Új hozzászólás Aktív témák
-
CrAck69
senior tag
-
CrAck69
senior tag
válasz
darál0w #28880 üzenetére
MCH erre nem tudtam rájönni h mi lehet
az LLC-t megtaláltam meg az FSB Termination -t is
és a pcie az 100 on voltCore Temp azt mutatja a VID nél h 1.2500V és terhelve is ennyi, nem változik
de ha annyira rakom a feszt akk nem indul... már próbáltam úgy, azért volt nagyobb feszen...
akk most mit tegyek? -
kiscsatho
csendes tag
válasz
darál0w #28871 üzenetére
Remek, köszönöm szépen!
Időközben megnéztem 2 játékot, és guttattam egy 3d mark vantaget ( talán elég lett volna a 06 is)
3dmark-ban 600ponttal többet értem el, külön a CPU score több mint 1000el nőtt( ha jól emlékszem a régi számokra)
Witcher 2 : van egy jólbevált mentésem, eddig közepes grafon(lefele finomhangolva) 20 fps-em volt, most magas beállítások mellett ugyanott 35
Assassins Creed : Brotherhood : low-mid beállítás : 20-25 fps , most: high beállítás: 30-35 fps.
és nemmellesleg photoshop is szélsebesen indulAzthiszem itt az ideje körülnézni azok közt a játékok közt amik eddig szaggattak
Mégegyszer köszi a segítséget, meg a rengeteg időt amit beleöltél ebbe, főleg hogy (így utólag belátva) egy kb 3 órás operációt 2 napon keresztül magyaráztál
Még egy utolsó kérdés:
Véleményed szerint, jobb hűtéssel, mi lenne a vége ennek a procinak?
-
kiscsatho
csendes tag
-
kiscsatho
csendes tag
-
kiscsatho
csendes tag
válasz
darál0w #28860 üzenetére
Hát mennie kell neki, bár nemtudom, hogy a 70 fok mennyire necces, illetve mi történhet ha esetleg huzamosabb ideig 72 fok felett marad. Mondjuk egy picit még mindig finomítok a szellőzésen, Az első ventihez egy elég vékony résen, elég rossz helyről áramlik be a levegő Hátha nyerek azzal is 1-2 fokot. Annyit meg tudsz mondani, hogy az időzítésnek és a ramfesznek mi a jelentősége, előnye kockázata? 2-3 Tőmondat elég.
-
kiscsatho
csendes tag
válasz
darál0w #28857 üzenetére
Bal oldali a 30. perces, a jobb pedig a 15ös screen
szerk: most nézem a baloldali kép nagyrésze lemaradt...coretemppen ami nemlátszik: mindkét mag 66 fokos, a többi egészen pontosan ugyanaz volt, mint a joboldali képen.
Gyorsan újrapasztáztam, illetve megvariáltam a ventiket a gépben, a saját véleményem szerint. Megpróbáltam mégegyszer 450es FSB-vel, és 1.4V fesszel, így 70 fokig ment fel, ott stagnálni látszott.
De a képek már az általad javasolt beállítások mellett készültek. -
kiscsatho
csendes tag
válasz
darál0w #28825 üzenetére
Eddig megvan.
Amúgy előző tulaj mondta ( és a hirdetésben képekkel is igazolta) hogy nála 1066ig tudta tornázni a ramokat. Itt a hírdetés linkje. Mondjuk jobb szeretném saját gépben is végigjárni a létrát, de ez hátha felgyorsítja a folyamatot számodra. -
Rico45
őstag
-
kiscsatho
csendes tag
válasz
darál0w #28821 üzenetére
Bocsi, hogy eddig tartott, volt egy kis afférom a ramokkal .Kivettem, hogy megnézzem, és visszatétel után nem adott képet, másodjára jólett,. Valószínű rosszul tettem vissza
Tuti azok a ramok, amiket előbb linkeltem, megegyezik a sorozatszám a dobozon lévővel.
Hát a tuning... elmult napokban olvasgattam itt-ott.. mondjuk úgy: lelkes vagyok. Az alapvető szakszavakat megértem, és megtalálom, de, hogy mire szolgálnak fogalmam sincs. Ezért arra kérlek, ha nem vagy túl fáradt, és nem húzlak le túlságosan, szeretném ha elmondanád, hogy amit javasolsz az valóban mi is. Jobban szeretem úgy csinálni a dolgokat, hogy legalább kapisgálom is, hogy mit csinálok. Lehet a végén még tanulok is belőle. Persze, ha nem érsz rá/fáradt vagy, akkor is hálás leszek Neked. -
kiscsatho
csendes tag
válasz
darál0w #28817 üzenetére
Igen, 800as ramok, Ha minden igaz, egészen pontosan ilyenek. Remélem a vonalkód alatti sorozatszám nem téved
-
kiscsatho
csendes tag
válasz
darál0w #28813 üzenetére
Látom, most olvastam vissza pár oldalt a sztori megismerése végett, és lehet, hogy a 9500GT limites lesz
Rico: Nem muszáj a legújabb 3d markkal kezdeni, meg gondolom dx11/tesszelláció ki-be kapcsolható, vagy választható feature még a legújaban is. Annyira még nem elterjedtek az ilyen kártyák . -
kiscsatho
csendes tag
-
torman
csendes tag
válasz
darál0w #28766 üzenetére
mercury a táp, szal szar, de nem zabál sokat ez a videó kártya, azért mertem megvenni!
Többnyire torrentezek filmet nézek, vektorgrafikus tervező szoftvereket használok (solid works/autoCAD) játszani csak ritkán. de most konkrétan a gothic 4. részét az arcania-t szeretném kipróbálni, csak berinyál az órajelre. a 3 is gyenge volt, de kiváncsi vagyok. nem szeretnék csodát tenni csak mondjuk 2.8 asra húzni. -
torman
csendes tag
válasz
darál0w #28763 üzenetére
alaplap: s775 p35 asus p5k se
videó kari: GF (nem girlfriend) 8500 GT 512 megás és az MSI gyártotta...reményeim szerint cserélve lesz az elkövetkező 2 hónapba meg lesz még ramom is 2 giga.
táp: 450 wattos 12 cm es ventis.
Gyári hűtő van a procin, rendszeresen takarítva és nem melegszik nagyon .Bocs az előbbi hiányos adatokért.
-
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28730 üzenetére
No, felbátorodtam ezután és tegnap picit megcibáltunk egy core2quad8400 ast is , alap 2,66 ról 1,2880v ről felmásztunk vele 380x8 ra azaz 3.020Mhz re 1,3125v nél, terhelve is max 64-65 fokra megy fel így, játék alatt 55 fok körül marad, a procihűtő 50% on megy!
Nb freqi, vtt és pll voltage ok alapon vannak csak a proci kapott egy kis + feszt,
illetve a Spread Spectrum ki lett kapcsolva, ram visszaosztva
(1333 as kingston ramok) 1212Mhz körül járnak, ha nem osztom vissza
akkor 1500 felett lennénekEz így jó , vagy kell még valamit állítani rajta?!
Az a fura hogy tuning hatására néha nem akarta felismerni a hálózati kártyát,
azt tegyük hozzá hogy viszonylag régi a táp, érdekes hogy amikor adtunk még
egy kis + feszt a procinak akkor már működött a net is -
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28710 üzenetére
Délután ha végeztem a melóval akkor viszaveszem a ramot és kipróbálom,
aztán jelentkezemSzerinted melyik a jobb megoldás?
Ha csak szorzóval megyek fel, mert akkor ugye a ram marad alap 1333 on, és
csak procifeszt emelek ha kell; vagy leveszem
alap szorzóra és a host clockal megyek felfele ,
akkor ugye visszaveszem a ramot és az NB feszt beállítom
alap 1,2v ről mondjuk 1,250v re esetleg 1,3v re?!Persze van még a köztes variáció is hogy a szorzóval is feljebb megyek,
illetve a host clockot is emelem amég ki nem jön a célzott frequi?!Vagy teljesen mindegy hogy melyik módszert választom?!
Ramok most jelenleg 1333 ba 1,5 V üzemelnek, 1600 körül már emelni
kell a ram feszt is mondjuk 1,590V re egyébként? -
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28695 üzenetére
Nos ezt tapasztaltam az előző 555 ösöm egyáltalán nem akart 1333 feletti ram beállításokkal indulni, hiába adtam a ramnak több feszt stb...
Ez úgy néz ki hogy olyan 1400 ig húzom a ramot akkor stabil, viszont az a baj
ha 230 ig húzom a host clockot akkor ugye a ram is majdnem 1600 on jár, viszont
ha viszateszem egy el akkor meg már 1200 körül van:STehát az alap frequit sem éri el, 4 ghz nál meg feljebb már végképp nem akarom
tolni, max 1 proba erejéig mert fölé kellene menni hogy a ram elérje az 1333 at:SEgyébként az a fura hogy elviekben ha jól tudom a Prime Small FFT's tesztje
csak a procit hajtja meg, a ramokat nem, persze elnézést kérek ha tévednék -
Rico45
őstag
válasz
darál0w #28692 üzenetére
Alaplap:
CPU típusa Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (7 x 357)
Alaplap neve Ismeretlen
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszermemória 2048 MB
BIOS típusa Award Modular (11/14/08)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Nyomtatóport (LPT1)Megjelenítés:
Videokártya NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB)
Képernyő Plug and Play monitor [NoDB] (7725TI000935)[ Alaplap ]
Alaplap tulajdonságai:
Gyártó Gigabyte Technology Co., Ltd.
Termék G31M-S2CAlaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 11/14/2008-G31-ICH7-6A99OG0GC-00
Alaplap neve IsmeretlenFront Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa Intel AGTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 357 MHz
Effektív órajel 357 MHz
Sávszélesség 2857 MB/mpígy talán?
-
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28680 üzenetére
Igazából csak feltételeztem hogy nem jó ha én 1,4 v t állítok és nem annyin megy:S
Akkor igazából ez annyit tenne hogy most 3,5 ön megy 1,35 V vel ami néha 1,328 ra lemegy , ha húzni akarom tovább 3,6 ra mondjuk akkor ott mennyi feszt adjak +ba?
Úgyértem nem kell ugymond addig emelni a feszt amég ténylegesen annyit nem mutat a cpu z amennyit adni szeretnék neki?!
Kicsit kacifántos lett de remélem érthető hogy mit nem értek
Egyébként jelenleg úgy van belőve a 3,6 Ghz hogy;
CPU Bus Frequency 212
PCIE Frequency 100
CPU Ratio 17x
CPU/NB Frequency 2120
CPU Over Voltage 1.3750
VDDNB Over Voltage 1.2500
LoadLine Calibration Auto
HT Link Speed 2120
HT Link Width Auto
HT Over Voltage Auto
DRAM Frequency 1420
Memory Over Voltage 1.590
Chipset Over Voltage 1.1000Jók ezek a beállítások!?
-
Ghard
őstag
válasz
darál0w #28654 üzenetére
nem.valós orajel,vagyis most 432mhzet ir cpuz 360as fsb mellett.
a lényeg,hogy ha hibázik a proci és lejebbveszem a ramok orajelét,attól ugyanugy hibázik továbbra is.
na 3,7 stabil 10x370en. viszont 4,2Val... cpuz igy ir 1,36Vot
hőfok ugyanugy max 74 néha felvillan 75re. -
New_Hero
tag
válasz
darál0w #28616 üzenetére
biosban manuálisan beraktam 1,35 V-ot, erre a bios egyébként 1,31-et mért, ezzel 3,6-on(9x400) elindult, de windows betöltés közben random kékhalál. így nem tudtam megnézni cpu-z mit írt volna erre az értékre.
csak tudnám miért írja azt a bios, hogy normal cpu vcore: 1.2250 V ehhez képest rémesen többen próbálkozom.
azt sem tudom mennyi az alap, mert ha auto-ra rakom, nem mutatja mit állít be magának.
edit: intel honlapján csak ez szerepel:
VID Voltage Range 0.8500V-1.3625Vde ahogy mondtam ez nem ugyan az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Napelem
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest