Új hozzászólás Aktív témák
-
pok.tom
aktív tag
válasz
Skynet258 #1284 üzenetére
amit írtam az elég erre a válaszodra is..1szer azért olvasd még át, ha majd lenyugszol
és rájössz talán..
"Ha meg ilyen kedvesen ajánlgatod, hogy jusson ki nekem is a "jóból", akkor téged meg b*sszon agyon a géped. De csak mert olyan kiba** okoska vagy." én nem mások hülyesége után megyek..
vegyél be 1 nyugatót aztán fekügyél le hagyd pihenni az agyontépett gépedet -
pok.tom
aktív tag
válasz
Skynet258 #1280 üzenetére
"szerencse, hogy te megjöttél közénk, és terjeszted az igét"
kicsit régebbóta tag vagyok gondolom azért mert nem offolok folyamatosan és nincs anevem alatt olyan h. őstag akkor már nem vagyok jártas ugye
ja és az amd meg intel cpuk nem ugyan olyan tulajdonséggal rendelkeznek tuningban (sem) gondlom ezt is már mondták a "nagyok"..
még az 1. hsz hez tartozik
bocs az offokért csak a téma lezárásához ezt még lekelett írnom -
pok.tom
aktív tag
válasz
Skynet258 #1280 üzenetére
csak nemlátok még 1embert aki ezt vallja körülöttem lévő dolgok azt mondják h. hosszútávra nemjó feszt adni, amugy nekem vannak saját tapasztalataim ellenben veled csak annyi h. 1-2 nagyember ezt mondta és az biztos úgy jó, de vannak kivételes esetek amiből reméllem majd neked is kijut 1-2 ( nem kell mindent elhinni, sajátos tapasztalat sztem azért többet ér)
nem azt állítottam h. ne is próbálkozzon feszemeléssel csak azt h. nem ajánlatos hosszutávra..
ugyszint téma lezárva -
pok.tom
aktív tag
válasz
Skynet258 #1277 üzenetére
te halottál valamit és akkor már biztosra veszed h. az ugyvan
nagyokos fesz emelés nélkül is lehet ám tuningolni...
amihez nem értesz ne szólj bele azért mert 1-2 "őstag" aztmondja h. az ugy jó akkor te meg mész utánnuk
nem olyan teszt kell h. napi szinten jelentést tesznek hanem egy1szerü akár annyi h. fesz emeléssel tuningolás időtálló v. hasonló..
ahha és te honnan veszed h. most tuningoltam 1.amugy?
de ha jólemléxem írtam is h. lehet h. igazad van v. több esetben , %ban semmi nem történik, de megnézném a fejed ha veled történne meg az h. széjjel tépted a procid és alap órajelen is többször újraindul már.. -
pok.tom
aktív tag
válasz
Skynet258 #1268 üzenetére
igen és te ezt honnan veszed? hány tesztet láttál mert ha mutatnal 1-2őt és ha pont az ő procija nem bírja ezt a fesz emelést és fél év mulva megadja magát akkor meg elkezd itt pampogni hozzáteszem jogosan.. lehet h. azt látja hőmérsékletben oké és bírja de az nem minden..de lehet igazad van és eladja mondjuk 1év mulva és semmi baja nem lesz.. de amit még kileht hozni fesz emeléssel az a "kevés" sztem nem éri meg ezt a kis kockázatot sem de mindenkinek saját felelőssége h. mit csinál a saját cuccával.
-
redraven85
tag
válasz
Skynet258 #1247 üzenetére
Ha a ram nem tuningos még akkoris ellehet jutni 360-380 as FSB ig...szóval persze...ha télleg 400-480as FSB a cél akkor nagyon ramfüggő a téma...de ha csak 360 -ast akarsz például akkor azt lehet nemhúzható ramokkal is.Ezért vannak a ram arány álítások.(4:5 , 3:5) ..satöbbi.Nekem volt anno 3 giga kingston ramom amik ugye totál nemhúzhatók..mégis 425 FSB-n hajtottam a gépet.
-
válasz
Skynet258 #1142 üzenetére
Az elejével egyetértek, mivel azt elfelejtettem írni, hogy én így csinálnám, ha a proci végét keresném.
Úgy tapasztaltam, hogy RAM tuningnál nem elég, ha a DIMM feszt növeled, a stabilitáshoz eddig szinte mindig kellett emelni a memriavezérlőnek is feszt. Persze nem 800-ról 840-re való emelésről beszélek.Egyébként igen, igazad van, talán jobb óvatosabban fogalmazni ebben a topicban.
-
combi27
csendes tag
válasz
Skynet258 #916 üzenetére
Kösz a kritikát
......nem játék miatt kell(ene) a tuning, hanem hogy egyáltalán LÉTEZIK e ilyen progi.
A számítási teljesítményt azért lehet szoftveres tuninggal is növelni(Lásd videokártya--az enyém szoftverrel simán löki a gyári helyett(500/1000) 650/1600-at, igaz csak kiváncsiságból húztam meg szoftverrel), de mint irtam nem játékra kell a gép hanem kódolás-dekódolás, s egyéb más számitási műveleteknek a gyorsítására.
Valaki más esetleg segíteni?
Üdv:
-
ktomek
aktív tag
válasz
Skynet258 #845 üzenetére
a memória szorzója szabadon állítható (többnyire), és nincs beosztva 2-re, meg 4-re... Nekem például 2.5-ös a szorzóm, mégse ddr 2.5-öm van, hanem ddr2
Ezt nem értem, h miért írtad...
(amúgy nekem is 667-es osztással megy az amúgy 800-as ramom, a húzás miatt)A 4x-es fsb, ahogy te fogalmaztál, köszönő viszonyban nincs a ddr2-vel, ez a felszorzás a procira vonatkozik
Ezt megint nem értem.
Eleve hogy írhatsz ilyet, hogy "köszönő viszonyban sincs" ? Tehát semmi közük egymáshoz? Mint mondjuk a bokszkesztyű, meg a narancslé?
Azért a gyakorlatban, ha ÉN, az OSTOBA, 200MHz-es fsb beállítással (*10=2GHz proc órajel) "beteszek a gépembe" egy ddr2 800MHz-es modult (ami ki tudja miért, de 800MHz-en megy, és a bios-ban is azt látom, hogy cpu:ddr=1:4) , és mondjuk viccből vissza veszem az fsb-t 1MHz-cel, akkor hihetetlen módon a ram órajele 796-ra változik.
Azért ez egy erős "köszönő viszony"!
Persze máshogy is szorozgathatom a mem órajelet, de mindennek az fsb lesz az alapja...Amúgy az Intel platformot nem ismerem, ami valóban ciki, ezt elismerem.
Kösz az olvasmányt! Igazán hasznos, de mintha már olvastam volna hasonlókat. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #771 üzenetére
Skynet258: "Lehet, hogy már halódik az egész cucc, és köze nincs a tuninghoz... Végtére is nem mai darab (2001 körüli talán)."
Bocsi, h ismét felvetem a problémát, de mit értesz azalatt, hogy "halódik az egész cucc"?
Egyszerűen ennyi idő alatt létezik az, hogy simán amortizálódott annyira, hogy már ne bírja a csekély tuningot se? Végül is 6 év sok idő, de annyira nem, hogy ennyitől sz*rakodni kezdjen egy alaplap, szerintem legalábbis...
Ha nem alaplapi elemhiba, akkor mitől lehet még a "CPU is unworkable or has been changed" felirat? Felettébb idegesítő, de jelenleg nincs zsé új konfigra... (Pedig már nagyon kéne)
-
zolee0307
őstag
válasz
Skynet258 #779 üzenetére
Nem kistára gyúrok, csak szeretném megtudni mi az a max amit kitudok hozni a konfigomból. Sosem érdekelt az hogy a 3d mark, meg ilyenek hány pontot ad. Csak kiváncsi vok mennyi a max. Az oké, hogy tuningoltam már, csak azért én sem értek benne mindent. Jó tudom ki kell tapsztalni apránként, hogy mit hova állítsak, meg ilyenek. A memóknak én max. 0.3 voltot adtam, majd visszavettem 0.2-re mert szinkronban ment az fsb-vel, csak később jó lenne, ha többett ki lehetne hozni belőle.
Azért köszi a választ!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #760 üzenetére
"Ezt mindíg is kiirta, vagy csak mostanság (esetleg cseréltél procit, vagy biost)?" Ezt csak akkor írja ki, ha állítok vmit a proci értékein. Alapbeállítások (alapórajel) esetén nem izélget, hogy "CPU is unworkable or has been changed", csak amikor változtatok, akár lefelé, akár felfelé. Végül is igaza van, mert tényleg "has been changed", de miért nem tetszik neki?
Azt sem értem, h ha a BIOS-ban vissza akarok mindent állítani alapjáratra, és ezt az "Optimized Defaults" opcióval próbálom tenni, akkor a 800 MHz-es proci órajelét 533-asra (!) állítja vissza, tehát alacsonyabb értékre állítja az alapnál is. Ez itt látható.
A fenti képen az is látszik, hogy nem lehet külön állítgatni az egyes értékeket, pl. FSB vagy időzítés, stb. A "System Memory Frequency"-t is csak akkor lehet állítani, ha pl. a "CPU Operating Speed"-nél "800 (133)" értéket állítok be. Itt a "(133)" a lényeg, ekkor a System Memory Frequency"-t lehet állítani 100 ill. 133 MHz-re, valamint Auto-ra. -
wampa1
tag
válasz
Skynet258 #748 üzenetére
A ramok gyárilag 1.8-at kapnak, én Bios-ban +0.2-t toltam rá tehát 2.0V. 5-5-5-15 vagy 6-6-6-18
Egyenlöre gyári hütövl nyomulok, szoval nem tudom h mennyi feszt adhatok neki. BIOS-ban 1.35V van irva de droppol a lapom, igy CPU-Z 1.3-at ir. És igy terhelve max 65 fokos a proci. Nem tudom mi lehet a gáz? -
McCartman
őstag
válasz
Skynet258 #663 üzenetére
szia,
most ujitottam be egy uj gépre (P3 1 Ghz, Geforce 4Ti után).
az alaplap egy asus p5kc , a proc pedig egy c2d e6750-es.
tuningban teljesen kezdo vagyok, de talán kezdem megérteni.
tehát a szorzot nem, csak az fsb-t lehet növelni. Ha nálam 800 mhzen mennek a memoriak , akkor a biosban be lehet oket állitani 800ra és ez az ertek akkor nem valtozik?
csak mert a mostani gepben, ha novelem az fsb-t a memoriak frekvenciaja is novekszik vele..
viszont ha a mem. frekvenciat be lehet allitani fix értékre akkor nincs határ--elvileg addig novelhetem az fsb-t amig el nem fustol a proc..?
amugy a memoriak frekvenciáját is lehet valahogy emelni? -
ktomek
aktív tag
válasz
Skynet258 #623 üzenetére
Ja, 3dMark: x2 3800@2200MHz - 5096 pont ; ....@2400MHz - 5101 pont
(8600gt gpu 600- mem810) Ez a saját szomorú valóságom. Ezek után, ha valakinek ugyanilyen kártyája van, miért javallanám neki, hogy peeersze húzzad még feljebb a procidat, ha szebben-jobban akarsz játszani?!
Szóval én nem veled akarok (feleslegesen) vitázni... csak az ő konfigja majdnem megegyezik az enyémmel, sőt, az ő procija alapból magasabb órajelen fut...tehát pláne....
-
ktomek
aktív tag
válasz
Skynet258 #623 üzenetére
Ha megnézed, írtam, hogy ha a játékok miatt akarja húzni, akkor könnyen lehet, h nincs értelme a VGA korlát miatt, mint pl. nekem. (Amúgy a TDU-ról én is hallottam ilyesmit...mondjuk nem szép egy extrém példát hozni ellenérvként...
)
"Gyorsulhat az egész rendszer"
Ha nem a játék miatt (vagy egy spec. alkalmazás miatt) van a húzás, akkor miért gyorsuljon? Egész pontosan ezt a 10-20%-os gyorsulást hogyan fogod érezni netezés közben? Gyorsabban nyit meg egy könyvtárat 5%-al?Tudom, h vannak egyéb felhasználási területek is, de a kedves felhasználó egyet sem említett, ebbből következtettem, hogy átlagos igényei vannak a géppel kapcs.
-
DENON
tag
válasz
Skynet258 #586 üzenetére
Elvileg az Everest Ultimate 4.00.976-os verziót használom.
Azt mondjuk nem tudom,hogy emeli e a többi dolgot is a proci mellett,azt tudom mikor a procit megmozditom akkor a memoria megy valamerre,de akkor bizok bennetek,beállítom a Pci-express frekit 100ra és akkor nem lesz baj.
Most kezdem majd el a bizergálást
Mégegyszer elnézést a hsz emért. -
Peace
nagyúr
válasz
Skynet258 #564 üzenetére
huhh ez elég meredek volt. Beállítottam szépen, erre monitor kikapcs, gép is kikapcs. Aztán gép be-ki be-ki be-ki teljesen magától. Lenyomtam gyorsan tápot. Vártam kicsit, bekapcsoltam. És most elindult 3 GHz-en és 830-on a ramok. De 6-6-6-19-en.
Nem is lehet külön állítani biosban az időzítést. Van option 1 és 2 erre. Elég vicc. Most kicsit félek. Ráküldök prime-ot.
-
-
Pubszon
veterán
válasz
Skynet258 #528 üzenetére
Nem sértődtem meg, csak nem arra válaszoltatok amit kérdeztem és ez nem a fórum lényege.
. Nem vagyok hülyegyerek hogy amit mondanak azt szó nélkül meg is teszem, csak azért kérdezem hogy ha 2 hónap mulva megveszem, tudjam hogy érdemes e huzni. Meg azért nincs 10 000 féle E6550-es proci szóval ha vkinek ilyen van az meg tudja mondani hogy meddig lehet naggyábóm léghütéssel huzni. Például hogy 3 ghz felé lehet e huzni hogy azért stabil maradjon.
-
rooland
senior tag
válasz
Skynet258 #499 üzenetére
Sziasztok!
Nem tuningoltam még és kérném a segítségeteket.
Van egy X2 3800+ s939 procim 2000MHz-en. És állítólag 2800Mhz-re simán fel lehet húzni. A max szorzóm 10x lehet, szóval 10x280FSB lehet a 2800MHz.
De a memóriák (vagy nemtom mi) simán behalnak ekkor. Tudom, hogy valami osztót vagy időzítést kell állítani. De nemtom mit keressek, milyen menupont alatt álíthatom a memmók visszaosztását/időzítését. A lapom egy MSI K8N Neo4-F.Segítsetek plz, mert 2000Mhz-en nem fogja kihajtani az X1950pro-t a CPU.
-
meander
tag
válasz
Skynet258 #411 üzenetére
az én ramomat jobb nem bántani mert egyszerű kingmax ramok. Eddig +0,2V nál jár és nem is adnék neki többet.
Az, hogy a memóriának több fesz kell mitől függ? ha emelem az FSB-t de a memória gyári frekijét nem lépem túl - pl. 9*300=2700 --> 2,5 szorzóval ram: 750
vagy az alap freki alatt is folyamatosan emelni kell neki a feszt ?Ha esetleg emelnem kéne, mekkora az a fesz, amit még egy gagyi ramnak is tudnia kell +0,3, +0,4?
Köszi -
meander
tag
válasz
Skynet258 #408 üzenetére
Most 2,6 on 1 óra orthos-t bírt.
ennek örülök.Milyen beállításokkal megy a 3 Ghz. Le tudnád írni azokat?
Most a procinak adtam 1,33 V-ot (egyetlen lépést emeltem csak) a hőmérséklet így 50-52 fok. A hűtő 1000 es fordulattal csillapította
Köszi az eddigi segítséget, illetve remélem a 3 Ghz paramétereit is
-
Alex123
senior tag
válasz
Skynet258 #340 üzenetére
Köszönöm a választ, így már "emészthetőbb".
Estére megjön a cucc, összerakom és ha még marad időm ki is próbálom.
Még 2 kérdés:
1. A gyári hűtő-vel bírni fogja? (vagy valami limitet állítsak be neki bios-ban)
2. pci-e-s vgam van, annak is le kell korlátozni az fsb-jét vagy mi? ...- Alex -
-
zone
őstag
válasz
Skynet258 #292 üzenetére
Eddig is így tudtam, csak ez bezavart: "a ram:fsb arány 1:1-ben van, a memória szorzója 4"..
Ha egy 333-as fsb-jű c2d mellé berakok egy 800-as memóriát, akkor hogy 1:1 legyen az arány, a proci fsb-jét kell 400-ra emelni, vagy a memóriát kell gyorsítani, mivel 2 magos a proci (333x2)?
És egy másik kérdés: ha az alaplap max 800-as memóriákat visz, attól lehet még gyorsítani a memórián? -
Balancee
aktív tag
válasz
Skynet258 #289 üzenetére
Te jobban látod mint én az tuti
Engem amugy nem is a tunig hanem inkább az optimalizálás piszkál. Igaz 260x10 en kéne menie a procimnak, hogy 1 az 1-ben fusson (lehet megint baromságot irok) De az egy 3200+ töl képtelenség a gyári hütövel. Szoval akkor a ramom kéne pl 400 asra rakni? vagy hogy?
Az a baj vizuális vagyok ha valamire magamtol rájövök azt nem felejtem el, de az elmélet az a sötétszoba számomra. -
Skynet258
veterán
válasz
Skynet258 #262 üzenetére
"Biosból leadsz 1.4V-ot, akkor Win alól nézve (vagy kimérve egy hőmérséklet mérővel), ez terhelés alatt mondjuk kevesebb lesz"
Ezt javítanám is gyorsan multiméterre, mielőtt megköveznek
Csak már egyből a fesz emelés és az ezzel járő hőmérséklet növekedés járt a fejemben, sorry
Ejj, már meg is előztek, mondom én, oda kell itt figyelni...
-
magellan01
csendes tag
válasz
Skynet258 #249 üzenetére
De akkor ez nem számít hogy 250 nél dobálja a sata dolgokat. Csak a core 2 menjen benne stabilan! Sztem vmi olyan lehet hogy a cpu microcodból állapítja meg 200 fsb,266 fsb procinál hogy állítsa be a pci freq osztót sztem ezért nem lehet tovább húzni a 200 mhz es fsb jű procit véleményem szerint, A lapban megy a az 1333 as fsb jű proci is,elvileg!
-
magellan01
csendes tag
válasz
Skynet258 #247 üzenetére
hello ja a proci alapon 800mhz es fsb s nemis aza baj hogy a proci 3.8 ghz ig megy hanem za hogy az alaplap mért nem látja a a sata vinyót ha az fsb 250 en felül van akkor a core2 hogy megy benne 266 on alapból, ha 250 et nem bírja már ? olvastam vhol olyat hogy ha nem bírja a lap a magas fsb vagy a pci freq akkor ledobálja a satás eszközöket! vagy lehet hogy egy 200 mhz es fsb-jű procinak így osztja le ezeket a pci freqiket a core 2 k nek meg máshogy,én ezt a megoldást látom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Robotporszívók
- Philips LCD és LED TV-k
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Béta iOS-t használók topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest