- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolf13
őstag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy létezik olyan kábel tv jelerősítő , amihez nem kell plusz áramforrás?
Jelenleg a családi házba egy sima splitterrel lett megoldva a jel szórásának megosztása. Viszont néha az egyik készüléken a jelminőség 20-30 % körül ugrál.
Köszönöm előre is.
-
Mikisys
őstag
válasz
motoroscsaj #1057 üzenetére
Igen, lehet ilyen gond is a TV-készülékkel. Itthoni beszerzés? Ha igen, akkor tudnia kell az MPEG4-formátumot, de lehet, hogy menüből ezt ki kell választani, vagy "Auto" üzemmódot kell választani, talán akkor automatikusan felismeri a jelet és ahhoz állítja be magát a készülék. Ha behangolta az adókat, akkor lennie kellene képnek és hangnak is, hacsak nincs valami elállítva, vagy eltérő beállítás van mentve.
-
Mit jelent az, hogy a TV felett van az antenna? - világosan leírtam, hogy annak látnia kell az adótornyot, hogy megfelelően tudjon jelet adni a TV-készüléknek.
Ha van teletext-kép, akkor a TV-készülék távirányítóján kell a normál üzemre átkapcsolni, vélhetően akkor lesz kép és hang is megfelelő. Azt, hogy melyik gombot kell megnyomni, keresd meg a TV-leírásából.
Két-három hét alatt már be lehetne üzemelni, a Te örömödre, próbálkozz!Üdv!
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
motoroscsaj #1057 üzenetére
Attól, hogy bravia, még lehet, hogy nem tudja venni az mpeg4 kódolást. Bár ha csak mpeg2-t tud, akkor hang a legtöbbször van
Egyes régebbi tévéken át kellett állni valami másik ország régiójára, mert csak akkor működött rendesen. Próbáld mondjuk svéd, vagy norvég régióra tenni, hátha -
motoroscsaj
csendes tag
válasz
Mikisys #1056 üzenetére
A TV egy Sony Bravia. Az antenna elvileg jó helyen van, a TV jelszintmérője maximumot mutat. Ezt a 10 ingyenes csatornát amit mondtál meg találja a 49es csatornán, el is menti a csatorna listát, mutatja is a csatorna neveket, teletextet is be hozzá, csak se kép se hang. A TV digitálisra van állítva, a kábel nem toldott vagy törött. Újonnan vettem az antennát, abból jön ki az antenna kábel, ami a TVbe van bedugva. Ez egy Philips antenna, nem olyan ugye amit a padlásra kell rakni, hanem a szobában van most éppen a TV felett.
-
Mikisys
őstag
válasz
motoroscsaj #1055 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet a probléma.
Az antenna megfelelően irányba van állítva? Látnia kell az adótornyot, mint erről már volt szó régebben.
Ha nem látja, akkor nem ad ki jelet sem.
A TV behangolása, csatornák keresése - funkciója működik megfelelően? Mi van kiválasztva, műholdas vétel, antenna, kábelTV, vagy digitális csatornák?
Az a Sony TV melyik? - hátha ismerve a tipust tudnánk valamit javasolni hozzá.
Az antenna vezeték, amivel a TV és az aktív antenna össze van kötve, az jó? Nem szakadt, nem toldott?
A MindigTV kb. 10-csatorna műsorát ingyenesen lehet fogni, bármilyen digitális vételre alkalmas TV-készülékkel, vagy SetTopBox és régi TV-vel, vagy digitális vevővel(tuner).
Próbálkozz és írj!Üdv!
-
motoroscsaj
csendes tag
válasz
Mikisys #1050 üzenetére
Mikisys - a TV egy Sony, analóg és digitális jel fogadására is alkalmas, az antenna meg elviekben digitális jelet küld a TV felé. Analóg sugárzás már nincs is MO. - on, úgyhogy úgy esélytelen lenne még a csatorna kiosztás megtalálása is ahogy gondolom. Még az jutott eszembe, hogy lehet hogy kódolva van az adás, azért nem jön be? De elméletileg ezek mind kódolatlan csatornák. Szóval nem nagyon értem!
-
motoroscsaj
csendes tag
válasz
Mikisys #1050 üzenetére
Sziasztok! Bocsi, hogy csak most válaszolok, de azóta nem is foglalkoztam vele, feladtam!
Elolvastam a manualált természetesen, de így sem sikerült működésre bírni. A TV elvileg tudja már a digitálisat is, ezért sem értem miért nem működik. Úgyhogy sajnos még mindig nincs megoldás a problémára, bárki tud valami okosat, ne tartsa magában!
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
007spider007 #1051 üzenetére
Az 1-es egy uhf 21-re kitalált antenna (régi analóg 2-es szegedről) a 2-es és 3-as képen egy vhf antenna van, ami szegeden a Vhf8-as csatornát vette függőleges polarizációval amint látszik is. (Ez volt Szegeden az analóg 1-es)
Az uj digitális adások kizárólag az UHF sávban vannak és csak egy mux van a régi 21-en. Ezért nem fogja a 60-ason lévő rtl-t és társait. A szerelőnek igaza volt. De egy 2-3000ft körüli antenna, mondjuk egy ilyen tökéletes. Én 2700 ft-ért vettem a móravárosi OBI-ban és még szobán belül is tökéletesen jön minden -
007spider007
csendes tag
Üdv!
Költözés után a tetőtérben fellelt két antenna(1.-es és 2,3-as kép) és egy (4-e számú kép) "Valami" összedugása után a Digitális földfelszíni adásokat egy újabb LG tv-vel minden gond nélkül be tudtam fogni. Kivéve az m2, TV2, RTL ( Mutex-c: [link], Szeged környéke) adókat.
Képek: https://imgur.com/a/Djbv4
Felkerestem egy szerelőt, aki azt állította, hogy mind 2 antenna helyett szerezzek be egy újat. Az általa említett koax kábel cseréjével egyetértek. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy milyen antennák ezek, felhasználhatók-e még valamire? Vagyis tényleg szükséges másik antennát vennem, hogy befoghassam a maradék adót?
Note: Tudom a szerelék hagy kivánni valót, de csak átmeneti/ így fogadott.
-
Mikisys
őstag
válasz
motoroscsaj #1048 üzenetére
A TV milyen, mert nem mindegy, hogy milyen jelet kap attól a digitális(?) antennától.
Egyébként el kell olvasni a manuált, abban elvileg le van írva minden fontos dolog.
-
Lehet, hogy már működik?
Megírhatnád.Üdv!
-
forten
aktív tag
válasz
motoroscsaj #1048 üzenetére
Már soha nem tudjuk meg ,mi lett a megoldás?!
-
motoroscsaj
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Philips SDV5120/12 digitális TV antennát. Összeköttetem a TVvel, manuális kereséssel a 49es csatornán végre meg is találtam a MO. - n ingyenesen fogható tv csatornákat. El mentettem a program listát is, viszont se hang, se kép. Guide - ban megjelennek a csatorna nevek, sőt, infó és teletext is bejön, de azon felül semmi. Jelszint erős a TV mérője szerint. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan bírhatnám rá a technika ördögét, hogy legyen végre kép és hang is?
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e esély arra, hogy a kültéri antenna (elég öreg antenna) károsítja a TV-t. Előre is köszönöm a segítséget.
-
forten
aktív tag
válasz
KisApám #1013 üzenetére
Elég sok infót nem írtál le.Például milyen tv,amin nem jön be az adás,katódsugaras,vagy modernebb?Milyen elosztód van?
Elég sok hiba lehetőség van.Rossz minőségű vezeték(réz árnyékolt,vékony "tescós"kábel),csatlakozónál egy árnyékolás feltekeredik,a rézre, fali aljzat szintén tudja "vágni"az adókat,rossz minőségű splitter,vagy tönkrement az a leágazása.Például van -e a tvéd-ben hipersáv ,ha analóg adásról beszélünk.
Mindenesetre,az erősítőt semmi esetre nem javasolnám neked,mert csak gerjedni fog az egész,és a többi tv-n se fogod nézni,az adást.Valamint,Te magad is keírtad,a másik 2 tv-n jó,tehát nem jelerősség gondod van.
A hibát kell megtalálni!! -
Mikisys
őstag
Ez nem jó neked egyáltalán!
Nem abban a sávban működik, amire szükséged van: Egyébként ez is aktív-antennának látszik, vagyis kell neki tápfeszültség.
Ne foglalkozz ilyenekkel, próbálj meg egy darab drótot az ablak keretre rögzíteni, csak próbára és ha azzal jön minden, akkor azt a drótot kell esztétikusan elrendezni, rögzíteni az ablak-keretén.
Én például az ablak keretére felül régi TV-szalagkábelt ragasztottam fel, kb. 2x60cm-es darabot és ahhoz forrasztottam hozzá a koax-kábelt, ami a TV-be megy és így tökéletes minőségben fogom az ingyen fogható csatornákat.
Esetleg beltéri aktív-antenna, aminek van saját tápja, azt bedugod a konnektorba és a kimenetét pedig a TV-be, koax-kábelen keresztül.
Rálátás a lényeges, hogy az antenna bárhol is van, meg bármilyen legyen, lássa az adótornyot, tehát arra kell irányítani.Üdv!
-
_Roy_
tag
válasz
Mikisys #1041 üzenetére
Kaptam kölcsön egy ilyen antennát tápot nem kap csak koaxot. Beltérbe nem jön be vele a tv2/rtl/m2. Kint nem tudtam vele próbálkozni.
Viszont 1m-es koax kábel csak kilóg a tvből én megfogom és minden bejön. Szóval rajtam kívül még milyen lehetőségek vannak, akár beltérre is!? -
Mikisys
őstag
Táplálás nélkül olyan, mintha nem lenne antennád.
A STB adhat ki +5V-os tápfeszültséget, menüben állítható, de a TV-készülékek nem adnak az antenna felé táplálást.
Ha jó a rálátás az ablakból az adóra, akkor elég lehet egy fólia antenna is, amit az ablakra lehet ragasztani, vagy a falon kívül az ablak keretre lehet felerősíteni egy egyszerűbb huzalantennát.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest