Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTO
őstag
válasz madagaszkar #898 üzenetére
és az a kémény milyen tüzelő anyagnak a füstjét nyomja?
semmi sem tökéletes
-
madagaszkar
tag
Üdvözlök mindenkit!
Ha valakit érdekel megosztanám a tapasztalataimat, a SYNAPS AHD 343 típusú antenna vételi képességeivel kapcsolatban.
A napokban került felszerelésre és beüzemelésre, a Tokaji adótoronytól légvonalban 101 km távolságra,
elméletileg a vételi határon kívül. Elsősorban az E-mux vételi lehetőségei miatt, ugyanis a hozzánk 12 km-re lévő Fehérgyarmat-Penyigei adótorony az ukrán és a román analóg sugárzás miatt, feltehetőleg még legalább egy évig, ezen a frekvencián nem fog sugározni. Az antenna körülbelül 9 méteres magasságban került felszerelésre, szabad rálátással, semmilyen tereptárgy, domb stb. nem akadályoz. A jel elosztóval 2 készülékre van elosztva, erősítő nélkül.
A Tokaji E-mux esetében a jel ( napsütéses, felhőtlen időben ) jelerősség: 38 %, jelminőség: 100 % !Szóval ha valaki antenna vásárláson töri a fejét, bátran tudom ajánlani, ár-érték arányban tökéletes!
SYNAPS AHD 343 ára: 6500 Ft. ( Én ennyiért vásároltam )
-
BTO
őstag
-
BTO
őstag
válasz SkyLine3000 #893 üzenetére
nem 5e ft erősitő kell,olyan kell amin van tilt szabályzás ,slope poti a gain poti mellett.
semmi sem tökéletes
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni.
A városban, ahol lakom, egyedül nálunk van még mindig soros kábel. Pedig a központ. Annak idején, amikor csillagpontosították, valahogy nálunk nem csinálták meg. El is tűnt egy csomó csatorna. Rájuk is kérdeztem, h What a hell is it??? Elmondták, én meg mondtam, h engem nem érdekel, oldják meg. Én akarom fogni az összes csatornát. Fél óra múlva vissza is rakták. Annyi előnye van, h azért a családi csomagért, amiért mások 3600at fizetnek én csak 950-et.
Viszont a minőség hullámzó.
A bejövő antenna kábelen van egy normális 4es elosztó. Ezt nemrég a tv-sek rakták föl. Erre van leosztva 3 tv.
Kérdésem az lenne, h egy antenna jel erősítő (ami 220V-ról műxik) javítana-e érdemben a képminőségen?
Vannak csatornák, amik szépen bejönnek, vannak amik elég szemcsések.
A kábelek végén lévő csatik is már mind le lettek cserélve. Ezeket is a tv-sek cserélték le. Bemérték a bejövő jelet, de elvileg erősebbet nem tudnak küldeni. Ők is megemlítették az ilyen jelerősítőt. -
Alice90
aktív tag
Sziasztok van egy benti anternám csak túl rövid a kábele szeretném meghosszabitani
kb 3m kéne csak nem tudom milyen kábelet vegyek :S
kérlek segítsetek.
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Összekötöttem egy trishield és egy sima koax kábelt egy ablakkábellel, de teljesen elment a jel.
Mi lehet a probléma? Tri shield koax-ot nem érdemes alap koaxszal összekötni? Vagy az ablakkábel a probléma? -
minas
aktív tag
A műholdas fejkonvertertől a set top boxig kb. 28 méteres koaxra van szükségem. Milyet vegyek, ami nem horror drága és azért jó minóségű (kisebb a vesztesége)? Illetve réz, vagy acél belsőerest? Illetve ajánlott-e még erősítő is?
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
Adott egy kis falusi ház Tokajtól pár km-re egy nagyon idős mamával és két szobával amikben két hagyományos tv van. Egyik helyiségbe egy Telefunken TTR 280c vevő a másikban egy Alcor HD-2800-as vevőegység lett vásárolva. A tetőtérbe egy hagyományos lepke antenna van(semmi adatot, azonosítót nem találtam rajta).
Az antennától kb. másfél méter koax kábelmegy egy elosztóig (semmi azonosítója, azaz lehet volt rajta matrica anno, de most semmi) és ebből a dobozkából(splitterből?) mennek a kábelek kétfelé a szobákba.Ez a rövidke kábel szemmel láthatóan vékonyabb mint a másik kettő és kézbe fogva mállik le a müa. borítása, agyon van repedezve.
A gond az, hogy ha mindkét vevő és tv be van kapcsolva, akkor a Telefunkenes rész egyszerűen nem működik, mintha kihúzta volna az ember az antennát. Ha lekapcsoljuk az Alcort, abba a pillanatba visszajön normálisan a műsor.
Voltak kint antennások azaz állítólag mindig tv-s szerelőnek tanulók és azt mondták érdemes lenne modernebbre cserélni a lepke antennát, mert az lesz a megoldás.
Nos vettem egy ilyen speckó DVB-T antennát remélem be fog válni. Jövőhét végén tervezem a felszerelését (akkor utazunk le ) és arra lennék kíváncsi a jelenséget valóban ez okozhatja? A padláson levő elosztó (splitter?) nem lehet ludas? Esetleg érdemes lenne vennem hozzá egy újat? Ha igen milyen paraméterekkel rendelkezőt? A töredezett kábelt gondolom ajánlott cserélni, bár furcsállom, hogy ezt a szerelők nem tették meg. Mivel egyáltalán nem vagyok szakmabeli, még megszeretném kérdezni, hogy a felcsavarozós féle koax csatlakozókhoz kell célszerszám vagy teljesen szerelhetőek házilagosan is?18 éve a PH-n....
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok! Pesten vajon hol találok olyan boltot ahol tartanak MCX-Koax átalakítót?
-
donjohnson
addikt
válasz donjohnson #878 üzenetére
tárgytalan, megoldottam máshogy. meg amúgy is hülye ötlet volt.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
sziasztok,
van egy elég elvetemült ötletem. az megoldható lenne, hogy az emeleti fali aljzat tv kimenetére antennát kötnék (szóval bemenetként szolgálna) és a földszinti fali aljzaton kivezetve használnám a jelet?
ugyanis az emeleten tökéletes a dvb-t vétel, de a földszinten ugyanazzal a szobaantennával kockásodik a kép.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
fgabor87
tag
válasz osztraksajt #876 üzenetére
Ha nincs a kábelen osztó, hanem direktbe rá van kötve az antenna a TV-re, akkor szerintem működhet. Ehhez kell venni az antennába egy bele való szimmetrizálót, párszáz forintból kijön. Ahol az antennát vetted, biztosan tudnak segíteni.
Attól függően, hogy pontosan hol laksz, érdemes lehet kipróbálni a debreceni adót is, hátha az jobb.
A mindigtv.hu-n meg tudod nézni, hogy melyik adó jobb neked (lefedettség -> merre forgassam).
Persze ezt nem kell készpénznek venni, nekem például totál hülyeséget mond.Nem értem, hogy a Samsung miért nem teszi bele a TV-kbe a betáplálást. :S Enyémben sincs.
-
osztraksajt
őstag
Adott egy Samsung PS51D550 TV, kertesház, tetőn egy 14DB nyereségű Dipol antenna. Debrecen déli része, most a Komádi adó felé áll az antenna.
A boltban ajánlották hogy erősítő is kell hozzá, így vettem. A TV nem tudja kiadni az 5V-ot az antennaerősítéshez, hanem egy külön 220-as adapter van betéve. Ami a gondom hogy újabban két hetente a forma1 erejéig van használva a TV, így ki-be kell húzgálni az adaptert mert elég rendesen melegszik bedugva, és ne fogyassza az áramot ha nem muszáj.
Szerintetek elmenne erősítő nélkül direktbe kötve is ha kiveszem az antennából az erősítőt?
Az biztos ha nincs bedugva az adapter akkor most "nincs jel" üzenetet kapok, de ez gondolom az erősítő miatt is lehet hogy nem kap tápot.
[ Szerkesztve ]
-
halhatatlan
aktív tag
köszi mindenkinek megoldodott a problémám.
-
fgabor87
tag
válasz halhatatlan #873 üzenetére
A TV hátulján koax kábelnek két csatlakozási lehetőség is van? Egy LNB és egy ANT feliratú?
A UPC tányért csak műholdas vételre tudod használni, de én nem tudom, hogy mely műholdakon vannak ingyenes csatornák. Illetve, hogy magyar TV-k vannak-e egyáltalán valamelyiken. DVB-T vételre ez a fajta antenna nem alkalmas.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz fgabor87 #872 üzenetére
ennél a tv-nél nem lehet manuálisan keresni csak,digitális kábel,digitális antenna,mühold,és analogot.az analog azmeg nem jó mert az a régi antenna csatlakozás.oda hiába csatlakozok mert már nem sugároznak jelet.
ugy tudok kerestetni vele dvb-t! mikor elkezdem beállitani az egész tv-t magyar régiora és rákérdez hogy digitális +antenna de ittmeg nem talál.és mi lenne ha megprobálnám egy upc tányérral meg fejjel mert találtam itt egyett? -
fgabor87
tag
válasz halhatatlan #871 üzenetére
Hmm, érdekes. Elsőre azt gondoltam, hogy esetleg MPEG2-es rendszert tudja csak, mert Németországban olyat használnak, de több helyen is írják, hogy tudja az MPEG4-et.
Vonal erősítő sincs valahol a TV és az antenna között? Ezt úgy is ki lehet deríteni, hogy a beltériben megkeresed a menüben a +5V-t, valahol biztosan van, és megnézed, hogy be van-e kapcsolva. Ha igen, kapcsold ki, és nézd meg, hogy továbbra is van-e kép.
Nincs benne manuális csatornakeresés? Pl én TV-mnél van olyan, hogy Manuális keresés->Digitális->Földi, és ezen belül meg lehet adni neki csatornaszámot, vagy frekvenciát, illetve sávszélességet.
Sávszélesség Mo-n 8 MHz, a frekvenciákat meg itt megtaláltod a frekvencia táblázat fülön. Kikeresed melyik toronyra van állítva az antenna, és a MUX A csatorna számát, vagy frekvenciáját.
Ha van rá lehetőség, meg lehet próbálni így manuálisan megadni neki, hátha...Látom, hogy ez a TV tud mindent, DVB-T /S /C-t is, úgyhogy arra ügyelj, hogy mindenféleképpen földi, azaz DVB-T csatikat kerestess vele.
-
fgabor87
tag
válasz halhatatlan #869 üzenetére
Ahha, akkor legalább azt lehet tudni, hogy a kábelezés OK.
Külföldön vetted/rendelted a TV-t?
Régióbeállításokat beállítottad magyarra? -
fgabor87
tag
válasz halhatatlan #866 üzenetére
Igen, a DVB-T tuner azt jelenti, hogy nem kell beltéri egység.
Ha 2 antenna kábeled van, akkor azok valahol el vannak osztva, hiszen az antennára csak 1 kábel köthető.
Vagy az antennánál kihúzod az egyik kábelt, és beledugod azt, ami a TV-hez megy?
Ha esetleg tudsz rajzot készíteni, hogy hol, merre mennek a kábelek, és hova csatlakoznak, azzal sokat tudnál segíteni.Azért kérdeztem, hogy akkor sem működik, ha a beltéri be van kapcsolva, mert elképzelhető, hogy erősítős antennád van, ami csak akkor működik, ha áramot kap. A beltéri egységek tudnak a koax kábelbe áramot táplálni, amit megkap az antenna erősítő, és akkor már működik.
Például ha szobaantennád, vagy kis méretű kültéri antennád van, akkor erre nagy az esély. Tetőantennáknál viszont ritkábban használnak erősítőt, de még ott is elképzelhető.
Amit szerintem tehetsz:
-Mindenféleképpen próbáld ki, hogy egyik szobába bekapcsolod a beltérit, és a másik szobában ekkor kerestesd meg a TV-vel a csatornákat.
-Ha így sem jó, és van rá lehetőséged, ideiglenesen vidd át a beltérit, és nézd meg, hogy ott, azon a kábelen működik-e. -
halhatatlan
aktív tag
válasz fgabor87 #865 üzenetére
sima antenna amit a beltéri-re kötöttem rá.semmivel nem osztottam el csak rákötöttem a másik antenna kábelre.beltéri egységröl megy,de csak ha euro scart csatlakozora dugom.
http://www.billiger.de/show/produkt/420396249-Telefunken-L22F185C3.htm
ez az a tv ami a linken van
[ Szerkesztve ]
-
fgabor87
tag
válasz halhatatlan #864 üzenetére
Szia.
Milyen antennád van? Mivel van a koax kábel 2 felé osztva?
Ha a másik szobában a beltérit bekapcsolod, akkor sem találja meg a csatornákat a tv? -
halhatatlan
aktív tag
üdv!
szeretnék segitséget kérni egy telefunken full hd led tv bekötéséhez.
rádugom a dvb-t tunerre az antenna kábelt és egyszerüen nem jön jel.az antenna biztos jo mert a másik szobában arrol nézik beltérivel mind a 9 csatornát. -
fgabor87
tag
Sziasztok.
A közeljövőben szeretnék építeni egy kisebb koax hálózatot itthon, amin a MindigTV-t lehet nézni.
A végleges állapot valószínűleg úgy lenne, hogy 3 végpont, és egy erősítős tetőantenna. Addig világos, hogy az erősítő miatt olyan splitter kell, ami tápáteresztős, azaz az OUT ágon kapott tápot IN-be továbbítja, de a többi OUT-ba nem.
Mi a helyzet olyankor, ha mind a 3 végponton be van kapcsolva az 5V-os tápfeladás? Mi fog jelentkezni az osztó IN csatlakozóján? Ugyan úgy 5V, csak nagyobb áramerősség, vagy 15V? -
Alvin76
tag
Egészen máig, csak az internet jött kábelen, de kipróbáltam és rádugtam a TV-re és megvan az összes csatorna...
a kérdésem a következő:
van egy PCT-IT1W-06 jelű elosztóm.
az IN -rész a bejövő... ez tiszta.A TAP 6db, és OUT-kimenetek közül melyikre kössem rá a modemet és melyikre a TV-t?
-
student
őstag
hali
7.ker hernád utcában lakom innen tudnék jó jelet fogni valamilyen beltéri antennával?
régi társasház sajnos akármelyik ablaknál vagyok csak szomszéd ház falát látom. 2. emelet
szomszédok mind upc-t használnak szoval nincs tapasztalat -
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
a fali kábel eddig 2 felé volt osztva egy pct-mis 2 way splitter-rel, ahol mindkét kiment 3,5dB csillapítású. Egyik megy a tv-be (digitális hd csatornák is), másik az internet modembe. Ezt szeretném egy 3-as osztóra cserélni, mivel egy másik tv (csak analóg csatornák) is kerülne a rendszerbe. Ahogy nézem a 3-as osztókon az egyik kimenet 3,5, de a másik 2db kiment 7dB körüli. Melyik eszköz kábelét melyik kimenetre kössem?
kösziAz elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
HoryThePooh
aktív tag
Köszi!
Igen nem maradt más sajnos.
Hoztam haza egy Funke antennát amit elvileg (ha van) a TV/STB 5V-ja meghajt, de ez valóban nem ment. Visszavittem.
Most egy SAL FZ50 -t szereltem fel. Végül is működik.Van kábel TV , majd nyáron lehozom a padlásról ide is.
Köszi mindenesetre!
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
BTO
őstag
válasz HoryThePooh #849 üzenetére
nagyon valszinü ez aTV nem ad ki 5V erősitőnek tápfeszt,menüben meg kell nézni -antenna power vagy antenna erősitő ki/be
a második antenna se nagyon különb az elsőnél csak más dobozba van beépitve,van 1 dipol azt arra van rárakva 1 erősitő.
márpedig kábelezni kéne,ha van müködö dtv-d antennárol, akkor azt kéne elosztani.[ Szerkesztve ]
semmi sem tökéletes
-
HoryThePooh
aktív tag
BTO segíts légyszíves!
Vajon egy ilyen TV [link] antenna aljzatáról jön-e 5V-os tápfeszültség?
Hogyan tudom ezt megmérni, voltmérővel?Szeretnék a hálóba MindigTV-t. Sima szobai antennával [link] erősítés nélkül nem jön be, de nem szeretnék már több kábelt ezért gondolkozom egy ilyen antennában: [link].
Köszi előre és tippekkel se kímélj
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
ljungberg
tag
Sziasztok!
Beszereztem mindigtv-t melóhelyre, tápos szoba antennával + 5 méter koax, monitorra megy a jel az stb-ből egy hdmi-dvi kábellel. Jelminőség 100%, a jelerősség 70%, viszont ugrál a kép, jobbra elugrik és vissza helyére. Ez antenna gond lehet vajon, vagy inkább a hdmi dvi kábelnek pocsék az árnyékolása? Vagy valami egyéb?
Előre is köszi!
-
BTO
őstag
minek? a vissz irányt be lehet állitani modemmel is ha a -20dB mérőpontra rakod .akkor 35-37 dBmV tal kell hogy adjon,30dB mérőponton meg 45-47dBmV kell adnia,
a szinuszos adóvala beállitás az nem lesz pontos,mert digitáslis jelcsomaggal lő vissza a modem.
az 5-25 mhz freki meg jó zavarérzékeny oda visszirányt rakni baromság gyakorlatilag.
a netes visszirány is min 32mhz-től indul.a jobb hálózatokon meg 20-25mhz felüláteresztő szürőt alkalmaznak ,hogy az alacsony frekis zajok ne gerjedjenek fel felharmonikus szinten.
TV jelet meg KF frekin raknak visszirányba .
na erre varjál gombot.[ Szerkesztve ]
semmi sem tökéletes
-
kakujza
újonc
Erdekelne egy olyan erosito, illetve generator ami a 5-25 Mhz frekvencian general (szimulalni szeretnek) jelt olyant mint a kabeltvs visziranyu erositoknel hasznalnak jel hordozonak.
-
BTO
őstag
az osztok általában 5-1000Mhz-sek tehát oda vissza megy jel,de az erősitő mögé 15-20dB csillapitásu osztás ,vagy annak megfelelő csillapitás szükséges az eszközök felé,mert a sok előre irányu jelre összeszarják magukat a tunerek és olyan mintha nem is erősitettél volna semmit..
amugy a beállitást azt itt irtam le fentebb.(#832) BTO
[ Szerkesztve ]
semmi sem tökéletes
-
Dassler
őstag
Az erősítőn kívül az érdekelt volna, hogy hármas elosztón megy-e oda-vissza a jel. Tehát hármas elosztó után 1-1 erősítő jó megoldás-e. Nyálaztam az ajánlott topikot is, de em találtam erre választ.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
-
Dassler
őstag
Kissé ingerszegény a fórum
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Irvkhf
aktív tag
Helló !
Ajánlanáok egy jó teljesítményű Mindig tvantenna erősítőt. Digitális antennával nem jön be semmilyen kép. Beszereltem egy Triax UHF DVB-T antenna erősítőt 5-12V 12dB. Pont ez és csak ez volt a boltban amikor vettem. Nem szereltem még és nem néztem még utána az antenna erősítőknek a vásárlás előtt. Az eladó állítása szerint ez egy komolyoly erősítő. De a hozzá nem annyira értő is látja meg tudja hogy nem lehet valami nagy teljesítménye. Megvettem mert kellett. Már tudom hogy ez csak akkor jó ha a jel pont a határon van és néha akladozik a kép. Ezzel az erősítővel már van négy vagy öt csatorna M1, M2, Duna Hd, Duna World meg valami infó csatorna. A jel egy tvre megy. TV2 és RTL KLUB sincs meg a többi is hiányzik a 17 csatornából.
-
Dassler
őstag
Sziasztok!
Hozzáértôktôl kérdezem, hogy milyen megoldás van az alábbi problémára:
UPC net+tv bejön egy madzagon, van egy elosztó net és tv külön fut tovább. A tv ágon jelenleg van egy erôsítô, ahonnan 3 helységbe megy a tv jel (set top box), viszont nem visszjeles az erôsítô, így pl videótàr nem mûködik. Megoldható-e, hogy mind3 szobából mûködjön a visszjel, ès legyen erôsítés is? Pl hàrmas ( négyes) elosztó ès áganként visszjeles erôsítô megoldás mûködik? Mivel olyan jelerôsítôvel nem talàlkoztam, aminek legalább 3 visszjeles kimenete van.Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
BTO
őstag
válasz nelsonmanian #831 üzenetére
tudni kell a modem szintjet,milyen elosztóval van kicsatolva,aztán lehet kiszámolni a bejövö antenna jelet,
0dBmV=60dBuV
tudni kell hogy a szolgáltató erősitője kb milyen messze van a tilt beállitáshoz sacc/kb.
erősités-gain-poti 3/4 állásba,slope min fél állásbacsillapito:http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=21
kb 1/3--1/4 állásba
aztán lehet játszani a legfelső csatorna képéhez, hogy mikor jó a csillapitóval.
de mind ez igazán csak sacc/kb beállitás , az igazi a müszeres beállitás.
én nagyjábol amit az előző hszbe irtam a müszereshez kb +/- 3dB re belövöm müszer nélkül is,persze ha közelitőleg jól jár a szolgáltató erősitője.semmi sem tökéletes
-
nelsonmanian
senior tag
A netet vegyük ki ebből annak van külön szolgáltatótól kapott elosztója, az abból kijövő tvk felé irányuló kábelre kerülne az erősítő a 4es elosztó elé. Na ehez kellene nekem egy viszonylag olcsó és jó erősítő.
Ilyen csillapítót is tudnál ajánlani?
Házilag, műszer nélkül is be lehet lőni nagyjából ezeket az erősítéseket? -
BTO
őstag
válasz nelsonmanian #829 üzenetére
jónak jó,csak mivel a netet előle szededki felesleges a 47Mhz-től indulnia mert a net visszirány az 80Mhz-ig tart.
a szintezés az meg azt jelenti hogy kb 95dBuV ra kell állitani a felső csatorna erősitését és a tilt-slope-potival meg kb az alsó csatornát azt meg 90-92 dBuV -ra kell beállitani,az erösitö mögé kell 1 kb 10dB csillapito majd a 4-s osztó,vagy 8-s osztó hogy a TV-k ne kapjanak 80dBuV -nál nagyobb antenna jelet mert a tul sok jel is okozhat olyan képminőség romlást mint a kevés jel.semmi sem tökéletes
-
BTO
őstag
-
nelsonmanian
senior tag
válasz nelsonmanian #824 üzenetére
Valaki?
-
jeriko2
tag
Szia! Az elosztás passzív splitterekkel történik. A koax kábelek típusát nem tudom, van különbség? Fehér burkolatú, belül szokásos kialakítású réz belsejű kábel, alufólia + "harisnya" árnyékolással. A csatlakozók szerintem nem rendben vannak. Ami különös, hogy a legtöbb csatorna képe jó, 2-3 csatornával van gond, ott a képen alig vannak színek és lilás-zöldes átlós csíkok futkároznak a képen.
Amit linkeltem erősítőt, érdemes vele próbálkozni? Mennyit ér, ha külön kábelek mennek a készülékekhez?
-
Degeczi
nagyúr
válasz nelsonmanian #822 üzenetére
A splitter mindenképpen csillapítja a jelet (az eszközöket egymástól is el kell válassza), szóval erősítés a megoldás. Persze minél hamarabb beiktatva - de már a net leágazása után, hiszen az kétirányú kapcsolatot igényel, az antennaerősítőd pedig csak egyirányú lesz.
-
nelsonmanian
senior tag
Üdv!
Kábeltv-t szeretném 4 felé osztani, egy 4es splitter segítségével, de sajnos annyi jelveszteséggel jár és némelyik csatorna nézhetetlenné vált. 2felé osztva nincs ilyen probléma.
Jobb minőségű elosztót kellene vegyek, vagy valamiféle erősítőt?
A net is ezen keresztül jön, ez befolyásol valamit? -
Gyufaaa
veterán
Előbb nézd meg a csatlakozókat. Ha préses, akkor nem jár -e le illetve ha tekerős, az megfelelően van-e felhelyezve. Milyen típus az a hosszabbik kábel? Milyen osztóval van elágaztatva a 2db TV?
Lehetséges, hogy valamelyik csatlakozónál az árnyékolás rá van tekeredve a "meleg érre".
[ Szerkesztve ]
-
jeriko2
tag
Sziasztok!
KábelTV-nk van, azon jön a NET is. A TV része szét van osztva három felé T elosztókkal, de amelyik távol van (kb. 15 méter), ott elég gyenge a képminőség. Arra gondoltam, a padlásra, ahol bejön a kábel, a NET leválasztás után betennék egy antennaerősítőt. Valami ilyesmit: antenna erősítő így minden TV-hez mehetne külön kábel.
Mit gondoltok, ennek van-e értelme (pl. nem zavarja-e a net-et), illetve a linkelt készülék nem túl gagyi? (gyanúsan olcsó)
-
BTO
őstag
válasz tipcsibacsi #818 üzenetére
szerintem jó az amit ajánlottam,föleg ha igaz az az ár ami ott van mert a 46 ft az jóval kevesebb mint a 120-nft mint amit te néztél.
és mintha az upc is használt oat mint amit én ajánlottam.
nem mindegy 12-13eft 1 dob vagy 32 eft.semmi sem tökéletes
-
BTO
őstag
válasz tipcsibacsi #815 üzenetére
semmi sem tökéletes
-
tipcsibacsi
tag
Köszi, és ezt a commscope kábelt hol tudom beszerezni?
Egyébként én szeretném kialakítani a rendszert és már van gyakorlatom az f csatlakozók szerelésében, de nem vagyok szaki. Amit szeretnék az az, hogy a kialakított rendszer jó minőségű legyen és tartós.
Ezen jó minőségű termékeket hol tudom beszerezni? -
BTO
őstag
válasz tipcsibacsi #810 üzenetére
comscope kabel, préselős ,klimpelős csatlakozók a jók annak aki nem szaki a témában mert én aki 23 éve a szakmába van az jól tudja felrakni a tekerős F csatikat is.
semmi sem tökéletes
-
tipcsibacsi
tag
Sziasztok!
Jó, kíváló minőségű koax kábelt tudnátok ajánlani? És, hogy hol tudom beszerezni? 200 méter kellene. Plusz jó minőségű csatlakozók is.
-
ZEEDD
csendes tag
Sziasztok
Van otthon több TV-m, de az egyik fix ágon 2 TV lenne és ezt szétosztva nincs igazán nézhető kép.
Sima T elosztóval nem igazán használható, de ha csak az egyik van bekötve akkor megy.
Kérdezném milyen erősítőt elosztót tudtok ajánlani nekem.Én ezt néztem ki, de akkor a csatikat is le kell cseréljem a kábeleken --->
Hirschmann SZNE 152V szélessávú anenna erősítőAkár hozzá szólásban akár PÜ-ben nagy segítség lenne
" A gumid égjen ne a lelked! " http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kabar
senior tag
Nekem pont van egy eladó. Egy hetes, tökéletes, beépített rádiószűrővel. Neked gondolom nem kell erősítő, csak egy jó splitter, de nem értek hozzá. Engem úgy lehülyéztek a boltban amikor azt kérdeztem, nincs-e olyan ami mind a kettőt erősíti. Eredetileg nem szerepelt a rádió a terveben, de amikor meghallottam, milyen szépen is lehet analóg rádiózni, már nem álltam meg a lejtőn...
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest