Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
d@minator #46421 üzenetére
Szerintem a "TDP" a megoldás kulcsa.
Win 10 -et használsz? első körben az energiagazdálkodásnál
"maximális teljesitmény"- re raknám...
A "ZINTEL" nek van egy csoda tuning programja az XTU ezzel ha lehetséges lenne megemelném a "TDP" keretet.
Vagy egyébb progival... nem tudom adtak a a Notebookhoz valami rendszermahinátor programot
Amiket én olvastam ott tele volt reklámmal ,hogy hosszú rendszereidő ilyesmi.... szerintem varázsolni nem tudnak ,ezért a teljesitmény/fogyasztási idővel trükköznek.Minimum 25W-ra told fel
-
ricsi99
addikt
válasz
d@minator #46416 üzenetére
1,6 alatt csak akkor mehet ha a laptop/hővédelem korlátozza le...1,4ghz ...fsb rendben van 2.3 ig volna szabad leesnie nem?
Terhelés alatt mutass már pls egy cpu-z képet.
3,4 az csak marketing fogás... ha valami olyan progit használsz ami csak 1 magot használ....
de akkor win se legyen alatta mert az is alamuszi töbdmag terhelő software -
-
adamcsik
aktív tag
válasz
d@minator #40772 üzenetére
Felvetem 325-re, de nem indult el a gép. Kiírta hogy helytelen feszültség, és sárga színű lett az 1,3 V.
Amikor töltött a gép és írta ki hogy milyen cuccok vannak a gépben ( a WINDOWS betöltése előtt), a proci sebességére csak 1,6GHz-t írt. (325-ös álláson) Visszaállítottam 299-re. -
TomisSzeged
csendes tag
válasz
d@minator #9746 üzenetére
Hali!
No, én ezeket a 4670,4770 és hasonló videókarikat nézegettem, tesztek alapján jóval jobbak, mint az Nvidiák, és az a +10e már nem sok plusz kiadás, főleg, ha a későbbiekben is tudnám használni.
A 4850 nem tünik rossznak, bár gondolom, abból is a magasabb órajelű és DDR5-öst kellene venni?!!?Vagy mit ajánlanátok 30 körül, ami esetleg már meghajtaná azt a 26colos szörnyet?
Van jelenleg is tunerem, de őszintén szólva, a t*k*m kivan a szoftverével, a képminőségével, hangerejével, na meg az el-eltűnő hangjával. ( Leadtek 2000nemtommi )
Merthogy nézegettem a tv-ket is, de nem tudom, milyen képe lenne, ha rákötném a gépet, nameg az elmúlt 3-4 évben csak a háttérben ment a tv, szóval a képminősége még annyira nem is érdekes...főleg, mióta van torrent a világon és rögtön le tudok tölteni bármit, reklámok nélkülAnnó mondtak egy progit, ami asszem a Gigabyte sajátja...easyboostvagymi... ez is ilyen?
Ja és ha "tuningolok", akkor a procihoz a memória frekijét automatice vele együtt emeli a progi?Tápfeszt, meg ezt az egész tuning dolgot csak egészséges keretek közt szeretném csinálni, nehogy beadja az unalmast, ezért is fordultam hozzáértőkhöz! ;)
köszi a válaszokat!
Ja és ha úgy alakul, a 8500Gt, a 22" FS22L2 értelmes áron eladó lesz!
( 2*512 pariban hajtva mellé +1Gb külön az jó megoldás, vagy csere 2*1 párban-ra? ) -
petymeg
addikt
válasz
d@minator #9744 üzenetére
meg is rendeltem a tx3-t, a csere proci hétfőn jön de a beszereléssel megvárom a hűtőt. én még egy q9300-t nem használok "default" beállításon se gyári hűtővel...
érdekes hogy az e7200 full alu gyári hűtővel túlhajtva hűvős és stabil, a q9300 meg alapbeállításokkal, 1,1 volttal rézmagos gyári hűtővel 2 perc alatt "elszállt".
bár szerintem nem volt százas a proci. -
euchi
aktív tag
válasz
d@minator #9634 üzenetére
Értem. De valószínűleg a TM okkal csökkentette a teljesítményt. Én bekapcsolva szoktam hagyni mivel a stabilitás teszt elején még nem szoktam otthagyni a gépet. Mikor a hőmérsékletek már nagyjából beállnak és elfogadhatóak akkor folytatom a tesztet. Ha viszont hőmérséklet túl magas akkor leállítom a tesztet és én magam veszem vissza a teljesítményt.
-
toldy
őstag
válasz
d@minator #9615 üzenetére
Azt tudom, és azt is hogy az nem az az FSB amit az órajel számolásakor használunk henem az az fsb ami a procinál van megadva. Esetemben 1333mhz és hiába emelem , nem indul a gép.
A pci frenkvenciát állt hol lehet állítani? Bár nekem csak 1 db pci-e 16x van és abba sincs semmi .
-
toldy
őstag
válasz
d@minator #9610 üzenetére
A System Clocks menüben csak az aktuális proci és fsb frekvenciát írja ki. Tudom hogy az FSB & memory config ba kell állítgatnom, csak azt nem hogy. Bármit húzok egyszerüen nem indul a gép ( még a post képrnyőse jön be). Már próbáltam hogy unlinked-re rakom és hagyom a ramot gyári állapoton de nem vált, azt is próbáltam hogy linkedre állítom a dologkat és húztam a ramot is ( de a cl azt egyel visszább állítottam).
Egyébként 2x2 Gb Geil Black Dragon DDR2 800mhz, CL4-es ramom van.
Jut eszembe, nincs lehetőségem alulfeszelésre illetve szorzó csökkentésére.
-
d@minator
addikt
válasz
d@minator #9571 üzenetére
Ne oda írd hanem a cuccaidhoz. Hűtő táp is lényeges.
CPU voltage Auton próbáld a 3200MHz-et. Tápot adj ha fagy. Nem biztos hogy az a valós fesz amit a BIOS-ban beállítasz hanem a terhelés alatti a lényeges. (pl. Everestben megnézheted ha közben elindítsz egy Prime95-öt vagy az Everest stabilitás tesztjét)
Ha ez segít nekem a Q6600-os a következő feszekkel megy:
3400MHz - 1,38V
3600MHz - 1,41V -
aleister
veterán
válasz
d@minator #9456 üzenetére
Igen, visszaolvastam, és pont pár hsz-szel lejjebb írtad, hogy az 5.02 ilyen kis balga. Úgyhogy az 5.01 corporate verziót szermányoltam be. Szerintem jó lesz. A Real Temppel az a baj, hogy csak Intelekkel működik együtt. A HWmonitor meg végül is jó a min, max értékével, de ha esetleg cikket akarnék írni a dologból az Everest grafikonja mégis szemléletesebb.
Esetleg nem tudjátok, hogy csv-ből, hogy tudnék grafikon csinálni? Csak, mert a Core Temp abban exportálja a hőmérséklet adatokat, és a sok érték egy xls cellába kerül. Nncs valami stuff, ami a ,-vel elválasztott értékeket külön cellába rakja? -
válasz
d@minator #9446 üzenetére
Hali. Megy 4k is de akkor a ramokat már jobban vissza kell fogni. Volt vele prime95 is stabilan elment de éppenséggel 95fokos volt a proci a cpu stressz alatt (Tjmax 100) és ezzel a hütövel CM Hyper 212 már nem igen akartam szenvedtetni.
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
d@minator #9444 üzenetére
Ugyanaz a mag meg a stepping, csak a szorzóját lőtték be nagyobbra. Mitől menne többet?
1.5V-ot kap. Illetve kapott, mert ma visszatettem a gyári hűtőt és 2.85-ön megy alapfeszenTényleg, átírom már az adatoknál.
A 3.2 is már az átlagon felül van ahogy láttam, a legtöbb ennyit se megy. -
Calibos
addikt
válasz
d@minator #9430 üzenetére
Az a 80 fok nagyon magas!!! Ezen a linken [IntelCPu_hőmérsékletek] le van írva mennyi az ideális hőmérséklet.
E6x00: Tcase Max 61c, Stepping L2, TDP 65W, Idle 12W
-
-
zserrbo
aktív tag
válasz
d@minator #9333 üzenetére
Igen 41-42 fok a max. Üresjáratban 25-26, ha nem lenne benne ez a vga, hanem egy nagyon belépő szintű akkor 14-15 fokra is lemenne!. Aki nem hiszi kérhet képet, szerintem tuti mentettem el. Boinc-ot használok szóval kicsit maxon jár a proci folyamatosan.
Amúgy Everesttel is annyi lenne.Akkor kicsi az esély rá, hogy kinyírom igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest