Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sok hibát javít az új Arc meghajtó
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Kis segítség kellene, mert nem vagyok szakember.
LTE antennát akarok venni, ezért nem teljesen ide tartozik, de lehet még is.
Van itthon a padláson egy nagy tv antennám, amivel simán vettem a mindigtv csatornáit. Olvastam, hogy az új antennákban lte zavarszűrő van. Ezek szerint a sima tv antenna is veszi a 800 MHz-es jeleket, vagyis jó lenne nekem lte antennának? Az lte antennákhoz használt koax kábe ugyan az, amit pl. a upchez használtam (műhold).
Elnézést ha nagy butaságot kérdeztem... -
BTO
őstag
-
korcsi
veterán
A sima koaxnak is van vesztesége (~2dB/10m), így a kettő különbségével kell kalkulálni, a kábel átmérője 2,5mm.
Szerintem a 6dB-el kisebb jelszintel is kellene működnie, mert ha nem akkor egy 4-es elosztón sem működnének a TV-k.
Én itt néztem a secifikációt, 1GHz-en ~8dB a csillapítása a 10m-es szakaszon.Szerkesztésből, hogy lett új hozzászólás...
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
A sima koaxnak is van vesztesége (~2dB/10m), így a kettő különbségével kell kalkulálni, a kábel átmérője 2,5mm.
Szerintem a 6dB-el kisebb jelszintel is kellene működnie, mert ha nem akkor egy 4-es elosztón sem működnének a TV-k.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
BTO
őstag
válasz Ed McLeves #988 üzenetére
kicsit nagyobb a nyeresége és mivel hosszabb kisebb a nyilásszöge.
semmi sem tökéletes
-
BTO
őstag
válasz Ganz-[HUN] #991 üzenetére
mi az a kétbemenetes amit keresel? mert szimmetrikus osztóval közösiteni is lehet forditott bekötés esetén.
semmi sem tökéletes
-
Ganz-[HUN]
addikt
SZiasztok!
keresünk két bemenetes, min. 40-870MHz legyen, de a felső határ a csillagos ég. Árkategória még nem megadott.Nem találtunk ilyesmit, de ha tudtok, akkor köszi
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
korcsi
veterán
Bejövő kábel tévé koaxnál lenne egy szűk szakasz, mennyire lenne probléma ha 10m-en RG179-es kábelt használnék (a 6dB-es különbséget leszámítva)?
-
Ed McLeves
tag
Köszönöm a válaszokat.
(#987) BTO: Bementem egy antennaboltba, és bár pont ugyanilyen nem volt, vettem egyet, mely mindössze abban különbözik az általad belinkelttől, hogy kétszer ilyen hosszú. Szerintem [ez az]. Remélem nem rosszabb az általad linkeltnél.
(#986) Mikisys: Természetesen fizikailag megszüntetném a kapcsolatot (elvágnám a kábelt, a vásárolt antennához lenne kötve a vége) az oszlopon.
[ Szerkesztve ]
-
BTO
őstag
válasz Ed McLeves #984 üzenetére
[link]
közeli nagyteljesitményü toronyhoz ezt ajálanámsemmi sem tökéletes
-
Mikisys
őstag
válasz Ed McLeves #984 üzenetére
Olyan antennát válassz, aminek nagy a nyeresége. Nyilván valamilyen irányba be kell állítani, ehhez kérj segítő társat, aki türelmes.
Használható a meglévő kábel, ha jó az állapota, de teljesen le legyen választva a régi szolgáltató csatlakozásairól, sehol nem lehetnek kapcsolatban.Üdv!
-
Mikisys
őstag
Át kellene nézni a csatlakozásokat, nincs-e valamelyiknél zárlat.
Az sem mindegy, hogy az osztó mennyire oszt, tehát marad-e valami a bejövő jelből?
6-8dB-es osztás a digitális jelet már megeszi, tehát 3-4dB-es osztó használhatóbb lenne.
Az osztón fel van tüntetve, hogy milyen, ha mégsem, akkor az kukatöltelék, nem osztó.
Tessék minőségi terméket használni, azzal nem lesz gond.Üdv!
-
Ed McLeves
tag
Sziasztok!
Antennás (DVB-T) kérdésem lenne:
A helyszín egy Szentes belvárosi családi ház, ahol a jel erőssége beltérben viszonylag jó, azaz egy darab lecsupaszított koax-kábellel is jönnek a szabadon fogható adók, azonban nem stabilan - akadozás, kockásodás gyakran előfordul.
Szeretnék egy antennát venni, melyet egyelőre beltérben (szekrény teteje pl.) helyeznék el, majd kikerülne az udvaron lévő oszlopra. (Fák, szomszéd házak miatt nincs közvetlen rálátás az adótoronyra, de gondolom, ha az adás beltérben is majdnem nézhető egy drót segítségével, akkor az udvaron erős a jel, nem hinném, hogy erősítésre szükség lenne) Az oszlopról a régi kábelTV-szolgáltató kábele bemegy a padlásra, ahonnan tovább halad a két helyiségbe, ahol a TV-k vannak. A későbbi terv az lenne, hogy a most megvásárolt és beltérben egy ideig használt antennát kihelyezném az oszlopra és rákötném a már jel nélküli kábelTV-szolgáltató kábelét.Kérdéseim a következők:
1. Milyen típusú antennát vegyek (lepke, dipól, stb., nem értek hozzá) viszonylag erős, de nem közvetlen, hanem inkább visszaverődő jelhez?2. láttok-e bármi problémát az általam feljebb felvázolt elképzeléssel, azaz, hogy az oszlopra helyezett antennát rákössem a korábbi kábelszolgáltató kábelére?
Előre is köszönöm.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Adott egy digi kábeltv (ONT-ból kijövő jellel). Egy kb. 5-6 méteres kábellel szinte tökéletes a jelszint (a legtöbb adó a Pana tévém szerint 9-es minőségű, van pár darab 10,8 és 7, illetve kettő 5-ös). Ráraktam egy elosztót, de emiatt át is kellett kábelezni: az ONT-ból egy 7-8 méteres kábel jön ki, utána az elosztó, majd egy cca. 13 méteres kábel megy a tévébe. Az összes adó jelszintje 1 lett, és semmi sem jön be.
Létezik, hogy ilyen gyenge a jel, vagy csak elcsesztem valamit a bekötésnél?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MAC72
tag
Sziasztok! Látom, nem egy pörgős topic, lehet nem is a legjobb helyre írok. Tanácsra lenne szükségem. Kb. 60-70 tv-ről van szó, ami jelenleg egy Blu-ray lejátszóról analóg erősítőn keresztül kapja a jelet. Koax kábelezést használunk, 6-8 utas splitterek beiktatásával. Ezt a rendszert szeretném digitálisra cserélni. A koax kábelezést szeretném megtartani, de ezt a rossz analóg jelet cserélném digitálisra. Gondolom érthető okok miatt. Milyen konkrét lehetőségeket ajánlanátok? Milyen költséggel kell majd számolnom? Előre is köszönöm!
Ez egy kis üzlet, csak bemutató videók mennek a tv-ken.
[ Szerkesztve ]
-
Roll1983
csendes tag
Sziasztok!
Egy leágazás okozhatja-e azt, hogy szétesik a kép és megakad a hang a tv-n? A szolgáltató DIGI. Egyik nap tettem be ezt a leágazást, mert szükség volt rá egy másik tv miatt. A leágazáson az van, hogy 5-900 mhz ez elégséges? Koax kábelből 3x árnyékoltat vettem, a csatlakozók csavarósak. Köszi!
-
őstag
Sziasztok!
Ugyan nem antenna erősítős hanem csillapítás téma de berakom ide, mivel ide illik a legjobban.Tavaly karácsonykor vettem egy Avermedia A757 T2+C Pcie tunert, furcsa rejtélyes hibajelenségbe ütköztem vele, a DVBT része kitünően működött, míg ha rádugtam a kábelt (DIGI) akkor is minden adót megtalált de 0%-os szinttel jött az összes adó, minden frekvencán, zöldes kockásodó akadozó képpel. Raktam elé isolatort de ez sem segített végül vissza küldtem az iponnak és visszakaptam a pénzt.
Azóta is izgat vajon tényleg hardver hibás volt e a kártya vagy esetleg abban a házban ahol lakom netán túl erős a DIGI jelszintje és esetleg túlvezérelte a tunert? és ennek hatására jött elő a 0%-os hibajelenség?
A technisat cablestar2 pci tunerem kiválóan működik, sőt van 2 LG tv és azok is rendben veszik a digitális adásokat. Azóta beszereztem egy TBS(Turbosight) 6221 pcie tunert és ezen is jól működik a dvb-c.
Vajon az avermedia tunernek lehetett a túlvezérlés a baja? Lehetett ez az oka a 0%-nak és nézhetetlen képnek a dvbviewerben? Ha elé raktam volna egy csillapítót (amire akkor nem gondoltam) akkor megoldódott volna a probléma?
Itt van az akkori beszámolóm az avermedia tunerről:
[link]
[link]
Kiváncsi lennék egy szakértő véleményére.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok! UK -ban keresek eros antennat/jelerostitot a Freeview -hoz. Lehetoleg belterit, mert a kulterit nem tudnam megoldani jelenleg, mivel nem igen furkalhatok lyukakat, fopleg nem akkorat a falba. Az ar mellekes, az a fontos, hogy mindig jo minosegben jojjon a vetel, tehat a kinai vackok kiesnek.
Don't Tread On Me
-
igmond
tag
Sziasztok!
Digi kábel tv jelerősítéshez szeretnék tanácsot kérni. Leírom hogy is néz ki: padláson van szétosztva, bejön a kábel, rajta van az internet szűrő és lejön egy kábel a netnek, onnan megy tovább egy egyszerű négyes elosztó felé és úgy megy a készülékekbe. Két helyen mindig gyengébb a jel, igaz ott elég hosszú a kábel. Azt szeretném kérdezni, létezik olyan négyes elosztó, ami egyben jól felerősítené a jelet , hogy mindenhol jó minőségű legyen az adás. Sajna nem mindig egyforma a jel, a digitális adás esetében néhány csatorna néha olyan gyenge, szétesik a kép stb, máskor nincs vele gond. Ez főként este jelentkezik, gondolom ilyenkor terheltebb a hálózat, szóval ezért lenne jó ha valahogy lehetne erősíteni a jelen. Ha konkrét, jó erősítőt is tudnátok ajánlani az nagyon jól jönne.
Köszönöm!!!
-
Oliverda
félisten
Megérné ilyen antennát venni? Az ablak belső részére tenném fel.
Esetleg hasonlót árulnak itthon?
Köszi
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
maglew
aktív tag
sziasztok.
Lemondtam a kábel tv előfizetést, és csak az ingyenes mindig-tv alap csomagjait szeretném nézni a jövőben (úgyis nézhetetlenek a tv műsorok)
.
Kecskeméten élek, adott egy 2 éves Samsung led tv, mely elvileg ismeri a földfelszíni digitális jelét mindenféle adapter nélkül.Aziránt érdeklődöm hogy sem a tetőre, sem az ablakba nem szeretnék antennákat szerelni, (a jel állítólag nagyon erős Kecskeméten) így van- valami olyan olcsó, megbízható beltéri antenna amivel foghatom a digitális adásokat?
Milyen antennát kellene vegyek hozzá?
Illetve, vajon elegendő-e az, mint az analóg TV esetén, hogy bedugok egy 5 méter koax kábelt aminek a végét lecsupaszitom, vagy valami alufóliát rátekerek, és ezzel is be tudom-e hozni az adást, ha rálátok a toronyra?
B-terv: Van egy UPC parabolaantennám amit nem használok, ha mégis felszerelném valahogy a tetőre, ezzel be tudom-e hozni a földfelszíni digitálist?
köszi a tippeket előre is.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Milyen kültéri dvbt antennát javasolnátok egy dunai nyaralóba, ami viszonylag erdős területen fekszik? Jelenleg egy lepke antenna van fent egy erősítővel, de eléggé szakadozik. Gondoltam vennék egy 6-8k -ig valami jobbat...
-
Mikisys
őstag
Az antenna nem csak a jelet, hanem zavarokat is összeszedhet, amik vagy a közelben kisugárzott zavarforrásból, vagy az adótól idejövet kerül bele valamilyen zavarás, ami a hibajelenséget okozhatja.
Nappal hétköznapokon nagyobb a környezeti zavar, mint este, vagy hétvégén.
Esetleg az antenna magasabbra helyezése, műszeresen pontos irány-beállítása segíthet.Üdv!
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Van nekem egy egyszerű erősítős antennám, amivel a mindig tv csatornáit nézem. A TV2, RTLklub és az M2 kivételével a többi adó maximális minőségben bejön. Viszont észrevettem, hogy hiába mutatja a tv, hogy jelerősség és jelminőség is 100, napközben mégis eléggé gyakran, darabosodik el a kép. Este 9 után már teljesen fullban jön, alig vannak hibák.
Miért lehet ez? -
Mikisys
őstag
Ez is jó lehet, de inkább kérnék segítséget egy antennás szakembertől, vagy a KTV-szolgáltatótól, hogy esetleg mérjen jelszintet és adjon javaslatot, hogyan kivitelezd a rendszert, hogy minden helyen jó legyen a kapott minőség. Nyilván a plusz (maszek) mérésért valamennyit fizetni kell, de ez megtérül, ha utána kis költséggel megoldható a kiépítés.
(Nálunk volt egy-két csatorna ami nem, vagy időszakosan működött a digitális kiosztásban, de a lakáson belüli kábel cseréjével ez a hiba megszűnt. Ezt a KTV-szolgáltató szakembere javasolta és azóta minden OK.)
Sok sikert!Üdv!
-
zsoky
csendes tag
Én a következőt terveltem ki
Hálózati vonalra rákötnék egy erősítőt (http://www.betacom.hu/webaruhaz/erosito/pma-116-szelessavu-hazerosito-passziv-visszirannyal-detail) majd bevezetném egy 4. élosztóba ebből 2 menne TV be és a további két vonalra egy-egy 2. elosztott kötnék.Üdv M. Zsolt (Zsoky)
-
Mikisys
őstag
Én másképp oldanám meg, de ez a meglévő kábelezéstől is függ, illetve, hogy van-e lehetőség még plusz kábelt behúzni egy másik körön keresztül. Nem egyszerű eset, lehet, hogy egy jobb kábellel az egészet újra kellene húzni.
Szóval, bejön a digi TV-kábel, innen egy kettes-elosztó és a közelebbi TV-hez megy az egyik kimenete. Az osztó másik kimenete után kell betenni egy erősítőt és onnan további kettes osztás után, vagy négyes osztás után a többi TV, itt megnézni, hogy úgy jó lesz-e a vétel. Ha nem, akkor antennás-kábel TV-s szakembert kell hívni, hogy oldja meg a helyzetet, lehetőleg falbontás nélkül és minél olcsóbban.
Mint már írták, az lenne a legjobb, ha a bejövő jelet egy erősítős-jelszétosztón keresztül, külön-külön lehetne minden készülékhez vezetni. Ez sem éppen olcsó megoldás.
(Sajnos a mai "korszerű" digitális TV-készülékek érzéketlenek, sokkal nagyobb jel kell nekik, mint a régi képcsöves készülékeknek az élvezhető minőséghez.)
Konzultálni kell mindenképpen egy szakemberrel.Üdv!
-
róland
veterán
-
zsoky
csendes tag
Sziasztok a következő problémám van:
Budakeszin PRtelecom digitális adásra fizetünk elő egy nagy családi házban ,sajnos az utóbbi idöbe kicsit megszaporodtak a TV-ék a házban így a következő probléma állt elő
Oszlopról bejövő kábel:5 spliter 5-1000MHZ között
-2.Emelet(1)
-2.Emelet(2)
-1.Emelet(3)
-Földszint(4)
1 es vonalon 2 db TV található 5-900Mhz spliterel tökéletesen bejön a DTV.(legrövidebb kábel kb:7m ).
2 es vonalon 2 dv TV található 5-1000Mhz spliterel hire hamva nincs DTV nek és még az analóg is .szemcsés.(+10m 1 es vonalhoz képest)
3.vonalon 1db TV található az analóg és digitális is zajos.
4.vonalon szintén.
Arra gondoltam hogy 5 spliter elé be kötnék egy erősítőt (mit ajánlanátok?) illetve ahogy olvasgattam utána kellene valami ami csillapítja a jelet a közeli TV éknél.Illetve menyire igényel ez a munka szakembert.Üdv M. Zsolt (Zsoky)
-
thomatox
csendes tag
DVB-T vételhez, annak aki esetleg drótból hajtogatna: Nálam bevált a következő J-pole antenna, csupasz 2,5milis réz villanyvezetékből:
[link]
Budapesten 610MHz és 770MHz transzpondereket veszek, így középre, 690MHz-re számoltattam.
Egy próbát megér, mielőtt beruházol egy 5-6 ezer forintos szobaantennába, nagyjából hasonlók a képességei a kísérletek alapján.[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
Sziasztok, van egy digitális tv adás vételére alkalmas tetőantennám, ami mellé szeretnék tenni egy vhf antennát is. Egy kábelen hoznám be a jeleket a nappaliba, ehhez egy uhf-vhf közösítőt fogok használni.
Kérdésem az lenne, hogy ha ezt a jelet újra ketté szeretném osztani a tv-hez, illetve a rádióhoz, akkor elég sima koax elosztó ami tudja a kb. 87-860MHz-es tartományt?
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Alábbi 2 antenna közül szeretném megvenni az egyiket egy DVB-T és DVB-C képes TV-hez.
Philips SDV5120 DVB-T beltéri antenna 36dB
MELICONI AT 38 digitális szoba antennaAmit próbáltam, de nem volt stabil a jel, beállítottam pl. este, reggelre már nem volt jó az elhelyezés...
Thomson 1403 DVB-T szobaantenna 43 dBAmiért az előzőekben említett 2 antenna közül választanék: Forgathatóak (mindenfelé) az antennák, így talán jobban be lehet lőni a "ménnykűt". És persze van GSM és 4G szűrő is. Borzadájos hadigépek...
Van valakinek tapasztalata az említett termékekkel? Esetleg a márkákkal (antenna fronton)?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
n3zold3r
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy családi ház, kábel-tv bejön padlásra, ott kétfelé ágazik egyik ág megy le kábel modemhez viszonylag rövidebb kábelen (~kb. 5m), másik ág egy 3-as elosztóhoz, ahonnan a földszinti tv-hez menő ág a kritikus főleg (kb. 10-15m).
Erősítőre lenne szükségem, az a kérdésem, hogy visszirányosak közül van e valami előnye ha ilyet vagy ilyet veszek vagy semmit előnye nincs számomra és tökéletesen ugyanazt az eredményt érném el mintha ilyet vennék? Rááldoznám azt a plusz pár ezret ha jobb valamivel, de ha tök teljesen felesleges ide olyat vennem, akkor nem teszem értelemszerűen.
Egyébként a Terra ill. a Triax márkák közül melyik a minőségibb vagy jobb?
-
róland
veterán
Kedves Hozzáértők!
Melyik a manapság elérhető legnagyobb nyereségű szobaantenna? (Egy Bandridge BTV400 bot szobaantennát kellene kiváltanom.) A jelenlegi antenna a keszthelyi adótoronyra néz, ami kb. 3 km-re van tőlünk, s egy ügyes csipesszel sikerült növelni a nyereségét. Az új HTPC-m lakáson belüli elhelyezése miatt ez a megoldás viszont kilőve. De: van nagyjából szabad rálátás a nagykanizsai adótoronyra, kb. 35 km légvonalban. Erre kellene megoldás, úgy, hogy ne kelljen szétfúrni a házat, s falon kívüli kábelcsatorna szóba sem jöhet.
(Sajnos az OpenELEC nem ad fel tápot az USB-s tuneren keresztül, így az antenna erősítője [ha jól emlékszem +7 dB] nem működik [érdekes, hogy a Windows 7/8/10 másképp kezelte a tunert, s ott semmi gond nem volt ezzel az összeállítással].)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
Két vevőre (1xTV + 1xSetTopBox) szeretném elosztani az antenna jelét (sima lepkeantenna + 12V-os erősítő). Jelenleg úgy van megcsinálva, hogy az antenna erősített jele megy a box antennabemenetére az antenna kimenetről pedig a másik TV-re. Ezzel így nincs is gond, viszont szeretném úgy megcsinálni, hogy a másik TV ne függjön a boxtól és az antenna jele egy 2 way splitterbe [link] menne majd onnan a két eszközbe.
A gond itt kezdődik a TV-n a jelminőség szinte változatlan (jobb a tunere is szerintem...), viszont a boxon a jelminőség 10-20% közötti csökkenést mutat és az egyik helyi adó jele így már nagyon gyenge, gyakran bekockásodik szóval nézhetetlen....
Később a géphez is szeretném majd átvinni a jelet így egy 3/4way splitterre fogom lecserélni ami gondolom hasonló vagy rosszabb helyzetet fog eredményezni.
Mi lehet a gond ? Más elosztó kellene ? Vagy a box tunere ennyire gyenge ? Vagy tényleg normális ilyen mértékű jelcsökkenés ? Mondjuk ha a másik TV-n lenne sz*r megérteném mert oda még +10m kábellel megy, de ide <1m-es kábelen.[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
Thome Analog-digitalis szutyok atallas miatt jelerositot kell vennem. Kernek szepen segitseget melyet erdemes venni?
Koszihttp://pouet.net/prod.php?which=5633
-
winhate
őstag
-
katalin888
aktív tag
Egy szobai DVB-T,T2 20dB antenna mire elég?
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Nagyapám megkért ma, hogy segítsek neki mert gyengélkedik a nyaralójuknál a vétel. Wayteq DVB-T beltéri van és valami lepke antenna a tetőn. A beltéri elé be van téve egy erősítő. Erősítő nélkül 0% a jelerősség, erősítővel 85 körül. A hibajelenség a következő. Időnként elmegy a jel és 0%-ot ír akkor is ha be van dugva az erősítő. Aztán eltelik mondjuk fél, egy perc és megint működik, aztán pár perc múlva újra 0. Ez lehet az erősítő hibája? Mert én laikusként arra gondoltam, hogy az a szar. Milyen erősítőt javasoltok a helyére?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
korcsi
veterán
Sziasztok antenna Guruk!
Helyzet:
Synaps AHD 343 antenna padlástérből néz ki a B30-as téglából épült tűzfalon keresztül a 25 km-re lévő Úzdi (50kW) adóra szabad rálátással.
20m koax kábel után PC-n vételezném az adásokat, jelenleg 2db USB-s tuner üzemel, egy normális (nem sárga) elosztó után. Most érkeznek az ebay-ről vásárolt tunereim, a R820T tuneres hibátlanul üzemel (2 napja, rossz idő még nem volt) az ITE 9135-ös nagyon néha kockásodik picit és 30-40% jelminőséget ír (10 percem volt tesztelni). A végleges kiépítésben 4db R820T-s tunert szándékozok használni. A kérdés kell e nekem erősitő?Egy ilyen megfelelne? Tápfeladóhoz a PC 5V-os USB tápját használnám egy saját készítésű feladóval.Vélemény?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
kopogo
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék mi lehet a baj.
Adott a UPC router+modem egybe upcwifri-s upc által itt hagyott koax kábellel van internet,de ha átviszem egy másik szobába a routert és másik kábellel kötöm össze nincs jel kábelre ez van rá írva "UPC commscope f677tsv" -
molex
csendes tag
Sziasztok!
Röviden a probléma: digi előfizetés, sima analóg jel. Digi által letett elosztó után van egy passzív 3as elosztóm - két tévé egy-egy szobában - majd a harmadik jel ismét elosztva kétfelé 20m koax után ismét egy-egy tévére.. Ám itt már a jel minősége szánalmas, főleg a Sport1 adása nézhetetlen.
Javaslatokat várok milyen elosztókat használjak, illetve milyen koax kábelt ajánlotok a minimális veszteség eléréséhez.Köszönöm
-
Dhampir
félisten
Bevált a rendszer, már csak egy GSM szűrőt kell beszerezni.
-
Dhampir
félisten
Szevasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha az ISKRA P- 20 DTT/G erősítős aktív UHF LOGPER antenna szettet megveszem, akkor nem kell még egyéb kütyüket venni, hozzá, hanem rögtön csatlakoztathatom a TV antennakimenetéhez (a tuner be van építve a TV-be)?
-
róland
veterán
RG6U koax kébelt érdemes venni. Visszaolvasva BTO hozzászólásaiban találsz általa általánosan ajánlott splittert. Csatalkozónka meg elsőre egyszerű menetes F-csatlakozókat keress. (Figyelj rá, hogy 2 részelemből áll össze 1-1 F csatlakozó.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
A következőkben szeretnék segítséget kérni, mivel holnap szabin vagyok és szeretném ezt megoldani.
Upc szolgáltatónk van, a napokban váltottunk analógról digitális csomagra(internet, telefon, tv).
Jelenleg 3 szobába van elosztva a jel a lakásban amiből egy megy a média boxos tv-be a másik kettő pedig egy-egy tvhez. Mindenhol tökéletes a kép, semmi gond a szolgáltatással.
A konyhában jó ideje dvb-t egység volt betéve saját antennával, de ez a múlt héten megadta magát és szeretném kábelesen megoldani ezt a helyzetet.
A helyiséghez legközelebb eső tv-től kb.12-13 méter a kábelezendő távolság.
Eltudom osztani a jelet ettől a tv-től és ha igen milyen paraméterekkel rendelkező kütyüt (splittert?) csatlakozókat kell keresnem a boltba? Nincs semmilyen speciális fogóm a csatlakozókhoz, olyanra gondoltam amit lehet házilag is szerelni.
Valamint milyen koax kábelt érdemes kérnem az eladótól, mert gondolom ezekből is többféle van.Köszi szépen előre is.
18 éve a PH-n....
-
róland
veterán
Én a 3-as osztót cserélném le egy jó minőségű 4-esre. (Nagyjából úgy lehet számolni, hogy minden jelosztásnál a jel annyiad része megy tovább ahány ágra oszlik. A te esetedben 3-as osztónál 1/3-1/3-1/3, majd a szobád előtt az ottani 1/3-ad jel tovább osztva felére, már csak 1/6-od rész érkezik hozzád. Így a 3-as osztót lecserélve, s onnan külön kábelekkel elvezetve a 4 helyiségbe a jeleket 1/6-od helyett 1/4 lenne a hozzád érkező. Ez csak durva, közelítő számolás. BTO sokkal pontosabban el tudja magyarázni.)
-
törölt tag
Sziasztok!
MindigTV-t adást szeretnék venni. Vettem egy funke nagynyereségű antennát, beépített erősítővel, külső tápot nem igényel. Az antennától kb fél méter után van elosztva a jel egy 3-as elosztóval. Nincs messze az adótorony, de sok az akadály. Milyen erősítőt vagy tápfeladót ajánlotok ebbe a rendszerbe? Hová kell tegyem az erősítőt, ha azt akarom hogy minden tv-re erősítsen?
Köszönettel.
-
kiicsii
csendes tag
Sziasztok!
A helyzet a következő: Helyi szolgáltató kábelen keresztül kapom a tv-t.
Bejön a házba a tv, 3 fele van osztva, 1 megy a konyhába, 2. ága jön le anyáék szobájába, a 3. ág jön az én szobám fele de még 2 felé van osztva, mielőtt lejön mert tovább megy a vendég szobába.
Nos a tvm mutatja a jelerősséget, ami 30%on volt, lecseréltük a régi elosztókat újakra, javult majdnem 10%ot. Tehát most 40%on van.
Szeretném ha felmenne legalább 80-90%-ra, lehetséges?
Milyen jelerősítőt vegyek, amivel eltudom érni? Függ a szolgáltatótól a jelerőssége? Gondolok itt arra hogy hiába veszek több 10 ezer forintért jelerősítőt ha gyenge jelet küld a szolgáltató?
http://muholdvetel.hu/jelerositok/467-antenna-kabel-tv-erosito-3-as-elosztoval-catv-dvb-t-signal-amplifier-8620sa3.htmlEzen gondolkodom, mert ilyenre lenne szükségem.
Várom az üzeneteket, hogy milyet érdemes venni (linkeket is)Köszönöm!
-
BTO
őstag
az upc 3tv és 1 net vételi helyet biztosit.
amugy honnét szedted hogy ha erösited a jelet a pixelesedés megszünik?
főleg apro pici erősitők nem valók kábeltvre.jelentsd be 1221 és majd aszerelő megmondja hogy mi a baj,mert lehet nem megfelelő kábeltől is pixelesedés,meg még szar bolti osztótol,vagy esetleg a hálózaton van valami hiba.ha 6tol több vételi helyed lenne akkor kéne ez az erősitő,de van hasonló tudásu kb 14eft is,de az erősitőt azt be kell állitani általában müszerrel,mert a visszirányt is szintezni kell,mert ha TE magad rakod be akkor szétbarmolhatod a vissz jel/zaj viszonyt és a környéken akkor senki se netezik,vagy telefonálhat.
[ Szerkesztve ]
semmi sem tökéletes
-
Thoty
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék UPC digital kábel TV jelét szeretném erősíteni, mert egyes digitális adások esetében blokkosodás jelentkezik (nem csak HD adások esetében). Jelminőség 100%, jelerősség 80% körül van a beltéri infói szerint.
Próbáltam egy noname jelerősítőt, ami erősített valamennyit, viszont levágta a digitális jelet a jelfolyamból (pl. nem volt csatornainfó, UPC videotár, stb.) ezért kivettem a rendszerből.Jelenleg 3 felé van osztva a bejövő jel (2 TV, 1 modem) a modem jelét nem akarom erősíteni, csak a 2 TV ágat.
Tudtok ajánlani olyan digitális jelerősítőt, amivel tudnék növelni a jelerősségen úgy, hogy nem vágja le a digitális jelet? Ezt nézegettem mostanban, de próbára nem dobnék ki 20ezret [link]
[ Szerkesztve ]
-
BTO
őstag
na most konkrétabb leszek,függ a helytől is hogy milyen messze van adótorony,és mekkora teljesitménye van.
de mondjuk 1 közepes vételi helyen 10 lakásra és lakásonként 3TV -vel számolva akövetkezők kellhetnek.
erősitő az antenna mögé közelbe.http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2735az osztók elé pedig min 1 ilyen erősitő http://www.alfasat.hu/product_info.php?cPath=0_87_28_70&products_id=480
az erősitő mögé 1 ilyen osztó http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2422
antennát pl pedig 1 ilyet http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2607
a lakások elé a 3 TVnek az oszto pedig min ilyen,nem kiai sárga gagyi http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1128
fali aljzat pedig nincs! lehet a sorolos dugaljakhoz takaro fedelet is kapni ami alol kibukik a koax.
és végül koax kábel http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=2687
DE jó lenne ha szaki csinálná a szerelést erősitő beállitást,mert el lehet baxni müszer nélkül.
semmi sem tökéletes
-
Rainman05
tag
Sziasztok szerintetek a két antenna közül melyik jobb illetve melyiket vegyem meg?
ISKRA P - 2845 F UHF LOGPER
ISKRA DTX - 22 F UHF -
csubuka
addikt
Sziasztok! Erositos antennat mindigtv vetelre honnan es milyet celszeru venni? Ebay vagy ali vagy kinai webshopok tan? Itthon hol?
Koszi
-
kozicsd
tag
Sziasztok
Adott egy társasház Debrecenben, egy adótorony kb 200 méterre van tőlem légtávolságban. Van egy Sencor SDA-300 szobaantennám, és egy tv tuneres monitorom. Az ingyenes csatornákat szeretném fogni, de egyszerűen nem talál jelet semmilyen pozícóban, csak a Debrecen TV jön be
A kérdésem az lenne, hogy lehet valamit okoskodni, vagy hagyjam az egészet? Automatikus hangolásnál csak 1 csatornát talál, kézi beállításnál az uhf-24 és társainál nem talál jelet.
Köszi előre is -
Lenry
félisten
hali!
épült egy 10 lakásos társasház. a TV-t közösen úgy szeretnénk megoldani, hogy egy tetőantennával vennénk a MinDig TV-t, és ezt osztanánk 10 felé.
milyen antennát javasoltok ehhez? kell ilyenkor valami jelerősítő? ha igen, milyen?
kösziGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Rainman05
tag
Sziasztok van egy ilyen (kép) erősítőm ez jó a DVB-T antennához?
-
kammu
csendes tag
Remek, köszönöm a segítséged!
Az zavart meg, hogy 3 csatlakozó van 1 in és 2 outnak néztem (RF out, Test-30dB), meg van ott egy sematikus rajz, hogy ketté osztja a dolgokat.
Ezt írtad korábban, de ebből nem sokat értek :
modem 192.168.100.1
rx-6 +6 dBmV
Tx 45-50dBmV között legyen igy állitsd be az erősitőt.kb.Nekem a modem IP címe 192.168.0.1 (THome IPTV-s cisco router - van egy set top box-os TV is, ott tovább kellett osztanom a net-et azzal is volt pár kör mire összelőttem a modemmel, mert elvileg nem lehet az IPTV vevőt router/switch mögé rakni, de megoldottam
rx, tx rémlik valahonnan de az erősítőn nem ezek a potméter nevek vannak.[ Szerkesztve ]
-
BTO
őstag
ennek az erősitőnek nemkell visszakábelezni a modemtol,mert ez olyan mint ami az oszlopon van csak apróbb,tehát ezt beteszed a lakásba bejövö kábelre,és addig tekergeted mig a modem szitje nem lesz olyan mint fentebb irtam.
utsó kérdésre a válasz marhaság.szemcsés azért lesz a kép mert túl van osztva a bejövö antenna jel,ha van tv ha nincs.2-s osztó -4dB veszteség 4s osztó -8dB veszteség 8s osztó 11-12dB veszteség,+ kábelveszteség hossztól függően.[ Szerkesztve ]
semmi sem tökéletes
-
kammu
csendes tag
Kösz, ez jónak tűnik és nem is annyira gagyinak
Egy kérdés felmerült így a kép alapján, a visszirányút ezek szerint külön oda kell húzni? Tök zokni vagyok a témához , én azt hittem eleve csak simán erősítek és kész, kiderült ügye nem.
Most meg ha jól értem akkor 2 kábel kell egy ami a TV-k felé megy és egy ami a Modembe. De akkor ez miben különbözne attól, hogy fogok beteszek egy 2-es splittert az egyik ágát erősítem a másikat meg nem.Mondjuk nekem ez azért rossz mert mint írtam az van, bejön a kábel az oszlopról, van ott egy szép nagy kötődoboz, benne egy 4-es splitter 1 ág megy tovább a másik lakásba és azon van a modem, elég zsúfolt a kábelcsatorna nem tudok már újabb kábelt behúzni a modemnek.
Azt csinálhatom ezek szerint ezt az ágat nem erősítem... (2-es splitter) majd a másik végére is teszek egy erősítőt vagy valahogy visszahúzok egy kábelt a modemtől.
+1 kérdés, a boltba mikor vettem a splittereket, mondták annyi ágast vegyek ami kell... mert gondoltam lehet később el kell ágaztatni veszek egy 6-ost, de mondták az nem jó mert zajos lesz ha nincs rádugva semmi ez igaz? és mi van ha rádugok egy végdugót - már ha van ilyen mint régen a BNC-s hálózatoknál
-
kammu
csendes tag
Szia!
Köszönöm a választ.
Hát ez az amit nem tudok megcsinálni
Az oszlopról bejön a kábel, a házon belül átvált sima koaxra, oda van vezetve az 3 TV-től a vezeték és 1 megy a modem felé itt van egy 4-es splitter.
és hogy ne legyen egyszerű az eset a modem elé be van téve egy splitter ami elküldi még 3 tv-hez a jelet és magához a modemhez. (társas ház 2 lakás lakásonként 3 TV pont)Alapból ment szépen a cucc, de beköltöztek a 2. lakásba és eddig a bejövő pontnál a 4-es splitter helyett csak egy összekötő elem volt. Most a splitter miatt szemcsés lett a kép és ami fura az első 4-es splitter 2 ágán is szemcsés a kép (jó ezek a legtávolabbi pontok vagy 20m koax megy oda).
Ezért gondoltam a bejövő jelet megerősítem az első 4-es splitter előtt. Teljesen jó lett mindenhol a jel, viszont a net az nem megy. ezek szerint tényleg ez van, az erősítő levágja a visszafelé menő jeleket kell vennem egy olyat ami visszafelé nem vág le.... egyáltalán nem is értem miért vág le. Az a baj az ilyen erősítő 20.000 feletti összeg, de ha szerintetek sincs más megoldás akkor kénytelen leszek beruházni egyre.
Esetleg tudsz ajánlani valamit ami működik?
Üdv,
Tamás. -
BTO
őstag
válasz Janoo_07 #907 üzenetére
pici árbóc az kéne,[link]
és 1 ilyen antennát javasolnék,de főleg ez nagyteljesitményü adókhoz való
ha messze van az adó vagy kisteljesitményü akkor esetleg[link]
1 ilyen erősitő ia kell,de a boxban ki -be kell kapcsolni az erősitő feszültségét attól függően kelle az erősitő vagy sem.semmi sem tökéletes
-
starryeyed
csendes tag
Help please!!!
Sziasztok!
Nem ide tartozik a kérdésem, de nem találtam topicot.
Kérlek segítsetek!Szlovákiába költöztem, és a házban nincsen magyar hálózat. Az utcán van 2-es térerőm a mobil telefonomon.
Szeretnék valami gsm vagy mobil jelerősítőt beszerezni és valahogyan megoldani, hogy a házban is legyen térerőm!Tudtok valamit ajánlani?
Esetleg kivitelezőt is?
Komárno-ba lakom.A segítséget előre is köszönöm!
Köszönöm a segítséget és hogy válaszoltál!
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok!
Milyen antennát illetve antennaerősítőt ajánlanátok kamionba. Ismerősömnek kellene, jelenleg egy korona antennát használ, de valami nem oké vele.
Segítséget előre köszönöm!
-
kammu
csendes tag
Sziasztok!
A helyzet: THome analog kábel TV + azon a koaxon jön be a kábelnet is. Bővítenem kellett és lett benne 2 új elosztás, a kép kicsit zajos lett. Gondoltam antenna erősítő, vettem is egyet rátettem a kép szép lett, amit nem értek mikor kipróbáltam ment a net meg minden, ideiglenesen kötöttem csak akkor be. Beraktam a végleges helyére a kép szép, de a net nem megy. Ha kiveszem az erősítőt akkor megy a net de a kép zajos.
A boltba azt mondták mikor rákérdeztem ja ez csak a TV-re jó a netet nem engedi át ezért nincs net. Persze ha akarom tudnak rendelni olyan erősítőt ami a netet átengedi de az 20.000 feletti árban mozog.
Nekem ebben az a furcsa, hogy nagyon az rémlik mikor csak rádugtam akkor ment a net.
A kérdés az lenne: Az ilyen sima 6-8000 ft-os erősítők kinyírják a netet, volt 2-3000-ért is műanyag kis valami is, azt nem mertem megvenni.
Az sajnos nem megoldás, hogy a modem után erősítsek, mert a bekötési ponton osztom szét és egyik ág megy a modemhez.Üdv,
Tamás. -
BTO
őstag
válasz madagaszkar #900 üzenetére
majd ird meg mikor ment tönkre a szim az antenna dobozban.
hosszu időt nem josolok neki.semmi sem tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest