- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spin
aktív tag
válasz
Ktm123 #31943 üzenetére
A proci hűtésemmel nincs gond,sztem elég "kemény" ez a Freezer 13 pro,legalábbis nekem nagyon bevált...Ajánlott feszre (memória) 2.2V van ráírva,most is ezen használom őket,bár tény,h nem hidegek
Akkor rátolom 1.3625-ig és megnézem ott kb mi a stabil fsb.Sztem a 9x450-et a mostani fesszel bőven tudja.
-
Spin
aktív tag
válasz
darál0w #31934 üzenetére
Értem.Sajnos holnap meló,így nem tudok most több időt erre szakítani.Jelenleg 460*9-en van azaz 4140mhz-en.Sztem itt sem lesz stabil ugyanazzal a feszzel(biosban 1-37500).
Jobban járok ha memória oldalon gyorsulok?Tehát tegyük fel így marad a proci,viszont most a memóriák sebességét feltoltam 1104mhz-re (1066-osok).
-
Spin
aktív tag
válasz
darál0w #31911 üzenetére
Így ni:
Remélem a lényeg látszik.
Igazából ha a proci feszt állítgatom(mellesleg 0,04075V-ot drop-ol) akkor sem lesz jobb a helyzet,vagy eddig csak nem állítottam drasztikusan feljebb.Azért ennyi mert úgy olvastam,h ennek a procinak az 1,328V a max amit elvisel hosszabb távon.
-
Spin
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítség kéne tuninggal kapcsolatban.Elég régóta próbálom beállítani a megfelelő értékeket a gépen de vhogy nem sikerül.Változó időközönként bedobja a kékhalált,(van hogy 2 hétig semmit,aztán meg 20 percenként,és általában mindig másra hivatkozik,általában terhelés alatt jön elő.)A konfigom az adatlapomon látható.
Van valakinek esetleg vmi tipp?A memók 1066 mhz-esek de csak 1000-en mennek(5-5-5-15 időzítéssel) mivel szinkronban van az fsb-vel.Lehetséges,h szimplán "nagy" ez a sebesség a procinka?Vagy kevés a fesz(jelenleg 1.328V)?
Bármilyen ötletet szívesen fogadok!
Köszi!
-
-
Spin
aktív tag
válasz
darál0w #28981 üzenetére
Értem!Nekem nem volt gondom a hűtéssel,1,488-on sem ment 55 fok főlé,igaz azt az everest mutatta,de bios is ilyesmit mutatott(3mark vantage cpu teszt,prime95 benchmark,és kis crysis2 + dirt 3).
Most visszavettem 1,312,így stabil játékok alatt 4ghz-en,azt hiszem így hagyom! -
Spin
aktív tag
válasz
részegesfark #28978 üzenetére
"Nem rekordokat szeretnék dönteni, elég lenne a 4 Ghz - 4,2 Ghz."
Mindenki így kezdi,aztán...
-
Spin
aktív tag
Nos,Urak!
Eljött a pillanat,végre megvan a 4,5 ghz!Gyakorlatilag játékokban semmi különbség +1-2 vehető észre,3d markban olyan 500 pont körüli a többlet(4 ghz-hez képest).
Az adatok:
Cpu: 9*500 (1,488V)
Ram: 5-5-5-15@500(1000mhz) (2,122V)Más feszültséget nem piszkáltam,ergo minden alapfeszen és beállításon.
Szerintem a prociban lenne még tartalék,de jobban már nem fogom hajtani,nekem így is bőven elég ennyi,ez volt a cél! -
Spin
aktív tag
Ha vkinek van tapaztalata e8400 4,5ghz körüli járatásán ddr2 ramokkal,akkor azt szívesen venném,mert már mindent próbáltam de gyakorlatilag 500mhz felett mindig kék halálozik.
A jelenlegi beállítások így néznek ki:Cpu: 8*500(1,312V)
Ram: 5-5-5-18 (2,122V) viszont hiába emelem a feszt,lazítom az időzíést vagy kékhalálozik vagy újraindul.Próbáltam már a cpu-nak is feszt adni,de akkor sem volt javulás
Tehát ha vki tudna vmi okosat,megköszönném! -
Spin
aktív tag
válasz
joker1220 #28759 üzenetére
Jólvan,félreolvastam...
Nekem gyári hűtővel mikor kicsit toltam a feszre biosz szerint 60 fok volt üresbe..:S Játék alatt még nem néztem,de már visszaállítottam alapra így nem hiszem,h lényeges.Én is alapon hagytam,nekem is akkor ment el a háló,de legalább már tudom mit kell tenni ha legközelebb ilyen lesz..
Jorus: Köszi!
-
Spin
aktív tag
A memória visszaosztást,csak az MCH órajel alatti "menüben" tudok?
-
Spin
aktív tag
Jaa,nem látom a fától az erdőt...Megvan,viszont így sem változik a helyzet,sajnos.Elvileg én azt olvastam,h core2duo-nál minél közelebb van a 266mhz-hez annál jobb,így nekem azon van,bár ha állítom(csökkentem) akkor sem szereti a nagyobb fsb-t.Megpróbáltam már mindent,ennek a 410 a vége,ott megy alapfeszen 3,69-et,és hiába tolok feszt,semmi változás,tehát gondolom ott az út vége.
Nembaj,nézek vmi másik lapot,a lényeg,h 4ghz meglegyen és akkor már kihajtaná az 5770-et.Köszi!
-
Spin
aktív tag
Sziasztok!
"Félkezdő" tuningoló lévén lenne pár alap kérdésem.Tegnap nézegettem mit bír az adatlapomon lévő konfig és max 410-es(9-es szorzóval,de kisebbel sem megy feljebb,valamint adtam neki + feszt is,úgy sem lett jobb) fsb-ig jutottam.A kérdésem a következő lenne:
Miből,mikből tudom azt,h melyik alkatrészem lehet kevés?Tehát mondjuk rátolom az fsb-t 415-re és csak újraindulgat,akkor a lapom nem bírja?Ha esetleg a proci(bár az gondolom bírná még),vagy a ramok nem bírják csak teszteken derülne ki(konkrétan arra gondolok,h ha ezek nem bírják akkor is csak a feketeséget látom magam előtt,vagy ez csak azért van mert a lap nem bír többet?)?Remélem érthető lett!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest