- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
fulton #45577 üzenetére
Load Line - Közepesre.
Spread sprectum - Szerintem mindegy.
Intel Speed Step - EnabledEgyébként semmilyen frekvencián ne állíts (hagyd AUTO-n), csak a szorzót emeld.
Ha Linx (AVX nem AVX2) alatt nézed a magokat, akkor 85-90 fok. Ez átlagos felhasználás (pl. játék) közben 60-65 fok lesz, ami teljesen jó.
Ha javasolhatom, akkor offset-tel használd. Felesleges állandóan a full terhelésre beállított feszültségen járatni a processzort.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #45574 üzenetére
Senki?
Senkinek nins ilyen lapja, hogy hova lehet beírni azt a Voltage értéket hogy pl : 1.230
mert én nem találok, más lapban a youtun még látható is hova kell írni,
Próbáltam az offset voltage részhez (csak ide ugye) de nem tudok írni sak egész számot. pl 1 2 stb-..próbáltam a vesszőt pontot de nem megy. -
fulton
addikt
válasz
fulton #45572 üzenetére
biost nem látom át, így win alól az Asrock tuning progival csináltam hogy a Cpu targtet és cache frekit is 4,2 re húztam és Vcore Voltage értékre adtam még + 5mV-ot. Így most 1,168-1,184 értéken mozog.
A procik 59 59 57 61C fokosoak (max érték) ettől lentebb vanak többnyire.Ez így rendben van szerintetek?
-
fulton
addikt
válasz
fulton #45570 üzenetére
És azt sem értem játék alatt miért csak 3,57 (berekedt) Ghz en megy. Terhelés alatt., (magyarán lentebb veszi magát mint üres járaton.
Energia séma teljesítmény centrikuson van
Engedélyezve van a turbo bost a biosban, és mégis...Pedig a biost is alapértelmezettre tettem már.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
fulton #45561 üzenetére
Azért nem jó, mert az alaplap sokat ad neki.
Az a legjobb ha minél kevesebb a Vcore. A fogyasztás és ezzel a melegedés is csökken.
A Linx arra jó, hogy egy teljes terhelési teszttel megnézed, hogy a rendszer stabil-e illetve hűtés szempontjából még elfogadható-e a tuning.
Egyébként a dinamikusan változó terheléseknél szokott legtöbbször megállni a rendszer, pl. internet, filmnézés, játék. Ezért felesleges órákat nyúzni Linx-el.
Ha nem elég a Vcore, akkor lefagyhat a gép, újraindul. Ennek a hibakódja 124-es, amit a kék képernyőn, vagy a hibajelentésben láthatsz. Ez nem gond, akkor emelsz egy lépcsőt a Vcore-on. -
fulton
addikt
válasz
fulton #45249 üzenetére
Nézegetem a neten a vidiket de..
Miért nem jó "auto"-n hagyni mondjuk egy 46 os szorzó mellett a V- értéket?
Láttam vidit ahol manuálisan lőttek be 4,6Ghz hez 1,345V ot. Ez azt jelenti hogy max annyit enged felvenni a procinak? (de alapjáraton értelem szerűen kevesebbet fogyaszt) Ha pedig "auto"n hagyjuk akkor akár ettől magasabb értéket is felvehet? -
válasz
fulton #38064 üzenetére
Tedd vissza igen óvatosan az egész cuccot, majd járasd fél órát, vagy futtass egy stressz-tesztet. Ettől felmelegszik a paszta és simán szétjön. NE feszegesd!
RudiSteel@ Mondtam nem egy tuning lap
De próbálhatsz játszani az MCH latch értékkel, van, hogy háklis a lap és egy sávban el se indul, másikban meg simán fut. Én a 333-400-as sávban próbálkoznék, különféle szorzókkal.
Valamint ha 400+ fsb értéken vagy, vedd feljebb a cpu termination és reference értéket is. Energiakímélés ki van kapcsolva?? (EIST, Vanderpool, spread spectrum, C1 stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- LEGO klub
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DELL T40 EMC Szerver
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest