.
Bár az kétségtelen, hogy lehet ilyen kábeleket kapni, de ennek ellenére nem vagyok benne viztos, hogy működik is. -
joecontra
addikt
válasz
AirBooms #5227 üzenetére
Már csak az a kérdésem, hogy ez nVidiával is működik?
Ja, a kártyát azt illusztrációnak raktam oda.Nvidia karit képzelj oda.
Mennie kell.
Az én VGA-mnak (Nvidia) van natív RCA video kimenete és azt használom.JHONNY 79
Még nem próbáltam, de így mennie kell.hardveres megoldást szoktak javasolni
Ez is hardveres megoldás szerintem.Sok sikert nektek! Tapasztalatokat várom!
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
joecontra #5218 üzenetére
Üdv!
A TV scart rca out részéből kivezettem egy 3,5 jack végű kábelt a hangkártyába. Prímán szól.
Viszont ha a TV scart rca out-ból a tunerkártya rca in-be dugom, akkor gyenge és sistereg.
Viszont, ha a kamerát kötöm a tunerkártya rca bemeneteire, akkor az is prímán szól.Ebből nekem az jön le, hogy a kábelnek eshetett baja. Szerintem. Jól gondolom?
Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
válasz
AirBooms #5223 üzenetére
Ezt is nézd meg.
Na akkor lássuk.
elsőMert S-video bemenet az van, de mellé minek még egy video bemenet is
Ha jól értem, a TV-den csak S-video bemenet van. Nos. Kártyába irány a DVI-VGA átalakító, majd ebbe a VGA-Svideo átalakító. S video kimenet irány a TV-be. A sárgát nem kell a TV-be dugnod, az csak egy opcionális lehetőség.Esetleg egy ilyenre szükséged lehet.
Üdv,
J -
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Új nVidia GTX460-as karikon nincs TV-out, nincs S-video kimenet. Ennek ellenére meg lehet valahogy oldani, hogy CRT tévén megjelenítsük a kari képét? Jó minőségben persze!
Köszi!
u.i.: a tévén van mindenféle csatlakozó, csak ugye olyan nincs, mint a "lapos tévéken".
-
joecontra
addikt
Üdv!
Nem jön ki hang a TV scart csatlakozójából. Mit tegyek? A probléma azóta áll fenn, hogy egyszer átállítottam a Scart kapcsolóját Out-ról In-re bekapcsolt állapotban. Lehetséges, hogy ezért nem jön hang a TV-ből?
Biztos a TV-vel van valami, ugyanis a kamera kompozitjára kötve a tunerkártyámat, jött a hang a kamerából.Üdv,
J -
tothbe
addikt
válasz
csacsa1988 #5212 üzenetére
akkor inkább vegyél egy hama kábelt, mert nem tudni,hogy kezeli a scart az s-video jelet. Ha fekete-fehér, akkor csak átkapcsolod a hamát és kész.
-
-
csacsa1988
csendes tag
Sziasztok
én azt szeretném kérdezni, hogy a 7 pin-es s-video kimenetre lehet-e kötni 4-pines s-videot, úgy hogy egy crt tv-n legyen kép? -
tothbe
addikt
Kb. ezt, azaz az elejét jelenti, hogy olyanra csinálták kinézetre a fekete részt, mint ha lcd lenne.
A videókártyádon pedig dvi-i van, amibe dughatsz dvi-d vagy dvi-a kábelt is, attól függöen, hogy analóg monitor felé viszed -dsub-ra vagy digitális felé dvi-d-re vagy hdmi-re. -
Bendo
tag
Értem, akkor ne is erőlködjek a komponenssel. Amúgy ennél a tévénél mit jelent az LCD design?
Marad csak a filmnézés
Ki tudtam küszöbölni a homályosodást, hogy az XP beállításoknál 160%-re növeltem a betűméretet, így minden olvasható, csak nagyobb. (Internetes oldal viszont szétesik tőle, érthető okokból)
Az Ati 9200-es videokártyán az a másik kimenet, az a DVI-D? Vagy rosszul tudom?
Köszönöm!
-
tothbe
addikt
A komponens bemenet sem lesz jó desktop-ként használatra (netezés, szövegszerkesztés, stb.). Max. kevésbé lesz elmosott, de mindenképpen az marad. A CRT technológia ennyit tud.
Komponensen a tv-d tud fogadni 720p és esetleg 1080i jelet is, de ezeket is lekonvertálja 576p-re vagy 576i-re, mivel ez a fizikai felbontása a képcsőnek. azaz az ágyú 720x576 képpontnyi területet tud becélozni, többet (vagy máshogy mondva kisebb "pixeleket") nem.
Amit te szeretnél, mondhatni ahhoz találták ki az lcd tv-ket egy jó dvi-d vagy hdmi digitális összekötéssel a gép felől. -
Bendo
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung CW29Z408P típusú készülékem, amin a következő csatik találhatóak :
Kompozit bemenet
S-Video bemenet
Komponens bemenet
2db Scart csatlakozóA számítógépet most rákötöttem egy ATI 9200-es kártyán keresztül egy s-video kábellel. (kártya kimenete is s-video). Gyönyörűen megy, gyakorlatilag monitorként használom ilyenkor a tévét. DE...
Filmnézésre kiváló, de internetezésre nem, mert a betűk elmosódottak rajta...
Ha internetezni is szeretnék, össze tudom valahogy máshogy is kötni, vagy ezzel a tévével ennyi amit tudok csinálni?
Konkrétan a tv komponens bemenete izgatja a fantáziámat, mert oda van írva mellé zárójelbe a 720-as és az 1080i (azt hiszem jól emlékszem) felbontás is.
Arra rá lehetne kötni a számítógépet?
Köszönöm!
-
tothbe
addikt
sajnos a hama kábel sem jó mindenhez. Nvidia esetén némelyiknél nem tudja pótolni azt a kis kábeldarabot, ami kell a kártyához, hogy szabvány helyen adja a jelet.
zsolesz12:
Ez nem jó hír, sztm. az xp meggajdult már teljesen. Újra kéne húzni az egész gépet de csak a monitort rádugva. a TV-t majd csak akkor belőni, ha már a monitor megy simán. -
nyirij
csendes tag
Sziasztok!
Következő problémám van!
Adott egy Geforce4 mx440 videókari(Gigabyte gv-n4464d), Thomson tv és egy Hama pc-tv univerzális kábel!
Viszont sajnos a tv-n nem jelenik meg a kép, de gondolom driver probléma lehet mivel ha a laptoppal kötöm össze akkor okés minden!
Aki tud valami okosságot szívesen fogadom!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest