Hirdetés
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz
HoppMaster
üzenetére
Arra tartom az otp-t, ha kell, befizetek szinte bárhol az országban, onnan meg megy tovább kártyáról valamelyik FinTech-hez.
Majd 600 Ft havonta, régi Net számlacsomag, és persze a kártyadíj évente.
-
KTU
addikt
KP. befizetés nincs TW számlára.
Igaz már több mint 2 éve, azóta nem változott a szabályzat, meg lehet próbálni, legfeljebb kicsit foglalkozós lesz a fiókod. -
KTU
addikt
A külföldi netes vásárlásokhoz Revolut, a sok virtuális kártyájával, + eldobhatóval.
Kínai shop-okhoz x virtuális kártya, ha nem használom fagyasztom, a többi használható.
3 fizikai, 5 virtuális, +1 db eldobható virtuális kártyám van ez mind 1 fiókba. Rendszereztem mit hol használok, persze jelszókezelő alapfeltétel.

-
KTU
addikt
CIB-től most (este 20h után) indítottam saját feltöltést (közleménybe írt irányítással), cégesre és privát fiókra is,
azonnal megjelent a feltöltött összeg mindkét fiókban.
Szerintem hétvégén is működni fog az azonnali utalásos feltöltés.
Majd tesztelem. -
KTU
addikt
De jó, van saját egyedi HUF számlaszám a Transferwise-nál, amire bárki utalhat nekem forintot, és nem kell a közleménnyel irányítani, mint Revolu-nál, feltéve ha még nem rakták át LT-be.
Számlatulajdonoshoz írhatják azt a nevet akinek valójában utalnak, vagyis az enyémet.
Céges fiókhoz is külön másik bankszámlaszámot kaptam, így biztos nem keveredik a priváttal.Még a saját feltöltést céges / privát, nem néztem, eddig úgy működött hogy amelyiknél létrehoztam a pénz hozzáadást,
azon adták hozzá, de ugyanaz volt minden, bankszámlaszám és a közleménybe írt azonosító is. -
KTU
addikt
Ha nem írod be én is a megszokott számra utaltam volna.

Mivel én is először utalok megszokásból, és csak utána hozom létre Transferwise-ban.

Most kíváncsiságból megnéztem.Változott Transferwise HUF egyenleg feltöltés számlaszáma:
12600016-23495011-00334694IBAN: HU21126000162349501100334694
Paper form: HU21 1260 0016 2349 5011 0033 4694To find the BIC based on the bank name, please use the search form for international BICs.
Bank: TransferWise Europe SA
Marnix Avenue 13-17
1000 BrusselsThis BIC code is not listed in the SCL reachability directory, so we cannot report whether SEPA Direct Debit/B2B/COR1 are supported.
Last update of the BIC data: 31. 8. 2020 (August 31, 2020).
"Tagsági szám" nem változott.
Remélem működik még párhuzamosan valameddig a régi szám.
Ha már nem működik, egyszer csak visszakapod, nem tudom sajnos mikor. -
KTU
addikt
Céges fiók, utalás ma reggel, álmosan végigcsinálom, közleménybe amit kell beilleszt,
"tapp" utalás, ujjlenyomattal megerősít, gyorsan ki is léptem.
Pár perc múlva ránézek, mennyi pénz is maradt,
Azt a mindenit, másik cégnek küldtem több száz e. Ft-ot.
Tapp az utalásra, alul "Utalás törlése".
Indítottam másik utalást, ennél már figyeltem meddig lehet törölni,
kb. 10 perc, de 15-nél nem több.OK, visszautalták volna, telefon és e-mail után,
de így nem kell magyarázkodnom hogy milyen hülye voltam.
Helyette leírom ide.
-
KTU
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
Bárkinek elutalhatod.
Az azonosítás témát nem tudom, én azonosítottam magam, sőt még a cégemnél is, céges TW fiók.
Mivel használni akarok egy szolgáltatást teljes körűen. -
KTU
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
"A tw-re ugyan úgy lehet topup pénzt tenni forint alapon?"
Lehet de díja van, nem ingyenes mint a Revolut-nál.
10 000 Ft feltöltése, 46 Ft
100 000 Ft feltöltése, 460 FtBankszámláról is feltöltheted, ingyenes a TW részéről, ahonnan utalsz, az már neked kell megnézned hogy mennyiért tudod megvalósítani.
"Két tw számla között tudok dÍjmentesen azonnal forintot küldeni?"
Igen
(#2232) V/: Igen tudom, már egy ideje használom.
Itt a kérdés szerintem elsősorban a kártyás feltöltésre vonatkozott.
"topup"Ameddig lehet, szoktam szerkesztgetni a hozzászólásaimat.

-
KTU
addikt
"A TransferWise és a Mastercard kibővíti együttműködését"
Hirek, Írta: IT café -
KTU
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Én se találtam.

Persze ettől még lehet.
Az alkalmazás is az elérhető legutolsó.
Itt HUF küldése min. 340 Ft / db. -
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
Kell egy itthoni bank, ahonnan teljesen ingyen utalok forintot bármekkora összeget, akárhányszor, Nálam ez "puffer" is, betétbiztosítás miatt, ill. mehet vissza akár Revolut-ra, stb.

Ezt választottam, vagy másik.Én így csinálom
.HUF esetén.
Lakossági vagy céges számlához kapcsoló bankkártya --> cég esetén Curve, magánnál ez kimarad --> Revolut --> CIB --> TransferWise céges --> üzleti partnerem.Euró esetén ugyan ez, csak Revolut-ton váltok, és innen közvetlen EUR megy a TransferWise céges egyedi számlára, és innen tovább.
Ez így végig ingyenes tranzakciók, kivéve végén a TransferWise,
ennek az utalásnak az ára HUF esetén 340 Ft, Euro esetén 0.63 EUR /darab, összeghatártól függetlenül. -
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
Mivel a TransferWise bankszámlaszámát írod be,
Cég:
Név: TransferWiseForintot Revolut-ról TransferWise-ra nem utalok, mivel nincs egyéni HUF számla TransferWise-nál.
HUF utalásnál nem közvetlen megy a pénz, hanem közbeékelődik 2 darab pénzügyi szolgáltató,
Revolut részéről is és TransferWise-r részéről is.
Ha valamit gond adódik, akár több hónap míg megkapod a pénzed.
Amíg nincs gond, addig nincs gond.
Nem pár ezer forintokat küldözgetek, nekem nem fér bele ez a bizonytalanság.
Revolut topikba leírtak pár ilyen esetet, lehet átmenne sokszor hiba nélkül, de emberek vagyunk, bármikor hibázhatunk, itt magamra gondolok.
Ha valami miatt visszapattan a pénz, Revolut-nál míg észreveszik, és neked jóváírják..........
Revolut-ról TransferWise-ra €-t szoktam utalni. Egyéni Euró bankszámlaszám miatt.
Vagy Forintot is, de csak egyéni HUF számlára, nem TW-ra. -
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
Mikor indítod a "Pénz hozzáadása" opciót a TW oldalán (vagy alkalmazásból), jön egy olyan oldal hogy "Tovább a banki adatokhoz"
Ott írja a bankszámlaszámot,
Ezen az oldalon beírod a 3x6 jegyű bankszámlaszámot, és kiírja az IBAN-t és a többi banki adatot a számlaszámhoz.Nemzetközi utalás (Revolut-ról is):
IBAN: HU60 1201 0501 0138 3287 0010 0001
SWIFT: UBRTHUHBBank adatai:
Raiffeisen Bank Zrt.
Akadémia utcai, 1054 Budapest, Akadémia u. 6.Közleménybe a TransferWise tagsági számod.
-
KTU
addikt
válasz
zsola400
üzenetére
TW. számlára utalás ingyenes.
Persze ahonnan utalsz, az a bank díjat számolhat.Kártyás feltöltésnél 100 000 Ft feltöltése 500 Ft-ba kerül,
10 000 Ft feltöltése 50 Ft,
mindegy milyen kártyáról töltöd, a díj 0,5 %.
Ez azonnali, hétvégén és ünnepnap is azonnal hozzáférsz a feltöltött pénzhez TW.-on.Utalhatsz ingyen Revolut-ról Transferwise-ra.
De mivel ilyenkor még közbeékelődik 2 darab pénzügyi szolgáltató,
ha valamit gond adódik, akár több hónap míg megkapod a pénzed.Azonnali átutalás nem működik. Csak banki munkanap működik a rendszer.
-
KTU
addikt
válasz
kulfoldi
üzenetére
Utalni szeretnél TransferWise-rol jó árfolyamon, de nem mersz a TransferWise-ra ekkora összeget bízni, még pár napra sem?
Esetleg arra tudok gondolni nincs TransferWise fiókod?
Problémádra megoldás az lenne, hogy feltöltesz forintot, majd mikor jó az árfolyam, átváltod, aztán átutalod. -
-
KTU
addikt
Köszi hogy jelezted.
Sokszor utalok TW-rol és Revolut-rol, naponta akár többször, az összeg azonos is lehet,
főleg ha saját számlák közt mozgatok pénzt, közleménybe beírom pl.:
indítottam 2020 április 22 11 25
igen, óra perc is, ez így szépen jön a pénzel
így biztosan tudom melyik utalás, mennyi idő alatt ért célba. -
KTU
addikt
Szerintem is így van, ahogy (#1776) tomp fórumtárs írja.
Ma reggel 5:50 körül indítottam HUF utalást CIB-ről TW egyenlegre, 9h után nemsokkal meg is jelent.
Innen utaltam is tovább szinte azonnal.
Partner akinek utaltam, nem szolt hogy nem érkezett meg.Nagyon off:
Nagypéntek előtt, 04. 09.-én de. 11-kor utaltam Revolut-ról CIB-re, több fiókból (fiókonként jó pár 100 e.Ft-t).
04. 14.-én de. érkezett meg.
Jó lett volna ha csütörtök megérkezik, ez benne van a "pakliban".Átálltam a reggel 06h előtti utalásokra, TransferWise és Revolut esetén is.
-
KTU
addikt
válasz
gyulaszu
üzenetére
"A boarderless-en lévő pénzt nem akarom belekeverni."
Miért?
Mindig feltöltött (már TW számlán lévő) összegből utalok.
"Inkább mozgassak át a hitelkártya számlámra pluszban és emeljem meg átmenetileg a vásárlási keretet 1 Milla fölé, vagy inkább adjam meg az utaláshoz a debit kártyát?"
Ezt csak te tudod hogy honnan jobb neked.

Utalás feltölteni a TW számlád nem opció?
Én ingyen utalok CIB bankból, mindig így töltöm. -
KTU
addikt
Cikkből:
"2019. december 15-én hatályba lépő rendelet szerint a „pénzforgalmi szolgáltatót úgy kell tekinteni, hogy abban a tagállamban működik, amelyben szolgáltatásait a pénzforgalmi szolgáltatást igénybe vevőnek nyújtja”. Magyarul: az euróban utalás (ha persze uniós országba megy) nem lehet drágább az országon belüli forintműveletnél. Ugyanez az egységesítés vonatkozik a külföldi ATM-ek használatára is.""Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/518 rendelete
(2019. március 19.)
a 924/2009/EK rendeletnek az Unión belüli, határokon átnyúló fizetések egyes díjai és a pénznemek közötti átváltási díjak tekintetében történő módosításáról
(EGT-vonatkozású szöveg)"Olcsóbban kellene utalnod a barátodnak mint múlt év dec. 16. előtt.
A bankok ezt nem nagyon reklámozzák.
De a rossz váltási árfolyammal még mindig lehúznak.Regisztrálsz TW.-ra, ide utalsz forintot (magyar bankszámla), innen továbbutalod közben TW. átváltja.
Ha meghívóval regisztrálsz, az első utalásod 500GBP értékig (ami most kb. 197000 Ft) ingyenes.Én TW.-al utalnám, mivel még a Revolut-ot "alig használtad",
Így tarthatsz tőle, hogy ekkora összeg feltöltésekor korlátozzák fiókod.
de senki sincs a másik ember helyében
Bankszámla, bankkártya topik
-
KTU
addikt
"muszáj kártyát is igényelni, vagy lehet csak webkártyát az online fizetéshez?"
Nem muszáj kártyát igényelni, de akkor csak utalni tudsz.
TW csak fizikai kártyát ad.
Arra várni kell míg postázzák."Ha igen azt tudom webes felületen kezelni? "
Fizikai kártyát és a tranzakciókat, stb., Igen.
"Ma kellene rendelnem valamit és ahhoz kellene megoldást találnom de kb délelőtt óta még csak eddig jutottam el pedig sok segítséget kaptam már, de így hirtelen nehéz összerakni a képet mi mire is való. Arra jutottam hogy talán a TW lesz a megoldás."
Ez ma nem fog összejönni TW-al.
Revolut?
Kapsz virtuális kártyát, azt használhatod.
Mostanában nem regisztráltam, nem tudom milyen gyors
-
KTU
addikt
EUR bárhonnan utalható TW-ra, nem kell közlemény az irányításhoz, saját EUR bankszámlaszámod van.
USD szintén
Ahol azt látod alul: "Bankszámlaadatok megosztása" ott saját névre szol a bankszámlaszám."Ez így mindkét oldalról teljesen díjmentes lenne?"
Revolut küldésnél plusz költség hozzáadódhat, ha "levelezőbankok" is kerülnek a küldési láncba.
Ezt előre nem lehet tudni.
De ez inkább Revolut topik kérdés. -
KTU
addikt
CIB-nél "értéknap" és "Visszaigazolás dátuma" mindkettőnél 2019 12 06
Szerintem elment a pénz, Raiffeisen gyűjtő számlán van, csak nem vezetik át felhasználóhoz.
Üzleti fiók, de szerintem ez mellékes.
A pénz biztosan megérkezett a gyűjtő számlára, mivel a GIRO ma működik.
Csak a TW nincs az ilyen napokra felkészülve.Nem fontos most gyorsan utalnom, igazából teszt jelleggel direkt küldtem így, hogy tudjam mi a helyzet az áthelyezett munkanapokkal.
Augusztusban volt sürgős utalásom áthelyezett munkanapon, nem mertem TransferWise-ról küldeni.
Nem ment volna el.Tudom nem sűrűn van, de jövőhétvégén is lesz egy ilyen nap.
-
KTU
addikt
Tegnap délután 15 - 16 óra közt forint utalást indítottam TransferWise-ról,
illetve egy másik tranzakció keretében pénzt (HUF) adtam hozzá az egyenlegemhez, CIB-től indítottam webbank utalást.
Még egyik tranzakció se valósult meg.
Pedig GIRO elszámolási nap van.GIRO 2019 évi elszámolásforgalmi naptár
és
GIRO 2020 évi elszámolásforgalmi naptár -
KTU
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Igen, kapsz hozzá ingyen kártyát, sokkal jobb ötlet, mint kp-val utazni.
Ha szükség lenne még több kp-ra, regisztrálj Curve-be is, 1 hónapban 10x 200 GBP ATM kp felvét havonta.
Transferwise: 1 hónapban 1x 200 GBP ATM kp felvét havonta. -
KTU
addikt
TransferWise kártyával vásároltam volna az extreme digital-nál szeptember 26-án csütörtökön.
Sikerült az összeget négyszer levonni tőlem.
Kétszer vissza is adták, de még két összeg el mindig adósok.
Persze a POS terminal mind a négyszer hibát jelzett, sajnos a hibás tranzakciókról a kis cetliket, bizonylatot, nem hoztam el, illetve meg se kaptam.
Erre figyelni kell, mivel a TransferWise kérte volna, és lehet hamarabb rendeződik az ügyem.
Végül a vásárlást Curve (alatta Revolut) kártyával rendeztem.27.-én pénteken írtam és hívtam az extreme digital-t.
27.- én pénteken írtam és hívtam a TransferWise-t.
Mindenki ígért mindent,
sajnos még azóta is a helyzet változatlan, bankszámla kivonat.A tévesen levont tranzakció összegét még mindig nem kaptam vissza.
Eddig a 16 368 Ft-os vásárlásom, 49 104 Ft-ba került.

-
KTU
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
"Ott húznak le ahol tudnak a pénzügyi szolgáltatók sajnos"
A mérték nem mindegy.
Mindennek ára van, ezt ki kell fizetni.
Ha sokáig ingyen vagy nagyon olcsón adnak valamit, ami nem fedezi a költségeket, (és valamennyi profit nincs rajta,)
az a cég előbb - utóbb csődbe megy. -
KTU
addikt
válasz
Brandynew
üzenetére
"Ha azt írja a TW, hogy lehet befizetni forintot, akkor miért ne lehetne?"
Hol írja?
Kérlek linkeld a Tranferwise oldaláról.

(#1045) Brandynew
Ha arra gondolsz hogy
Ki is írta: "Irány a bankfiók!"
Előző hozzászólásba mégis belinkeltem.
én is azért írtam
Az arra vonatkozik vagy vonatkozott,
hogy hogyan akarsz utalni a saját (nem TW) bankszámládról,
A saját (nem TW) számládról most is indíthatsz úgy utalást hogy ezt a bankfiókban indítod,
csak ez drágább mint ha webbankbol tennéd. -
KTU
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
KP befizetés nem hiszem hogy működni fog valaha is ilyen low cost cégeknél, ingyen.
kp feldolgozás pénzbe kerül, idő, gép és munkaerő, stb. igényes.
Ha működne, gyakorlatilag x FinTech cég ügyfelei rászabadulnának az adott bank fiókjaira.
A kp befizetés céges számláknál általában plusz költséggel jár, nagyon kevés az a bank ahol ingyen van. -
KTU
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Attól függ mit utalsz magadnak.
Ez a számlacsomagodtól függ.Általában a beérkező HUF utalásért nem kérnek pénzt.
Devizaszámla esetén saját devizára "jóváírás bankon kívülről". 2. táblázat
(#987) xy.zsolt: akkor az 1. táblázat amit fentebb linkeltem.
De nézd meg a saját számlád kondíciós listáját, hogy ne érjen meglepetés. -
KTU
addikt
Válasz erre. Revolut topik.
Létrehoztad argentin peso (ARS) számlát, ezután a HUF számládra kattintasz, átváltasz Ft-ot, argentin peso.-ra.
És már tudsz is fizetni.
Nincs minimum váltási érték. -
KTU
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Nem írtam hogy furcsa.
A mondandóm lényege az volt hogy,
magyarországi regisztrációval is megoldható az Ausztrál $ számla TransferWise-on.
Hogy milyen kártyát kapcsolsz hozzá feltöltőnek, vagy hogy honnan utalsz rá feltöltést,
igazából mindegy,
csak ezek a neveden legyenek.
Mivel saját kártyáról / számláról lehet feltöltést kezdeményezni. -
KTU
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Menni fog.
Xiaomin 2db fiókot kezelek szimultán, a második fiókhoz rendelt SIM másik nem okostelefonba van.
Mikor weben belépek push üzenet jön az alkalmazásokra, megerősítésként.
Csak az alkalmazás elindításához kell SMS, ha jól emlékszem.Xiaominak, MIUI-n saját alkalmazásklónozása van, nagyon jól működik.
Playben lévőket próbáltam, nekem mindegyikkel gondom volt. -
KTU
addikt
válasz
zsoltex70
üzenetére
Itt az üzleti (Business) fiók (+ kártya) nem extrákat jelent.
Értsd: cég / vállalkozói számla.
Mikor regisztráltam, igazolni kellet hogy saját vállalkozás / cég.
Ugyanaz a felhasználói név, jelszó páros, csak váltani kell a 2 profil közt.
De a kétfajta számla, jól elkülönül. -
KTU
addikt
Mindenki avval vált
amivel akarami úgy gondolja neki kedvezőbb.
Az másnál nem valószínű hogy ugyanígy van, függhet banktól, számlacsomagtól, mikor kötött szerződést, ajánlással, stb.Az hogy nálad X bank Z kártyával jobban / kb. egy árfolyamon vált, mint a pl. TransferWise, Curve, Revolut, stb.
örülj neki.
De ez az esetek nagyon nagy többségében,
nagyon nem így szokott lenni.Ezt ellenőrizni egyszerűen Revolut fizetésilinkkel lehet.
Bekérsz 1 EUR, USD, akármit egymásután pár percen belül, és különböző kártyákkal kifizeted.
Ha van Revolut fiókod. -
KTU
addikt
válasz
Akasztott
üzenetére
Az utolsó kérdésedre.
Bankfiókban nincs személyes befizetés (Raiffeisen Bank).X időn belül nem lehet visszafordítani a pénzt az utalás után?

Transferwise-nak van magyar telefonszáma,
hívható hétfőtől péntekig 13:00 és 18:00 óra közt: +3614088659 -
KTU
addikt
Ha nem HUF-ban kapja a fizetését eleve, és nem baj a munkáltatónak, hogy EU.-ba (Németország) kell utalni.
Ha Ft-ban kapja a fizetését, bukó.
Munkáltató nem fogja jó árfolyamon átváltani a Ft.-ot más devizára, ha egyáltalán hajlandó erre.
Az EU.-ba irányuló Euro utalás 2019. december 15-től nem lehet gond, de addig igen.Miért?
Mert a Magyarországon vezetett Forintos Raiffeisen számlára, mindenki csak saját magának utalhat.Megoldás lehet neki 2 évig, ha a Bankmonitoron keresztül nyit Cib Eco 0 Ft-os számlát.
Aztán onnan tolja át a pénzt, TW.-ra.
Rákérdeztem a Cib-nél, nem fontos munkabérként érkeznie a pénznek, és még 1 összegben sem, csak meg kell lennie az összegnek 1 hónapban.
Tehát ha a barátod/anyukád/testvéred/akárki utal neked, te visszautalod, teljesítetted a feltételeket.
-
KTU
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
"a fórumot és a FAQt átolvasva jól értem hogy külföldről kapott fizetést nem tudok Transferwiseon keresztül euróban tárolni"
Nemjól érted.
Lehet EUR-ban tárolni."szükség esetén HUFban felvenni?"
Ezt is lehet.
"Vagyis cégek nem tudnak utalni az én transferwise bankszámlaszámomra?"
Német eurós IBAN-t kapsz.
Bárki tud rá utalni.Ezek akkor igazak ha van / létrehozol borderless account-ot.
-
KTU
addikt
Úgy láttam nem kaptál választ a kérdésedre pár hete, most beszéltem az ügyfélszolgálattal ezt is megkérdeztem:
"Itt is működik az, mint Revolutnál, hogy Transferwise számlák között ingyen lehet utalni?"
Nincs ingyenes pénzküldési lehetőség, még borderless account-ok között se.
-
KTU
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Mivel a legolcsóbb és legdrágább közt csekély a különbség, 6 EUR Cent (19 Ft),
Gyors utalás.De ezeket az utalásokat 2 lépésben csináltam.
Első lépésben feltöltöttem az egyenlegem forinttal, azt átváltottam abba a devizába amiben szeretnék utalni,
és onnan küldtem a pénzt másnak a bankszámlájára.Lehet 1 lépésben is, ahogy te kezdted,
De (céges fiókba) nem jelent meg az összesített bankszámlakivonaton, hanem külön kivonata volt.Ami képet küldtem az pedig az, hogy te hogy fogod a TransferWise-hoz juttatni a pénzt,
mivel a fő kérdésed erre irányult. -
KTU
addikt
válasz
szabo.csabi
üzenetére
"Egy kérdés: ma próbaképp elindítottam egy utalásos feltöltést a Raiffeisen-es folyószámlámról de nem fejeztem be, viszont a célszámla szintén Raiffeisen-es lett volna, amire utalnom kellett volna. Ez azt jelenti, hogy a tranzakció Magyarországon belüli bankközi HUF átutalásnak minősült volna?"
Magyarországi Raiffeisen számlára kell utalni Transferwise feltöltésnél.
Számlacsomagodnak megfelelő díjat fizetsz."Azért kérdezem mert ma voltam a CIB-nél érdeklődni és azt mondta a néni, hogy hiába HUF a célszámla ha nem hazai számla akkor deviza utalásnak számít a tranzakció és aszerint számítanak fel költséget is."
Szerintem a CIB-nél a néni azt se tudta mit kérdezel.
Csak ismételni tudom
:
Magyarországi Raiffeisen számlára kell utalni Transferwise feltöltésnél.
Számlacsomagodnak megfelelő díjat fizetsz."Tehát ha TW-s EUR vagy USD számlára utalok a hazai HUF számlámról akkor ez utóbbi a szitu, de ha a TW-s HUF számlámra akkor hazai utalásnak számít?"
Csak akkor utalnék Eurót vagy USD-t ha más országba abba a devizában kapnék pénzt.
És a Transferwise-al váltanám arra a devizára amire szükségem van. -
KTU
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Le is írja miért nem megy:

Ezt a képből vágtam amit linkeltél.
Ahhoz, hogy jövőben kártyával tudja fizetni, először végre kell hajtani egy sikeres banki utalást.
Gondolom mivel régen használtad, azért ez a policy.
Tehát most banki utalásra vagyok kényszerülve? És amint végrehajtom a banki utalást a következő alkalommal már automatikusan elérhetővé válik a kártyás fizetés? (amivel egyszer már sikeresen fizettem?)

Igen
-----------------------------------
Ha erre a banki átutalásra megyek, akkor kapok valami észt címet, meg IBAN számot és közleményt.HUF esetén magyar Raiffeisen számlára kell utalni általában, közlemény irányít.
-----------------------------------
Tehát el kell battyognom egy bankba, sorszámot húzni és befizetni erre az észt számra az összeget?
NEM
Csak az utalás jó a te saját számládról. -
KTU
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Van több lehetőség is,
Én 1.-nek feltöltöm a HUF számlám, és onnan küldöm a pénzt.De lehet úgy is, hogy egyből pénzküldést választasz.
-
KTU
addikt
Nézzetek valami diákbankszámlát, ezek általában plusz szolgáltatások nélkül, ingyen 0 Ft-os fenntartásúak, kb. 24 éves korig.
Ha kell plusz azonosítás végett, meg esetleg saját magának is tudja tölteni a TW egyenleget olyan itthoni bank kártyával ahol ingyenes az ATM befizetés, és ezt nyomja tovább TW-ra / Revolutra.
Innen költi a pénzt, itthon és külföldön, megspórolva ezzel a diákbankszámlánál plusz költséget generáló szolgáltatások árát, pl. a SMS értesítések stb.
Miért jobb ha a gyerek egy fintech cég kártyáját viszi magával?
pl. alkalmazásból tiltod / aktiválod akármikor, limitek állítása egyszerűen és ingyen, a pótlása is olcsóbb stb. -
KTU
addikt
válasz
ravenski
üzenetére
Transferwise borderless account regisztrációnál az első feltöltést célszerű bankkártyáról megtenni.
Költsége 0,4% .
Ha forintot akarsz utalni, azt a magyar Raiffeisen-es számlára, közleményben irányítva a saját fiókodhoz.Az EUR bankszámlaszámnál nekem GB IBAN van.
Észtország említésével mintha a Monese-nél találkoztam volna.
Nem avval kevered? -
KTU
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Mikor 1 ezer Ft pénztári befizetésre - ami nem engedélyezett náluk - fiókzárolással fegyelmeznek, ha nem azonosítom magam,
akkor ne gondolja senki hogy simán elhiszik bemondásra hogy vállalkozásom van.
Papirok lefényképezése, csak magyarországi céges vagy cégképviselője nevén lévő számláról lehet feltölteni utalással a TW számlát.Szóval nemmegymagyarmódraokosbaoljukmeg.

-
KTU
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
TW-nál a céges és privát fiók külön van, de mégis egy.
Külön nyilvántartja mennyi és milyen összegek miben vannak cégesben és magánban.
De ugyan az a tagsági szám, amit meg kell adni ha feltöltöd számládat.
Onnan tudja melyikbe menjen, hogy előtte abban hozod létre a tranzakciót. -
KTU
addikt
Ha az itthoni bankodnál olyan bankszámlacsomagba vagy amiben ingyen van az utalás,
akkor tényleg ingyen utalsz.
De ha nem,
akkor azt te állod, a bankod kondíciói szerint.
Kártyás feltöltésnél a TW 0,4%-ot von le a feltöltött összegből.
100 000 HUF feltöltése, 400 Ft."TW pénzfelvétel?"
200 GBP-ig, 1 hónapban ingyen van -
KTU
addikt
Transferwise Mastercard® céges betéti kártya, szintén ingyenes.
Kézbesítés december közepén indul.
De már meg lehet rendelni.
-
KTU
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Revolut-nál megy azonos pénznemben küldés/fogadás, ingyenes és azonnali, ezért ezt használom account-ok közt.
Transferwise-nál nem találtam ilyen opciót, biztos user error részemről
.
Itt írtak róla, beírtam a nevet e-mail címet, TW nem azonosította.
Valaki leírhatná aki használja hogy működik, költsége, milyen gyors. -
KTU
addikt
válasz
szuladam
üzenetére
Igen olcsóbb lesz a TW-al, jó a gondolatmenet.
TW-nál van magyar HUF számlás feltöltési lehetőség is.
De TW borderless account csak és kizárólag saját néven lévő számláról fogad el feltöltést pl., 1x általában kivételt tesznek, de pluszba szívatnak az azonosítással pl.
Anyuka/apuka is készítsen TW + Revolut kártyát magának és fiának is, ha nem akarja fia TW account-jához hozzácsatolni saját itthoni bankkártyáját, hogy azt fiuk bármikor feltöltésre használja.
Így account-ról account-ra küldheted a pénzt. Revolut-nál azonnali, mint az SMS.
Nálunk is hasonló a helyzet, csak szorozva 2-vel.
Én belevettem a képletbe a Simple _____ visszatöltést is, bár most Revolut-ra elég lassú, 11.-én indítottam vissza pénzeket, TW-ra tegnap megérkezett, Revolut még sehol, de mindig megérkezik csak több idő.Simple: Előny hogy bármilyen néven lévő kártyákat csatolhatsz, ugyanazt a kártyát több Simple fiókba is csatolhatod, még ingyenes, és megint ad bónusz 500Ft-ot az első feltöltéshez, így elég 1db itthoni kártya a feltöltésekhez.
Hátránya lassú, főleg Revolut irányba, ha fizetős lesz TW irányba nem éri meg. -
KTU
addikt
Hagyjuk már hogy valaki regisztrál Transferwise-ra és ezután, ezért hívogatják ruszkiból vagy akárhonnan.

Transferwise-tól ezért biztos nem fogják hívni, és nincs is köze hozzá.
Eddig 0044..... GB számról hívtak, de csak akkor ha én kezdeményeztem hogy hívjanak!
Ez még október előtt volt, októbertől van magyar telefonszámuk,
hívható hétfőtől péntekig 13:00 és 18:00 óra közt a +3614088659, azt nem tudom hogy most 0036... számról hívnak-e.
Mikor 0044.. számról hívtak akkor is magyarul lehetett velük beszélni.Adategyeztetést e-mailben kérnek.
1001 oka lehet annak hogy hívogatnak ruszkiból, androidos telefont használsz?
Csak Play-ből telepítesz alkalmazást akkor is előfordulhat.
Telepítésnél villámgyorsan hozzáférést adsz minden adatodhoz. -
KTU
addikt
válasz
zsoltex70
üzenetére
"TW-ről TW-re utalásnál is él az hogy különböző devizának kell lennie az indító és fogadó oldalon"
Saját tapasztalat nincs, így nem küldtem pénzt, de pár hozzászólással lentebb pont ez volt a téma.
Revolut-on küldöm át, (ott is előtte létre kell hozni a többi pénznemet a fiókba, különben átváltja olyanra ami van), aztán mindenki eldönti onnan hova, TW esetleg Monese."A kártyás feltöltés felejtős mindhárom esetben (TW, Rev, Simple) mert ha kártyával tölteném akkor meg kell adjam a fiamnak a kártyám adatait, hogy az appokban lehessen tölteni?"
Igen.
De van hogy kell saját itthoni, kis pénzből is megvan, két cikk, másik. Nem szeretem az otp-t, de náluk működik az hogy hétvégén (itthoni banki órákon kívüli időben) ATM-be belenyomom a pénzt, az azonnal megjelenik a számlán, és lehet küldeni / költeni. -
KTU
addikt
válasz
zsoltex70
üzenetére
Transferwise nagyon ügyel rá, hogy számlafeltöltésnél utalás esetén csak saját nevén legyen a másik számla.
Bankkártyánál nem tudom, ott is csak sajátról töltöm.Leggyorsabb és ingyen pénzküldés [link], én ezt használom a családba, de bármely más Revolut account-ra mehetne. Feltöltést biztos elfogad más nevén lévő kártyáról.
A Simple alá lehet más nevén lévő kártyát is berakni, sőt ugyanazt a kártyát több Simple account-ba is használhatod.
Ez a visszatöltéses módszer ingyenes még, de lassú, akár 2 - 5 nap is lehet.
De működik Transferwise és Revolut esetén is.Ha eurót használó országba megy, készítenék (mi már megcsináltuk) Monese account MasterCard-al.
Ha meghívóval regisztrálsz ingyen lesz a kártya, itt is ingyenes pénzküldés account-ról account-ra. Regisztráláshoz jó angoltudás nem árt, lehet beszélni kell azonosítás miatt a support-tal.Többféle kártya azért kell, mert van ahol nem működik egyik vagy másik.
-
KTU
addikt
Pár hete volt szó a bankfiókban vala befizetésről (Raiffeisen Bank).
Kipróbáltam.

Tegnap weben indítottam egy 1ezer HUF-os feltöltést próbaképp.
Utalás bankfiókból személyesen.
Ki is írta: "Irány a bankfiók!"
Bementem, befizettem, közleménybe ami kell.
Személyit és lakcímkártyát elkérték, kifizeti be.
Rögzítették is.
Jött e-mail, zanzásítva:
Megkapták a befizetett készpénzt, de ennek feldolgozása problémába ütközik.
Most kivételesen megkapom a befizetett pénzt, akkor ha,
- Megmondom mire akarom felhasználni,
- Azonosítsam magam, útlevél fényképes oldal vagy személyi igazolvány,
- max. pár hónapos másik banknak bankszámlakivonata vagy közüzemi számla ami a nevemre szól, és arra a címre ahogy regisztráltam.
- Nyugta amin a KP.-t befizettem.Tegnap este elküldtem mindent.
Ma délután megkaptam az 1000 Ft-ot.tökremegérteobivankenobi

-
KTU
addikt
TransferWise magyar nyelven már telefonon is!
"Ne feledd, októbertől már telefonon is elérsz minket hétfőtől péntekig 13:00 és 18:00 óra között a következő számon:"
+3614088659 -
KTU
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Attól függ hol / honnan kapod a külföldi megbízásokból érkező munkákért a pénzt.
Tartsuk szem előtt hogy ne keljen külföldi bankba utalnia munkáltatódnak, mert gondolom ezt mindegyik cég jobban preferálja. Tehát pl. UK-ban lévő cég UK banknak a számlájára utaljon, stb.TransferWise Borderless account.
UK esetén GB számla ingyen, ide kapod a pénzt, átváltod amibe szeretnéd költeni, (másik hsz.-ba Román Lej-t írtál),
kapsz TransferWise MasterCard bankkártyát és elköltöd a pénzed, akárhol.
De akár át se kell váltani, ezt megteszi mindig az aktuális tranzakciókor a TW (TransferWise).
(Bár mégis jobb időzíteni a váltást akkorra amikor úgy gondolod jó az árfolyam.)Ha Németország, ugyan az mint fentebb írtam GB-re.
EUR-hoz német IBAN-t kapsz.
Ha esetleg angol de EURO-s IBAN kellene, Monese account.
Itt csak EUR-ban tarthatod a pénzed, felhasználok közt ingyen megy a pénz.AUD esetén National Australia Bank-nál vezetett számlát kapsz.
ugyanúgy csinálod mint fentebb írtam GB-re.Pénzköltéshez miért kellene romániai (de írhattam volna magyart is) bankba utalni a pénzed?
Elköltöd TW bankkártyáról.
Nem csak te költenéd hanem családod is, családtagjaidnak is készíts TW. Boardles account-ot bankkártyával.
Kevés 200 GBP értékben kp. felvét / TW. MasterCard bankkártyával,
Regisztrálj Revolut kártyákat is családtagjaidnak, plusz 200 EUR értékben kp. felvét / személy.TW-ról ingyen megy a pénz Revolutra.
Revolut-ba beregisztrálod a TW bankkártyát, és feltöltöd olyan pénznemben amiben szeretnéd, szintén többféle devizában tarthatod a pénzed.Ha még több kp. kell, ahogy (#250) Fandango írta:
"Alapvetően KP-t kivenni mindig nagy bukó" -
KTU
addikt
válasz
germinator66
üzenetére
"A több pénznemű számládon belül történő átváltási díjakban nincs változás.
Amikor az egyenlegeid között váltasz pénzt, csak az átváltási díjat fizeted."A személyes fiókban még nem is utaltam, csak váltottam a számláim közt, itt nem változik semmi.
A céges fiókba utaltam HUF - HUF, az olcsó utalást választva, 210 Ft volt az utalás díja egységesen.
Ez emelkedik 100 Ft-al. -
KTU
addikt
Most volt egy kis időm átböngészni a PayPal-t.
Hogy ne a PayPal váltson, most találkoztam avval hogy vásárlásnál nem volt ilyen konverzió opció.
Mindenképpen az USD-t, EUR-ra, vagy másik kártyánál GBP-re akarta váltani.
Megoldás, jelentkezz be PayPal fiókba, majd nyisd meg ezt az oldalt,
itt tudod a kártyákat külön, külön beállítani, (katt Conversion Options)
de utána ne felejtsd el menteni az egészet a sárga SAVE gombbal. -
KTU
addikt
-
KTU
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Csak EUR elszámolás, GB IBAN, Mastercard kártya ingyen van, ha van meghívód, (kapsz 5 €-t ahogy feltöltöd 10€-val, 4,95 € a kártya, így van ingyen), Monese IBAN-ok közt ingyen megy a pénz. Bankkártyás feltöltés 0.35%.
Viszonylag nehézkesebb regisztráció, de support angolul segítőkész, akár videóhívással segít.
Jó angoltudás nem hátrány. -
KTU
addikt
29.-én rendeltem újra a kártyát.
Tegnap írtam ügyfélszolgálatnak, válasz:
"Kedves xy!A kártyát augusztus 29-én rendelted. Érkezett pár visszajelzés, hogy a kártyák alkalmanként akár 2-3 héten belül érkeznek meg Magyarországon.
Sajnos ezt mi nem tudjuk befolyásolni, mivel mi nemzetközi postával küldjük ki a kártyákat, és ennek gyorsasága nagyban függ a postától."
1. kártyát több mint 1 hónapja rendeltem, 08. 09.én, az se ért ide még.
Azóta már Monese kártyát is meg kaptam, pedig 09. után rendeltem.
Bár kínai csomagjaim se nagyon érkeznek pár hete.

-
KTU
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Céges utalásokat is innen intézem. 210 Ft az utalás / db
Csak ugyanazon személy nevéről lehet tölteni, akinek a nevén van a cég.
Nincs céges Transferwise bankkártya.Utalásokat cégesbe jobb úgy intézni, hogy előbb feltöltöd a céges egyenleget (elkülönül a magántól TW.-n),
majd fiókból indítod az utalást.Másik lehetőség, egyből utalás indítás + pénzfeltöltés, de így ezek nem lesznek egyben a havi számlakivonaton, hanem mindegyiknek külön kivonata.
Az első módszert választom:
- egyenlegfeltöltés indítás Transferwise fiókban (utalsz vagy bankkártya), ennek is van díja, bankkártya 0,4% (100eFt 400 Ft-ba kerül)
- mikor megérkezett a pénz, indítom az utalást (adj hozzá 210Ft-ot, mert az utalt összegből vonja, ha nem teszed kevesebbet kap a címzett) -
KTU
addikt
"az új kártyát automatikusan küldik vajon?díjmentesen?"
Ez majd akkor kiderül
"váltok az otp-nél számlacsomagot.így legalább ingyen feltudom tölteni a tw-t "
Milyenre, ne keljen keresgetnem
Mivel off, jöhet privát vagy "Folyó- és bankszámla, online vásárlás, külföldi bankkártya használat" topikba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest