- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Samsung LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
NandorHUN #45537 üzenetére
Off: 40fok On:55 Kezdő:20% fordulat
Amíg a processzor el nem éri az 55 fokot, addig megy a minimumon 20%. Ha eléri, akkor indul be az automatikus vezérlés. Majd amikor már nincs terhelés, és hűl vissza a processzor, vele együtt csökken a fordulat, de nem a minimumra hanem az alaplap gyári vezérlésének megfelelően. Majd amikor eléri a 40-et, akkor kikapcsol a vezérlés, és visszaáll a beállított 20%-ra (Value:50). Utána kezdődik minden előröl.
Ez kb. azért jó, mert pl. internetezés vagy egyszerűbb alkalmazások alatt nem pörgeti feljebb a ventilátort. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
NandorHUN #44949 üzenetére
A target temp azt a hőmérsékletet adja meg, amikor az alaplap a ventilátort magasabb fordulatra szabályozza (ez például lehet 50 fok), addig "silent" módban működik. A level értékkel pedig a maximális fordulatszámot állíthatod. Ez próbaképpen lehet először 6. Ha nem elég akkor emelhetsz rajta.
-
válasz
NandorHUN #37479 üzenetére
VCore-t már nem lenne egészséges tovább emelni tartós használatra, arról nem is beszélve, hogy már így sem hűvösek a magok. A 85 fokos érték milyen terhelés alatt értendő? VCore mellett a kiegészítő, CPU-hoz tartozó feszekkel kell megpróbálni játszani. Ezek köre az adott laptól függ.
-
siwok1
tag
válasz
NandorHUN #37444 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=IIHKEdb8exk
Egy kis angolozas nem art...
-
NandorHUN
addikt
válasz
NandorHUN #37443 üzenetére
A bajom igazábol azzal van, hogy a BCLK-t, szorzót még könnyen be tudom állitani, a feszt azt már nem:
ASUS P8z77-m Pro-t használok és elég bonyolult a biosz:
CPU Voltage lehet Offsetmode/Manual
(nekem terhelés nélkül 16,Ghz el megy a proci, de ha manuallal felnyomom 1,4V akkor terhelés nélkül is ennyin fog menni? nem fog igy tönkremenni a proci?)
CPU PLL voltage - Auto -na ezt nem tudom mi :SS
VCCSA Voltage - sajna ezt se tudom :SSzoval ha csak annyi lenne, h 1 értéket kéne v 2-t változtatgatni, amit értek az okés lenne, de itt van +2 amirül azt se tudom h mi , illetve h kell e rajtuk állitani...
Megköszönném, ha valaki tudna ebben segiteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest