Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #39496 üzenetére
Persze, hogy tele van. Lőszer is lesz még egy ideig, főleg ha nem lövöldözik el. De valami fegyver visszaváltórendszert érdemes lenne beüzemelni, ami arra hajlítaná a lakosságot, hogy jobban megéri a fegyvert államilag visszaváltani, mint megtartani/fekete piacraküldeni.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #39488 üzenetére
"A filmből kiderül, hogy Marilyn Manson felelős mindenért"
A Mansonnal való dumából nekem csak az derült ki, hogy a "megtestesült rock-sátán" csak egy jól felépített pénzhajhász celeb.
A többivel egyetértek - annyival árnyalva, hogy szerintem ez ott az usában egy kultúrális berögződés, ezért nem tudja a politika kezelni.
Ahogy az általad linkelt cikk is írja: " a kiegészítő cikkely 1791 óta érvényben van, és nincs is igazi hajlandóság a megváltoztatására". -
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #39487 üzenetére
A probléma nem most kezdődött, ez biztos, de egyre jobban eszkalálódik, én erre utaltam.
A filmből kiderül, hogy Marilyn Manson felelős mindenért.Egyébként egyszerűen nevetséges, hogy nem képesek kezelni ezt a problémát. Itt egy érdekesség, amely annyiban kapcsolódik az általad mutatott filmhez, hogy a film témájául szolgáló iskolai mészárlást sem tudta megakadályozni az a szabály, amit Clinton hozott: [link]
De ez is nevetséges, 10 töltényig még simán OK, az felett már ejnye-bejnye, nem szép dolog annyi munícióval mászkálni az utcán felfegyverkezve...
Vicc ez az egész.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #39486 üzenetére
Régebbi probléma ez. Nem tudom láttad-e a "Kóla, puska, sültkrumpli" dokufilmet.
Az úgy kezdődik, hogy a csávó bemegy egy bankba (!) számlát nyitni, és a számlanyitás mellé kap egy lőfegyvert.
Nem tudom a film készítője mennyire dramatizálja túl az usa-beli fegyvertartást, de mindeneseetre tanulságos megnézni.
-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar #39483 üzenetére
A képek egy dolog, 20 éves volt, ennyi idősen aligha lehetett volna profi.
A fegyver meg egy másik dolog, nem sokon múlott (nameg volt, aki meg is halt), szóval nem a fegyver volt a "hibás", de ha csak ez volt otthon a faternak, mit csináljon szegény...Te mivel csináltad volna?
Szerk.: de azért az elgondolkodtató, hogy ha nem járkálhatna mindenki fegyverrel, akkor talán még most is élhetne, mert akkor csak egy X+1-edik kamasz hülye lenne, de nem csinálhatott volna ekkora hülyeséget.
-
koshmar
addikt
Mai híreink: Biden visszalépett!
-
KROK640
nagyúr
Mész Koshmarhoz, hogy vigyél neki pár energia italt, erre egyszercsak :
Elhúz melletted egy svéd rendszámos csoda :És ekkor jössz rá, hogy nem is Koshmar felé mész, és nincs is nálad enegiaital
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #39457 üzenetére
ÓÓÓÓ, még emlékszem mikor JAVAban dolgoztam én is, de az a 2000-es évek közepe volt.
Most viszont úgy értettem, hogy messze volt még a munkaidő vége. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #39455 üzenetére
Időnként egy-egy pillanatra elment az áram.
net meg volt, mivel mobilnet. Estefelé már úgy félóránként rá is tudtam nézni az alkeszemre(nem volt akkora pörgés)
Illetve a vendégeknél igen ... Jött egy nagy társaság mindenki részeg volt, volt aki a hátán pörgött, volt aki az asztalon táncolt. Nem volt őszinte a mosolyunk. Kint a vihar, bent a vendégek tomboltak. -
EmberXY
veterán
Időkép se kutya, "borult idő", csapadék valószínűsége 20 %... 2 perc múlva barackmag nagyságú jég hullik.
Komolyan mondom, a meteorológus hasonló sikerszakma mint a politikus. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #39429 üzenetére
"Szürreális, hogy boldog-boldogtalan fegyverrel mászkálhat" - ez szerintem hatalmas gond. Egy haverom volt kint sok éve Texasban, elmondta, hogy ez rengeteg bonyodalmat és halálesetet szül.
A gond az, hogy van egy réteg akinek a fegyverlobbi a fejébe verte, hogy neki márpedig joga van fegyvert tartani és kész. Az, hogy ez a kiegészítés egy több száz éves háborús időkben született kiegészítés, azt valahogy nagyvonalúan átugorják.
Félek, a háború után Ukrajnában ugyanez lesz a helyzet, az orosz fenyegetettségre, és a háborús időkre hivatkozva több háztartásban lesz fegyver mint autó, vagy internet.
A gond ugyanaz mint a jelenlegi politikai paradigma váltással MO-n : ehhez előbb az embereket vagy azok fejét kellene kicserélni.
Trump is szerintem inkább erősíteni fog a védelmén, több dublőrt alkalamaz stb, minthogy a fegyvertartáson szigorítson, de ne legyen igazam. -
EmberXY
veterán
válasz
koshmar #39437 üzenetére
Biden-nek nem sok esélye van, úgyhogy nem marad más, mint Trump (ha addig le nem lövik
).
Ha nekik ez a közbiztonság megfelel, akkor egészségükre, én nem mostanában megyek az USA-ba, engem nem érint. Javasolnám, hogy lehessen vadászgéppel is röpködni, már amelyik a hamburgertől még beleférne. -
koshmar
addikt
válasz
EmberXY #39429 üzenetére
"Szürreális, hogy boldog-boldogtalan fegyverrel mászkálhat" USA
Kizártnak tartom, hogy ha Trump lesz (mert egyesek szerint ez már most borítékolható), akkor majd ő szigorít a fegyvertartási szabályokon... eddig is megtehették volna, főleg a minden héten kötelező iskolai lövöldözések után.
De nem baszdmeg, inkább golyóálló mellényben legyen a tanár -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #39432 üzenetére
Eleinte olyasmiket lehetett olvasni, hogy az a terület nem tartozott a rendezvényhez, ezért nem vizsgálták konkrétabban át.
Nem kétlem, hogy meg tudták volna időben akadályozni, csak szartak rá, annyira rutinból mennek már az ilyen dolgok, hogy pont arra nincsenek felkészülve, ha tényleg beüt a szar, lásd Izrael, vagy éppen a Fico elleni merénylet. -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #39431 üzenetére
Lehet pont ez volt a koncepció, hogy a gyökér annyira nyilvánosan mászik fel, hogy az összes rendőr is azt gondolja, hogy bevetési csoportos. Mert azok is mászkáltak felfelé, és ahogy a sorozatokból tudjuk a 3 betúsek pont leszarják a sima rendőröket infóátadás szempontjából. És ez most visszaütött...
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #39430 üzenetére
Meg is adták, de lehet, hogy akkor kellett volna, amikor fegyverrel a kezében felsétált a tetőre és nem miután kilövöldözte magát.
Nameg drónok, intelligens szoftverek, stb, egy tömegrendezvény alapból be van jelentve a rendőrségen még itthon is, alap, hogy a levegőből is megfigyelnek egy helyszínt...
Egy nagy tetőn nem vettek észre egy fegyverest, és itt az USA-ról beszélünk, nem az ugandai őserdőben történt a dolog.
És még csak azt sem lehet mondani, hogy valami elit módon kiképzett veterán csinálta volna, hanem csak egy sima mezei balfa*z, ráadásul egy tetőről, ahol még fedezék se volt... -
EmberXY
veterán
válasz
koshmar #39426 üzenetére
Szürreális, hogy boldog-boldogtalan fegyverrel mászkálhat, ezáltal olyanoknál is fegyver van, akik használni nem tudják.
Jópárat lőtt, ebből kb 1 ember meghalt, és pont a "lényeget" nem találta el. A fej elfordítás meg... Láttam a videót, olyan nagyot nem mozdít a fején, ráadásul pont a lövés irányába fordítja a fejét, nem tudom elképzelni, hogy ez a minimális mozdulat mitől védte meg, az a lövés szerintem eleve oldalt találta volna el, vagy egyáltalán nem. ( video: [link] , Helyszín rajz: [link] )
Aztán meg ugye a "mesterlövészek" rögtön kinyírták az embert, előtte meg azt se tudták, hogy ott van. Az izraeli, a szlovák titkosszolgálat után most az amcsi is levizsgázott.
De talán majd a soron következő elnök elgondolkodik, hogy jó ötlet-e minden baromnak (az ország 90 %-a) fegyvert adni a kezébe. -
koshmar
addikt
Tegnap majdnem lelőtték Trumpot.. mivel az utolsó pillanatban elfordította a fejét, csak súrolta a fülét. Várom a véleményeket!
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #39424 üzenetére
Szóval szakmai dolgok
Mondjuk nem sokan voltak, az tény, de ültek páran az udvaron is.
Nálam alap dolog, hogyha nem otthon vagyok, akkor mindig a zsebemben a telefon. Sokan szeretik kirakni az asztalra, én sosem teszem. -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #39423 üzenetére
Csak ismerősök voltak bent.
Ahogy írtam a többi cucc melóba kell.
Szakácsfáklya zsugorcsövezéshez, lábzsák kesztyű ha villany alatt kell piszkálni valamit mert ha leveszem az 1000Voltos bakancsot, és bajom esik, akkor az az én hibám, a kézkrém meg csak simán azért mert száraz a bőröm az építőiparban előforduló por miatt... -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #39419 üzenetére
Azta, kész túlélő készlet
Mondjuk nem tudom, ha van evőpálcika, akkor minek a villa? A Szakácsfáklya, Lábzsák, Kesztyű, Kézkrém kombó előtt hasonlóan értetlenül állok. A 2 db abroszcsipeszt viszont már tudomAmúgy jó bátor voltál, hogy csak úgy simán hátul hagytad az egyik telefonodat.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #39421 üzenetére
Abroszcsipesz felhasználása nagyon kreatív!
Én ilyen esetben inkább nekitámasztom valaminek, mert ha van egy felület, ahova letehetem, akkor van egy olyan tárgy is, aminek nekitámaszthatom.Esernyővel én se a testemet védem, hanem rühellek vizes ruhában járkálni. Az igaz, hogy nagyon szar esernyővel biciklizni, és még szarabb úgy jelezni, hogy balra fordulok, hogy bal kézben tartom az esernyőt, de szerencsére ritkán van ilyen.
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #39420 üzenetére
Az abroszcsipesznek egyfajta unortodox felhasználási módja van....
Videót nézni, kontrollerrel játszani, doksit olvasni tökéletes.
A többi cucc szokott kelleni munkában, én meg nem pakolgatom minden alkalommal a táskát. Sőt, most egy powerbank-ról működő ventillátor is szokott benne lenni, ha esetleg a napelemezés miatt egy kis padláson kell tölteni 4-6 órát.
Szerk.:
Én meg esernyőt nem használok. Azon a pár lyukon ami a testemen van, nem folyik be sok víz... -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #39419 üzenetére
Tán Bear Grylls képezett ki?
Nálam az alapfelszerelésbe ugyan nem tartozik bele a fázisceruza, a szakácsfáklya, powerbank, dohányzó cuccok, lábzsák, abroszcsipesz (mi a f**znak? beásott rókalyukban abroszt ritkán kell teríteni
), viszont ezeken felül szokott lenni alap elsősegély cucc + alap gyógyszerek, esernyő, egy adag instant kávé, pillanatragasztó...
Általában max 1 napra tervezek előre ilyen téren, ha olyan helyzet adódna elő, hogy túlélő módba kellene kapcsolni, a többit beszerezném menet közben. -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #39418 üzenetére
Mindig van nálam:
- Kés
- Villa
- Kanál
- Evőpálcika
- Csavarhúzó
- Érintésmentes fázisceruza
- Szakácsfáklya
- Powerbank
- Telefontöltők
- Dohány
- Hüvely
- Töltő
- Víz
- WC papír
- Papírzsebkendő
- Lábzsák
- Kesztyű
- Öngyújtó benzin
- Kézkrém
- 2 db abroszcsipesz
- Toll
- FilctollKb ennyi. Most még volt nálam egy XBOX One S kontroller is, meg egy kis haltepertő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #39416 üzenetére
Ahogy láttam a DeWaltos hátizsákban sok mindennek megvolt a helye
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #30527 üzenetére
Ballantines kólát. Már alig várom, hogy kiolvadjon a husi....
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #39413 üzenetére
Vetted?
(előbb észre, aztán el)
-
cs.zs.
veterán
válasz
RandomName #39413 üzenetére
(mostmár)
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #39409 üzenetére
Szerintem a terítő csíptetőknek örülj
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #39407 üzenetére
Távozás után jutott eszembe, hogy kellett volna
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #39409 üzenetére
Nem tudod visszakérni, mert nem volt kör sem.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #39407 üzenetére
Ha nincs kép és nem volt facebook poszt, akkor meg sem történt az esemény.
-
KROK640
nagyúr
És közben végre találkoztunk RandomName el
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #39402 üzenetére
Dehogyis
Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest