- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
Balancee #294 üzenetére
Nincs mit. Lényegében nem is fontos, amit elírtam, a lényeg a következő:
Tudd, meg, hol a procid vége. Ha megvan, döntsd el, alapfeszen akarod húzni, vagy adsz neki egy kis pluszt. Ha adsz, akkor tovább mehetsz (jó esetben), de a cucc is jobban fog melegedni. Ha így akarod csinálni, nem árt tájékozódni, mennyi a max fesz, amit a proci elbír, monitorozni win alatt, hány fokos, teszteket futtatni... Ha megvan a tuti stabil, húzott proci, akkor a memót is lehet próbálgatni, mit bír, Mhz növelés (szorzókkal ugyebár), időzítések csökkentése (ez volt nálunk a 4-4-4-12). Ha ez is megvan, kész is vagyunk a tuninggal. Persze ez most nagyon egyszerűen, és sarkítva van leírva, de ez a lényeg.
Egy a fontos: NEM tudsz semmit fizikailag elrontani (értsd: működésképtelenné tenni), csak egyvalamivel: ha túlhúzod a feszt/nem megfelelő a hűtés és ezáltal a cumó elpatkol. Én azt mondom, amíg minden alapfeszen van, lehet próbálkozni bátran, nem történik semmi, max újraindul a gép. Én is magamtól tanultam, és még nem égett el semmim sem
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest