- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kean_Sorbo #45242 üzenetére
Értem. Elvileg ezeket a köröket végezte el ez a program helyettem. Akkor is érdemes inkább visszaállítanom és manuálisan nekem megcsinálnom mindezt? Jobb eredményt érhetek el mint az automatikus tuning? (Ez a program akkor inkább csak parasztvakítás lenne?
)
A hőmérsékletekről mi a véleményed? Meddig érdemes max elmenni?
Köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok!
Sok év kihagyás után, pár héttel ezelőtt újra építettem egy asztali gépet, és most - kissé laikusként - a tuningot is elkezdtem próbálgatni. A CPU egy i5-6600K egy Asus Z170 Pro Gaming/Aura alaplapban, Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 hűtővel, egy igen jól szellőző házban. (elől 2db, hátul 1db 140mm-es hűtő)
A tuningot az alaplaphoz járó Asus Ai Suite programmal végeztem, 100 Mhz-es lépésekben, 5 perces stressz tesztekkel növelte az órajelet magától és végül 4,5 Ghz-nél állt meg. Ezután AIDA64-el is járattam egy bő fél órát a gépet, hogy megnézzem mennyivel melegszik jobban. Ez lett az eredmény:
Az volna a kérdésem, hogy a hőmérséklet nem sok egy kicsit? Érdemes lenne kézzel visszavennem órajelből/feszültségekből? Mennyi lenne ezeknél az ideális, hogy hosszútávon se csökkentse a CPU élettartamát, stabilitását, megbízhatóságát?
Elvileg játék alatt sose fog ennyire terhelődni a CPU mint AIDA64 alatt, de lehet jobb félni mint megijedni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Suzuki topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest