- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #23042 üzenetére
Mondjuk ez abszolút nem ide tartozik, de az E8400 avval a Crucial Ballistix kittel ami nekünk van azt produkálta, hogy a gép boot-ig nem jutott el.
Szerintem egy próbát megér, hogy az XMP profilt kapcsoljátok be, és a ramokat auto-ra tenni teljesen feltéve ha nem túl magas órajelen akarja indítani 450-es FSB-nél. Ez érdekelne engem is.
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #23031 üzenetére
Jó akkor még ennyit hogy evvel próbálkoztam anno az E8400-al, alapfeszes tuningnál nem ment többet a proci evvel a memóval párosítva. 1066-on nem megy csak 6-6-6-20-on. A performance enhanced módban ha be van állítva a turbó profil, akkor manualisan nem szabad neki az időzítést állítani. Auto Vdimmen elindult nekem by SPD 1066-on de nem volt stabil.
Pedig a gyári 2.1 v-ot lőtte be auto feszenmég csodálkoztam is rajta.A prime hibát dobott 8-9 körben még tuning nélkül is. Benne van a lap ram támogatási listájában de nem megy vele rendesen.
Ha megnézed a te ramodat auto feszen szerintem 1000-en ahogy használod 1.85-nél nem kellene több, 1066-on sem kellene a gyári megadott max fesz. A hyperx nek sem.
-
Andrew Greg
tag
válasz
darál0w #23016 üzenetére
AMD OverDrive
Stability test csináltam, 15percig, ugyan ezzel a beállítással, 3perc után újraindult 17,5x
ezen csináltam már 30perces is, de semmi gond nincs...
még egy feles szorzó és megáll a tudomány...a Negyedik mag engedélyezése meg életveszélyes...
már 1,45v jártam és fagy mindjárt a rendszer betöltésnél..Lehet, hogy az alaplapom nem bírja ??
Üdv.
-
kukinyo
addikt
válasz
darál0w #22742 üzenetére
Ha esetleg érdekelne akkor meg van a megoldás erre.
Igaz hogy nem kis segítséggel,itt találtam ezt a mondatot:Its integrated memory controller supports DDR2 up to 800 MHz and DDR3 memory type up to 1066 MHz speeds.
Ez ugye annyit tesz hogy a procim memória vezérlője DDR2 memóriát 800MHZ-ig,DDR3 memókat pedig 1066MHZ-ig kezeli.De tulajdonképpen megy 1066-on ami igazolja a"kis"proci jelenlétét a"nagyok"között.Szerintem. -
szilrobi
aktív tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #22956 üzenetére
Na ez az easy tune monitorozásnak tök jó dolog szerintem.
Na akkor álljunk neki.Ha jól gondolom akkor ezek az alapértékek/alapfeszültségek:
A BCLK most 133Mhz, a cpu szorzó 23, QPI Link 2951.78
Jól gondolom úgy álljak neki pci-e frekit fixálom, aztán nekiugrok a BCLK-t emelni aztán teszt?
-
Rasiel
senior tag
válasz
darál0w #22964 üzenetére
Tegnap próbálkoztam még vele, de nem ment sajna. Windows betöltéssel nem volt gond, de 3dMark Vantage-ban már fagyott, pár játék benchmark végigment rendesen...
3,6 Ghz-en van most a proci (9x400) így oké minden, nem olyan életbevágóan fontos ez a tuning, csak kiváncsiságból próbálkoztam vele.+kérdés megint:
coretemp progival néztem a proci hőfokot játék közben, a magok hőmérséklete kb. 60-65 fok körül mozgott. Ez már szerintem magas...te mit gondolsz?
-
doktordrog
aktív tag
-
doktordrog
aktív tag
válasz
darál0w #22754 üzenetére
Végre volt időm, és gondoltam végrehajtom az órajel-emelést.
Bementem a menübe, és mivel azt javasolták, hogy tartsam a memória órajelét 1066Mhz-en. Ez csak úgy megy, ha a BLCK-t 177-re rakom, mivel az SPD 6 v 8 lehet.
Most én értettem valamit félre, vagy tényleg ezt kell csinálnom, és utána a cpu szorzójával emelnem az órajelet?ui: ez mennyi plusz fogyasztást fog eredményezni?
-
Rasiel
senior tag
válasz
darál0w #22910 üzenetére
Az FSB-t 470 Mhz-re tettem 8,5-es szorzóval használtam, az úgy 4 Ghz lenne...
Az FSB növelésével a Ramokat visszaállítottam, asszem, ha jól emlékszem olyan 1560-1600 Mhz között volt az érték. (a ramok alapból 1600 Mhz CL9-esek)Ja, igen és még egy kérdés
: már kérdeztem itt fórumon, de kiváncsi vagyok a te véleményedre is, hogy ez a proci megemelt órajellel ki tudja-e hajtani ezt a vga-t (adatlapomon)?
A válaszokat köszi! -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #22884 üzenetére
Bár először kicsit nemkicsit kusza, de nagyjából értem ami le van írva.
Hogy kezdjek hozzá, milyen értékekkel?
Illetve a másik:
Kaptam alaplaphoz Gigabyte EasyTune 6 programot is. Tudom legtöbben azt mondjátok hogy biosból tuningoljon az ember, de több embert is láttam hogy ezt a programot használja. (maradjak biosnál inkább ugye?
)
-
-
Iphone256
csendes tag
válasz
darál0w #22911 üzenetére
most ezek az értékek vannak belőve
Ugy néz ki jo: eddig IBT max stressel lefut..
10 szinten keresztűlEzekből szerinted még mit vegyek vissza?, vagy hosszútávra jók lesznek?
CPU votl 1.300
CPU PLL 1.50
FSB 1.30
DRAM 2.1
NB 1.40SB 1.20
PCIE-Sata Volt 1.50V ezek mehetnek auto-ra? vagy jok?Amugy amit irtam: kb 10 percig volt jó az a 1.78v...PLL-nek
rögtön meg is halt..
most igy jol futkorászik el ne kopogjamMég tesztelem Prime95-el is..
-
Iphone256
csendes tag
válasz
darál0w #22887 üzenetére
Nah kiprobáltam hogy kivettem a 2 Kingmax modult..
És müxik.. vagyis nem dob kékhalált csak tesztnél
Intel Burn Testnél a 4.Levelnél kékhalál
Prime95-nél pedig 3 perc után..És nem tom minek adjak még plussz feszt
most igy állok:
CPU 1.275V -->ezzel 65C max de ha sikerül stabilizálni valahogy hogy lefusson 10 stress level az ibt-vel akkor visszaveszem majd..
CPU PLL VOLT 1.78
FSB TEMINATION VOLTAGE 1.52V
DRAM VOLTAGE 2.1V
NB VOLTAGE 1.48V
SB VOLTAGE 1.20
PCIE-SATA 1.50Vagy mit kellene csökkentsek..
a Cél 450FSB..3.6ghz.. -
-
balazs0102
senior tag
válasz
darál0w #22800 üzenetére
1. AMD hivatalosan miétnem támogatja az 1600-ar ramokatt? vagyis úgy helyes ha jól tom h 1333 felett nem.
2. Szted az NB-t meddig érdemes húzni? 2000MHZ az alap. 2,4-et tudom h bírja. Mennyit merjek még?
3. Ht-mindenképp maradjon alap 2000?
4. az NB -nek adott fesz mindig alacsonyabb kell legyen mint a cpu fesz, vagy max egyenlő azzal? -
balazs0102
senior tag
-
balazs0102
senior tag
válasz
darál0w #22789 üzenetére
Mivel BE a proci akkor semmi értelme nincs?
Hazamegyek még próbálom kicsit rántani a cpu-t ugy 4000-ig, ha azt bírja akkor áttérek az NB-re. ref. órajelet pedi hagyom, ha ugysincs semmi értelme.
Memóriával meg akkor legalább nem kell szórakoznom, mert ha a ref órajel marad akkor simán marad 8as szeorzóval 1600as a ram meg a gyári időzítéssel, ami működő párosítás. -
balazs0102
senior tag
válasz
darál0w #22763 üzenetére
természetesen a szorzót levettem
Máshogy nem kivitelezhető
De szerintem amúgy valami memóriabeállítási gondom lesz. Most minden alapon van.
Ramok 8as szorzóval 1660-on 9-9-9-27-es időzítéssel alap 1,6 V-on
NB 2000-en 10es szorzóval
"FBS" 200-on.
csak a cpu van húzva 3,3-ről 3,8-ra. +0,05V- al.
Tegnap játékot lazán bírta, teszet nem futtattam, mert nincs türelmem hozzá..nekem a játék a teszt.Namost viszont amikor írtam ,hogy 300-ra vettem az FSB-t procit, NB-nél a szorzót visszaállítottam szinte gyárira -proc 3,2ről 3,3GHZ, NB 2,0 GHz->2,1GHz, a HT szintén megegyezett az NB-vel.
A ramokat pedig 5,5-ös szorzóval visszavettem 1599MHz-ra akkor a windows bejelentkezése után 1-2 percen belül kék halált kaptam,majd újraindult. (Win7) Ekkor természetesen minden alapfeszen ment. A memória időzítését ugyanúgy 9-9-9-27-re állítottam ahogy azt 1600-on kell.
Mi lehet a gond ekkor? Ha visszavett szorzóval DE FSB növeléssel érem el ugyanazt a frekvenciát attól még nem kéne meghalnia nem? Vagy mosmá teljesen hülye vok hozzá?Természetesen hőfokokat ellenőrizve csinálom mindezt. De alaplap 35C közelében, proci pedig igy 3,8-on se megy 55 fölé. memet nemtom mérni, de hűtőbordás...talán nem sül meg...főleg h alapon van járatva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest